- 8 Kasım 2014
- 4.867
- 10.586
- 408
- Konu Sahibi uzaklardabiryerde
-
Yahu kime göre neye göre bunları diyorsunuz?
Ben de üniversitedeyken öğrenci evlerinde arkadaşlarla içtim, barlara da gittim iyi bir öğrenci olup üniversitemi de bitirdim. Herkes sizin hassasiyetlerinize sahip değil ve aynı inanışa da sahip değil hemen nedir bu bıdıbıdı dini vaazlar. Yaşam tarzlarına hakaret eden yorumlar yapmayın lütfen.
Herkes sizin sıkıcı hayatlarınızı yaşamıyor.
Ben ufakken annem babam rakı içerdi ben de oturur onlara yarenlik ederim mesela. Kuzenim evlenmeden önce iki sene sevgilisiyle beraber yaşadı namus meselesi olmadı annemler evinde dahi kaldı yani. Bu tip aileler de var Türkiyede gelip hemen vaaz vermeden önce kendi çevrenizden başka çevrelerinde olduğunu kabul edin lütfen.
Herkes sizin muhafazakar çevrenizde yaşamıyor.
Evliyim eşimle sevişerek evlendim çok şükür kızım olduğunda da aklı erdiğinde olgun bir kadın olduğunda mesela seviyorsa kendi bedeni ve ruhuyla istediği kararı alabilir. Çift olarak ikimizde buna kızmayız yani. Ondan lütfen bizim gibi ailelerin de varlığını düşünün bizim yaşam tarzlarımıza hakaretvari yorumlar yapmayın lütfen.
Herkes inanmak zorunda değil alakalı alakasız her konuda dini vaaz itici oluyor lütfen yaa
şükür ki birisi bunları söylemiş de benim parmaklarımı yormama gerek kalmamış. sanki herkes bunlar gibi düşünmek zorunda. bunların zihniyetine göre hareket etmek zorunda. yorumuna noktası virgülüne kadar katılıyorum
Mantık mantık mantık hayat geçmez böyle zor .ilerde cocuk olur o zaman yanliz kalirsin.iyi dusunMrb. 25 yaşındayım .Güzel bir üniversitede çok güzel bir bölümde okuyorum.Bu sene mezun olucam.Sorunum şu erkek arkadaşım 30 yaşında müzisyen.
Haftanın 5 bazen 6 günü bar sahnesi var başka bir iş yapmıyor.Hayatının anlamı müzik olmuş resmen.Yani müziği bırakması başka bir iş yapması sorun söz konusu değil.Ben artık şu son zamanlarda çok yorulduğumu hissetmeye başladım.Çünkü hemen her akşam onunla bara gidiyorum gitmezsem huzursuz oluyorum .Ama gittiğim zamanlar eve dönmemiz bazen sabah 5-6 oluyor ve ben 9 çıkıp derse gidiyorum.Alkol de almışsam artık o gün derse konsantre olamıyorum yorgunluk baş ağrısı falan ...
BU durumdan artık rahatsız olmaya başladım.Sosyal hayatım kalmadı diyebilirim.Ve 2 yıldır bu böyle ...Zaten derse zar zor gidiyorum ders bitince eve gel uyu uyan tekrar bara git şeklinde bir kısır döngü.Sahnesi olmadığı zamanlar da yorgun olduğunu söyleyip evde takılmak istiyor.Bu arada birlikte yaşıyor gibi bişeyiz yani benim evim var ama o yalnız yaşadığından çoğunlukla onda kalıyorum.
Bunlar dışında ilişkimizden bahsedicek olursam bana saygılı fazlasıyla ilgili kibar .Bİr erkekte aradığım hemen hemen her şey mevcut onda.Yatakta da çok uyumluyuz birbirimizi mutlu ediyoruz .Beni sevidiğinden eminim ama bulunduğu ortamdan mıdır bilemiyorum bi güvensizlik var.2 yıldır hiç bir şeyini de yakalamadım telefonu ortadadır sosyal medya hesaplarını arada kontrol ederim.Ama bunlara rağmen gitmediğim zamanlar huzursuz oluyorum.Bir kaç kez ayrıldık olmadı ayrı yapamadık.
Şimdiyse kalbim ve mantığım arasında sıkışıp kaldım.Aileme söylesem o kadar okuttun kendine göre birini bul diye ön yargılı yaklaşıcaklar.E okul bitiyo dönmem gerekicek onu çok seviyorum onsız bi hayat düşünemiyorum.Ama şu son zamanlarda onunla da bir gelecek göremiyorum.Okulum bittiğinde muhtemelen 8-6 bir işte çalışıcam o da geceleri çalışıyor.Ben hep onunla gitmeye devam edemem.2 yılda 10 kilo verdim zaten bu düzensiz hayat yüzünden arkadaşlarım çökmüşsün resmen diyor.
Böyle bi durumda siz olsanız napardınız ? Kalbimin sesini dinleyip devam mı etmeliyim yoksa mantıklı düşünüp ayrılmak mı?
Hiç oluru yok bu ilişkinin. Sevgilin istediği hayatı seçmiş yaşıyor hiç bir zorluğu yok. Ama sen ona uyum sağlayacaksın diye kendini heba ediyorsun.Mrb. 25 yaşındayım .Güzel bir üniversitede çok güzel bir bölümde okuyorum.Bu sene mezun olucam.Sorunum şu erkek arkadaşım 30 yaşında müzisyen.
Haftanın 5 bazen 6 günü bar sahnesi var başka bir iş yapmıyor.Hayatının anlamı müzik olmuş resmen.Yani müziği bırakması başka bir iş yapması sorun söz konusu değil.Ben artık şu son zamanlarda çok yorulduğumu hissetmeye başladım.Çünkü hemen her akşam onunla bara gidiyorum gitmezsem huzursuz oluyorum .Ama gittiğim zamanlar eve dönmemiz bazen sabah 5-6 oluyor ve ben 9 çıkıp derse gidiyorum.Alkol de almışsam artık o gün derse konsantre olamıyorum yorgunluk baş ağrısı falan ...
BU durumdan artık rahatsız olmaya başladım.Sosyal hayatım kalmadı diyebilirim.Ve 2 yıldır bu böyle ...Zaten derse zar zor gidiyorum ders bitince eve gel uyu uyan tekrar bara git şeklinde bir kısır döngü.Sahnesi olmadığı zamanlar da yorgun olduğunu söyleyip evde takılmak istiyor.Bu arada birlikte yaşıyor gibi bişeyiz yani benim evim var ama o yalnız yaşadığından çoğunlukla onda kalıyorum.
Bunlar dışında ilişkimizden bahsedicek olursam bana saygılı fazlasıyla ilgili kibar .Bİr erkekte aradığım hemen hemen her şey mevcut onda.Yatakta da çok uyumluyuz birbirimizi mutlu ediyoruz .Beni sevidiğinden eminim ama bulunduğu ortamdan mıdır bilemiyorum bi güvensizlik var.2 yıldır hiç bir şeyini de yakalamadım telefonu ortadadır sosyal medya hesaplarını arada kontrol ederim.Ama bunlara rağmen gitmediğim zamanlar huzursuz oluyorum.Bir kaç kez ayrıldık olmadı ayrı yapamadık.
Şimdiyse kalbim ve mantığım arasında sıkışıp kaldım.Aileme söylesem o kadar okuttun kendine göre birini bul diye ön yargılı yaklaşıcaklar.E okul bitiyo dönmem gerekicek onu çok seviyorum onsız bi hayat düşünemiyorum.Ama şu son zamanlarda onunla da bir gelecek göremiyorum.Okulum bittiğinde muhtemelen 8-6 bir işte çalışıcam o da geceleri çalışıyor.Ben hep onunla gitmeye devam edemem.2 yılda 10 kilo verdim zaten bu düzensiz hayat yüzünden arkadaşlarım çökmüşsün resmen diyor.
Böyle bi durumda siz olsanız napardınız ? Kalbimin sesini dinleyip devam mı etmeliyim yoksa mantıklı düşünüp ayrılmak mı?
Kime göre??? sizin hassasiyetiniz olmayan Allah'ın yaşam klavuzuna göre.siz neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İnançsız olabilirsiniz fakat inançlıların bazı doğruları hatırlatmalarından size ne??? Herkes herşeyi kendi iradesiyle yapar.ama yanlışa yanlış demezsek doğruyu nasıl buluruz.sizin aileniz daha dine yakın olsaydı siz de o değerlere uygun seçimler yapabilirdiniz.çoğumuz gördüğümüzü yaparak büyüdük.Yahu kime göre neye göre bunları diyorsunuz?
Ben de üniversitedeyken öğrenci evlerinde arkadaşlarla içtim, barlara da gittim iyi bir öğrenci olup üniversitemi de bitirdim. Herkes sizin hassasiyetlerinize sahip değil ve aynı inanışa da sahip değil hemen nedir bu bıdıbıdı dini vaazlar. Yaşam tarzlarına hakaret eden yorumlar yapmayın lütfen.
Herkes sizin sıkıcı hayatlarınızı yaşamıyor.o
Ben ufakken annem babam rakı içerdi ben de oturur onlara yarenlik ederim mesela. Kuzenim evlenmeden önce iki sene sevgilisiyle beraber yaşadı namus meselesi olmadı annemler evinde dahi kaldı yani. Bu tip aileler de var Türkiyede gelip hemen vaaz vermeden önce kendi çevrenizden başka çevrelerinde olduğunu kabul edin lütfen.
Herkes sizin muhafazakar çevrenizde yaşamıyor.
Evliyim eşimle sevişerek evlendim çok şükür kızım olduğunda da aklı erdiğinde olgun bir kadın olduğunda mesela seviyorsa kendi bedeni ve ruhuyla istediği kararı alabilir. Çift olarak ikimizde buna kızmayız yani. Ondan lütfen bizim gibi ailelerin de varlığını düşünün bizim yaşam tarzlarımıza hakaretvari yorumlar yapmayın lütfen.
Herkes inanmak zorunda değil alakalı alakasız her konuda dini vaaz itici oluyor lütfen yaa
Ancak girebildim tek tek cevap vermek yerine burdan topluca cevap vericem.
Ona yaptığı işi bırakmasını söyleyemem hayatı müzik bu ona saygısızlık olur ailemin bu konuda tepkisini kestiremiyorum
Birisi öğrencisin sevişiyorsun alkol alıyorsun demiş bu benim hayatım yalnızca beni ilgilendirir ki burda sürtündüm acaba kızlığım gitti mi diye bi yorumda da bulunmadım yaptığım şeyin arkasındayım ve sorumluluğunu alablicek yaşta ve olgunlukta olduğumu düşünüyorum
Birisi alkol bar erkek cıss günah demiş benim inancım iyi insan olmak ve kötü insan olmaktan ibaret.
Bölümümü soran olmuş derslerine çalış demişler endüstri mühendisliği bölümüm ve bölüm birinciliğine oynuyorum şu anda
Her gece gitme diyen olmuş arada gitmediğim oluyor sınav dönemlerim v.s güven konusunda çevreden dolayı hep tedirginim ben orda olduğumda bile yazanlar oluyor
Beni korkutan bazı arkşlar da değinmiş ben geceleri yalnız mı olucam çocuğumuz olsa yalnız mı büyütücem
Ciddi bir ilişki düşnerek başlamamıştım ama 2 yıl doldu ve artık evlilik lafı yapmaya başladı yani kendi kendime gelin güvey olmuyorum ailenle tanışayım benden bahset diyor.
Kime göre??? sizin hassasiyetiniz olmayan Allah'ın yaşam klavuzuna göre.siz neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İnançsız olabilirsiniz fakat inançlıların bazı doğruları hatırlatmalarından size ne??? Herkes herşeyi kendi iradesiyle yapar.ama yanlışa yanlış demezsek doğruyu nasıl buluruz.sizin aileniz daha dine yakın olsaydı siz de o değerlere uygun seçimler yapabilirdiniz.çoğumuz gördüğümüzü yaparak büyüdük.
Son olarak inancına göre yaşamaya çalışana 'bunlar bunlar' diye hitap etmezseniz keza ben 'bunlar' demiyorum.herkes seçimlerinde özgürdür zaten dinimiz hoşgörü üzerine temellenmiştir.dinimiz de zorlama yoktur...
Neden böyle düşünüyorsun? Çocuğunu neden yalnız büyütesin ki? Gündüzleri o bakar, geceleri sen mesela. Bak bu ilk aklıma gelen.Beni korkutan bazı arkşlar da değinmiş ben geceleri yalnız mı olucam çocuğumuz olsa yalnız mı büyütücem
Ciddi bir ilişki düşnerek başlamamıştım ama 2 yıl doldu ve artık evlilik lafı yapmaya başladı yani kendi kendime gelin güvey olmuyorum ailenle tanışayım benden bahset diyor.
Kime göre??? sizin hassasiyetiniz olmayan Allah'ın yaşam klavuzuna göre.siz neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İnançsız olabilirsiniz fakat inançlıların bazı doğruları hatırlatmalarından size ne??? Herkes herşeyi kendi iradesiyle yapar.ama yanlışa yanlış demezsek doğruyu nasıl buluruz.sizin aileniz daha dine yakın olsaydı siz de o değerlere uygun seçimler yapabilirdiniz.çoğumuz gördüğümüzü yaparak büyüdük.
Son olarak inancına göre yaşamaya çalışana 'bunlar bunlar' diye hitap etmezseniz keza ben 'bunlar' demiyorum.herkes seçimlerinde özgürdür zaten dinimiz hoşgörü üzerine temellenmiştir.dinimiz de zorlama yoktur...
Cevap yazdığım bayan ailesinin yaşam tarzını benimsediği için belirttim.dindar bir aileden de bu tarz yaşamlar asla çıkmaz demiyorum ama ailesini örneklediği için belirttim...Polemige girmek istemiyorum sadece bir seyi gercekten merak ediyorum. Mesela 25 yasinda koskoca bir kadina icki icmek gunah dediginizde birdenbire aman Allahim icki gunahmis bidaha asla icmeyecegim diyip içkiyi birakacagini mi dusunuyorsunuz? Sizce koskoca insanlar neyin gunah neyin sevap oldugunu az cok bilmiyorlar midir? Tercihlerini ona gore yapmiyorlar midir?
Ayrica aileler konusunda da yaniliyorsunuz... yani sizin cocuklariniz da o elestirdiginiz yaşam tarzini secebilir.
Sormasına gerek yok bence.sadece bazı değerleri hatırlatmak istedim önemsemese de anlaşılmasa da itici olsa da...ilk mesajınızda da şimdide kendinizde doğrusunu söyleme yükümlüğü gördüğünüzü anlıyorum..
ancak konu sahibesinin derdi o değil o yüzden yaptığınız yorum gereksiz ve itici oluyor..
kadın böyle böyle bir ilişki yaşıyorum ama doğrumu yapıyorum dememiş ki..
Mrb. 25 yaşındayım .Güzel bir üniversitede çok güzel bir bölümde okuyorum.Bu sene mezun olucam.Sorunum şu erkek arkadaşım 30 yaşında müzisyen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?