- 14 Nisan 2012
- 11.496
- 21.252
- 398
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
Bu dönemsel olarak hepimizin başına gelen bir durum "yaşama sevincinin ölmesi" durumu. Belli ki hayatta bazı şeyler üst üste gelmiş siz de böyle hissediyorsunuz. Ama ölümü düşünmek çok yanlış lütfen bunu aklınızdan çıkarın. Eğer bu dünyadaki göreviniz, bu dünyaya geliş amacınız tamamlanmış olsaydı zaten o ilahi el sizi yanına alırdı. Demekki daha yaşamanız gereken hiçbir şey bitmedi. Öncelikle lütfen böyle düşünmeye çalışın. Bir de eskiden psikologlar fayda etmiyor diye düşünürdüm sizin gibi ama ısrarla devam ettiğim terapiden (çok ağır travmalar atlattım 2 yıl içinde yakın ailemden 4 kişiyi toprağa verdim, birisi kardeşimdi, nişanlımdan ayrıldım, diğer kardeşimi akıl hastanesine yatırdım) 1 yıl sonra sonuç almaya başladığımı farkettim. 1,5 yılda hayata bakış açımın ve olayları değerlendirme durumumun tamamen değiştiğini farkettim. Hayatta başımıza ne gelirse gelsin sevdiğimiz, ve bizi seven diğer insanlar için ayakta kalmamız gerektiğini anladım. İnan bana bu bakış açısıyla, evlendim boşandım, yine nice şeyler başıma geldi ama hiçbirini yıkılmadan atlattım. Çünkü benim bu hayatta mutlu olmak için bir şansım nefes aldığım sürece vardı. Ve oldu da.. Allaha çok şükür şu an çok mutlu ve huzurlu bir hayatım var.. Yine eksiklerim elbette var ama ben yaşadığım sürece tamamlanması an meselesiHerkese merhaba,
Konuyu açmadan önce eski tüm konularımı okudum. Ne güzel heycanlı zamanlarım varmış, gerçi sonucunda bişey olmamış ama yine de mutlu günler yaşamışım.
Uzun zamandır içimde bastırmaya çalıştığım duygularım var. Şu an bu yazıyı işyerimde ağlayarak yazıyorum. Hassas bi dönemdeyim sanırım, hiç bu kadar güçsüz hissetmemiştim kendimi. Ama ben artık sabahları heycanlumutlulukla kalkmıyorum. Hiç bir şeye karşı bi isteğim yok. Ne iş konusunda bi başarı yakalayabildim ne aşk.
Eski işyerimde çok büyük haksızlıklar gördüm, arkadaş kazığı yedim hem de iki kere. Çok çabuk insanlara güvenip onları içime alıyorum, kötülük beklemiyorum. Bu huyum yüzünden defalarca kez üzüldüm, hayal kırıklığına uğradım.
Beni mutlu eden hiçbir şey yok. Bi 10 yıl sonrasını merak etmiyorum, heycanlanmıyorum. Evlenirimçocuk sahibi olurum gibi bir hayalim yok. Biliyorum çünkü onu da beceremem. İlk evliliğimi beceremediğim gibi. Girdiğim sınavları kazanamadıgım gibi..
sadeceailemi düşünüyorum. Onları mahveder bu durum.belki de kendilerini suçlarlar, hep neden ararlar nedenyaptı diye. Ama inanın sabah uyandıgımda ilk aklıma gelen ölmek oluyor. Eskiden yaptıgımda beni mutlu eden şeyler artık eskisi gibi mutlu etmiyor beni.
Şuan düşünüyorum neye sahip olsamhayatım değişir ve eski mutluluguma sahip olurum diye, kocaman bir hiçbirşey!
Psikologa git diyeceksiniz biliyorum, onların hiç yardımı olmuyor, hayatımdaki bütün olumsuzlukları sihirli değneğiyle dokunup değiştiremeyeceklerine göre boşuna gitmiş olurum. Sadece o anlık cesaretimin gelmesini bekliyorum. Buraya neden yazdım onu da bilmiyorum, kimseye anlatamadıgım için sanırım. Ama içimde artık hiç istek yok, hiçbişeye karşı. İlaçlarla uyuşup robot gibi de yaşamak istemiyorum. Keşke bu kadar korkmasam, canımın yanacağını düşünmeden o bikaç dakikalık cesareti yakalayabilsem..
Ya siz çok tatlı bir hatunsunuz gerçekten.hele bır kahve ıcın kendınıze gelın de konusalım sonra...
sevmedım bu halınızı bır yuzunuzu yıkayın kahve ıcelım hadı
guzel bakan guzel gorurmusYa siz çok tatlı bir hatunsunuz gerçekten.
Ne güzel yüreğiniz var ❤
Canım kahve çekti ve hemen kalkıp bende yapıyorumguzel bakan guzel gorurmus
ben gercekten kahve yaptım bu arada beklıyorum hanımlar kahvelerı soyleyın hadı :)
Uzun vadede gittim inannin delirmek uzereydim.. isini iyi yapan psikolog cok az. Artik hersey para olmus.. ben down sendromlu kizim olunca gittim. Dunyanin sonu kiyamet koptu sizin icin biliyorum deyip durdu.. baskasina gittim zor cocuk deyip durdu.. anlayacaginiz moral bozmayi seviyorlar para kazanabilmek icinBen zaten hiçbir psikologun "benim elimde sihirli değnek var" şeklinde bir vaadine rastlamadım.
Psikologlar ya da psikiyatrlar kısa vadede sonuç vermez.
Bence siz yine de bi daha gidin.
Herkese merhaba,
Konuyu açmadan önce eski tüm konularımı okudum. Ne güzel heycanlı zamanlarım varmış, gerçi sonucunda bişey olmamış ama yine de mutlu günler yaşamışım.
Uzun zamandır içimde bastırmaya çalıştığım duygularım var. Şu an bu yazıyı işyerimde ağlayarak yazıyorum. Hassas bi dönemdeyim sanırım, hiç bu kadar güçsüz hissetmemiştim kendimi. Ama ben artık sabahları heycanlumutlulukla kalkmıyorum. Hiç bir şeye karşı bi isteğim yok. Ne iş konusunda bi başarı yakalayabildim ne aşk.
Eski işyerimde çok büyük haksızlıklar gördüm, arkadaş kazığı yedim hem de iki kere. Çok çabuk insanlara güvenip onları içime alıyorum, kötülük beklemiyorum. Bu huyum yüzünden defalarca kez üzüldüm, hayal kırıklığına uğradım.
Beni mutlu eden hiçbir şey yok. Bi 10 yıl sonrasını merak etmiyorum, heycanlanmıyorum. Evlenirimçocuk sahibi olurum gibi bir hayalim yok. Biliyorum çünkü onu da beceremem. İlk evliliğimi beceremediğim gibi. Girdiğim sınavları kazanamadıgım gibi..
sadeceailemi düşünüyorum. Onları mahveder bu durum.belki de kendilerini suçlarlar, hep neden ararlar nedenyaptı diye. Ama inanın sabah uyandıgımda ilk aklıma gelen ölmek oluyor. Eskiden yaptıgımda beni mutlu eden şeyler artık eskisi gibi mutlu etmiyor beni.
Şuan düşünüyorum neye sahip olsamhayatım değişir ve eski mutluluguma sahip olurum diye, kocaman bir hiçbirşey!
Psikologa git diyeceksiniz biliyorum, onların hiç yardımı olmuyor, hayatımdaki bütün olumsuzlukları sihirli değneğiyle dokunup değiştiremeyeceklerine göre boşuna gitmiş olurum. Sadece o anlık cesaretimin gelmesini bekliyorum. Buraya neden yazdım onu da bilmiyorum, kimseye anlatamadıgım için sanırım. Ama içimde artık hiç istek yok, hiçbişeye karşı. İlaçlarla uyuşup robot gibi de yaşamak istemiyorum. Keşke bu kadar korkmasam, canımın yanacağını düşünmeden o bikaç dakikalık cesareti yakalayabilsem..
Neden kendini bırakıyorsun ki insan ömrü mevsimlere benzer kış geçmeyince yaz gelirmi ? Önce rabbime yönelip duaların gücüne varmalısın ki hayatın zevkine ve kendi gücüne sahip olasın lütfen okuyamıyorsan bile duaları dinle emin ol herşey güzel olacakHerkese merhaba,
Uzun vadede gittim inannin delirmek uzereydim.. isini iyi yapan psikolog cok az. Artik hersey para olmus.. ben down sendromlu kizim olunca gittim. Dunyanin sonu kiyamet koptu sizin icin biliyorum deyip durdu.. baskasina gittim zor cocuk deyip durdu.. anlayacaginiz moral bozmayi seviyorlar para kazanabilmek icin
Bu arada belcikadayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?