- 18 Haziran 2015
- 4.303
- 43.252
- 708
- Konu Sahibi life without anxiety
-
Söylediklerinizi anlıyorum ama yine de, küçük de olsa bir işe başlamak iyi gelebilir diye düşünüyorum. Her zaman tam anlamıyla hazır hissetmeyi beklersek, o gün belki de hiç gelmeyebilir. Birkaç saatlik, düşük tempolu bir işle başlamak bile kendinize güveninizi artırabilir. Çalışmak yalnızca maddi değil, psikolojik olarak da toparlanmaya katkı sağlayabilir.Hayır çalışmıyorum, çalışmak ile ilgili kaygılarım var. Kendimi yetersiz hissediyorum. Yapamayacağımı düşünüyorum. Daha önce bir eczaneye başvurdum ama küçük yaşta bir çırak aranıyormuş. Bir anasınıfında staj yaptım sonrasında bu mesleğin bana uygun olmadığını düşündüm. Çok kararsız birisiyim, bir kararı alırken defalarca düşünüyorum. Eskiden hiç düşünmeden hareket eder, kendi bildiğimi okur ve oturduğum yere çakılırdım. Psikolojik olarak kendimi düzeltip terapi sürecinden sonra çalışmak istiyorum. Bu ruh haliyle çalışabileceğime inanmıyorum çünkü iş yerinde patron ya da müdür bana olumsuz bir şey söylese, eleştirse bir çuval inciri berbat edip sinir krizi geçirebilirim. Eğer iyileşir ve çalışmaya başlarsam bu süreçten sitede bahsetmek istiyorum umarım o günleri de görebilirim.
Ye, iç gez ,toz , oku , çalış, yeni arkadaşlıklar edin , evlen çoluk çocuğa karış hayat bundan mı ibaret?
Öncelikle anneliğiniz hayırlı olsun. Lohusa depresyonunu bekar olsam da çok iyi biliyorum çünkü bebekli yengem ve ablam var. Onların ruh halini görüyorum. Zor süreçler, anneliğe, yeni hayata alışma süreci. Ben artık eskisi gibi rahat olmayacak mıyım düşüncesi olabiliyor. Gerçekçi hayaller kurmamız lazım evet çok haklısınız. Sizin için hayırlısı ve güzeli olsunCalisiyordum evlenince yer degistirdim calismadim is aradim bulamadim sonra cocuk dusunduk uzun zaman olmadi ona kafa yordum durdum doktor doktor gezdik sonra cocuk oldu lohusa depresyonu yasadim bosanmaya kadar dusundum tam cocugu buyuttum biraz derken tekrar hamile oldugumu ogrendim doktor menapoza girdigimi soyledi ustelik, allak bullak oldum yillarim cocuk buyutmekle gececek diye dusunup karalar bagladim simdi biraz toparladim dusundum yasadigim cevre evlendigim insana gore sekil alip yasamimi surduruyorum iste girdik bi yola burdan en saglikli bicimde devam diye dusunup kendimi telkin ediyorum
Siz su an hayatinizi hamur gibi kendi elinizle sekillendirebilirsiniz
Evlenmek mi baska is mi baska sehir mi dusunun karar verin hayal kurun
Sonucta hadi bavulu toplayip paristeki evime gideyim ordan devam edeyim diyecek bir konforda degilsek biraz da gercekci hayal kurmamiz lazim
Peki sizin için hayatı anlamlı kılan şeyler nedir ? Şunları yapıyorum ve hayatımdan zevk alıyorum,oh be dünya varmış, iyi ki varım dediğiniz şeyler nedir mesela?Bu bakış açısı biraz dar ve yorucu geliyor bana… Çünkü mesele bu kadar yüzeyde değil. Önemli olan, o ‘ye, iç, gez, çalış’ gibi başlıklara ne kattığın, onları nasıl doldurduğun. Asıl fark orada başlıyor zaten.
Evet çok fazla detaylarda boğuluyorum bu doğru. Çok konuşuyorum galiba. Çocukken sessiz ,içine kapanıktım sanki tüm o yıllarda biriktirdiğim şeyi çok fazla konuşarak yansıtıyorum. Bir şeyi anlatırken çok gereksiz detaylar veriyorum farkında olmadan. Şimdi düşünüyorum da acaba arkadaşlarım beni sıkıcı, boğucu mu görüyordur. Kalabalıklar içinde kendimi yalnız hissediyorum. Boş vaktimi dolduracak şeyler yapmaya çalışıyorum. Denizde boğulmamak için yüzmeyi öğrenmek zorundayız evet güzel bir yere değindin. Senin için de hayırlısı ve güzeli olsun, umarım istediğimiz hayatı yaşarız, huzurlu oluruz kendimizle.Ahh Ceyo.. Çok boş vaktin var, fazla yalnızsın gibi geliyor bana. Beynin çok konuşuyor çok ayrıtıya takılıyor derken sen bu duygusallık denizinde boğuluyorsun. Yapma bunu kendine. Yaşamak istediğin hayatın içinde değilde olmak zorunda olduğun hayatın içinde kısılıp kalmak bir çoğumuzun yaşadığı birşey. Madem çıkamıyoruz bu denizden ozaman yüzmeyi öğrenmek zorundayız. Belkide biraz yüzeysel davranmalısın. Mesela kedinle ilgili bile ayrıntılar içinde boğularak anlatmışsın. Kedim var ve ona bakıyorum demek yeterli oysaki. Kendini bu kadar yorma
Şimdi anlattığın durumun nedeni yaşamak istediğin hayatla gerçekler arasındaki uçurum.32 ye gireceğim arada ben de genç kız gibi hayallere dalıyorum ama sonra gerçeğe dönünce bir yıkım yaşanıyor tabi.felçli birinin rüyasında koşup oynadığını görmesi gibi.Dün burda birisi konu açmıştı siteden konuştuğu birini merak etmiş ama üye 2013te aktifmiş en son. O an duygulandım , insanın ardından onu merak eden birisi olması ne güzel diye düşündüm. Saçlarım 20li yaşlarımın başında beyazladı. Şuan 29um ama ruhum çürümüş sanki. Bazen de ruhum küçük çocuklar gibi oluyor, dans ediyorum, şarkılar söylüyorum , spor yapıyorum, salıncakta sallanıyorum ,bisiklet sürüyorum, denizde kumsalda koşuyorum. Ruh halim çok değişken. Benim için mutlu olmak kolay aslında ama takıntılı düşünceler yakamı bırakmıyor, dibe çekiyor. Umarım ikimiz de çok yaşamayız dediğin gibi.
Hayal kurmak güzel olmasına güzel de gerçek hayata dönünce yıkım yaşanıyor dediğin gibi. O yüzden yeşilimtrak (yüksek promil) in dediği gibi "madem çıkamıyoruz bu denizden o zaman yüzmeyi öğrenmek zorundayız " bu hayatta ne zor imtihan yaşayanlar var diyorum kendime. Kimisi ailesini, eşini, çocuğunu kaybediyor yıllarca yasa giriyor. Kimisi sağlığıyla imtihan halinde. Kimisi ekonomik çöküntüden yokluktan evsiz,barksız ,aç yatıyor. Kimisi sevdiğiyle evlenecekken şehit olduğunun haberini alıyor. Kimi yıllarca anne olmak isteyip olamıyor. Bu liste böyle uzar gider.Şimdi anlattığın durumun nedeni yaşamak istediğin hayatla gerçekler arasındaki uçurum.32 ye gireceğim arada ben de genç kız gibi hayallere dalıyorum ama sonra gerçeğe dönünce bir yıkım yaşanıyor tabi.felçli birinin rüyasında koşup oynadığını görmesi gibi.
ben sevdiğim arrkadaşlarımın anlatma şekilleri nasıl olursa olsun sıkılmıyorum çünkü onları seviyorum. çok sıkılırsamda söyleyebileceğim samimiyette insanlar oluyor. buradan yola çıkarak arkadaşların boğulmuyordur. ama sen boğuluyorsun. biraz sal.. keske ne olursa olsun deyip bir iş bulsanEvet çok fazla detaylarda boğuluyorum bu doğru. Çok konuşuyorum galiba. Çocukken sessiz ,içine kapanıktım sanki tüm o yıllarda biriktirdiğim şeyi çok fazla konuşarak yansıtıyorum. Bir şeyi anlatırken çok gereksiz detaylar veriyorum farkında olmadan. Şimdi düşünüyorum da acaba arkadaşlarım beni sıkıcı, boğucu mu görüyordur. Kalabalıklar içinde kendimi yalnız hissediyorum. Boş vaktimi dolduracak şeyler yapmaya çalışıyorum. Denizde boğulmamak için yüzmeyi öğrenmek zorundayız evet güzel bir yere değindin. Senin için de hayırlısı ve güzeli olsun, umarım istediğimiz hayatı yaşarız, huzurlu oluruz kendimizle.
Peki sizin için hayatı anlamlı kılan şeyler nedir ? Şunları yapıyorum ve hayatımdan zevk alıyorum,oh be dünya varmış, iyi ki varım dediğiniz şeyler nedir mesela?
Ben de dertlerin birini diğerinden daha düşük görmüyorum.Hayal kurmak güzel olmasına güzel de gerçek hayata dönünce yıkım yaşanıyor dediğin gibi. O yüzden yeşilimtrak (yüksek promil) in dediği gibi "madem çıkamıyoruz bu denizden o zaman yüzmeyi öğrenmek zorundayız " bu hayatta ne zor imtihan yaşayanlar var diyorum kendime. Kimisi ailesini, eşini, çocuğunu kaybediyor yıllarca yasa giriyor. Kimisi sağlığıyla imtihan halinde. Kimisi ekonomik çöküntüden yokluktan evsiz,barksız ,aç yatıyor. Kimisi sevdiğiyle evlenecekken şehit olduğunun haberini alıyor. Kimi yıllarca anne olmak isteyip olamıyor. Bu liste böyle uzar gider.
Yıllar önce kedim kaybolup bir daha gelmediğinde günlerce ağladım ve depresyona girdim ,hayattan koptum. Şuan beslediğim bir kedi var. Ya ona bir şey olursa diye ödüm kopuyor. Bu hayatta bir canlıya bağlanmak da duygusal bir yüktür.
Evet herkesin derdi ,sorunu kendisi için ağırdır. Ama bir yerden başlamak lazım yaşamaya. Kısa yaşama isteği konusunda yalnız değilmişim bunu anladım sayende.Ben de dertlerin birini diğerinden daha düşük görmüyorum.
Zihnim o kadar çok olumsuza odaklı ki, ruh halimi düzeltmeden çalışmak istemiyorum, korku kaygılarımı yenmem lazım öncelikle. Hep şu bu olsun şunu yaparım harekete geçerim diye diye yıllarımı heba ettim. Bunca zaman yerimde saydığım için kendime kızıyorum, kendimi suçluyorum ama geçmişi geri getiremeyiz. Eski eşimle evliyken 1 kız 1 erkek , 2 çocuklu anne olma hayalim vardı, mis gibi yaşarız diye düşünüyordum sevgiliyken. Şimdi ise her ne kadar hayal kursam da korkuyorum evlilikten, çocuk sahibi olmaktan. Kendi hayatımın içine ettiğim gibi, ilerde çocuğumun da hayatını berbat etmek istemiyorum buna hakkım yok. Benim önce kendime, hayatıma çeki düzen vermem lazım. Tımarhaneye gönderseler beni, belki orda benim gibi olanlarla arkadaşlık edinirim.ben sevdiğim arrkadaşlarımın anlatma şekilleri nasıl olursa olsun sıkılmıyorum çünkü onları seviyorum. çok sıkılırsamda söyleyebileceğim samimiyette insanlar oluyor. buradan yola çıkarak arkadaşların boğulmuyordur. ama sen boğuluyorsun. biraz sal.. keske ne olursa olsun deyip bir iş bulsan
El işleri, becerilerinde pek iyi değilim ama amigurumi yapmayı öğrenmek istiyorum. Benim sorunum da bu işte. Sadece istemek, istemek ve bir şey yapmamak. Çok fazla erteliyorum, dikkatim dağınık, bir işi yaparken hemen canım sıkılıyor. Kilo almaya çalışıyorum evde spor, squat falan yapıyorum. Pilates kursuna yazıldım, kontenjan dolunca gideceğim inşallah.Kafanızı dağıtacak el işi gibi şeyler yapıp satış deneseniz, boncuk, çanta örgü gibi şeyler. Bir amacınız olsun.
Bunları “iyi hissetmeliyim” baskısıyla yapıyormuşsun gibi bir hisse kapıldım.Bugün mesela denize gideceğim, sinema filmi izlemek için gün ayarladım kendime. Sosyal medyada şunu da yaptım, buraya da gittim hee ne oldu şimdi diyen çocuk gibi hissediyorum kendimi. Yaptığım şeyler anlık mutluluk veriyor. Bana kalıcı şeyler lazım. Ama hayatın içinde tüm duygular var , sonsuza kadar mutluluk ya da üzüntü yok bunun da farkındayım.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun canımyaa aslında sende şey var bak kırmak ya da üzmek istemiyorum seni ama kafanı o kadar meşgul ediyorsun ki kendini düşünecek alan bırakmıyorsun konularda yorumlarda çok görüyorum neden nasıl niçin kaç kişi kaç yaşında gerek yok yaa gerçekten bırak biraz sal gitsin senin iyiliğin için bak buraya girdiğine göre as çok zamanın oluyordur kendne ayır bi etkinlik yap hani zihnini boş şeylerden arındır anlıyo musun bak bide sen de şey var bişey olur biri bişey yazar burda bende de olabilir öbürü bişey yazar aaa bu bende de olabilir herseyi depresyon ilaçlarıyla birleştiriyorsun bu yanlış biraz da kendi şifanı kendin ver canım dost acı söyler ama yapması tatlı gelirmiş samimiyetimize dayanarak söylüyorum bunu yanlış anlama sakın yoksa yorum dahi yapmam banane der geçerim ve ilk kez bu kadar uzun yazıyorum iş bul yaa çalış mesela part tıme bile olur bak sen varya iki gün bile farklı bişey yapsan eminim iki gün önceki sen. Olmayacaksın işin özü burasıda sana iyi gelmiyor öyle hissediyorum ben
İnşallah hersey daha iyi olur senin için ama bi yerden başlamak lazım yoksa ne bu devran böyle gider ne de bu çark böyle döner
Umarım herşey gönlünce olur senin için dua edeceğim
çalışmak zihnini düzeltmende en temel unsur aslında..Zihnim o kadar çok olumsuza odaklı ki, ruh halimi düzeltmeden çalışmak istemiyorum, korku kaygılarımı yenmem lazım öncelikle. Hep şu bu olsun şunu yaparım harekete geçerim diye diye yıllarımı heba ettim. Bunca zaman yerimde saydığım için kendime kızıyorum, kendimi suçluyorum ama geçmişi geri getiremeyiz. Eski eşimle evliyken 1 kız 1 erkek , 2 çocuklu anne olma hayalim vardı, mis gibi yaşarız diye düşünüyordum sevgiliyken. Şimdi ise her ne kadar hayal kursam da korkuyorum evlilikten, çocuk sahibi olmaktan. Kendi hayatımın içine ettiğim gibi, ilerde çocuğumun da hayatını berbat etmek istemiyorum buna hakkım yok. Benim önce kendime, hayatıma çeki düzen vermem lazım. Tımarhaneye gönderseler beni, belki orda benim gibi olanlarla arkadaşlık edinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?