• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatım mahvoldu, lütfen yardım edin

merakımı mazur görün, eski nişanlınız abisinin bulduğu kadınla mı evlendi sonra

Valla hic arastirmadim yapmistir heralde. Ben bu olayi da tesadüfen ögrenmistim. Elti annemi arayip kizinizin haline üzülüyorum, benden duymus olmayin ama bakin durum böyle böyle. Insaniyet namina sizi uyarmak istedim vicdanim el vermedi demis. Tabi erkek müsvettesine sorunca cevap veremedi. Yani bu vatandas bana, bize hicbir sey söylemeden tüymeyi düsünmüs aslinda. Tek hatam taktiklari altinlari hemen göndermek olmustu. Annem basimin etini yemisti o altinlar senin hakkin, vermiyceksin geri demisti dinlememistim. Onlarin hicbirseyine muhtac degilim alsinlar baslarina calsinlar demistim ama simdiki aklim olsa vermezdim. Bir güzel yerdim bozdurup.

Konu konuyu acti bir gün önüme kardesinin CV'si gelmisti. Iyi bir pozisyon icin gayet de basariliydi CV'ydi. Isleme bile koymadan alip yolda cöpe atmistim. Kardesinin ne sucu vardi derseniz ögrenciligi benim yasadigim sehirde gecmisti ve ben her hafta alir camasirlarini yikardim yiyecek kolisi hazirlardim. Abla abla derdi bana. Noldu bir anda abim abim oldu agzindan tek kötü laf cikmadi abisi icin.

Konu sahibi arkadasim inan ki geciyor gidiyor. Sen cok sanslisin ailen arkadaslarin yaninda sana destek. Ya bir de resmi nikahin olsaydi nasil kurtulacaktin? Annem gidip yolda ne kadar dilenci varsa para vermisti hepsine kurtulduk diye :)

Bulunduğun duruma dışarıdan bakmaya çalış. Anilarinizi, yasadiklarinizi vs. Düşünme bu süreçte. Karar verip bağları koparır acinizi daha sonra yasarsiniz.
Sevgi herşeye yetmez. Adamın sana saygısı yok. Bu kadın omur boyu o adamin anası olacağına göre olmaz. Çünkü adamda karakter yok. Koca adam hala baskılara papuc birakiyorsa bubadamdan ne koca olur ne de baba.

Hemen bırak bunu. Dua Et ki resmi nikah kıyılmamis. Evlesen de olmaz bu iş iki ay sonra konu acarsin canım buraya bosaniyoruz diye. Hiç başına is açma herkes hersey unutulur.

7 aydır nişanlıydım. Anne ve babası maddi manevi hiçbir şey yapmazken üzerine hep sorun çıkardılar. Nişanlım ağlardı, dert anlatırdı, geçen ay ben annemi hiç tanıyamamışım dedi. Benim Ailem maddi yönden her şeyi üstlendi, hiç o aile ile tatışmaya girmedi, benim mutlu olmam için dişini sıktı. Esasında annem, babam, erkek kardeşimin gönülden istemedikleri bir durumdu. Memleketler uzak olduğu için bu hafta sonu bizim burda kına, düğün yapıldı, diğer haftasonu orada yapılacaktı. Aile bana çok soğuk olduğu için nişanlımla anlaştık, ben evimde kalıcaktım o beş günde. Düğün günü beni evimde bırakıp gitti, bir gün kal dememe rağmen, ortalık çok karışır yarın gelicem deyip gitti. Ertesi gün süper muhabbet ettik. Uyudu uyandı yine güzel mesajlaştık. Bizim ev kalabalık yemek yiyip hemen arıycam aşkım dedi, bir saat sonra dayanamadığını, kimsenin beni istemediğini ve aramızdaki imam nikahını da bitiren bi mesaj geldi. Arama gereği duymadan bitirdi. Aradım deli gibi ağlıyo, ağladık, beni sevdiğini söyledi durdu, sakince dil döktüm yalvardım, iyi değişim deyip kapattı. Ben tabi hâlâ ümitliyim. On dakika sonra aradığımda saydırdı bana, aylardır verdiğim emeği çabayı çöpe attı. Arama zorlaştırma dedi kapattı.

Annesi Allah tan korkmayan, yalanı sık söyleyen, bana ve oğluna defalarca iftira atmış, paragöz bir kadın. Eltime iki yıldır ve nişanlılığında yapmadığını bırakmamış. Kısacası annesi komple kötülüğe bulaşmış hem de ne tezatsa çarşaflı bir kadın.

Ne ailem ne akrabalarım ne de arkadaşlarım istememişti hiç. Sen bu aileyle yapamazsın dediler. Ailemin maddi durumu onlara göre iyi, ailem olsun kızımız için yaparız her şeyi dediler. Aslında annem babam haklarını savunur ama kızımız için susarız dediler. Görsel olarak da kimse beni onun yanına yakıştıramamıştı, karakter olarak da. Ama ben hayatımda ilk kez biriyle bi yola girdim, candan sevdim, hâlâ gözüme her şeyi güzel gözüküyor.

Beni elimin kınasıyla, sandığımda, gelinliğimle düğün ertesi terk eden bu adam affedilir mi? Aracı olan bir teyze ailesi çok kötü çok yükleniler aylardır, öfkeyle yapmış, deliler gibi pişman, annemden nefret ediyorum diye diye sokaklarda ağlıyo, al oğlunu görme yüzünü dedi. Bi insan çok daralıp bu hale gelmiş olabilir mi? Yoksa bu adam bana bu hâli, sahip çıkmamayı bir ömür yaşatır mı? Çok zor durumdayım.

Bir kez seni bu şekilde hem de çok kötü bir durumd yarı yolda bırakmış bir adamı tekrar <af edersen emin ol ki bunun beş on mislisini yaşarsın bak bende nişan attım su anda iyyi ki diyorum nolur geleceğini yakma derim. Bir de söyle bir şey var bu kadın bu adamın ömür boyu annesi oacak ki zedelenmiş bağlarla işler daha kötü olacak ki adam haddini daha da aşacak ben olsam beni o halde bırakan adam arkasından ağlamam asla..

7 aydır nişanlıydım. Anne ve babası maddi manevi hiçbir şey yapmazken üzerine hep sorun çıkardılar. Nişanlım ağlardı, dert anlatırdı, geçen ay ben annemi hiç tanıyamamışım dedi. Benim Ailem maddi yönden her şeyi üstlendi, hiç o aile ile tatışmaya girmedi, benim mutlu olmam için dişini sıktı. Esasında annem, babam, erkek kardeşimin gönülden istemedikleri bir durumdu. Memleketler uzak olduğu için bu hafta sonu bizim burda kına, düğün yapıldı, diğer haftasonu orada yapılacaktı. Aile bana çok soğuk olduğu için nişanlımla anlaştık, ben evimde kalıcaktım o beş günde. Düğün günü beni evimde bırakıp gitti, bir gün kal dememe rağmen, ortalık çok karışır yarın gelicem deyip gitti. Ertesi gün süper muhabbet ettik. Uyudu uyandı yine güzel mesajlaştık. Bizim ev kalabalık yemek yiyip hemen arıycam aşkım dedi, bir saat sonra dayanamadığını, kimsenin beni istemediğini ve aramızdaki imam nikahını da bitiren bi mesaj geldi. Arama gereği duymadan bitirdi. Aradım deli gibi ağlıyo, ağladık, beni sevdiğini söyledi durdu, sakince dil döktüm yalvardım, iyi değişim deyip kapattı. Ben tabi hâlâ ümitliyim. On dakika sonra aradığımda saydırdı bana, aylardır verdiğim emeği çabayı çöpe attı. Arama zorlaştırma dedi kapattı.

Annesi Allah tan korkmayan, yalanı sık söyleyen, bana ve oğluna defalarca iftira atmış, paragöz bir kadın. Eltime iki yıldır ve nişanlılığında yapmadığını bırakmamış. Kısacası annesi komple kötülüğe bulaşmış hem de ne tezatsa çarşaflı bir kadın.

Ne ailem ne akrabalarım ne de arkadaşlarım istememişti hiç. Sen bu aileyle yapamazsın dediler. Ailemin maddi durumu onlara göre iyi, ailem olsun kızımız için yaparız her şeyi dediler. Aslında annem babam haklarını savunur ama kızımız için susarız dediler. Görsel olarak da kimse beni onun yanına yakıştıramamıştı, karakter olarak da. Ama ben hayatımda ilk kez biriyle bi yola girdim, candan sevdim, hâlâ gözüme her şeyi güzel gözüküyor.

Beni elimin kınasıyla, sandığımda, gelinliğimle düğün ertesi terk eden bu adam affedilir mi? Aracı olan bir teyze ailesi çok kötü çok yükleniler aylardır, öfkeyle yapmış, deliler gibi pişman, annemden nefret ediyorum diye diye sokaklarda ağlıyo, al oğlunu görme yüzünü dedi. Bi insan çok daralıp bu hale gelmiş olabilir mi? Yoksa bu adam bana bu hâli, sahip çıkmamayı bir ömür yaşatır mı? Çok zor durumdayım.
Durumunuza üzüldüm ama bence sizin için hayırlı olmuş. Yalnız konularda diğerleri de yapıyor bazen lütfen insanların yaptıkları kötülüklerin peşine" bi de çarşaflı,bi de namazlı kuranlı " gibi ifadeler kullanmayın. O namazın örtünün kuranın hassasiyetini bilen insan zaten böyle bir şey yapamaz.

Arkadaşlar Allah razı olsun tüm yorumlarınız için.

Bir şey ekliyeyim, ama peşin peşin söyliyeyim benim için de ailem için de bitti, sadece yıllar sonra dönüp baktığımda bir pürüz kalsın istemiyorum.

Dün yani ayrılma mesajının sabahı, beni gizli numaradan bir teyze aradı, o sülaleden olmadığında eminim, çünkü onun sülalesi çok şiveli konuşur. Kadın kızım diye diye bana yalvardı. Komşularıyım, bu kötü kadını mutlu etmeyin, oğlan sokaklarda ağlaya ağlaya eve girmiyo, nişanlına bi açık Kapı bırak diye yarım saat dil döktü. İlk aradığında hoparlörden konuşuyodu sesini alamıyorum deyince normale döndü. Komşu kadın numaramı nerden bulsun. Kesinlikle o arattı. Çok pişman, ailesi çok hakaret etmiş, aklı gitmiş gibi öfkeliymiş diye diye özel şeyleri bile biliyo kadın.

Yaa ben anlamıyorum, bu pislik herif ne yapmaya çalışıyo

Allah kurtarmış de önüne bak.
Ailende pek taraftar değilmiş ama sen mutlu ol diye ses etmeyip yardım etmişler.
Gerçekten böyle insanlarr için 'hayatım mahvoldu' deme.
Eminimki evlenipte sonradan bunlar olsaydı işte ozaman hayat zindan olurdu sana.

Allahın sevgili kuluymuşsun..
adam dediğin sevdiğine sahip çıkar... ben başka bişey bilmiyorum..
böyle bi adam için ağlayıp üzülmeye değmez.. kurtulduğuna sevin

Arkadaşlar Allah razı olsun tüm yorumlarınız için.

Bir şey ekliyeyim, ama peşin peşin söyliyeyim benim için de ailem için de bitti, sadece yıllar sonra dönüp baktığımda bir pürüz kalsın istemiyorum.

Dün yani ayrılma mesajının sabahı, beni gizli numaradan bir teyze aradı, o sülaleden olmadığında eminim, çünkü onun sülalesi çok şiveli konuşur. Kadın kızım diye diye bana yalvardı. Komşularıyım, bu kötü kadını mutlu etmeyin, oğlan sokaklarda ağlaya ağlaya eve girmiyo, nişanlına bi açık Kapı bırak diye yarım saat dil döktü. İlk aradığında hoparlörden konuşuyodu sesini alamıyorum deyince normale döndü. Komşu kadın numaramı nerden bulsun. Kesinlikle o arattı. Çok pişman, ailesi çok hakaret etmiş, aklı gitmiş gibi öfkeliymiş diye diye özel şeyleri bile biliyo kadın.

Yaa ben anlamıyorum, bu pislik herif ne yapmaya çalışıyo

sokaklarda ağlayacağına adam gibi seni alıp ailesine posta koysaymış.kusura bakmayın ama pısırığın teki. yine söylicem ama adam olsaydı kendi arardı sizi.kapınızda yatardı.ona buna özel şeylerinizi anlatıp aratmakta neyin nesi. çocuk bu ya. evcilik oynuyo

Nişanlınızda gram kişilik yok. Ailesi istediği kadar istemiyorum desin, eşimi istemeyeni ben de istemem deyip kapıyı çarpıp çıkamamış mı? Bir anlığına da olsa ailem daha önemli diye düşünmüş. Ayrıca erkekler evlenmeden önce ailesine düşmen olsa bile evlendikten sonra bir aile aşkı oluşuyor. Şimdiden böyleyse sonradan ne yapacaksınız?

Asla affetmeyin. Kendiniz için değilse de aileniz için.

Nikah için aksilik çıkıp ertelenmesi bence sizin şansınız. Allah korumuş bile diyebilirim.
Aile her zaman önemli bir neden ama iyi bir eşle gözardı edilemeyecek değil. Ama düğün günü bırakıp giden bir eş............
Allah böyle dengesizlerden korusun herkesi...

Bosver kurtulmussun canim sakin barismayi dusunme pisman olursun sonra Allah iyi insanlarla karsilastirsin ne diyelim.

Ya bana hikayanizde bosluklar var gibi geliyor. Birincisi, ailesi sizi neden bu kadar sert bir sekilde istemedi? Ikincisi ise, bana adamin, sizin bilmediginiz basla bir hayati var gibi geldi. Madem ogretmenmis, okumus etmis. Hem fikren, hemde maddi acidan kendi kararlarinin arkasinda duracak bir adam olmaliydi. Bunu yapamiyorsa, ben isin icinde aile degil de baska sebep ararim. Bilemiyorum belkigizli bir gonul iliskisi vardir kopamadigi. Ailesini bahane ediyor olabilir.

Dini nikahiniz dustuyse, yani 3 talakta bosadiysa, tekrar ayni kisiyle dini nikah kiyamazsiniz, yani tek bir sarti var o da cok agir,cok uzgunum, boyle seyler sinirle agizdan cikar, ama telafisi yok. Su an cok uzgun yikilmis olmani anliyorum ama bence de kurtulmussun. Ilerde sukredeceksin.

Ailesi hep şunu söyledi durdu, okuttuk bi hayrını görmedik dedi durdu. O da tüm parasını her ay onlara gönderir bir kuruşu yoktur. Annesi isteği olmadı mı açılır bayılır hastaneye gider gelir bizimki ne isterse yapar. Evet boşluklar var, mesela ben hala anlayamadım nasıl bi anne bu kadar kötü olabilir. Büyük oğlu da evli, nişanlılıkta evliliğinde hep aynı zulmü yapmışlar. Oğulları annesine tapıyo, o da zalim parmağında oynatıyo. Yoksa beni ailemi kabul etmeyecekleri tek sebep yok

Back
X