- 4 Eylül 2017
- 144
- 123
- 33
- 40
Zihninize, ruhunuza, kalbinize yatırım yapın. İçinizi süsleyince dışarının gürültüsü, bohemliği size tesir etmez.selam bayanlar
Benim sorum bu.uzun zamandır hayattan zevk almıyorum sanki.
30 lu yaşların başındayım .sanki yaşlandığımı hissediyorum.vücudum yüzüm eskisi gibi değil.yaşlanmaktan korkuyorum sanki.bir gün aynaya baktığımda görüceğim görüntüden tiksinmekten çok korkuyorum.
Böyle genel bir umutsuzluk var.erkek arkadasım var uzakta yaşıyor .bir sorun yok şimdilik ama oda beni tatmin etmiyor sanki sıkılıyorum hep eskileri arıyorum.eski sevgililer,arkadaslar .herkes bir yol tuuturmuş gidiyor bir düzen kurmuşlar.
Böyle olunca içim buruluyor.ben bu yaşadığım şeyleri hak etmedim diyorum.
Uzun oldu kusura bakmayın içimi dökmek istedim benim gibi hissedenlerle yazışabiliriz..
Okuduğunuz için teşekkür ederim..
en süpersin canım ya hayat enerjisi kalmıyor bu koşuşturma içerisinde belki de bu yüzden böyle düşünür hale geldik.Ayrıca 45 yaş yaşlı olmak için erken değilmi.Maşallah sanaHanımlar konuda dalga geçmesek iyi olur, sonu hüsran olmasın sonra.
30'lu yaşlar orta yaş bile değil artık, eskiden sanırım 18-19 yaşlarındayken sizin gibi düşünürdüm, kendimi saçları beyazlamış, yüzünde çizgileri oluşmuş bir kadın gibi hayal edip paniklerdim, 20-30-40 yaş derken baktım ki hiçbirşey korktuğum gibi değilmiş, yaşlanıyor muyum? Evet, 20 yaşımdaki yüzümle şimdi ki yüzüm aynı değil, kaz ayakları, derin alın çizgileri, markete pazara gittiğimde abla paket yapalım mı sözleri, kızımın arkadaşlarının mune teyze diye hitap etmeleri, evet mune artık yaşın kemale erdi dedirtiyor ama sağlıklı yaşlanmak denen birşey varmış meğerse, şeker tansiyon yok, kronik bir hastalığım da, yüzümdeki çizgileri seviyorum, hepsinin yaşamımdaki tecrübelerime ait imzalar olduğunu düşünüyorum, geriye dönüp baktığımda ne güzel yaşadım diyebiliyorum.
Bence artık yaşlandım duygusundan sıyrılın, yüzümüz kırışsa da, vücudumuz sarksa da insan hissettiği yaştadır sözü doğru, 45'im ama yaşam enerjim 20 yaşında, yaşlandım ben onu giyemem, bunu yapamam demiyorum, hoş rahmetli dedem dahi 90 yaşına kadar yaşadı ve kendini asla yaşlı görmedi, ona göre o ihtiyar delikanlıydı:) kendinizi sevin, başkalarının yaşantısıyla kendinizinkini kıyaslamayın, sarkin'in yaşaması gereken hayat başkaymış demek ki, kötü anılarınız bile hayatınız için bir tecrübedir.
Kendinizi motive edin, aynaya bakıp ne kadar değerli olduğunuzu söyleyin, saçlardaki beyazlar, vücuttaki sarkmalar için bir sürü çözüm var artık, birkaç estetik dokunuşla 20 yaşında gibi görünmenizi sağlıyorlar mübarekler ama önemli olan ruhunuzu dinç tutabilmeniz, ruhunuzu öldürmeyin.
Ara ara tatil yapıyorum ama bilmiyorum var birseyler içimde
Yaşlanma korkusuda büyük etken
Eskisi gibi ilgi görmeme mesela
Güzel genç bir kadınım .ama yaşlanıyorum ve eskisi gibi güçlü gözükmüyorum sanki
Bende boyleyim balık burcu genelde böyle oluyorYa bu durum sadece bende var zannediyodum. Mesela simdi kış geldi ya, geçen kış ne kadar güzeldi, evde kestane yapardık, kahve içerdik falan diye düşünüyorum. Ee şimdi de al yap yani nedir diye düşünüyorum:)) ne saçma şeyler anlatıyorum şu an ben ya haha. Ama böyle düşünüyorum işte ben çoğu zaman.
Kndimi genc hissetmem normal yasim daha kuccuk herseyden once kndimi cok seviyorum bna bisi olursa yasayamam
Sevgili üye diğer konularınızı da hatırladım. Sizde gizli narsizm var demedi demeyin.
Anlamini bile bilmedigim seylerle sucluyon beni az once googleden baktim.varsa var yani napim insanin kendini sevmesi kotu bisimi.kendimi sevmesemde nie sevmiyon dicen
Narsizm kendini sevmek değil yalnız. Bambaşka bir olay. Sizde de gümbür gümbür maşallah.
Suçlamıyorum gözlemlerimin sonucunu paylaşıyorum. Ayrıca ben anlamını bildiğim için şimdiden aman ha diyorum siz de öğrenmiş oldunuz bu sayede dur demekte fayda var.
Evet sayılır yaniSosyal medyayı sık kullanıyor musunuz?
HaklısınızHanımlar konuda dalga geçmesek iyi olur, sonu hüsran olmasın sonra.
30'lu yaşlar orta yaş bile değil artık, eskiden sanırım 18-19 yaşlarındayken sizin gibi düşünürdüm, kendimi saçları beyazlamış, yüzünde çizgileri oluşmuş bir kadın gibi hayal edip paniklerdim, 20-30-40 yaş derken baktım ki hiçbirşey korktuğum gibi değilmiş, yaşlanıyor muyum? Evet, 20 yaşımdaki yüzümle şimdi ki yüzüm aynı değil, kaz ayakları, derin alın çizgileri, markete pazara gittiğimde abla paket yapalım mı sözleri, kızımın arkadaşlarının mune teyze diye hitap etmeleri, evet mune artık yaşın kemale erdi dedirtiyor ama sağlıklı yaşlanmak denen birşey varmış meğerse, şeker tansiyon yok, kronik bir hastalığım da, yüzümdeki çizgileri seviyorum, hepsinin yaşamımdaki tecrübelerime ait imzalar olduğunu düşünüyorum, geriye dönüp baktığımda ne güzel yaşadım diyebiliyorum.
Bence artık yaşlandım duygusundan sıyrılın, yüzümüz kırışsa da, vücudumuz sarksa da insan hissettiği yaştadır sözü doğru, 45'im ama yaşam enerjim 20 yaşında, yaşlandım ben onu giyemem, bunu yapamam demiyorum, hoş rahmetli dedem dahi 90 yaşına kadar yaşadı ve kendini asla yaşlı görmedi, ona göre o ihtiyar delikanlıydı:) kendinizi sevin, başkalarının yaşantısıyla kendinizinkini kıyaslamayın, sarkin'in yaşaması gereken hayat başkaymış demek ki, kötü anılarınız bile hayatınız için bir tecrübedir.
Kendinizi motive edin, aynaya bakıp ne kadar değerli olduğunuzu söyleyin, saçlardaki beyazlar, vücuttaki sarkmalar için bir sürü çözüm var artık, birkaç estetik dokunuşla 20 yaşında gibi görünmenizi sağlıyorlar mübarekler ama önemli olan ruhunuzu dinç tutabilmeniz, ruhunuzu öldürmeyin.
Bilmiyorum kiKüçük bir tatil iyi gelir mi acaba.Haftasonu kültür turları oluyor ya ürgüp vs gibi.Şöyle güzel bir kafanı dinlesen herşeyden uzaklaşıp.
Sevgilin varmış,sorun da yok diyorsun ama acaba yeteri kadar doldurmuyor mu ruhunu aklını kalbini.
Yaşa hiç takılma.Her yaşın güzelliği ayrı.Her geçen senenin kattığı olgunluk benzersiz.
Öyle 19dan 20ye geçmeyi yaşlanmışlık olarak görenler gibi de değiliz biz kuzum.Yaşlanmışlık değil yaşanmışlık önceliğimiz.
Kendi kendinin ilacısın sen.Bir daha aynaya baktığında anlattıklarına değil anlatmadıklarına odaklan olur mu.Ne cevherler bulacaksın orada.
Haklısınız
Ama ben işte ruhende yaşlandığımı hissediyorum
Ruhum genç olsa o zaman sorun olmayacak.
Umarım yaşam enejimi tekrar kazanabilirim
Teşekkür ederim..
Kendine tapmak, kendine aşık olmak, kendini herkesten iyi herkesten güzel görmektir narsizm. Bunun için diğer insanları ezmekten çekinmezler. Ve bir kişilik bozukluğudur. İlgisizlikten meydana gelir. Yani iyi bir şey değil.Nasil durucam yeminlen anlamiyom abla ne demek istiyosun nolmus bana.kendini sevmekten baska ne anlama geliyo narsizm
Benim hakkimda sende oylemi dusunuyosun yoksa anlaminimi sadece anlatiyosunKendine tapmak, kendine aşık olmak, kendini herkesten iyi herkesten güzel görmektir narsizm. Bunun için diğer insanları ezmekten çekinmezler. Ve bir kişilik bozukluğudur. İlgisizlikten meydana gelir. Yani iyi bir şey değil.
Sadece anlamını anlattım, önceki yorumlarını bilmiyorum tanımıyorum ama bu konudaki yorumunla yaklaşmışsın benceBenim hakkimda sende oylemi dusunuyosun yoksa anlaminimi sadece anlatiyosun
Espiri yapmistim ama anlamini bile bilmedigim seylerle suclaniyorum valla dur bakalim daha bilmedigim nelerle suclancam :) gerci kim ne dusunuyorsa dusunsun takmicam artik.sonucta beni yazismalardan taniyolar otesi yokSadece anlamını anlattım, önceki yorumlarını bilmiyorum tanımıyorum ama bu konudaki yorumunla yaklaşmışsın bence
Normalde kimseyle kıyaslamam kendimi ama bu ara çok yapıyorum.Yanlış anlamadıysam ki eğer anlattıklarınızı yanlış değerlendirdiysem düzeltin lütfen, ruhunuzun çökmesi, yaşama hevesinizin azalması birazda arkadaş ve yakın çevreyle kendinizi kıyaslayıp kendinize üzülmenizden kaynaklanıyor gibi geldi bana.
Çevrenizde gördüğünüz mutluluklarda sizi aldatmasın, siz arkadaşlarınızın hayatını yüzeysel bilebilirsiniz, çok mutlu zannettiğiniz biri aslında belki de çok mutsuzdur bilemezsiniz, herkes dış dünyaya gerçek duygularını yansıtmak istemez bu yüzden de kendini korumak için farklı bir kalıba bürünür, kimi gülüşleriyle kamufle eder yaşadıklarını, kimi sürekli birşeylerle meşgul eder kafasını, özendiğiniz, kendi hayatınızla kıyasladığınız yaşamların iç dünyasını bilemezsiniz, size çok bilindik bir örnek vereyim, Leydi Diana belki de birçok kızın rüyasını süsleyecek şekilde evlendi, koca bir kraliyet ailesine gelin oldu, onun adına şarkılar yazıldı, kitaplar basıldı, takıları, kıyafetleri kadınlar arasında moda trendi oldu, hep gülerken gördük onu, o güzel yüzde koca bir gülümseme vardı hep ama iç dünyası öyle değildi değil mi? Ve çok trajik bir şekilde hayatı son buldu, belki de bütün kadınların rüyasını süsleyen Leydi Di'nin kabusuydu, bu sebeple önce kıyaslama düşüncesinden vazgeçin, kendi hayatınıza odaklanın, bu sizi daha az mutsuz biraz daha özgüvenli yapar, yaşlanmaktan da korkmayın, yaşlanabilmek belli yaşlara gelebilmek bile verilmiş bir şans bizlere.
Sizin çok güzel beğendiğiniz özellikleriniz vardır mutlaka onlara sarılın, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?