- 24 Haziran 2015
- 926
- 838
- 23
- 37
- Konu Sahibi sosislimilfoy
-
Canım kendisi muhafazakar değil ailesi öyle. Yani dini şeylerini yerine getirmediği gibi içkisini falan da içer. Sadece kıskanç. Babası annesini bu şekilde kısıtlandığı için ona da bu normal geliyor
Sonradan anlaşamayıp boşanmaktansa hiç evlenme vazgeç anlattığına göre ilerde çok sorun olur bu5 yıllık bir ilişkim var kızlar ve sevgilimin ailesi çok muhafazakar ve buna bağlı sevgilim çok kıskanç. ( lütfen dini yerlere çekilmesin , konum kapanmasın ) Bana değişmem gerektiğini söylüyor , zira kendi değişemezmiş(!) genişleyemezmiş. Değişmekten kastı da giyimime daha özen göstermem , daha sakin biri olmam konusunda. Bense özgürlüğüme çok düşkünümdür , rahat bir ailede yetiştim. Kıyafeletlerime dikkat etmeye çalışıyorum ama asla beceremiyormuşum(!) Göğüslerim biraz yukarıda ve tişörtlerde doğal olarak açılmaya çok müsait. Olabildiğince kapalı şeyler alıyorum ama 1 cm açılsa ya da göğsüm gözükmese ama o tişört aşağı düşse kıyamet kopuyor. Göğüslerime uygun sütyenler aldım e bu sefer de sütyenler çok yüksek kaçıyor diyor. Bana kalırsa çok abartıyor. Sonra olay sen benim istediklerimi yapmıyorsun ben niye yapayime , senin göğüslerin açılıyor hata yapıyorsun ben de hata yapabilirime , sen açılınca özür dilemiyorsun ben de yanlış bir şey yapınca özür dilemeyeceğime kadar gidiyor. Şimdi geleceğimle ilgili önümde 2 seçenek var. Ya kendi hayatımı , tarzımı ona adayıp mütevazi bir hayat süreceğim , ya da özgürlüğümü seçeceğim. 2 seçenek arasında çok uçurum olmasına rağmen seçim yapamıyorum. Sevdiğim adam için değişmeli , bir kaç kıyafetten vaz geçmeli miyim yoksa bunun sonu gelmez mi? Bu arada ikimizinde işi gücü var , belli olgunluğa gelmiş insanlarız. Seneye evlilik düşünüyoruz yani bir an önce iş işten geçmeden karar vermem gerekiyor.
EKLEME: kendisi hiç muhafazakar değil arkadaşlar , dini vazifelerini yerine getirmediği gibi içki falan da içer. Ailesi muhafazakar ve babasından öyle gördüğü için normal geliyor ona
evet ısrarla muhafazakar değil diyorum , çünkü bana göre muhafazakarlık kapalı giydirmek falan değil. bana göre muhafazakar demek dinini tam anlamıyla yaşayan demekyahu ısrarla sevgilim muhafazakar değil diyorsunuz ve ispatınızda içki içmesi..
bayramda uzun kollu giyeceksin, ben genişleyemem ki bu genişlemek kelimesinin altında pis zihniyeti gizli , diyen bir adamdan bahsediyorsunuz..
ikiyüzlü bir adam işte ne inandığı gibi yaşıyor ne yaşadığına inanıyor.. yazık..
peki kapandığınızda tüm sorunlar bitti mi ? evlendiğinize pişman mısınız ?Benimki de aynı. Ben de öyleydim özellikle göğüs dekoltesi ne çok kızardı kapan demezdi ama. Sonra onun ailesi öyle benimki öyle ben de kapandım. Yalnız sana şunu söyleyeyim sen fedakarlık yapacaksan o da yapsın. Şimdi beyefendi bazı yerlere gidiyor arkadaşlarıyla ben gidemiyorum. p
Asla kimse için kendinden taviz verme, gerekçesi ne olursa olsun. İsterse ben çok dindarım desin. İsterse ben çok kıskancım desin. Seni seven, sen gibi sever. Bir taviz verdiğin anda gerisi gelir. Erkek milletinin dur durağı yoktur çünkü. Bugün yakası kapalı giy der, ertesi gün uzun giy der, iki sene sonra başını kapat der, arkadaşlarınla görüşme der, dışarı bensiz çıkma der, tuvalete giderken bile haber ver der. Der de der yani. Sakın ha sakın hayatını, hayatındaki erkeğe göre yaşayan bir kadın olma. Senin kendi beynin var kendi kararlarını verebilecek. Erkek arkadaşının beynine ihtiyacın yok.5 yıllık bir ilişkim var kızlar ve sevgilimin ailesi çok muhafazakar ve buna bağlı sevgilim çok kıskanç. ( lütfen dini yerlere çekilmesin , konum kapanmasın ) Bana değişmem gerektiğini söylüyor , zira kendi değişemezmiş(!) genişleyemezmiş. Değişmekten kastı da giyimime daha özen göstermem , daha sakin biri olmam konusunda. Bense özgürlüğüme çok düşkünümdür , rahat bir ailede yetiştim. Kıyafeletlerime dikkat etmeye çalışıyorum ama asla beceremiyormuşum(!) Göğüslerim biraz yukarıda ve tişörtlerde doğal olarak açılmaya çok müsait. Olabildiğince kapalı şeyler alıyorum ama 1 cm açılsa ya da göğsüm gözükmese ama o tişört aşağı düşse kıyamet kopuyor. Göğüslerime uygun sütyenler aldım e bu sefer de sütyenler çok yüksek kaçıyor diyor. Bana kalırsa çok abartıyor. Sonra olay sen benim istediklerimi yapmıyorsun ben niye yapayime , senin göğüslerin açılıyor hata yapıyorsun ben de hata yapabilirime , sen açılınca özür dilemiyorsun ben de yanlış bir şey yapınca özür dilemeyeceğime kadar gidiyor. Şimdi geleceğimle ilgili önümde 2 seçenek var. Ya kendi hayatımı , tarzımı ona adayıp mütevazi bir hayat süreceğim , ya da özgürlüğümü seçeceğim. 2 seçenek arasında çok uçurum olmasına rağmen seçim yapamıyorum. Sevdiğim adam için değişmeli , bir kaç kıyafetten vaz geçmeli miyim yoksa bunun sonu gelmez mi? Bu arada ikimizinde işi gücü var , belli olgunluğa gelmiş insanlarız. Seneye evlilik düşünüyoruz yani bir an önce iş işten geçmeden karar vermem gerekiyor.
EKLEME: kendisi hiç muhafazakar değil arkadaşlar , dini vazifelerini yerine getirmediği gibi içki falan da içer. Ailesi muhafazakar ve babasından öyle gördüğü için normal geliyor ona
zaten ciciklerimin gözüktüğü falan yok ki kendi abartıyor. arakadan sol taraftan bakınca gözüküyormuş ,yok eğilince hafif gözüküyormuş vs vsTamamda bunun muhafazakar olmakla ne alakası var çoğu erkek sevgilisinin cicikleri görünsün istemezsize uymuyor belliki ayrılın kimseyi oyalamayın
evet ısrarla muhafazakar değil diyorum , çünkü bana göre muhafazakarlık kapalı giydirmek falan değil. bana göre muhafazakar demek dinini tam anlamıyla yaşayan demek
dediğiniz gibi üslubu da kendisi de çok çok kaba. niye böyle diyince de zamanında güzellikle de konuştum anlamadın ben ne yapayim falan diyorSevgiliyken kıyafetine karışır evlendikten sonra bakkala bile göndermez. Daha birkaç gün önce bir iki konu vardı markete bile yalnız göndermiyormuş kocası. Senin sonun da aynen,öyle olur. Bi kere üslubu çok höd zöd. Çok kaba ve illa dediğim dedik çaldığım düdük bi adam. Sana hayatı zehir eder gibi geldi. Yazık 5 yılını neden boşuna bu adama verdin? Bence evlenmeden ayrıl, sonunu iyi göremedim.
peki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?Bunun birebir aynısından bende var canım.
Üstelik benimkisi evlenmeden önce bana etekler ojeler alır beni giydirmeyi de severdi.
Bana sadece "evlenince biraz dikkat edersin" demişti.
Evlendik, ilk 6 ay makyaj yapabilmek için her gün kavga ettim.
Askılı, etek, dekolte falan bahsetmiyorum bile.
Makyaj diyorum bak, oje bile süremedim.
Sonrasında ne giysem o beğenecek, nerde ne kadar kapalı anane kıyafeti iğrenç şeyler var onları giymeye zorladı.Dar kot bile giyemez oldum.Topuklu falan da öyle.Hala kırk yılın başı bişey giyecek olsam burnumdan gelir hayatım zindan oldu ben de çok özgür bi ailede yetiştim ve katlanamıyorum ciddi bunalımlar geçirdim.
Ve olmuyo, alışılmıyo.Düzelir sana alışır sanma.Baskı hep devam ediyor.
Aman diyim ben ettim sen etme koşarak kaç bu hasta ruhlu insandan.
kurtarmışsınız kendinizi , umarım her şey gönlünüzce olmuşturZamanında benim de böyle bir erkek arkadaşım vardı. Ben de ikilemde kalmıştım. Ama sonunda ayrıldım çünkü başına buyruk biriyim, yapamayacağımı biliyordum. Şimdi eşim kolay kolay karışmaz. Karıştığı ufacık bir şey bile daral getiriyor hemen tepki gösteriyorum.
dediğim gibi ailesi muhafazakar . dini tüm gerekliliklerini yapıp haramdan sakınıyorlar yaniii. fakat yine dediğim gibi sevgilim muhafazakar değil. ve dediğiniz gibi ailesiyle kendi arasında kalmışo zaman aileside muhafazakar değil ..
dinini tam anlamıyla yaşamak kapalı giyinmek vs de değil..
baskı ve zorlama yoktur..
oldukça arada kalmış bir aileyle karşı karşıyasınız demek ki..
peki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
kesinlikle başlarda böyle değildi. kıskançlık hafiften hep vardı ama giderek arttı ve psikopatlaştı5 yil boyunca ayni insanmiydi yoksa yeni yenimi boyle davraniyor?
Eger tanistiginizdan begri boyle idise kusura bakma ama sorgulamak icin cok gec kalmissin. Hem kendini hem o adami oyalamissin. Belliki adamin tutumu basindan begri belli (yanlissam duzelt lutfen) ben boyle olamam diyip en basindan cekilmeliydin. 5 yil sonra bu telas, bu sorgulama birac cok gec gibi geldi bana.
Allah korusun da ya farkederse kıyafetinizi değiştirdiğiniziBen kendimce bazı çözümler buldum.Kıyafetlerimin çoğu iş yerimde.Orda giyiniyorum veya gerektiğinde büyük kavgalar çıkarıp öyle giyiyorum istediğimi.Ama bu çok ender çünkü dediğim gibi çok yıpratıcı bişey.
İş yerime kıyafet götürmek zorunda kaldım çünkü onun giymemi istediği kıyafetlerle değil işe gitmek insan içine bile çıkamam.Mecbur kendime bi yol buldum yani.
Allah korusun da ya farkederse kıyafetinizi değiştirdiğinizi
benim sevgilim de öyle. asla haksız olduğunu kabul etmez. insanı kendinden şüphe ettirecek çeneye sahipEtsin.Ondan korktuğumdan yapmıyorum.Bıktığımdan, uğraşmak istemediğimden, her gün çene çekcek halim kalmadığından yapıyorum zaten.Ama çenesiyle insan öldürmeyi başarır yani maşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?