hayat eskiyorda eskidi artık..

arkadaşlar bişey sorcam kaybettiğim oğlumun kıyafetleri beşiği duruyor. kardeş olursa degiştirmem gerekiyomu yoksa kalsin mi?? bilemedim napsam kimi uğursuz diyo korkuyorum.

arkadaşlar bişey sorcam kaybettiğim oğlumun kıyafetleri beşiği duruyor. kardeş olursa degiştirmem gerekiyomu yoksa kalsin mi?? bilemedim napsam kimi uğursuz diyo korkuyorum.

Şahsi fikrim kalsın.

Eşyalara manevi anlam yüklemediğim gibi onları uğurlu ya da uğursuz olarak da nitelendirmem.

Neden değiştiresiniz? Para verilmiş, alınmış şeyler. Tekrar kullanma ihtimaliniz var, yeriniz müsait. Daha ne?

Şahsi fikrim kalsın.

Eşyalara manevi anlam yüklemediğim gibi onları uğurlu ya da uğursuz olarak da nitelendirmem.

Neden değiştiresiniz? Para verilmiş, alınmış şeyler. Tekrar kullanma ihtimaliniz var, yeriniz müsait. Daha ne?
oh yüregime su serpildi hala sakliyorum bebek bezi sampuani ne varsa.. atamadim çünkü kıyamadim.. eşim de atmayalim dursun diyo kimisi at gitsin uğursuz dediler hepsine 5 bin peşin harcadik. bunlari alindiktan 1 hafta sora oğlumu kaybettim kötü oldu ikincisii olursa almiycam doğunca inşallah.. rabbim nasip ederse olur.

Ablam atmayı sever anı falan demeden.Ben de anıya çok düşkünümdür.Geçen çocuklupumda çizdiğim resimleri atmış yakacaklar arasına.(Çizimim de güzeldir.)Aldım önce.Aman nerde saklayacam ev eşya ,anı dolu dedim geri bıraktım.
Düğün fotolarımı bulup atmış:KK33:Aldım bazılarını kıyamadım.Belki bir daha gelin olamayacaktım.:confused:Hem benim daha genç ve 50 kg halim.:rolleyes:
Eski model ,giymediğim giysilerimi ayırıp vermeye zamanım bile yok yoksa onları da elden çıkaracam da.Hem birinin işine yarar.Ben bir vakıf,dernek gibi bir yer düşünüyorum fakir insanlar için biraz da belki suriyeliler için.Kimisini durumu pek de iyi olmayan yakınlarıma verecem.
Ev eşyası hakkında da böyle düşünüyorum en sonunda, eski model geliyor bazı şeyler.Yeni şeyler almak istiyorum english home tarzı.Varken değiştirmek israf gibi geliyor.Ama ihtiyaç sahiplerine verilirse belki gönlümüz rahat olur.

oh yüregime su serpildi hala sakliyorum bebek bezi sampuani ne varsa.. atamadim çünkü kıyamadim.. eşim de atmayalim dursun diyo kimisi at gitsin uğursuz dediler hepsine 5 bin peşin harcadik. bunlari alindiktan 1 hafta sora oğlumu kaybettim kötü oldu ikincisii olursa almiycam doğunca inşallah.. rabbim nasip ederse olur.
Yok onu atmayın tabi.İsrafa gerek yok.Diğer çocuğunuza kullanırsınız.

Ablam atmayı sever anı falan demeden.Ben de anıya çok düşkünümdür.Geçen çocuklupumda çizdiğim resimleri atmış yakacaklar arasına.(Çizimim de güzeldir.)Aldım önce.Aman nerde saklayacam ev eşya ,anı dolu dedim geri bıraktım.
Düğün fotolarımı bulup atmış:KK33:Aldım bazılarını kıyamadım.Belki bir daha gelin olamayacaktım.:confused:Hem benim daha genç ve 50 kg halim.:rolleyes:
Eski model ,giymediğim giysilerimi ayırıp vermeye zamanım bile yok yoksa onları da elden çıkaracam da.Hem birinin işine yarar.Ben bir vakıf,dernek gibi bir yer düşünüyorum fakir insanlar için biraz da belki suriyeliler için.Kimisini durumu pek de iyi olmayan yakınlarıma verecem.
Ev eşyası hakkında da böyle düşünüyorum en sonunda, eski model geliyor bazı şeyler.Yeni şeyler almak istiyorum english home tarzı.Varken değiştirmek israf gibi geliyor.Ama ihtiyaç sahiplerine verilirse belki gönlümüz rahat olur.
İşte ayni senin gibiyim bişeyi israf edemiyorum kıyamiyorum ya bu huyumu pek sevmiyorum nabim atsam zoruma gidiyor içim rahat etmiyor ya

gezmelik kıyafetlerim eskirse onları günlük kıyafet olarak kullanıyorum.
büyük gelen ya da daralan kıyafetim varsa oları da aş evine götürüyoruz oraya gelen ihtiyaç sahiplerine veriliyormuş.
mobilyaları da ihtiyaç sahiplerine veririz eskirse.

Bilecikte de. Vardır elbet orası zengin il degil.Konuyla alakalı değil ama bileciklimisinizo_O

kıyafetı varsa verecek bırılerını verırım yoksa her sene yaz ve kış başı ayıklama yapar atarım, ev esyası ıse ailemden başlamak üzere kullanacak biri varsa ona veririm, ama yırtık kırık dökük eşya barındırmam evde...
hem siz elinizden çıkarttıkça, yerine yenileri fazlasıyla geliyor zaten...

Ben nabıyorum biliyo musun,mahallede ihtiyaci olan kim varsa dagitiyorum
konu sahibi kıyamıyor ki versin baksana sökülse dikiyor yamıyormuş ben konu sahibine yollayayım bundan sonra bari kendisi gerçi benden zengin ve çok zengin bir şehir olan bilecikte yaşıyor

Biriktirmeyin kucuk gelen eskiyenleri ihtiyac sahipelerine verin, kullanilamayacak kadar eski degillerse tabi. Hatta bence yeni aldiklarinizdan verin biraz ki kendinize gelin. Bu kadar biriktirmek neden yani? Israfa girer bu. Bir de zengin sehir deyince anlayamadim. Zenginseniz emrinizde calisanlar vardir ve onlar size gore ihtiyac sahibidir. Bunu dusunebilirsiniz herhalde. Ve Bilecik'te zengin olmayan yok mu ? Ilk defa duydum :KK48:

Ben ihtiyacı olanlara veriyorum. 1sezon elim hiç değmemişse,misal kışlıkları kaldırırken yada yerleştirirken,uzun süre giymediğim ne varsa ayırırım. Bir giysiyi en son nezaman giydiğimi hatırlarım yıllar geçsede :) ya dışarı bırakırım üzerine giysi vs diye not yazıp, yada bildiğim ihtiyaç sahiplerine ulaştırırım. Ben bu aralar fazlalıkları toparlama modundayım sana da uğrayabilirim :) dolaplarda gereksiz ne varsa basıyorum torbaya, dun hızımı alamayıp şarjlı süpürgeyi de şutladım evden,çekmiyor kenarda duruyor kaç senedir :D 1 saat sonra baktığımda içinde durduğu çantayla birlikte kaybolmuştu valla ;) ev eşyalarını da misal fırını değiştirdik birkaç gün önce, eski fırını suriyeli birine verdik. Çok eşya eskitmedik ama eskiyen şeyleri de evde tutmam, hele bugünlerdeki gibi krizim gelince dolapları bekleyen tüm kullanılmayanları veriyorum, verdiğim zaman daha huzurlu hissediyorum işe yarayacak diye.

Son düzenleme:
Back
X