Hayır canım bu sadece bir örnek ben herşeyi ne kadar fazla taktığımı anlatabilmek adına onu örnek verdimyani eşinin ailesi gelecek diye mi hayattan zevk almıyorsun?
bakış açını değiştir tabi değiştirebilirsen
Ben çalışıyorum bu yüzden geldiklerinde ona göre kalmalarını istiyorum ne kadar onlarda annem babam ben yokkende kalsınlar desem bile içim rahat etmiyor çok fazla düşünceliyim ve biraz öncede yazdım bu örneği sadece herşeyi fazla kafama taktığımı göstermek için verdim bunun gibi bir çok şey var takıntı diyebilirim bunlaraSorun sadece eşinizin ailesi mi? Çok sık gelip, çok uzun mu kalıyorlar? Anlamadım.
Mutsuzluğunuzun görünen bir sebebi yoksa, bunun tek çaresi de sizi mutlu edecek, oyalayacak, yaşam enerjisi verecek aktiviteler, hobiler, uğraşılar edinmek bence.
Çalışıyorum ve bir bebeğim var inanın hiç boş vaktim yokDertsiz başa dert aramak dedikleri bu herhalde.
Çalışmaya başlayın bence. Takacak başka bir şeyiniz olur.
Yazımın sonlarını da okumanızı öneririm cnkü ben herşeyi fazla kafama takıyorum ve bu konuda kendime engel olamadığımı yani davranışlarımın farkında olduğumu fakat kendime engel olamadığımı söyledim üstelik destekte aldım farkında olmasam doktora vs gtmeyi düşünmezdim benim eşim sizin gibi bir tepki vermek yerine bana yardım etmeye çalışıyor cnkü isteyerek yapmıyorum bunu görüyor. Benim tek derdim gelip evimde kalmaları vs değil ben herhangi bir knuyu bile aylar öncesinden düşünmeye başlıyorum sıkıntım bu yıpranıyorum takıntı hastalığı bu teşhis bu yaniİyi de farklı şehirlerde yaşıyorsanız o insanlar gelip kalmadan çocuklarını torunlarını nasıl görecek? Otelde mi kalsınlar? Rahatsız olduğunuzu anlayıp huzursuz oluyorlardır zaten bir şey söylemeseniz de, eşiniz de huzursuz oluyordur. Bence bencillik bu yaptığınız.
Evinizin çok özel, girilemez, kalınamaz bir müze olduğu fikrinden kurtulun. Onlar aileniz, siz çalışsanız da, evde olmasanız da ziyarete geldiklerinde evinizde kalmaları normal. Bunda gerilecek, rahatsız olacak bir şey yok.
Hayattan zevk almamak kısmı zaten başlı başına saçmalık. Bu tavırlarınızla eşinizi bıktırdığınız ve evliliğiniz sarsıldığı zaman sorun ne demekmiş, hayattan naısl zevk alınmazmış anlatsınız.
İşte onun için sordum, çok mu geliyorlar, uzun mu kalıyorlar diye... Eşimin ailesini ben de çok severim ama kendi kendime, rutinlerimle, düzenimde yaşamayı da seviyorum, o yüzden onlar da dahil kimsenin evinde ne uzun süre kalırım ne de bende uzun süre kalınmasından hoşlanırım. Ama bu takıntı olacak kadar hayatımı etkilemiyor. Genel olarak her şeyi kafaya takan bir insan için öneri nedir tam bilemem, zaten psikologa gitmişsiniz. Çalışıyor olmanız güzel ama çalışma hayatı bu mutsuzluğun çaresi olmayabilir. O da başka bir stres kaynağı olabiliyor çünkü. Şöyle nefes almanızı sağlayacak, sizi sakinleştirecek alanlara ihtiyacınız var. Var mı böyle alanlarınız? Birileri resim yapar, birileri yürüyüşe çıkar, birileri kendini mutfağa atar, birileri kursa gider... Hayatınızın rutinini bozacak alanlar bulmak işe yarar bence.Ben çalışıyorum bu yüzden geldiklerinde ona göre kalmalarını istiyorum ne kadar onlarda annem babam ben yokkende kalsınlar desem bile içim rahat etmiyor çok fazla düşünceliyim ve biraz öncede yazdım bu örneği sadece herşeyi fazla kafama taktığımı göstermek için verdim bunun gibi bir çok şey var takıntı diyebilirim bunlara
Daha dün gece 3 e kadar ablamla konuşup dert yandı bana.. aynı sorunu oda yaşıyor kayınvalidesi gilin evi başka şehire taşınınca ikinci ayda dayanamayip ablamlarin kapısını çaldılar kayınvalide kayınbaba yetişkin olarak bitane kayını ve nişanlı sinir bozucu gorumcesi ellerinde bavullariyla ablam şok oldu en kötüsü de ramazan ayını bayramı burda geçirmek için gelmişler.. ayrıca iki ablam elti olur büyük ablamın eşi biraz anne babasına çekinmeden herşeyi söyleyebilen bir insan tabyyykide niye geldiniz diyecek kadar değil ama annesi gil orda rahat değiller küçük ablamın eşi daha anne babasına düşkün ama oda rahatlığı söz konusu olunca onun caninada tak etti bir ay oldu burdalar iki kızıda burda evli kimseye gitmiyolar bitek ablamın evindeler yemin ederim ablam stresten eli ayağı yüzü gözü şişmiş hiç anlayış düşünce yok bu insanlarda ölürüm daha 25 yaşında bukadar misafiri kaldıramıyor rahatlık yok eşide artık rahatsız bu durumdan çünkü onların evinden başka kimsenin evinde kalmıyorlar onlar da bu bir hafta içinde karar verdiler evlerini uzak yere taşımaya aynı şehirde ama sık sık gidip gelemeyecek olan bir semtte.. böyle yapmalarını sebebini de söyleyeyim çünkü bayrama kadar buradalar bayramdan sonra eve gittiklerinde bir ay evde kalıp tekrar burada kış aylarını geçirmeye yaza kadar ablamlar da kalmayı düşünüyorlardı tabii herkes tepki gösterdiği madem öyle evinizi neden götürdünüz diye onlar da hazira konanlardan tövbe yarabbim günahları boyunlarına.Herkese merhabalar kızlar.. nerden başlamalıyım bilmiyorumeşimle 8 yıllık bir beraberliğin ardından evlendim 3 yıllıkta evliyim yani çoookkk hasretlikler sonucunda evlendik şimdi birde bebeğim var hayatımda herşey çok güzel belki herkesin istediği ama sahip olamadığı bir çok şeye sahibim. Eşimin ailesini çok çok severim onlarda aynı şekilde beni ama gelin görün ki bizler farklı şehirlerdeyiz gelip kalmaları falan bende stres yapıyor ben birinde yatılı kalmaktan hiç hoşlanmam hep karşımdakini düşünürüm belki işleri olur rahat edemezler vs biraz fazla düşünceliyim üstelik çalışıyorum ve sanırım karşımdakilerdende hep bunları bekliyorum sanırım burda yapıyorum hatayı herşeyi kafama takıyorum bir yıl sonra olacak birşeyi dahi şimdiden düşünmeye başlıyorum geceleri uykumdan uyandığımda bile düşünecek kadar birşeye çok mutlu oluyorum ve bu en fazla yarım saat sürüyor eşime yansıtıyorum onuda üzüyorum hatta kendime kızıyorum engel olmaya çalışıyorum ama yapamıyorum üç defa destek aldım ama hep aynı ilaçlar ve bende hiçbir değişiklik yapmadı bıraktım. Kendime diyorum ki sabret bu istemediğin şey bi kaç gün sonra bitecek ama yok beynimi yiyorum yardım edin bana kendimi yıpratmaktan yoruldum
Yazımın sonlarını da okumanızı öneririm cnkü ben herşeyi fazla kafama takıyorum ve bu konuda kendime engel olamadığımı yani davranışlarımın farkında olduğumu fakat kendime engel olamadığımı söyledim üstelik destekte aldım farkında olmasam doktora vs gtmeyi düşünmezdim benim eşim sizin gibi bir tepki vermek yerine bana yardım etmeye çalışıyor cnkü isteyerek yapmıyorum bunu görüyor. Benim tek derdim gelip evimde kalmaları vs değil ben herhangi bir knuyu bile aylar öncesinden düşünmeye başlıyorum sıkıntım bu yıpranıyorum takıntı hastalığı bu teşhis bu yani
Sanırım şuan beni tam anlayan birini buldum konuya ordan girmemin sebebi aslında takıntılı biri olmam düzenim yaşam biçimin vs yatılı biri geldiği zaman bozuluyor ve bu durumdada sanırım hastalığı tetikliyor kendime engel olamıyorum şimdiden düşünmemin sebebi de yaşayacağım iç sıkıntılırı bildiğim için yani kesin şöyle olcak kesin bunu kafama takıcam Allah ım temizlik yapmam lazım vs. Çalıştığım için çok fazla boş vaktim yok bebeğim olmadan önce örgü vs yaprdım severim ama şimdi onuda yapamıyorum. Ben çok fazla acaba şöyle dersem bu akıllarına gelir mi yanlış mı anlaşldm vs diye düşünen biriym ama sizlere göre fazla düşünüyorum bu arada geldiklerinde bir hafta falan kalıyolar hatta biz ısrar etsek bir ay bile kalırlar cnkü onlar hep böyle yani kardeşlerine vs gittiklerindede kalırlar ama benim ailemde bu yoktu yatılı kalmayı çok dğru bulmam bir iki gün dşnda alışkın olmadığım için bu durumada alışmakta zorlanıyorum. Bide demişsinya canım düşüncek kadar takmam diye ben onlar gittikten sonra diyorum ki bak gittiler noldu yani bişe mi oldu bana olmadı ahh ama gelde bunu onlar gelmeden önce anlat kendineİşte onun için sordum, çok mu geliyorlar, uzun mu kalıyorlar diye... Eşimin ailesini ben de çok severim ama kendi kendime, rutinlerimle, düzenimde yaşamayı da seviyorum, o yüzden onlar da dahil kimsenin evinde ne uzun süre kalırım ne de bende uzun süre kalınmasından hoşlanırım. Ama bu takıntı olacak kadar hayatımı etkilemiyor. Genel olarak her şeyi kafaya takan bir insan için öneri nedir tam bilemem, zaten psikologa gitmişsiniz. Çalışıyor olmanız güzel ama çalışma hayatı bu mutsuzluğun çaresi olmayabilir. O da başka bir stres kaynağı olabiliyor çünkü. Şöyle nefes almanızı sağlayacak, sizi sakinleştirecek alanlara ihtiyacınız var. Var mı böyle alanlarınız? Birileri resim yapar, birileri yürüyüşe çıkar, birileri kendini mutfağa atar, birileri kursa gider... Hayatınızın rutinini bozacak alanlar bulmak işe yarar bence.
Ahhh kuzumm seninle özeldende knuşmak isterim beni anlattın resmen bazı arkadaşlar birden kayınvalide vs tepkisi verdi aslında anlatmak istediğim o değildi çok severim onları ama ben evime biri çaya geliceği zaman bile gelene kadar ölüyorum resmen telaş yapıyorum birde çalışnca yetişcekmi güzel olcakmı vs birsürü saçma sapan düşünce ama bana doktor anksiyeteden çok okb dediKlasik anksiyete
Ben de öyleyim bi yere gideceğim ya da biri bize geleceği zaamn kafamdan milyon tane kötü senaryo kurup neredeyse kalp krizi geçiriyo hissine giriyorum
Terlemeler çarpıntılar vs
Seni anlıyorum
Bu kendini sevmek değil de yetersiz görmekten kaynaklı evim temiz mi gelen misafir beğenecek mi
Dışarı çıktığımda acaba insanlar bana bakıp eksiklerimi görür mü
Değişik ir sürü senaryo ve sonuç
Eşime sen beni anlamıyosn deyip kavga çıkarmak
Ben seni anlıyorum canım
Benim çocuk olduktan sonra biraz hafifledi çünkü koyverdim kendimi ama hala bi yere gitmi evime birilerinin geleceği fikri günlerce ve gecelerce uyumamama sebep olur ve stresten çoğu zaman hastalanırım
Haklısınız evet ama uzun süre kullandım yani bir iki ayda bırakmadım üstelik kendi kendime de bırakmadım yanıt alamadığımı söyleyip doktorumun önerdiği şekilde bıraktım. Kendi kafamda düzelmem gerekiyor önce ama bunu nasl yapıcam bilmiyorumAdam bı-ka-cak... Bugün değilse yarın bıkacak. Siz destek almamışsınız, destek almaya başlayıp kafanıza göre, işe yaramıyor diye yarım bırakmışsınız. Kimse sizin bu halinizi ömür boyu çekmez, çekemez.
Yakın bir tanıdığım var, kadın yıllardır sizin gibi sürekli mutsuz, sürekli kafaya bir şeyler takar. Adam da melek gibi bir adam. En son bir hafta kadar önce adam 30 yıllık evliliğini bitirme kararı aldı. Ne yaptıysak ikna edemiyoruz tekrar denemeye. Kadın evlilik terapisi önerdi, destek alacağını söyledi adamın tek söylediği "benim terapim senden boşandığım gün başlayacak" oldu. 30 yıl, dile kolay. Ben 30 yıldır çekiyorum artık yeter diyor.
Yani sözün özü sizin eşiniz de bir gün bıkacak, belki 30 yıl sonra bıkacak ama bıkacak. O melek gibi adam bu hale geldiyse sizin eşiniz de günün birinde gelecek. O yğzden yol yakınken doğru düzgün tedavinizi olun, ilaçlarınızı kullanın, kafanıza göre tedavinizi yarım bırakmayın. Kanser olsanız bu ilaçlr işe yaramıyor deyip tedaviyi bırakacak mıydınız? Hayır. Tedavinin işe yarayıp yaramadığına siz karar veremezsiniz.
Haklısınız evet ama uzun süre kullandım yani bir iki ayda bırakmadım üstelik kendi kendime de bırakmadım yanıt alamadığımı söyleyip doktorumun önerdiği şekilde bıraktım. Kendi kafamda düzelmem gerekiyor önce ama bunu nasl yapıcam bilmiyorum
Çok iyi anlıyorum ablanızı ben evliliğimin ilk bir yılı aynı şehirdeydim kayınvalidemlerde bu seferde sürekli akşam oturmaya gelmek istiyorlardı üstelik torun bile yoktu o zamanlar. Bazı aileler rahat bu knularda ben kendi öz dayımda teyzemde dahi gidip kalamam iki günden fazlaDaha dün gece 3 e kadar ablamla konuşup dert yandı bana.. aynı sorunu oda yaşıyor kayınvalidesi gilin evi başka şehire taşınınca ikinci ayda dayanamayip ablamlarin kapısını çaldılar kayınvalide kayınbaba yetişkin olarak bitane kayını ve nişanlı sinir bozucu gorumcesi ellerinde bavullariyla ablam şok oldu en kötüsü de ramazan ayını bayramı burda geçirmek için gelmişler.. ayrıca iki ablam elti olur büyük ablamın eşi biraz anne babasına çekinmeden herşeyi söyleyebilen bir insan tabyyykide niye geldiniz diyecek kadar değil ama annesi gil orda rahat değiller küçük ablamın eşi daha anne babasına düşkün ama oda rahatlığı söz konusu olunca onun caninada tak etti bir ay oldu burdalar iki kızıda burda evli kimseye gitmiyolar bitek ablamın evindeler yemin ederim ablam stresten eli ayağı yüzü gözü şişmiş hiç anlayış düşünce yok bu insanlarda ölürüm daha 25 yaşında bukadar misafiri kaldıramıyor rahatlık yok eşide artık rahatsız bu durumdan çünkü onların evinden başka kimsenin evinde kalmıyorlar onlar da bu bir hafta içinde karar verdiler evlerini uzak yere taşımaya aynı şehirde ama sık sık gidip gelemeyecek olan bir semtte.. böyle yapmalarını sebebini de söyleyeyim çünkü bayrama kadar buradalar bayramdan sonra eve gittiklerinde bir ay evde kalıp tekrar burada kış aylarını geçirmeye yaza kadar ablamlar da kalmayı düşünüyorlardı tabii herkes tepki gösterdiği madem öyle evinizi neden götürdünüz diye onlar da hazira konanlardan tövbe yarabbim günahları boyunlarına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?