Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

Ağzım açılacak ama bunlar yağlı kapı bulmuşlar ayrılmak istemiyorlar kafalarına yatmasaydın emin ol 10 sene birlikte olsanız bile sizi evlendirmezlerdi
Hiçte elalemin kızının günahına girdik bunca sene demezlerdi
Sizi sessiz kontrol altına alınabilir ailenizide zengin bulmuşlarda ondan bu kadar ısrar
Siz gözünüzü açmadan bu işi bitirmek istiyorlar

:) Emin ol o çocuk kendi ayrılır böyle dersen.

Ne iş yapıyor sevgilin.Ve sen ne kadar idare edeceksin.Sevgi yanında olmaktır kavga etmek değil.Ailesi senin varlığına güveniyor gibi geldi.Düğün yspıcak paraları var mı???
Ben de aynı şeyi düşündüm. Hele babasının ısrarla nisanlanacaksin demesi bile çok irrite edici.

Bak bu arada aman dikkat, sakin hamile kalayım deme, hepten karışır işler.

Sevgilin ne iş yapıyor???

:) Emin ol o çocuk kendi ayrılır böyle dersen.
Aynen
Evlenince bir kadın çalışmamalı erkek dediğin evine bakmalı kimseden yardım almamalı
Düğünü erkek tarafı yapmalı eşyaları erkek ailesi almalı gibi konuşsun konu sahibinin ayrılmasına gerek kalmadan kendi kaçar
Çünkü amaç başka

Her şeyi çok güzel yazmışsın
Birebir aklımdan geçenler
Tüm aile birlik olup kızı yengeç gibi her koldan sıkıştırmışlar
Benim ailem kıyafetime karışmaz size ne oluyor diyemiyor
6 sene beraber olduysak 60 sene birlikte olma zorunluluğumuz mu var kaç sene evliler boşanmıyor mu diyemiyor

Benim ve ailemin kararı bu yönde 6 ay mühlet verme gibi bir durum yok ne zaman istersem o zaman evlenirim dahi diyemiyor
Bu ilişkinin geleceği çok karanlık biraz bile mantıklı düşünen kimse bunu görür

Böylesi belki daha hayırlı
Evlenmeden önce ah canım benim inan kendi kızımdan ayrı tutmuyorum deyip yüze gülüp evlendikten sonra 180 derece değişenler var

Biz her kararlarına saygılıyız gençler ne derse o olur deyip evlendikten nerede yaşayıp maaşlarını nasıl harcayacaklarına bile karışan kaynanalar var
Ve seninle her şeye varım deyip el üstünde tutan ama evlendikten sonra paspas kadar kıymet vermeyen adamlar
Beni asıl onlar korkutuyor bunlar en azından kendini gizleyememiş

Ohh bulmuşlar senin gibi gelin adayı hiç bırakırlarmı. Para ailenden eğitim sende birde üstüne çok iyi niyetlisin. Ohh kebap.
Canını seviyorsan ayrıl

Arkana bile bakmadan kac derim. Felaket geliyorum demez derler ama seninki geliyorum diye bagiriyor. Sen de o zaman 6 yil bekledin madem seveceksin sayacaksin diyeceksin. Annesinin ne haddine ya hala kim oluyor da senin kiyafetine karisiyor. Baksan kendi halan karismiyordur. Hatir gonul isine iliski evlilik olmaz. Nerden dondun ordan kardasin. Ne demek sana 6 ay sure. Bunlarin kararini anasi babasi yedi sulalesi degil sadece iliskiyi yasayan iki yetiskin birey verir.

Ayrıca 6 yıl beklemişte ne olmuş
Sanki 35 yaşında ilişkiye başlayıp 41 yaşında terk edilip oyalanmış
Zaten ilişkiye başlanması 18 yaş
Çoğu insan otuzlu yaşlarda evleniyor artık

Kafa çok çalışmıyorsa demek...
Konu sahibinin ya da ailesinin kız ailesi olarak 6 seneden sonra bu işi bitirmeye cesaret edemeyeceğini sanıyorlar bence. O yüzden işe girip gözü açılmadan nişan, nikah yapılsın derdine düşmüşler.
Ailece bağırıyorlar konu sahibine "kaç kurtar kendini bizden" diye.

Erkek arkadasiniz tam da uzak durulacak tiplerden.En son yazdiginiz cümle bile ürkütücü.Ne demek 6 yil seni bosa mi bekledim demek.Bir an önce kurtulun bu adam ve saygisiz, seviyesiz ailesinden.Ben sizin icin endiselendim.Bu adamla evlenipte hayatinizi mahvedeceksiniz diye.Niye kendinizi böyle insanlara layik buluyorsunuz.Sadece size degil anne ve babaniza da cok yazik.O kadar emek , sevgi büyüttükleri kizi hayvanin tekine kapilip gidecek.Olacak sey mi?

Uzun seneler birliktesiniz diye illa evlenmek zorunda hissetme kendini,çünkü evlilik karari cok ciddi bir mesele sonradan bosanmaktansa şimdi bitsin sonra aglayacagina şimdi ağla. Ayrılmak isteme nedenlerinde haklı olduğunu onlara anlatirsin uygun bir dille korkma kimseden

Siz onlara birkaç gömlek büyüksünüz ,sizi kendi seviyelerine çekmeye özgüveninizden başlamışlar eleştirerek

Nişanlı değilsiniz bir şey değilsiniz. Ayrılık kararınızı oturup ailesiyle konuşmaniza gerek yok gibi. Çünkü anlattığınız kadarıyla bana pek konuşulacak birileri gibi gelmedi.Sevgilinizle dışarıda bir yerde buluşup size yakışan bir şekilde bu iliskiyi bitirin.Ailesiyle muhatap olmamaya çalışın derim.

Üzgünüm evliliginiz sorunlarla geçecek belli ki ben ilişkinizde gelecek göremedim. Kendisini sizden düşük gördüğü için sizi ezip egolarini tatmin etmeye çalışacak . Ailesi herşeye müdahil olacak , kıskançlık vs. derken hayat nasıl geçer bilmiyorum.. hakkınızda hayırlısı olsun

Sana gecenin 4bucugunda yaziyorum bak dikkate al lutfen.. Baska bi uzun soluklu iliskin olmadigindan sanirim BAGIMLI olmussun.. ben de esimle sevgili oldum sadece ve ne yapsa ne etse de ailesi ne kadar uygun olmasa bize de gormek istemedim.. sonuc mu.. gece yine kavga ettik ve bana hakareti birak kufurler savurdu kendiisi.. Artik cok kirginim yiprandim. Ben asik olmak ask dolu zamanlar gecirmek istyorum ama nerdeyse beni kanser edecek bi yapida kendisi ne aski.. bi de kizimiz var 2yasinda.. Ben de 28 yasindayim bu arada.. Ilk ve tek sevgilim oldugu icin ..blmiyorum bence bagimlilik hissettim resmen. Ojelerime bile karisirdi mesela. Su isin adini hemen koyalimlar beni de bunaltmjsti ve ben de biraz acele ettim malesef. Muhendislik mezunuyum hic calismadan evlendim. Evliyken de yuksek lisansimi tamamladim ama hala hic calismadim. Su an esim isten cikarildi ve yeni is bulamadi(kendisi de muhendis/unv.de tanistik zaten) ben de calismiyorum ne halt yiycez bilmiyoruz...
Ailesi hic hic uygun degil. Resmen onca akraba icinde tek tuk universite yuzu gormus adam var iclerinde. Annesi ilkokul mezunu mesela. Benm annem ise ogretmen..Esim de (ondan once annesi) hep hep ezme derdinde oldular bizi,cunku kendileri eziklik hissettiler..
Dugunumu hala lanet ederek anarim. Basit cingene ruhlu ailesi dugunu bir gelir kaynagi olarak gordu ve malesef tek kurus harcamadiklari dugunden altin para yolmaya takilari almaya calistilar. Vermedim ve olay cikardilar. Babasi bagirip cagirdi olay cikti tam anlamiyla . Neye ugradigimizi sasirdik. Annemlerle esimin ailesi hic gorusmjyorlar bi araya gelmediler. Ozur dileyen olmadi ne ailemden ne bizden ne benden. Ben de 1yil kadae gorusmedim onlarla ama kizim dogunca..esimin israriyla gorusmeye basladim. Cok pismanim. Her gorusmemizde kendime olan saygimi yitiriyorum. Cunku hic istemedigim birseyi yapiyorum. Salak miyim neden yani? Kim bana istemedigim seyi yaptirabilirdi ki?...dugunumde bagirip cagiran adamla ayni masaya oturmam icin israr eden esim de gozumde kuculdukce kuculuyor. (Bu arada.. paragoz bi insan degilim. Eger harcasalar gercekten de verirdim takilari. Ama hic biseye el surmeyip taki kesesini almaya calismak tek bir ceyrek altinin pesine duser hareketlerde bulunmalari midemi bulandirdi .Allah sorsun istiyorum belalrini bulsunlar istyorum ama..hic bisey oldugu da yok.. hala mutlu mesut yasiyorlar biz naptik demeden.. basit ve ucuz beyin boye bisey cok calismyor ve mutlu oluyor..)
Bence bitir iliskini. Cok ciddiyim....

Allah yardımcın olsun, üzüldüm durumuna...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…