Hayatım Bar Masalarında MI Geçicek ???

ya şimdi seni seven sana saygılı ve bugüne kadar bi açığını yakalamadığın bi adam bulmuşsun mutluluğu bulmuşsun sırf bi meslek yüzünden ayrılmak bana bu ilişkiye yazık edecekmişsin gibi geliyo. sanki 8-5 çalışan memur olsa seni aldatsa mutlu edemese daha mı iyi olacak?

bara tabiki git ama sabahlara kadar kalma, ara sıra ondan habersiz kafana estiği gibi git ziyaret et, sürekli kontrol ediyomuşsun gibi davranma zaten adamın seni aldatmaya niyeti yok belli ki.

bide evlenme konusunu aç ona da bi konuş bakalım ne diyecek? belki de onun senle evlenmeye olan ilgisine tavrına göre bi karar verirsin? bak okulum bitiyo de artık herkes ne zaman evlenicemi sorar oldu vs falan. bi düşüncesini öğren bakalım
 


şükür ki birisi bunları söylemiş de benim parmaklarımı yormama gerek kalmamış. sanki herkes bunlar gibi düşünmek zorunda. bunların zihniyetine göre hareket etmek zorunda. yorumuna noktası virgülüne kadar katılıyorum
 

Bıkkınlık geldi çünkü bana cidden
Mahallenin imamı gibi geziyorlar.
Sevişene sevişme yanarsın cıss günah, içki içene amaan yanarsın günah..
Sanki biz bilmiyoruz.
Demek ki aynı hassasiyetlere sahip değiliz. Konu sahibi sanki günah mı diye sormuş.
Aklı eren koca kadına öğrenci sevişir mi aa günah demeler. Koca kadının aklı ermiyor sanki
Kocaman harflerle size ne!! si ze neee diye bağırasım geliyor.
Toplumun ahlakını bozma lafına bi de ayar oluyorum.
Sevişen öpüşen mutlu çiftlerden değil, bu iki yüzlü kapalı toplumun mahsülü tacizciler tecavüzcüler asıl toplumu bozuyor. Ne kadar ahlaksızlık varsa buralardan çıkıyor zaten. Kadın görmemekten iki laf etmemekten kadını insan gibi görmüyor nefis uyanıveriyor bir saç teli görse.
Benim çevremde bu tiplerin ahlaksız gençlik diyeceği arkadaşlarım içkisini içer ama kadına da saygılıdır, cinsel meta gibi görmez çünkü saç baş bacak olarak bakmaz mesela.
Ben burada namaz kılacağım diyene kılma amaan boşver demiyorsam onlar da alakasız her konuda alakasız alakasız din dersi vermesin lütfen.
 
Mantık mantık mantık hayat geçmez böyle zor .ilerde cocuk olur o zaman yanliz kalirsin.iyi dusun
 
Hiç oluru yok bu ilişkinin. Sevgilin istediği hayatı seçmiş yaşıyor hiç bir zorluğu yok. Ama sen ona uyum sağlayacaksın diye kendini heba ediyorsun.
 
Ancak girebildim tek tek cevap vermek yerine burdan topluca cevap vericem.
Ona yaptığı işi bırakmasını söyleyemem hayatı müzik bu ona saygısızlık olur ailemin bu konuda tepkisini kestiremiyorum
Birisi öğrencisin sevişiyorsun alkol alıyorsun demiş bu benim hayatım yalnızca beni ilgilendirir ki burda sürtündüm acaba kızlığım gitti mi diye bi yorumda da bulunmadım yaptığım şeyin arkasındayım ve sorumluluğunu alablicek yaşta ve olgunlukta olduğumu düşünüyorum
Birisi alkol bar erkek cıss günah demiş benim inancım iyi insan olmak ve kötü insan olmaktan ibaret.
Bölümümü soran olmuş derslerine çalış demişler endüstri mühendisliği bölümüm ve bölüm birinciliğine oynuyorum şu anda
Her gece gitme diyen olmuş arada gitmediğim oluyor sınav dönemlerim v.s güven konusunda çevreden dolayı hep tedirginim ben orda olduğumda bile yazanlar oluyor
Beni korkutan bazı arkşlar da değinmiş ben geceleri yalnız mı olucam çocuğumuz olsa yalnız mı büyütücem
Ciddi bir ilişki düşnerek başlamamıştım ama 2 yıl doldu ve artık evlilik lafı yapmaya başladı yani kendi kendime gelin güvey olmuyorum ailenle tanışayım benden bahset diyor.
 
Kime göre??? sizin hassasiyetiniz olmayan Allah'ın yaşam klavuzuna göre.siz neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? İnançsız olabilirsiniz fakat inançlıların bazı doğruları hatırlatmalarından size ne??? Herkes herşeyi kendi iradesiyle yapar.ama yanlışa yanlış demezsek doğruyu nasıl buluruz.sizin aileniz daha dine yakın olsaydı siz de o değerlere uygun seçimler yapabilirdiniz.çoğumuz gördüğümüzü yaparak büyüdük.

Son olarak inancına göre yaşamaya çalışana 'bunlar bunlar' diye hitap etmezseniz keza ben 'bunlar' demiyorum.herkes seçimlerinde özgürdür zaten dinimiz hoşgörü üzerine temellenmiştir.dinimiz de zorlama yoktur...
 

iyide adam şarkı söylemese başka bir meslek yapsa yine yazanlar olabilir.. bunlar gayet doğal gelişen şeyler ve önemli olan siz yanındayken değil yanında değilken verdiği tepkilerdir.. sürekli kontrol altında tuttuğunuzda aslında adamın göz hapsinde olmadan nasıl davranacağını öğrenemezsiniz.. ve şu aşamada yaptığı meslek icabıyla da bence bu özgürlüğü vermeniz gerekir .. evlendikten sonra bir süprizle karşılaşmamak adına..

diğer konuya gelecek olursak doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz şu anda.. önemli olan bu adamla evlenmek isteyip istemediğiniz .. sevip sevmediğiniz.. şartlar her zaman değişebilir yaşayıp görmek lazım .. ha bu risk derseniz de hayat başlı başına bir risk zaten..
 

Polemige girmek istemiyorum sadece bir seyi gercekten merak ediyorum. Mesela 25 yasinda koskoca bir kadina icki icmek gunah dediginizde birdenbire aman Allahim icki gunahmis bidaha asla icmeyecegim diyip içkiyi birakacagini mi dusunuyorsunuz? Sizce koskoca insanlar neyin gunah neyin sevap oldugunu az cok bilmiyorlar midir? Tercihlerini ona gore yapmiyorlar midir?
Ayrica aileler konusunda da yaniliyorsunuz... yani sizin cocuklariniz da o elestirdiginiz yaşam tarzini secebilir.
 
belki dediklerime üzüleceksin ama ben çok gördüm cafede barda şarkıcı çocuğa asılan, bakış atan, telefon numarası veren ki sende demişsin ben ordayken bile yazıyorlar diye. bu senin gücünün yetemeyeceği ve değiştiremeyeceğin bir durum. istersen bir gün gitme ama olacak olacak... sevgilinin işi bekar erkek işi. yarın evlendiğinizde kimbilir ne sorunlar yaşayacaksınız. ne biliyim ya emekte vermişsin ama nereye kadar.....
 
Neden böyle düşünüyorsun? Çocuğunu neden yalnız büyütesin ki? Gündüzleri o bakar, geceleri sen mesela. Bak bu ilk aklıma gelen.
Bütün müzisyenler bekar değil ve bu evlilerin büyük bölümü de çocuk sahibi. İkiniz de çeşitli zamanlarda fedakarlık yaparsınız gerektiğinde.
Şu forum kocam çocuklarımla ilgilenmiyor diye yana yakıla konu açan kadınlarla dolu ve çoğunun kocası müzisyen değil.
Bu tip şeyler karakter meselesi.
Adam iyi bir eş, iyi bir baba olacaksa olur, olmayacaksa banka memuru olsa da olmaz, devlet memuru olsa da olmaz, müzisyen olsa da olmaz.
 
Her aşkın bir bedeli var
sende buna razıysan zorluklarına katlanacaksın
 

ilk mesajınızda da şimdide kendinizde doğrusunu söyleme yükümlüğü gördüğünüzü anlıyorum..
ancak konu sahibesinin derdi o değil o yüzden yaptığınız yorum gereksiz ve itici oluyor..
kadın böyle böyle bir ilişki yaşıyorum ama doğrumu yapıyorum dememiş ki..
 
Cevap yazdığım bayan ailesinin yaşam tarzını benimsediği için belirttim.dindar bir aileden de bu tarz yaşamlar asla çıkmaz demiyorum ama ailesini örneklediği için belirttim...
 
Sormasına gerek yok bence.sadece bazı değerleri hatırlatmak istedim önemsemese de anlaşılmasa da itici olsa da...
 
lütfen Diyanetin fetva hattında filan hatırlatsanız bazı değerleri?
soru soran onu mu sormuş?

konu sahibine daha önce erkek arkadaşın evlilikten filan bahsediyor mu yoksa kendi kendine mi gelin güveyi oluyorsun acaba diye soru yöneltmiştim. aldığımız cevaba göre erkek tarafı da evlenmeyi istiyormuş.

bu durumda elbette ki sevgilinize, evlenince iş düzenini bu şekilde mi devam etmek istiyorsun, ben 9-5 bir işe girersem evliliği yüretebileceğimizi düşünüyor musun diye sormalısınız.

ilk cevabımda demiştim yine diyorum neredeyse emekli olacak kadar çalıştım ama hemen hiç 9-5 çalışmadım. bu da kendi tercihimdi. sizin işle ilgili düşünceleriniz hayalleriniz neler? son sınıf olduğunuza göre kendi aranızda iş başvurusu nasıl olur nerede olur vb. konuları konuşmuyor musunuz? sizden daha küçük 2 tane kardeşim var ikisi de son sınıf, aile arasında arkadaş arasında illa ki konu işe geliyor (evlenme düşünülen sevgiliyle de gelmeli bir yerde). biri part-time çalışmaya başladı bile. diğeri ise devlette istediği bir yer var KPSS çalışıyor. yani hani iş de 1 günde olmuyor. bunun gibi.
 
Evet hayatın 4 yıl ana baba dizi dibinde geçmeyip bu hayatı sen tek başına seçtiğine göre, evet hayatın bundan sonra bar köşelerinde geçecek yapcak bişey yok, sonuçta sen olmadan önce hayatında hep müziği vardı ve aşkı oydu sen olmasan bile müziği hep kalacak. Uyum yakalamanız zor gibi gözüküyor. Yinede kısmet.
 
Ya müzisyen sevgiliyi kızlardan korumak için mi gidecek hergece.?Bazı yorumlar olmuş da şaştım.
O kadar güvensizlik varsa ayrılmalısın.Onu mu takib edecen sürekli.?
Yada oturacak oturduğu yerde ama riskli tabi işi.
Görüşemeyeceksiniz de...
Bu adam nasıl evlenecek ya..Ev hanımı alacak artık.Yoksa görüşemez hanımla.
 



Diyelimki evlendin..sonra hamile kaldin hadi hamile hamile de barlara gittin diyelim. Sonra bebek doğunca ne olacak???
Bebeginlemi gidicen???
Yada gitmiycen bu sefer daha çok için içini yemiycekmi???
Sonra ne olacak boşanma çünkü siz zaten şimdiden yorulmussunuz??
Bosaninca olan kime olacak bebeginize.değeri peki??? Ha bide ailelerin anlaşması Kayinvalide falan filan bide bunlar var
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…