- 14 Ekim 2016
- 7.232
- 49.025
- 548
Buraya imza bırakıyorum .neden sık sık bunu dile getiriyorsunuz ki? marjinalde giyinebilirsiniz, ultra mini de giyebilirsiniz, çarşafa da girebilirsiniz karışmak kimsenin haddi değil.
adam gümbür gümbür benden koca olmaz diyor.
yol verin gitsin.
6 ay müddet veren babası da buldu tabi yağlı kapı yapıştıracak oğlunu pis herif.
bunlardan bir cacık olmaz.
Ay ne soğutması allah aşkına, psikolojimi bozdunuz 6 senedir yeni dank etti de bitir.Ayy korkutmayin beniyani o sogutma olaylarina girmedenmi ayrilayim, yoksa ayrilmak imkansiz gibisindenmi yaptiniz yorumunuzu..
Ayy korkutmayin beniyani o sogutma olaylarina girmedenmi ayrilayim, yoksa ayrilmak imkansiz gibisindenmi yaptiniz yorumunuzu..
Tesekkur ederim.. bilmiyorum ne olucak. Belki is bulsam biraz kafam dagilir ama kizim hala meme emiyor ve 2yas sendromlarinda su an.. ner3ye nasil kime birakirim bilemiyorum. Kendimi kotu hissediyorum yani o kadar oku et calisma bi ise yarama. Su an maddi skntya da dusmusken hele..Allah yardımcın olsun, üzüldüm durumuna...
Bizi anladığına sevindim canım. Ee güzel haberlerini ne zaman alıyoruz:)Sayfayi yeni actim ve okadar mesaj almisimki tesekkur ederim.. Inanin ne diyecegimi bilemiyorum cok duygulandim bukadar destekleyici mesaj aldigim icin. Burdan aslinda bana cevap veren herkese tesekkur etmek istiyorum, bana zamaninizi ayirip tavsiyeler verdiginiz icin. Evet benimde icime sinmeyen seyler vardi ama emin degildim. Iyikide bu konuyu paylasmisim cunki icime sinmeyen seyler dogruymus cunki birtane bile verilen cevapta ayrilma denmiyorum, hepsi ayrilin yonunde, ve buda icimdeki o korkuyu ve vicdan azabini aliyor. Kiminizin benden daha cok tecrubesi var kiminin daha az ama hepimizin ayni dusuncede olmasina inanin okadar sevindimki. Evet belkide cogunuz hakli benim ozguvenimi almaya calisiyorlar belkide kisman basardilar, ve aslinda bunun farkindayim ama bana oyle bir yaklasiyorlarki cogu zaman ben bile kendimden supheleniyorum. Cogu zaman hakli oldugum halde acaba haksizmiyim dedigim cok oldu.
Sizlerle iyiki derdimi paylastim cunki hicbiriniz beni tanimiyorsunuz ve objektif bir sekilde benim problemime yanit verdiniz. Kararsizligim belkide onlarin bende yarattigi ozguven eksikligiydi. Babam bana kucuklugumden beri ogretiigi seylerden biri kimseye haksizlik yapma, kimseyi kendinden ustun veya alcak gorme der hep. Korkum buyuzdendi onu yuz ustu birakirmiyim haksizlik yaparmiyim diye dusunceler icindeydim. Artik geceleri gozume uyku girmez hale gelmisti cunki bana 6 ay sure verdiler ve ben buna hazir degilim. Acaba haklilarmi diye surekli dusunmeye basladim cunki, babasi artik yasiniz geldi artik cok uzadi bu is ama iliskiye basladigimizda yasimiz 18di, oyuzden aslinda uzun surmus gibi gozukuyor ama degil. Ailece olarak dusunceleri eger gencler 25/26 yasina gelince evlenmeli ama ben buna katilmiyorum.
Cok caresizdim ve aldigim yanitlar beni cok sevindridi, evliligin bana gore yasi yok ama onlara gore var.. Erkek arkadasim eger cocuklarimiz olursa artik bana dede derler gibi imalarda bulunmaya basladi cunki ama ben eger evlensen onunla yada birbaskasiyla hemen cocuk istemiyorum. Tabikide hersey benim istedigim gibi olacak diye bisey yok, empati yapiyorum ama artik olaylara baktigim zaman empati yapilacak bir yani kalmadiginda kendimi bazi seylere inandirmaya calistigimi gordum. Yani kisacasi sagligimla oynadiklarini gordum cunki artik saglikli bir durum degildi. Cok kafam karisikti cunki kolay degil ilk sevgilim ve gencligimin cogu zamani onunla gecti. Kirmaktan haksizlik yapmaktan korkuyordum ama cevaplara baktigim zaman cok haklisiniz hepinize okadar tesekkur ederimki bana cok sey kattiniz. Suan kafamda tek bir soru var bu isi nasil bitirecegim cunki benim icin cok zor olacak, cok duygusal biriyim ve onlarin yine benim beynimle oyunlaqr oynamasindan korkuyorum.
Tekrak hepinize tesekkur ederim. Kadinlar kadinin en buyuk dostudur, yasim cok kucuk degil ama cok tecrubeli degilim, benimle tecrubelerinizi paylastiginiz bana yardimci olomaya calistiginiz icin size cok tesekkur ederim. Beni cok dugulandirdiniz. Hicbirinizi tanimiyorum ama hepiniz iyiki varsiniz!
Çok haklısınız. Aslında kimseye ayrıl demek kolay değil.gerçekten olabilecekleri düşününce gözlerim doldu.
parlak, hayalleri, idealleri olan gencecik bir insanın kendini bile bile ateşe atmasını yüreyim elvermedi.
çok işe yarayacağını düşünmüyordum, ne yalan söyleyeyim.
genellikle ne söylersek söyleyelim cevabımız "ama seviyorum, beni seviyor" oluyor ne yazık ki.
konu sahibinin aklı başında tutumu beni çok mutlu etti.
umarım bir an önce kendine yeni bir yol çizebilir.
bu yönde adım atmasında azıcık da olsa bir etkim olabildiyse ne mutlu bana.
kadınların göz göre göre kendini ateşe atmalarını izlemeye yüreğim el vermiyor artık.
Allah yardımcınız olsunSana gecenin 4bucugunda yaziyorum bak dikkate al lutfen.. Baska bi uzun soluklu iliskin olmadigindan sanirim BAGIMLI olmussun.. ben de esimle sevgili oldum sadece ve ne yapsa ne etse de ailesi ne kadar uygun olmasa bize de gormek istemedim.. sonuc mu.. gece yine kavga ettik ve bana hakareti birak kufurler savurdu kendiisi.. Artik cok kirginim yiprandim. Ben asik olmak ask dolu zamanlar gecirmek istyorum ama nerdeyse beni kanser edecek bi yapida kendisi ne aski.. bi de kizimiz var 2yasinda.. Ben de 28 yasindayim bu arada.. Ilk ve tek sevgilim oldugu icin ..blmiyorum bence bagimlilik hissettim resmen. Ojelerime bile karisirdi mesela. Su isin adini hemen koyalimlar beni de bunaltmjsti ve ben de biraz acele ettim malesef. Muhendislik mezunuyum hic calismadan evlendim. Evliyken de yuksek lisansimi tamamladim ama hala hic calismadim. Su an esim isten cikarildi ve yeni is bulamadi(kendisi de muhendis/unv.de tanistik zaten) ben de calismiyorum ne halt yiycez bilmiyoruz...
Ailesi hic hic uygun degil. Resmen onca akraba icinde tek tuk universite yuzu gormus adam var iclerinde. Annesi ilkokul mezunu mesela. Benm annem ise ogretmen..Esim de (ondan once annesi) hep hep ezme derdinde oldular bizi,cunku kendileri eziklik hissettiler..
Dugunumu hala lanet ederek anarim. Basit cingene ruhlu ailesi dugunu bir gelir kaynagi olarak gordu ve malesef tek kurus harcamadiklari dugunden altin para yolmaya takilari almaya calistilar. Vermedim ve olay cikardilar. Babasi bagirip cagirdi olay cikti tam anlamiyla . Neye ugradigimizi sasirdik. Annemlerle esimin ailesi hic gorusmjyorlar bi araya gelmediler. Ozur dileyen olmadi ne ailemden ne bizden ne benden. Ben de 1yil kadae gorusmedim onlarla ama kizim dogunca..esimin israriyla gorusmeye basladim. Cok pismanim. Her gorusmemizde kendime olan saygimi yitiriyorum. Cunku hic istemedigim birseyi yapiyorum. Salak miyim neden yani? Kim bana istemedigim seyi yaptirabilirdi ki?...dugunumde bagirip cagiran adamla ayni masaya oturmam icin israr eden esim de gozumde kuculdukce kuculuyor. (Bu arada.. paragoz bi insan degilim. Eger harcasalar gercekten de verirdim takilari. Ama hic biseye el surmeyip taki kesesini almaya calismak tek bir ceyrek altinin pesine duser hareketlerde bulunmalari midemi bulandirdi .Allah sorsun istiyorum belalrini bulsunlar istyorum ama..hic bisey oldugu da yok.. hala mutlu mesut yasiyorlar biz naptik demeden.. basit ve ucuz beyin boye bisey cok calismyor ve mutlu oluyor..)
Bence bitir iliskini. Cok ciddiyim....
Arkana bakmadan kaçarak uzaklasHerkese iyi geceler,
Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen
Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Cok uzuldum durumunuza. Bebisiniz biraz daha buyusun, siz de bir is bulup calisip kurtulursunuz umarim o insanlardan...Sana gecenin 4bucugunda yaziyorum bak dikkate al lutfen.. Baska bi uzun soluklu iliskin olmadigindan sanirim BAGIMLI olmussun.. ben de esimle sevgili oldum sadece ve ne yapsa ne etse de ailesi ne kadar uygun olmasa bize de gormek istemedim.. sonuc mu.. gece yine kavga ettik ve bana hakareti birak kufurler savurdu kendiisi.. Artik cok kirginim yiprandim. Ben asik olmak ask dolu zamanlar gecirmek istyorum ama nerdeyse beni kanser edecek bi yapida kendisi ne aski.. bi de kizimiz var 2yasinda.. Ben de 28 yasindayim bu arada.. Ilk ve tek sevgilim oldugu icin ..blmiyorum bence bagimlilik hissettim resmen. Ojelerime bile karisirdi mesela. Su isin adini hemen koyalimlar beni de bunaltmjsti ve ben de biraz acele ettim malesef. Muhendislik mezunuyum hic calismadan evlendim. Evliyken de yuksek lisansimi tamamladim ama hala hic calismadim. Su an esim isten cikarildi ve yeni is bulamadi(kendisi de muhendis/unv.de tanistik zaten) ben de calismiyorum ne halt yiycez bilmiyoruz...
Ailesi hic hic uygun degil. Resmen onca akraba icinde tek tuk universite yuzu gormus adam var iclerinde. Annesi ilkokul mezunu mesela. Benm annem ise ogretmen..Esim de (ondan once annesi) hep hep ezme derdinde oldular bizi,cunku kendileri eziklik hissettiler..
Dugunumu hala lanet ederek anarim. Basit cingene ruhlu ailesi dugunu bir gelir kaynagi olarak gordu ve malesef tek kurus harcamadiklari dugunden altin para yolmaya takilari almaya calistilar. Vermedim ve olay cikardilar. Babasi bagirip cagirdi olay cikti tam anlamiyla . Neye ugradigimizi sasirdik. Annemlerle esimin ailesi hic gorusmjyorlar bi araya gelmediler. Ozur dileyen olmadi ne ailemden ne bizden ne benden. Ben de 1yil kadae gorusmedim onlarla ama kizim dogunca..esimin israriyla gorusmeye basladim. Cok pismanim. Her gorusmemizde kendime olan saygimi yitiriyorum. Cunku hic istemedigim birseyi yapiyorum. Salak miyim neden yani? Kim bana istemedigim seyi yaptirabilirdi ki?...dugunumde bagirip cagiran adamla ayni masaya oturmam icin israr eden esim de gozumde kuculdukce kuculuyor. (Bu arada.. paragoz bi insan degilim. Eger harcasalar gercekten de verirdim takilari. Ama hic biseye el surmeyip taki kesesini almaya calismak tek bir ceyrek altinin pesine duser hareketlerde bulunmalari midemi bulandirdi .Allah sorsun istiyorum belalrini bulsunlar istyorum ama..hic bisey oldugu da yok.. hala mutlu mesut yasiyorlar biz naptik demeden.. basit ve ucuz beyin boye bisey cok calismyor ve mutlu oluyor..)
Kıyamam ne cok sey yasamıssın o genç yaşında nelere katlanmıssın Allah yardımcın olsun üzülerek okudum inş düzelir onla yada onsuz istedıgın mutlulugu bulursunSana gecenin 4bucugunda yaziyorum bak dikkate al lutfen.. Baska bi uzun soluklu iliskin olmadigindan sanirim BAGIMLI olmussun.. ben de esimle sevgili oldum sadece ve ne yapsa ne etse de ailesi ne kadar uygun olmasa bize de gormek istemedim.. sonuc mu.. gece yine kavga ettik ve bana hakareti birak kufurler savurdu kendiisi.. Artik cok kirginim yiprandim. Ben asik olmak ask dolu zamanlar gecirmek istyorum ama nerdeyse beni kanser edecek bi yapida kendisi ne aski.. bi de kizimiz var 2yasinda.. Ben de 28 yasindayim bu arada.. Ilk ve tek sevgilim oldugu icin ..blmiyorum bence bagimlilik hissettim resmen. Ojelerime bile karisirdi mesela. Su isin adini hemen koyalimlar beni de bunaltmjsti ve ben de biraz acele ettim malesef. Muhendislik mezunuyum hic calismadan evlendim. Evliyken de yuksek lisansimi tamamladim ama hala hic calismadim. Su an esim isten cikarildi ve yeni is bulamadi(kendisi de muhendis/unv.de tanistik zaten) ben de calismiyorum ne halt yiycez bilmiyoruz...
Herkese iyi geceler,
Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen
Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Tam olarak sevginin yeterli olmadığı bir girdabin icindesin... Evlenmek hayatında kendine yapacağın en büyük kötülük olur.. 18 yaşında çok severek evlenmiş 3 çocuk annesi 30 yaşında bir kadın olarak söylüyorum ... Kim ne derse desin aile yapısı , sosyal farklılık zaten evlilikte sorun oluyor.. Önce kendine sonra ailene bu kötülüğü yapma ... Şuan yasayacagin sorunlar evlenirsen yasayacaklarinin yanında hiç kalır.. Hemen bitir hemen!!!Herkese iyi geceler,
Bu yorumu dikkate al konu sahibiBugün o küçücük gözüne batan detaylar yarın gözünü çıkaracak emin ol.
Yaşam tarzınız çok farklı ona göre sen hayatı tanımayan şımarık ve şanslı bir çocuksun o ise acıların çocuğu. O yüzden seni ezmeye çalışması onun için normal çünkü sen ona göre hayata 1-0 kazanarak doğmuşsun.
Aile konusuna gelince kendi içinde huzursuz insanlar sana huzur verir mi sanıyorsun ? Sevgi bir sözle biter. Tek söz yeter sevginin bitmesine. Birbirinize uygun olmadığınız çok açık.
Ayrıca insanları mutlu etmek diye bir şey yoktur. Mutluluk insanın kendi içinde kendisinin bulması gereken bir parçadır. Olmayan duyguyu fedakarlık yaparak ona veremezsin. Boşuna kendini hırpalama lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?