Hayallerinize hiçbir zaman ulaşamayacağınızı ne zaman anladınız?

Belki hayat bazen engel olabilir hayallerimizi gerçekleştirmede. Fakat denemekten vazgeçmemek lazım. Hedefsiz olduğumuzda yaşama amacımızı kaybederiz. Bu hayatta her istediğimiz olacak diye bir şey yok. Yine de verilen emeklerin karşılığı çoğunlukta alınıyor diye düşünüyorum. Önemli olan şey çaba çaba çaba...

Hayaline ulasinca insanlar yine mutlu olmuyor. Jim Carrey bundan bahsediyordu bir konusmasinda. Mutluluk bundan bagimsiz bir sey. Iletisim becerileriniz ve sevgi en önemli sey mutlulukta, tabi bir de yeterli paraniz olmali. Herkes büyük hayaller kurar. Ben de basarili bir bilim insani olmak istiyordum, ama hayalime ulasamayacagimi düsünüyorum son iki yildir, ama bu konuda bir caba da harcamiyorum. Yani hevesim kacmis, calismiyorum pek, yani olsa olsa ortalama bir yerde siradan bir akademisyen olabilirim gibi duruyor, bu da benim hayalim degildi. Sandigim kadar zeki ve yaratici degilmisim belki de bunu kabul etmem gerekiyor, zamanla da ettim aslinda. Üzülüyorum tabi, bana da yillar geciyor ve hic bir sey degismiyor gibi geliyor. Kendimden beklentimi cok düsürdüm. Hirslarim yok oldu. Kadin olmanin da bir etkisi bu. Kimse sizden basarili olmanizi beklemedigi gibi kimse destek de olmuyor. Erkekler kadar saygi ve destek görmüyor, onlar kadar zeki görülmüyorsun. Zamanla hevesin kaciyor. Güvenilir bir meslegim olsun memuriyet gibi de hayatim garantiye alinsin yeter diyorsun.

Hayallere bağlı olarak değişir.
Şimdiki gençler hayalleri para sadece.
Bakıyorsunuz ınstada orda burda millet para içinde yüzüyor onlar gibi olmak istiyorsunuz olamayınca da bunalıma giriyorsunuz.
Kimsenin hayali mutlu olayım huzurlu olayım değil .
Herkes lüks hayat yaşayayım hayalinde.
Ekonomisi kötü her ülkenin insanı adağı yukarı böyledir .
Hayalleriniz gerçekçi olursa bunalıma girmezsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…