• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımı ve kocamı cok seviyorum

bence oyle düşünme. boşanmakta bir çözümdür. hemde kokten bir çözüm. kendine daha fazla eziyet etmeden, olamayacak bir ilişkiyi uzatmadan mutlu olmak için buldugun bir yol.
mutluluk sadece evli cocuklu olmak degildir ki..

Sen mutluluğun evlilik halini anlatmışsın ama :)

Gözlerime yazık. Bende dedim ki okudukça acaba sonunda ne olmuş. Bu actigin konu evlilikleri kötü giden insanların veya kocası iyi olmayan kadınların anca sinirini bozar. Onları daha da üzmüş olursun.konuşarak çözülecek olaylar var çözülmeyecek olaylar var.veya laftan anlamayan eşler var.Allah mutlulugunuzu daim etsin.ama gereksiz bir konuydu kabul edin
üzülmelerini gerektirecek birşey yazmadım. olaya farklı bakabilirlerse. bir derin nefes alıp ben nerede yanlışım veya ben neden kendimi bu zorluık içinde durup kısır dongu içindeyim diyip çözüm bulup öyle yada böyle iyi mutlu ve güzel olabilmek için cabalayabilrler.
ama bunu yapamıyoruz.

Başlığı maşallah diye değiştirsen.. zorla nazar edicen kendine.. cevabıma gelecek olursak ruh eşimizi bulamadık. Kafa yapılarımız çok farklı.. bı da çatışmaya be kavgalara dönüyor.

masallah:nazar:
yaşiniza çok şaşırdım.bekar bir genç kız olduğunuzu bile düşünmüştüm bazı yorumlarinizda.oda bir maşallah:nazar:
bu konuyu neden açtığını biliyorum.
hakta veriyorum belli noktalarda.
kk ya takildigimdan beri "bana göre"çok çok basit olabilecek bir konu burada bir üye dert yanıp çözüm arayabiliyor.
"bana göre" karı koca arasinda saka olabilecek bir mevzu burda bir uyede bosanma sebebi olabiliyor yada tam tersi..
yani kisacasi haklısınız ama dedigim gibi "bana göre" "size göre" "ona göre"
yani mutluluk ve üzüntü kavrami herkes için farkli olabilir.şimdi ben derdimi yazsam kimisi pehh oda dert mi diyebilir.
yada mutlu olduğum şeyleri yazsam saf misin bundan mutlu olunur mu da diyebilir.
herkesin mutlu olmasını diliyorum.sizinkide daim olsun insallah.
en azından kendiniz için bir çok şeyin üstesinden gelmeyi başaranlardansiniz yada umursamadan devam etmeyi basaranlardan.bazen herkesin üstesinden gelemeyeceği sorunlari olabiliyor yada onu sirtlanabilecek gücü.hayat herkese adil ve eşit değil malesef.bazen kendi karakterimizdeki zayiflikla başa çıkmakta zorlaniyoruz kaldiki karsidaki insanlar bazen çok çok incitici olabiliyor.(eş olarak kastetmiyorum )anne baba arkadaş v.s
Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin..

Sen mutluluğun evlilik halini anlatmışsın ama :)
Bence mutsuzluğunuz birgün mutluluğa döner, en yakın arkadaşım çok kötü bir şekilde aldatıldı, detaylara girip sıkmak istemem, gerçekten yıkıldı ayrılırken, adam arkadaşımdan ayrıldığı gibi evlendi, arkadaşımın aylarca gözyaşı döktüğünü bilirim, 2 tane de çocukları vardı, çocuklarda epey etkilendi, önce işe girdi sonra ona deli gibi aşık olan bir adamla evlendi, sanki geçmişi hiç yaşamamış gibi mutlu :nazar:

Kaldı ki mutluluk illa ki evli çocuklu olmak değil aslında, biz evlilik ve çocukla mutlu olacağımıza inandırmışız kendimizi, halbuki dünyadaki mutluluklar bundan ibaret değil, öyle olsaydı yalnız yaşayan tüm insanların bunalımda olması gerekirdi.

Ben iyi niyetle actiginizi düşünüyorum konuyu. Ama her kadin ayni değil. Kimi güçlü kimi hassas. Her olay herkesi ayni derecede etkilemiyor. Sizin hayatinizda da bana göre olumsuzluklar var mesela esim kaptan olsun istemezdim. Siz mutlusunuz ama ben olmazdim. Herkes ayni şeylerden mutlu olmuyor. Ama hayata bakisinizi sevdim ben.
elbette sana anormal gelenler olur. gelmelidir de. bu da tercihlerimizi etkiler. sen ona göre bir eş secersin yada ona göre sevgili uyada başka birşey. ama ilişkide sorun olmamalı. dunya iyisi bir adam sende seviyorsun ve meslegi yüzünden red ediyorsun. gidip sana daha az uyan ama cekici gelen biriyle birlikte olursun. ama 7/24 yanında her gun kavga ediyor olabilirsin. ki ben böylesi ile karşılaştım... nasıl kacacagımı bilemedim...

masallah:nazar:
yaşiniza çok şaşırdım.bekar bir genç kız olduğunuzu bile düşünmüştüm bazı yorumlarinizda.oda bir maşallah:nazar:
bu konuyu neden açtığını biliyorum.
hakta veriyorum belli noktalarda.
kk ya takildigimdan beri "bana göre"çok çok basit olabilecek bir konu burada bir üye dert yanıp çözüm arayabiliyor.
"bana göre" karı koca arasinda saka olabilecek bir mevzu burda bir uyede bosanma sebebi olabiliyor yada tam tersi..
yani kisacasi haklısınız ama dedigim gibi "bana göre" "size göre" "ona göre"
yani mutluluk ve üzüntü kavrami herkes için farkli olabilir.şimdi ben derdimi yazsam kimisi pehh oda dert mi diyebilir.
yada mutlu olduğum şeyleri yazsam saf misin bundan mutlu olunur mu da diyebilir.
herkesin mutlu olmasını diliyorum.sizinkide daim olsun insallah.
en azından kendiniz için bir çok şeyin üstesinden gelmeyi başaranlardansiniz yada umursamadan devam etmeyi basaranlardan.bazen herkesin üstesinden gelemeyeceği sorunlari olabiliyor yada onu sirtlanabilecek gücü.hayat herkese adil ve eşit değil malesef.bazen kendi karakterimizdeki zayiflikla başa çıkmakta zorlaniyoruz kaldiki karsidaki insanlar bazen çok çok incitici olabiliyor.(eş olarak kastetmiyorum )anne baba arkadaş v.s
Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin..
eeett eeet beni anlamışsın :) cok muylu oldum ...
bana göre : üstesinden gelinemeyecek bir sıkıntı ciddi bir hastalık ve ölümdür. baş edemedigin bişey ise o anda ondan vazgecersin ve gidersin. bu bile cozumdur.
ben uzaylı olmadıgıma göre bana göre gelenler digerlerine de gelebilir.
kadınlar güclüdür. :)

Mutluluğunuz daim olsun :KK16:Aslında mutluluk ya da mutsuzluk olgularına bu kadar da takılmamak lazım diye düşünüyorum. Sonuç olarak herkes çok özel ve herkesin yolu/kaderi olduğu haliyle çok anlamlı ve yaşanılası bence..

Bu da burda dursun, tüm kk kadınlarına gelsin::KK37:

"Tanıdığım en güzel insanlar, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş romantik ve anarşist olan insanlardır. Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendine has takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden kaynaklanan bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar. Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar…”

Elisabeth Kubler Ross
dogru tanımlama.

eeett eeet beni anlamışsın :) cok muylu oldum ...
bana göre : üstesinden gelinemeyecek bir sıkıntı ciddi bir hastalık ve ölümdür. baş edemedigin bişey ise o anda ondan vazgecersin ve gidersin. bu bile cozumdur.
ben uzaylı olmadıgıma göre bana göre gelenler digerlerine de gelebilir.
kadınlar güclüdür. :)
her kadının sizin gibi güçlü olmasını diliyorum.:)

Ben 19 yaşımda sorunlu, huzursuz, cimri ve derinlere giden ailemden uzaklaşmak biraz olsun huzurlu yaşamak için evlendim.Kocam benden 10 yaş büyük olmasına rağmen kendini yetiştirmeyi kaprisli, alınan uykucu ve tembel biri çıktı ve son iki senedir de işsiz çok yoruldum. Sizin adınıza sevindim ama kendim için ne yapabilirim bilmiyorum.Allah nazaran korusun evliliğini.
boşanabilrisin. neden? çünkü baba evi el elinden her zaman daha iyidir.elin dediği cigerini deler. babanın ananın dedigi deger gecer.
ve sende okusaydın bu hallere düşmezdin. 300 yıl once insnalar ailesinden kurtulmak için evleniyordu. lütfen daha fazla kendine eziyet etme. anana babana sarıl ayrıl bu adamdan.

iyide karsi tarafta bunu istemeli
delisi var kumarcisi var alkoligi var,var oglu var ..
uç çocugum var gidecek yerim yok bosansam, mutsuz olunca napayim sence ?
boyle tipler ile bir evlenmeyeceksin. hadi evlendin korunacaksın cocuk yapmayacaksın. hadi yaptın. boşanacaksın. cocuklarını da yanına alıp. merdiven sileceksin gene de cocuklarına bakacaksın.

Çözümler nasıl aynı olabilir ki? Matematik formülü gibi formüller bulalım o zaman, deneyelim bakalım işe yarıyor mu herkes üzerinde. Birine söylediğin söz incitir, diğeri memnun olur, diğeri umursamaz bile. İnsan ilişkilerinde tek tip bir anlayış söz konusu olamaz ne yazık ki. Yoksa insanlar yanında kullanma kılavuzuyla birlikte gelirdi. Beceriksizlik diye bir kelime kullandığınızı ya da ima ettiğinizi söylemedim zaten. Soru yönelttim size. Çünkü insanları mutlu olamamak onların suçuymuş gibi yargıladığınızı düşündüm. Sonuçta sizi tanımam etmem, ne niyetle yazdığınızı da bilemem. Tonlamanın, mimiklerin olmadığı sanal ortamda anlama sorunları oluşması gayet doğaldır. Tabi insanlar tek tip olsaydı şayet böyle sorunlarımız da olmazdı sanırım.
psikoloji de insanların tum huyları, mimikleri , aile içi durumları vb.. herşey yazılmış cizilmiştir. belli tip sorunları herkes yaşar. ve sorunların cözümü için verilen tavsiyeler nerdeyse aynıdır.

Sizin adınıza sevindik, yazının başı güzel sonunu maalesef kötü bağlamışsınız. Diğer insanların sorunlarını fazla basite indirgemişsiniz, sorun her zaman kişinin bakış açısında mutlu olma isteğinde değil, kim mutsuz olmak ister ki, okula gönderilmeyen bir kadına sen de çalışıp okusaydın demek gibi olmuş. Herkesin yaşadıkları, çevresi , imkanları farklı, hayat herkese farklı kağıt dağıtıyor.

Başlığı maşallah diye değiştirsen.. zorla nazar edicen kendine.. cevabıma gelecek olursak ruh eşimizi bulamadık. Kafa yapılarımız çok farklı.. bı da çatışmaya be kavgalara dönüyor.
ruh eşini bazen bulursunda , o zaman da bile birbirinizi anlamak için caba gerekebiliyor.

Back
X