Hayatla yalnız başıma mücadele vermek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bunca yıl evime gelen evine gittiğim dışarda yemek yediğim tatilde görüştüğüm üniversitede iş hayatında konuştuğum adamlara hallenseydimm ya da onlar banaa ooo 7 kocalı hürmüz değil 777.777 kocalı hürmüz olurdum.insan insandır eş sevgili dışında cinsiyetleri zerre ilgilendirmez bizi yahuu
Hayatımda kocam hariç hiçbir erkeği erkek olarak algılamıyorum bile. Yabancı erkek görünce de '' Aaaaa irkek. '' demiyorum. O kadar da libidoluyum, niye ki? 😂

Online iş yapıyorum. Hem satış hem direkt görüşme. Ortalama 1500 kişiye telefon verdim son 1 1,5 senede. Yine de vukuatım yok. Zor beğeniyorum demek ki.
kadın öğretmene de lise öğrencileri mi namahrem o zaman?aile görürdük oysa biz öğretmenlerimizi değil mi o şekilde severdikk :KK12:

Ben küçükken bizim akrabalarımızda bu vardı. Kadın erkek aynı odada oturamazdı. O yaşta sinir olmuştum buna. Ben 5 yaşındaydım kabullenememiştim 😂 koskoca İnsanlar yani bunu nasıl kabul etsin . Elbette hala öyle camialar vardır. Buralarda bulunun bence. İnsanların özgürlüğüne karışmayın.

Ben küçükken bizim akrabalarımızda bu vardı. Kadın erkek aynı odada oturamazdı. O yaşta sinir olmuştum buna. Ben 5 yaşındaydım kabullenememiştim 😂 koskoca İnsanlar yani bunu nasıl kabul etsin . Elbette hala öyle camialar vardır. Buralarda bulunun bence. İnsanların özgürlüğüne karışmayın.
konu sahibinin bir dünya görüşü var gayet doğal.istediği gibi yaşasın ama diğer insanlara dikte edemez yaşantısını.

Beraber oturunca bakarsın gülersin konuşursun bunlar doğru olmaz. Sonuçta insanlar bi bakışa bi gülüşe vurulur öyle değil mi
Bakın yaşam tarzınıza saygı duyuyorum. Herkesin kendi seçimi ama kendinizi izole ederek yaşayamazsınız değil mi? Uygun bir kıyafetle oturabilirsiniz tamam kikirdemeyin ama insan gibi konuşabilirsiniz. Tek başına bir odada kalmak ev sahibine de ayıp değil mi? Siz orada tek oturarak cihad mı ettiniz şimdi? Siz kendi nefsinize de güvenmiyorsunuz o zaman? Ben bunu anladım. Dalga geçen arkadaşları da doğru bulmuyorum ama neden tek bir nokta üzerinden Allah’ın emrini uyguluyorum gibi bir havaya girdiğinizi anlamıyorum. Siz hiç mi dışarı çıkmıyor, insan görmüyorsunuz?

Gittiğim yer nazımın geçebileceği bir yer ve işte tam da bu yüzden yalnızım. Böyle bi çıkış yapılacağını da düşünmüştüm. Yine de belki benim gibi olanlar da vardır diye yazdım. Emin olun böylesi bir yalnızlık diğerine nazaran daha ağır. Çünkü dini yaşamaya haramdan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve bunun için küçümseniyor alay konusu oluyorsunuz birbirine helalom ayan kadın ve erkeğin birarada oturması haramdır arkadaşlar bilginiz olsun. Ve ben eşimin içerde başka bir kadınla oyun oynayıp kıkırdamasını doğru bulamam. Bugünkü kıkırdama yarın başka bir şey olabilir evet doğru bunun doğru ve yanlış insanla alakası yok inancınızı bilemem ama Yusuf peygamber as bile Allah’a sığınmıstır Züleyhanın çağrısından. Sizin kadar geniş olamamak benim sorunum değil, İslamın emri

Evet sizin gibi olanlar var. Ben mesela. Biraz önce misafirlerimi agirladim. Eşimin arkadaşları. Yıllardır oturur kalkarız. Çok s geniş bir çevrem var. Haremlik selamlık biz de herşey. Bütün çevremiz öyle. Bir yere gidip bir odada yanlız kalıp eşim diğer odada kadınlarla oturmaz. Çünkü o da benim gibi. Evlenirken bunu konuştuk. Benim sartimdi bu. O da bunu istiyordu. On yıldır en ufak bir değişiklik olmadı bu kararimizda.
Burada seni pek anlayamabilirler. Hatta Arabistan'a git falan diyenler çıkabilir. Kalbin kırılır. Aldırma o insanlara. Saygı yok onlarda. Zerre tahammul ve anlayış yok. Hatta biz zina mi yapıyoruz oturunca falan diyecekler. Oysa bize göre bu dindarlik ve inançla ilgili. onlar inanmıyorsa kendileri bilir ama biz argüman da aramiyoruz ki. Bunun gibi pek çok dini kaideyi yerine getiriyoruz. Onlar yine belli argumanlarla bunu saçma bulacaklar çünkü bizim inandığimiza inanmıyor olabilirler. Başörtüsüne yada başka bir ibadette saçma gelebilir inanmayana. Diyecek lafımız yok. Kendileri bilir.

Ama sorununu eşinle cözmelisin. Önceden böyle düşünüp sonradan mı degisti? Yada sen kendin gibi olmayan biriyle mi evlendin? Ya da senin oturmani istemeyip kendi mi oturuyor?

Evet sizin gibi olanlar var. Ben mesela. Biraz önce misafirlerimi agirladim. Eşimin arkadaşları. Yıllardır oturur kalkarız. Çok s geniş bir çevrem var. Haremlik selamlık biz de herşey. Bütün çevremiz öyle. Bir yere gidip bir odada yanlız kalıp eşim diğer odada kadınlarla oturmaz. Çünkü o da benim gibi. Evlenirken bunu konuştuk. Benim sartimdi bu. O da bunu istiyordu. On yıldır en ufak bir değişiklik olmadı bu kararimizda.
Burada seni pek anlayamabilirler. Hatta Arabistan'a git falan diyenler çıkabilir. Kalbin kırılır. Aldırma o insanlara. Saygı yok onlarda. Zerre tahammul ve anlayış yok. Hatta biz zina mi yapıyoruz oturunca falan diyecekler. Oysa bize göre bu dindarlik ve inançla ilgili. onlar inanmıyorsa kendileri bilir ama biz argüman da aramiyoruz ki. Bunun gibi pek çok dini kaideyi yerine getiriyoruz. Onlar yine belli argumanlarla bunu saçma bulacaklar çünkü bizim inandığimiza inanmıyor olabilirler. Başörtüsüne yada başka bir ibadette saçma gelebilir inanmayana. Diyecek lafımız yok. Kendileri bilir.

Ama sorununu eşinle cözmelisin. Önceden böyle düşünüp sonradan mı degisti? Yada sen kendin gibi olmayan biriyle mi evlendin? Ya da senin oturmani istemeyip kendi mi oturuyor?
bu yazınızla bile insanları ayrıştırmışsınız.başka da yorumum yok.iyi gecelerr

En basinda herkes neden hayat gorusune gore bir insan secmedin diye sordu kendisine. Konu oradan evrilip bizim genisligimize geldi ama haklisiniz biz de saygi ve tahammul yok..

Beraber oturunca bakarsın gülersin konuşursun bunlar doğru olmaz. Sonuçta insanlar bi bakışa bi gülüşe vurulur öyle değil mi

Ablacım önceki konunuza da yazdım eşiniz konuşsa da gülse de bir şey olmaz korkmayın çünkü psikolojik problemli/aseksüel, acaip bir tip kendisi, kimseyle yakınlık kuramaz o. Evde halihazırda ilgi bekleyen kadını görmezden geliyor, başka kadınlara bakacağını gerçekten düşünüyor musunuz?

Gittiğim yer nazımın geçebileceği bir yer ve işte tam da bu yüzden yalnızım. Böyle bi çıkış yapılacağını da düşünmüştüm. Yine de belki benim gibi olanlar da vardır diye yazdım. Emin olun böylesi bir yalnızlık diğerine nazaran daha ağır. Çünkü dini yaşamaya haramdan kaçınmaya çalışıyorsunuz ve bunun için küçümseniyor alay konusu oluyorsunuz birbirine helalom ayan kadın ve erkeğin birarada oturması haramdır arkadaşlar bilginiz olsun. Ve ben eşimin içerde başka bir kadınla oyun oynayıp kıkırdamasını doğru bulamam. Bugünkü kıkırdama yarın başka bir şey olabilir evet doğru bunun doğru ve yanlış insanla alakası yok inancınızı bilemem ama Yusuf peygamber as bile Allah’a sığınmıstır Züleyhanın çağrısından. Sizin kadar geniş olamamak benim sorunum değil, İslamın emri
Tamam sen Züleyha'sın da karşındaki adam Yusuf değil. Onu ne yapacağız? :deli:
Keşke ona göre kadınlarla kıkırdamayacak bir koca seçseymişsin.:KK53:

Hiç zaman geçirmediği bir kasiyerle, arada sadece aldı-verdi durumu varken de vurulabiliyor değil mi?

Bugün çocuğumla gördü. Ve bence çok şaşırdı. İçim hem rahatladı yanlış yapmadığım için hem rahatsız oldu. Asla yanlış bi şey yapmadım ve aramızda satıcı alıcı dışı bi iletişim geçmedi. Neden huzursuzum kalbim niye böyle yapıyor

Belki de tek taraflı bi hoşlantıydı sadece.

Hoş olmayabilir tabi ama insan kalbini kontrol edemiyor bu da benim imtihanım

Hiç zaman geçirmedik ki. Adamı tanımıyorum bile dediğim gibi kasiyer, aramızda aldı verdiden öte bi durum yok, olmadı.

Arkadaşım senin eski konularına da baktım...
Sen sürekli ben tesettürlüyüm, simsiyah uzun ferace giyiniyorum evde kendime dikkat ediyorum ama acaba eşimin gözü dışarıda birine kayıyor mudur? Dışarıda çok güzel kadınlar var, dikkat çeken kadınlar var ben ise dümdüzüm yazmışsın. Aklın fikrin acaba kocam birine bakar mı?
Ayrıca sen haremlik selamlık yaşamak isteyen biriysen, neden evliyken eski sevgilini görünce için bir garip oldu? Kendi içinde yaşadığın bu hissiyatları acaba kocamda yapar mı diye düşünüyorsun..İnsanın fikri neyse zikri de odur...

Birincisi madem bu kadar dikkat ediyorsun eş seçimini de buna göre yapmalıydın. İkincisi haremlik selamlık yaşamak istiyorsan çevrende bu tarz dini hassasiyetlere özen gösteren kişilerle görüşürsün, kimse size veya sizin fikirlerinize göre hareket etmek zorunda değil. Üçüncüsü, insanların söylemleri ile eylemlerinin uymadığı en güzel örneklerden birisiniz. Sürekli kendinizi dindar, kaşını aldırmamış, feraceli biri olarak anlatmışsınız, buna rağmen tatil beldesindeki eski sevgilinizden söz etmişsiniz. Hani derler adama; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye

bu yazınızla bile insanları ayrıştırmışsınız.başka da yorumum yok.iyi gecelerr

Arabistan'a git diye kovulan bir insanla empati kuramaz mısınız biraz. Siz mesela bir şeye inanmissiniz. Başkasına saçma gelebilir ama siz canı gönülden inanmissiniz. Size göre mantıklı. Ama karşıdaki size durduk yere defol git buna inanacaksan, bu ülkede duramazsın diyor. Fazla düşünmeden cevap verin lütfen. Nasıl hissedersiniz ? Öfkeli mi, çaresiz mi, kırgın mi?

Evet mutsuz bi evlilik yaşayan bir insan belki bir yerlerde birilerinin ilgisinden etkilenebilir. Hepimiz bir şeylerden etkilenebiliriz. Önemli olan nefsine söz geçirebilmek uzak durabilmek. Kimse günahsız değil

Ailecek olduğumuz ortamlarda farklı biri varsa oturmamız haramdır islama göre yani dinimizi Kuran’dan peygamberlerden bilenler beni anlayacaktıe

Kadın konuşabilir bu haram değildir, kırıtarak konuşamaz.
Arkadaşım sen dini nutuk atmaya mi geldin eşini şikayet etmeye mi ?
Meselenin özü şu bisey istemişsin eşin kabul etmemiş senin için belli ki hayati öneme sahip bisey. Bu saatten sonra napcaksin? Esinle konuştun mu ? Tepki koydun mu ? Tavır aldın mı? Bosver şimdi ispat etmeye çalışmayı. Ne konuştunuz onu söyle

Arabistan'a git diye kovulan bir insanla empati kuramaz mısınız biraz. Siz mesela bir şeye inanmissiniz. Başkasına saçma gelebilir ama siz canı gönülden inanmissiniz. Size göre mantıklı. Ama karşıdaki size durduk yere defol git buna inanacaksan, bu ülkede duramazsın diyor. Fazla düşünmeden cevap verin lütfen. Nasıl hissedersiniz ? Öfkeli mi, çaresiz mi, kırgın mi?
öyle denmesi de yanlış haklısınız.ama her tür üyenin olduğu ayrıca dini konu açmanın yasak olduğu bir sitede en dindar benimmm en doğru benimm demek doğru muu?biz nasıl karar verebiliriz mertebemize?

Evet mutsuz bi evlilik yaşayan bir insan belki bir yerlerde birilerinin ilgisinden etkilenebilir. Hepimiz bir şeylerden etkilenebiliriz. Önemli olan nefsine söz geçirebilmek uzak durabilmek. Kimse günahsız değil
Evli barklı, çocuklu kadın olarak başkasından hoşlanmak normal falan değildir hiçbir koşulda.
Aklından geçirmek bile aldatmaktır.
Şimdi gelip bir de burada millete geniş diyorsunuz.
Geniş olan bizler mutsuzsak boşanıyoruz, el alemin adamından "etkilenmiyoruz".

Kendi gibi olmayanlara geniş, birbirlerinin üstüne atlayan vahşi hayvan muamelesi yapan birine kim saygı duyar? Etrafınızda sadece sizin gibi insanlar görmek istiyorsanız Arabistan’da yaşayın. Kocanız ikişer üçer dörder kadın alınca ağlamak yok ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X