Hayatla yalnız başıma mücadele vermek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi gibi olmayanlara geniş, birbirlerinin üstüne atlayan vahşi hayvan muamelesi yapan birine kim saygı duyar? Etrafınızda sadece sizin gibi insanlar görmek istiyorsanız Arabistan’da yaşayın. Kocanız ikişer üçer dörder kadın alınca ağlamak yok ama.

O kadar kalbim kırılıyor ki, düşüncelerimi paylastiğimda birinin çıkıp canım gibi sevdiğim ülkemden çıkıp gitmemi söylemesi. Hiç bir zaman medeni bir ülke olamayacagiz diye öyle üzülüyorum ki.
Siz de üzülür müydünüz, biri size düşüncelerinizden dolayı defol git dese?

Haremlik selamlık şeklinde oturmak istiyorsa kişisel seçimidir. Ülkemizde düşünce özgürlüğü var. Kimseyi düşüncesinden dolayı şuraya gitsin buraya gitsin diye sınıflanfırmamalıyız. Konu sahibinin mesajlarını çok okuyamadım. Ama istediği gibi yaşamak istemesi kimseyi ilgilendirmemeli.

Ben kovmak icin soylemiyorum ki. Toplumun cogu oyle yasamiyor. Ee bu kadin madem bu kadar hassas ve bunu bir mucadele olarak goruyor inancini rahat uygulayacagi kendi gibi insanlarin cogunlukta oldugu bir yerde yasamali. Yoksa daha cok tek basima mucadele ediyorum triplerine girer.

Haremlık selamlığın manası nedir?
Kadın ve erkeği içindeki şehvet uyanmasın diye birbirlerinden ayrır
Yani biri yengesi/eniştesi kuzeniylerine şehvet duyabilir
Birinin karşı cins en yakını olabilir kendi cinsinden de olabilir
Onlardan korumak için yöntem ne
Erzurumda gene bir kuran kursunda onlarca çocuğa cinsel saldırı olmuş
Zihniyettir önemli olan
Bunu anlayın artık
Çok zor değil anlamak

O kadar kalbim kırılıyor ki, düşüncelerimi paylastiğimda birinin çıkıp canım gibi sevdiğim ülkemden çıkıp gitmemi söylemesi. Hiç bir zaman medeni bir ülke olamayacagiz diye öyle üzülüyorum ki.
Kimse defol demedi, çarpıtmayın. Mesela şu uç hayat tarzını laik ülkelerde nasıl sürdürecek? Neden şeriat ülkeleri varken, buradasınız? Hele Avrupa’da yaşayıp şeriat türküsü tutturanlara gülüyorum. İnsanlar neden sizin şartlarınıza uymak zorunda? Siz inancınızı bireysel yaşamıyorsunuz, insanların tercihlerine de karışıyorsunuz.

Kimse defol demedi, çarpıtmayın. Mesela şu uç hayat tarzını laik ülkelerde nasıl sürdürecek? Neden şeriat ülkeleri varken, buradasınız? Hele Avrupa’da yaşayıp şeriat türküsü tutturanlara gülüyorum. İnsanlar neden sizin şartlarınıza uymak zorunda? Siz inancınızı bireysel yaşamıyorsunuz, insanların tercihlerine de karışıyorsunuz.
Ben de şunu merak ettim. Anladığım kadarıyla şuanda bu dine inanciniz yok. Ama ya bir gün bir şey oldu. Hiç ummadığınız bir şey. İnanmak istediniz. Kalbinizi bu inanç kapladı. İnsanız kimler kimler dine girebiliyor. Diyelim (imkansız demeyin hiç belli olmuyor bazen) siz de inandiniz.
Çekip gider misiniz başka bir ülkeye ?

Ben de şunu merak ettim. Anladığım kadarıyla şuanda bu dine inanciniz yok. Ama ya bir gün bir şey oldu. Hiç ummadığınız bir şey. İnanmak istediniz. Kalbinizi bu inanç kapladı. İnsanız kimler kimler dine girebiliyor. Diyelim (imkansız demeyin hiç belli olmuyor bazen) siz de inandiniz.
Çekip gider misiniz başka bir ülkeye ?
Niye tüm inançlılar Arabistan’a gitsin mi denildi? Bu kadar uçlarda yaşamıyor herkes inancını. Çevremde inançlı birçok insan var. Kimseye ve tercihlerine müdahil olmuyorlar ve dayatmıyorlar. Din ve inanç bireyseldir laik ülkelerde.

Kimse kimsenin şartlarına uymak zorunda değil. Herkes nasıl isterse öyle yaşar. Siz neden istediği gibi yaşamak isteyen bir insana neden buradasınız diye soruyorsunuz. Sadece merak ediyorum. Kendi ülkesinde istediği gibi yaşayamaz mı insan.

Ya sizin ülkeyle alakanız ne ki? Siz başka insan görmek istemiyorsunuz. Dışarıda görünmek istemiyorsunuz. Erkeklerin olduğu bir yere gidemiyorsunuz ki bu her yer😀, haremlik selamlık diyip ablanızın eşiyle bile evinde oturup iki kelime edemeyecek durumdasınız. Canımdan çok seviyorum ama evimde tek başıma oturcam. İçinde olmadığınız topluma karışmaya hakkınız yok. Siz zaten yoksunuz, aramızda değilsiniz. Oturun haremlik selamlığınıza devam edin. Kimse size karışmıyor zaten.

Ben konuyu okurken önce anladım konu sahibini , somra insanların neden bu kadar absürd bir şekilde dalga geçtiğini anlayamadım .

İnsanlarım dini inançları ve yaşadığı boyutları kendilerini ilgilendirir .
Oda herkesin yanlış anladığı mesajında sanıyorum ki aslında Müslüman olanlar için olması gereken bu demek istemiş o kadar yanlış ve sert cümleler kullanmış ki yanlış anlaşılmış .
Ben yadırgamadım çünkü benim ailem de gelenek olarak olsun dini inanç olsun erkek kadın hep ayrı otururdu büyükler ancak hiç bir zaman Zorlayanını veya hor karşılayanını görmedim bizlerde yadırgamadılar niye oturuyoruz diye .
Hı ben oturuyorum da erkekli kadınlı ortama da giriyorum , ama çekiniyorum tabi kadın kadına kadar rahat olamıyorum veya doğal olamıyorum.
Bu ayrı oturma meselesi cinsellik değil sadece bunu söylemek istedim .
Konu sahibinin eski konusunu bilmiyorum, eşini de davana kendin bu şekilde belirttiğin için söylüyorum yoldaş isteyebilirsin haklısında , ama bu kadar büyük yaşaman gereken bir duyg değil tek başıma mücadele veriyorum demen .

İnancımız gereği şuan verdiğim mücadelenin de mükafatını alacaksındır .

Niye tüm inançlılar Arabistan’a gitsin mi denildi? Bu kadar uçlarda yaşamıyor herkes inancını. Çevremde inançlı birçok insan var. Kimseye ve tercihlerine müdahil olmuyorlar ve dayatmıyorlar. Din ve inanç bireyseldir laik ülkelerde.
Siz bir gün uç dediğiniz şekilde yaşamaya karar verirseniz,
Arabistan'a gider misiniz ?

Evet bu ülkede yıllarca başörtülüler üniversite okuyamamisti. Epey bir dayatma vardı. Bunu nasıl yorumlayalim. Dayatan kim sizce bu durumda. İnanclilar mi? Yoksa buna karşı çıkanlar mı?

Ya sizin ülkeyle alakanız ne ki? Siz başka insan görmek istemiyorsunuz. Dışarıda görünmek istemiyorsunuz. Erkeklerin olduğu bir yere gidemiyorsunuz ki bu her yer😀, haremlik selamlık diyip ablanızın eşiyle bile evinde oturup iki kelime edemeyecek durumdasınız. Canımdan çok seviyorum ama evimde tek başıma oturcam. İçinde olmadığınız topluma karışmaya hakkınız yok. Siz zaten yoksunuz, aramızda değilsiniz. Oturun haremlik selamlığınıza devam edin. Kimse size karışmıyor zaten.

Ulkemle alakam çok. İnsanlar için kitap yazıyorum. Bir kurumda öğreticilik yapıyorum. Online kurslar veriyorum. Bir blog yazıyorum. Toplumsal konularla ilgili. Hayat sadece sizin yaşam tarzinizdan ibaret değil. Atın at gozluklerinizi. Çeşit çeşit hayatlar var.

Ulkemle alakam çok. İnsanlar için kitap yazıyorum. Bir kurumda öğreticilik yapıyorum. Online kurslar veriyorum. Bir blog yazıyorum. Toplumsal konularla ilgili. Hayat sadece sizin yaşam tarzinizdan ibaret değil. Atın at gozluklerinizi. Çeşit çeşit hayatlar var.
Hiç dışarı çıkmıyor musunuz? Bir cafeye, restorana, tiyatroya, sinemaya ve ya konsere gitmiyor musunuz? Hiç erkek çalışma arkadaşınız yok mu? Akrabalarınız eşleriyle aynı sofraya oturmuyor musunuz?

Siz bir gün uç dediğiniz şekilde yaşamaya karar verirseniz,
Arabistan'a gider misiniz ?

Evet bu ülkede yıllarca başörtülüler üniversite okuyamamisti. Epey bir dayatma vardı. Bunu nasıl yorumlayalim. Dayatan kim sizce bu durumda. İnanclilar mi? Yoksa buna karşı çıkanlar mı?
Konuyu neden saptırıp, mağduriyet devşirmeye çalışıyorsunuz. Bunun konumuzla alakası ne? Ben uç bir insanım zaten, inançsızım; ama çevremdeki muhafazakarlara dayatma yapmıyorum, herkes bireysel olarak inancını ya da inançsızlığını yaşamalı. Laik devlet nötrdür. İnançlıya, inançsıza, her dine eşit mesafededir. Bireyler de böyle olursa sıkıntı çözülür. Mesela konu sahibi kendi öyle yaşasın ama kocasına dayatmasın. Konuda dayatma var, kendinden olmayana hakaret var. Bu insanlar saygı görmezler, etrafında hep kendi gibi insanlar olsun istiyorlarsa, şeriat ülkelerinde rahat edeceklerdir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X