• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımı ve kocamı cok seviyorum

Ben de boşanıyorum işte.. Çok sevdim, fedakarlıklar yaptım ama olmadı. Sırtımdan vurdu en sevdiğim. Sonra işte babamı kaybettim bunun üzerine, ardından eşim ben o durumdayken ihanet etti. Haftaya davam var. Mutsuzum, umutsuzum.
Kusura bakma senin gibi mutlu hayat yaşayamadım ama :deli:

Eros bütün oklari size atmış champagneshimmer champagneshimmer :)
he ya :) ben cok dindindim erosun oklarını toplamak için.
mutluyum ama bunu kolay edinmedim. dogruyu bulmak için caba elbette harcadım. ve azıcık bakış acısını değiştirip basitleri / azıcık cesaret edip büyk sorunları kokten cözebilirsiniz demeye calışıyorum.

Hanımlar,
konu sahibesinin hava atmak için yazdığını sanmıyorum, konunun ana temasında bakın ben koçişle çok mutluyum demiyor, üstesinden gelebileceğimiz, çözebileceğimiz sorunları çok dert ederek kendimizi yıpratmanın bizden başkasına zarar vermediğini anlatmaya çalışmış, konu yeri BDV değil belki ama konun açılma maksadı tamamen iyi niyetli bence.

Maşallah size :)

Ama eşiniz kaptanken zaten ne zaman fırsat bulup da tartısıcaksınız ki? Yanınızda olduğu zamanlarda da iyi geçiniyorsunuz ki bu zamanlar yanınızda olmadığı zamanlara göre çok çok az zamanlar.

Burada pek çok insan dertleriyle bunalmışken, kendini şanssız bitkin ve degersiz hissederken açtığınız konu bence onları daha da mutsuz hissettirecek. Eminim siz iyi niyetle açtınız konuyu, ama ben onlarla empati yaptığımda sanırım bu konunuzu okuduktan sonra daha da Üzgün olurdum.

Çünkü siz burada "benim hayatim da soyle kötüydü ama ben yilmadim sunlari sunlari yapip basardim sunlardan fedakarlık ettim" gibi gibi cümleler kurmamışsınız. Size göre mutlu evliliginizi harika hayatınızı anlatmışsınız.

Insallah hiç bozulmaz artarak devam eder mutlulugunuz
kaptan ama karada calıştıgı da zamanlarda var. hatta 7/24 karada olduıgu 4 - 5 yılı var. kışın karada yazın denizde - vb. şekillerde. şimdiler ise haftada 1 evde.
ayrıca gemide olsa tartışırabiliriz. bizim iletişim sorunmuz yok.
cabaladım aştım ve her sorunuzumu bir şekilde çözeriz yazdım.

Ben iyi niyetle actiginizi düşünüyorum konuyu. Ama her kadin ayni değil. Kimi güçlü kimi hassas. Her olay herkesi ayni derecede etkilemiyor. Sizin hayatinizda da bana göre olumsuzluklar var mesela esim kaptan olsun istemezdim. Siz mutlusunuz ama ben olmazdim. Herkes ayni şeylerden mutlu olmuyor. Ama hayata bakisinizi sevdim ben.

Mutluluğunuz daim olsun :KK16:Aslında mutluluk ya da mutsuzluk olgularına bu kadar da takılmamak lazım diye düşünüyorum. Sonuç olarak herkes çok özel ve herkesin yolu/kaderi olduğu haliyle çok anlamlı ve yaşanılası bence..

Bu da burda dursun, tüm kk kadınlarına gelsin::KK37:

"Tanıdığım en güzel insanlar, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş romantik ve anarşist olan insanlardır. Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendine has takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden kaynaklanan bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar. Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar…”

Elisabeth Kubler Ross

Al benden de o kadar. Gerci daha 2 yillik evliyiz. Cok uzun yillarimiz olmadi beraber gecen ama simdilik hersey yolunda. Sorunlarimiz olmadimi. Tabiki oldu ama beraberce cozduk. Burada ki kadinlarin buyuk kismi kocalariyla savas halinde bende anlayamadim neden. Halbuki savasmayi biraksalar hayat herkes icin daha güzel olacak. Konu icin ayrıca teşekkürler. Icim sismisti vallahi..hemde daha ilk gunden :)

seni severim uye olarak yorumlarin fkn mantikli olur genelde
ama bu sefer olmamis yer mekan zaman hiç bisey tutmuyor
Allah bozmasin ne diyelim
saol ama şöyle birşey var ben burada kendimi övmüyorum.
maksadım : bakım böle birşey var. sorunlar var. çözülebilir. boşanmakda bir cözümdür. veya olaya cok farklı bir yrden yaklaşıp bakarak farklı bir söylemele kötüye gidecek bir durumu cok iyiye cevirebilirsiniz.

Ben 19 yaşımda sorunlu, huzursuz, cimri ve derinlere giden ailemden uzaklaşmak biraz olsun huzurlu yaşamak için evlendim.Kocam benden 10 yaş büyük olmasına rağmen kendini yetiştirmeyi kaprisli, alınan uykucu ve tembel biri çıktı ve son iki senedir de işsiz çok yoruldum. Sizin adınıza sevindim ama kendim için ne yapabilirim bilmiyorum.Allah nazaran korusun evliliğini.

İstiyorsanız ilişki koçu filan olun yani bu konu ne böyle? Size yardım edeyim diye gelip kendinizle kocişinizi övmüşsünüz. Bu biraz show olmamış mı yani? Derdi olan sizce bunu okuyup of ne dertlendim be gidip biraz şunları uygulayayım der mi yani bilemedim.
evet ilişki kocu olmak isterdim. ama kimse beni dinlemez. neden ? çünkü herkes sabit bir yere bakıyor. .

saol ama şöyle birşey var ben burada kendimi övmüyorum.
maksadım : bakım böle birşey var. sorunlar var. çözülebilir. boşanmakda bir cözümdür. veya olaya cok farklı bir yrden yaklaşıp bakarak farklı bir söylemele kötüye gidecek bir durumu cok iyiye cevirebilirsiniz.
iyide karsi tarafta bunu istemeli
delisi var kumarcisi var alkoligi var,var oglu var ..
uç çocugum var gidecek yerim yok bosansam, mutsuz olunca napayim sence ?

Ben iyi niyetle actiginizi düşünüyorum konuyu. Ama her kadin ayni değil. Kimi güçlü kimi hassas. Her olay herkesi ayni derecede etkilemiyor. Sizin hayatinizda da bana göre olumsuzluklar var mesela esim kaptan olsun istemezdim. Siz mutlusunuz ama ben olmazdim. Herkes ayni şeylerden mutlu olmuyor. Ama hayata bakisinizi sevdim ben.
Katılıyorum, her kadın karşılaştığı soruna farklı tepkiler veriyor, benim dik durabileceğim bir problemde başkası depresyona girebiliyor, biraz karakterlerimizle, biraz evlendiğimiz kişiyle, biraz da zamanla öğrenmeyle ilgili diye düşünüyorum, evliliğin ilk yıllarında genç ve tecrübesiz oluyoruz, yıllar geçtikçe benzer sorunla karşılaştığımızda ne yapacağımızı öğrenmiş oluyoruz, yaşla birlikte tabii koşullara göre kadın daha güçlenebiliyor maalesef tam tersi de olabiliyor.

algınızı değiştirin. beceriksizlik diye bir kelime kullnamadım ve ima bile etmedim.
dunyada sorunlar nerdeyse ortak sadece kişiler farklıdır. çözümleri de kısmen aynıdır.

Çözümler nasıl aynı olabilir ki? Matematik formülü gibi formüller bulalım o zaman, deneyelim bakalım işe yarıyor mu herkes üzerinde. Birine söylediğin söz incitir, diğeri memnun olur, diğeri umursamaz bile. İnsan ilişkilerinde tek tip bir anlayış söz konusu olamaz ne yazık ki. Yoksa insanlar yanında kullanma kılavuzuyla birlikte gelirdi. Beceriksizlik diye bir kelime kullandığınızı ya da ima ettiğinizi söylemedim zaten. Soru yönelttim size. Çünkü insanları mutlu olamamak onların suçuymuş gibi yargıladığınızı düşündüm. Sonuçta sizi tanımam etmem, ne niyetle yazdığınızı da bilemem. Tonlamanın, mimiklerin olmadığı sanal ortamda anlama sorunları oluşması gayet doğaldır. Tabi insanlar tek tip olsaydı şayet böyle sorunlarımız da olmazdı sanırım.

başlıktanda anlayacagınız üzere kocamı cok seviyorum. oda beni seviyor. 10 yıllık evliyiz. ben 37 eşim 47. biz hala cocuk kıvamında yetişkinleriz. bu halimizden de cok mutluyuz. ve eğitimliyiz.
cocugumuz olmuyor. bunu da bir dönem dert etsemde şimdi hiç dert etmiyorum. hatta olmamasının daha iyi olduıguna karar verdik.
eşimin işi dolayısıyla biraz ayrı kaldıgımız zamanlar olur. bu zamanlar nadiren zor ama genelde güzel gecer. kavga ederiz ama küsmeyiz. kavga ederiz ama olayı tartışıp bir fikre varırız. eşimin ego ve kompleksleri olabiliyo. böyle zamanlarda ben onu alltan alırım. her türlü şakaya gelir. bende gelirim. zevklerimiz farklı ama saygı duyarız birbirimize. benim bir tek leopar desenli kıyafetler giymemi ve popomu cok acıkta bırakan şeyler giymememi istemez. bende giymem zaten.
her türlü sorunu yaşadık ama cok şükür hepsini ve bundan sonra olabilecek sorunları aşabiliriz. buınu biliyoruım.
cinsel yonden de harikayız. eşim bana göre daha isteksizdir ama ben bunu önemsemiyorum. isteyenin bir yüzü istemeyenin bin yüzü kara diyip sırnaşırım.
dışarda, toplantılarda , ark. ortamlarında bizi görenle, bize sevgi pıtırcıgı derler. birlikte yer içeriz sözyleriz hep ellleyiz dizdizeyiz. yani gene cok mutluyuz.
eşime kızarım söylenirim garip gelen tesr gelen hareketleri olur ama hiç dert etmem. dogruyu bulacagına emin oldugumdan durumu akışına bırakırım.
önceleri pek birşey anlatmazdı. şimdi bülbül.
sabahları uyanır yataktan kalkmadan bana şarkılar söyler... vs.vs.vs.vs.vs..vs..bende ona yumurtalı sucuk yaparım :)
o yokken butun evi derdi tasası bakımı tutumu bana aittir. bundan hiç rahatsız olmam. taşıyamacagım yukun altına da asla girmem. bahceyi de kazar eker dikerim, tamir de yaparım artık aklınıza ne geliyorsa.
evliligim 4-5 yılı kv sorunum vardı. zorlu oldu ama başardım. bunu da aştık.
ailemden baya uızaktayım. asla ailemde yanımda olsun tüh vah demedim. çünkü herkesin kendine ait bir hayatı var ve ben bu hayatı sectim. senede 3 kere onlara giderim onlarda yazları bana gelir.
2 tane kamkam var. futursuzca herşeyi konuşur güler egleniriz ( telefonda ). onlar bazen beni 2 ay aramazlar. ben arar neden beni aramıyorsunuz derim. yada tam tersi. genelde cok sık grştügüm bir ark. eger 3 gun aramazsam veya 3 kere telini acmazsam merak eder öldü mü kaldı mı diye. bu da cok güzel birşey. asla kimseye darılmam kırılmam naz kapris yapmam. her işimi kendim yaparım. bahcem köpegim evim ailem arkadaşlıklarım vs.sv.sv.s.s herşey cok güzel.

şimdi derdin ne ki diyeceksiniz.
benim derdim böyle olabilecekken neden böyle olamıyorsunuz da hep bir dert içindesiniz ? en güzel yaşlarınızı zamanlarınızı neden sorunlu insanlar ile birlikte olup, olmayacagını bile bile diretip kendinize ve karşınızdakine hayatı zehir ediyorsunuz ? neden güzel aile olamıyorsunuz ?
ek: güzel biri ilişki örnegi de vermek istedim. içimiz acılsın.
Maşallah da ! Çok saçma olmuş bunu kendi üzerinden, başkalarının gözüne sokmak . Herkesin derdi başka ,standardı yada yaşam şekli ....mesela ben bir türlü mutlu olamıyorum çünkü can parçam kanser ...dedim ya herkesin derdi başka ...illa kadın -erkek iliskileri üzerine kurulmuş izole bir hayat cok da bir meziyet gerektirmiyor sanki .....

Gözlerime yazık. Bende dedim ki okudukça acaba sonunda ne olmuş. Bu actigin konu evlilikleri kötü giden insanların veya kocası iyi olmayan kadınların anca sinirini bozar. Onları daha da üzmüş olursun.konuşarak çözülecek olaylar var çözülmeyecek olaylar var.veya laftan anlamayan eşler var.Allah mutlulugunuzu daim etsin.ama gereksiz bir konuydu kabul edin

Ben de boşanıyorum işte.. Çok sevdim, fedakarlıklar yaptım ama olmadı. Sırtımdan vurdu en sevdiğim. Sonra işte babamı kaybettim bunun üzerine, ardından eşim ben o durumdayken ihanet etti. Haftaya davam var. Mutsuzum, umutsuzum.
Kusura bakma senin gibi mutlu hayat yaşayamadım ama :deli:
bence oyle düşünme. boşanmakta bir çözümdür. hemde kokten bir çözüm. kendine daha fazla eziyet etmeden, olamayacak bir ilişkiyi uzatmadan mutlu olmak için buldugun bir yol.
mutluluk sadece evli cocuklu olmak degildir ki..

Hanımlar,
konu sahibesinin hava atmak için yazdığını sanmıyorum, konunun ana temasında bakın ben koçişle çok mutluyum demiyor, üstesinden gelebileceğimiz, çözebileceğimiz sorunları çok dert ederek kendimizi yıpratmanın bizden başkasına zarar vermediğini anlatmaya çalışmış, konu yeri BDV değil belki ama konun açılma maksadı tamamen iyi niyetli bence.
saol mune tercuman oldun.

Back
X