Haydi mutlu evlilikler topiği :) evlenmek isteyen gençlere umut olalım :)

Kendim oldum. Asla yapmacık olmadım. Bencil olmadım. Hep benim istediğim olur demedim onun da isteklerine anlayış gösterdim.. Elimden geldiğince her konuda yanında oldum. Bir tek bunlar değil. Kavga etmesini çok iyi bildim. Bir yalanını yakaladığımda vs kavga ettim tartıştım.. İçimden ağlamak geldiğinde ağladım, gülmek geldiğinde güldüm.. Bişey bilmiyorsam sordum, bişey istiyorsam söyledim.. Bu işler evlenene kadar değil.. Ömür boyu böyle olmalı.

Kizlarr hep dert hep mutsuzluk hep kavga insan evlilikten korkuyor ama kötü evlilik yoktur kötü iletişim vardır bence .. mutlu kızlar ne yaptınız da bugün iyi ki evliyim diyorsunuz hangi felsefe ile yaşıyorsunuz haydi yazalım :)
Bende kendime hep bu soruyu soruyorum acaba kime ne iyilik ettimde bu evliliği yaşıyorum diye :)Bence tamamen bir sınav bu evlilik olayı Ve en büyük etmen şans.İlk evliliğim çok uzun sevgililik döneminden Sonra olmuştu ama 6 ayda bitmişti.Çok haksızlığa uğradım Belki onun karşılığı olabilir.Tanıştığımız ilk günden beri bir yanlış yada katlanamayacağım birşey olduğunda ikinci bir şansı vermeden çekip gideceğimi aşıladım hep.Devamlı benim kimseye ihtiyacım yok düzenim bozulur diye hiçbir korkum yok modundayım.Bence bunun çok etkisi oldu.Allaha çok şükür çok iyi giden bir evliliğim var tabi bunda eşimin karakterininde çok etkisi var

bende evlenmek istiyorum ama dürüst iyi adam yok aldatılcam diye de korkuyorum çok düzgü biriyim ailem de öyle karşıma çıkanlar hep ağzı bozuk tipler erkektir normal denen hiçbirşeyi kabul edemiyorum bilmiyorum nasıl evlenecegim.. bir erkekle kafede bile oturmadım bugüne kadar

benm beklentm düzenimiz olsun ne dışarda gözümüz olsun aşımız bize yetsin birlikte tatillere gidelim herşeyi birlikt epaylaşalım çocuklarımızı büyütelim ... :((

Allah korkusu olsun yeter. Evlenmeden once hep bunu istedim Allahtan korkmayandan herseyi beklerim, lafta degil insanda gercek Allah korkusu lazim, kadinlarin Allahin emaneti oldugunu unutmamalari lazim. Ayni sekilde erkek olsam Allah korkusu olan bir kadin isterdim. Peygamber efendimizin evliligini ornek aldigimizda gül gibi bir evliligimiz oluyor, e her gülün dikeni vardir. Gülü seven dikenine katlanir. Ne kadar sükretsem az gelir, esimden Allah razi olsun. O da benim icin ayni seyleri dusunur. Bu dunyadaki diger yarimi gec olmadan bulmusum cok sukur. Bir de simdi yuzune her baktigimda "Allahim ben ne iyilik yaptimda bu guzellikleri hakettim" dedigim bir Kizim var. Iyiki varlar ÇOK ŞÜKÜR yasama sebeplerim

Saygı,sevgi mutlu evliliğin BENCE başlıca etmeni özellikle saygı. Karşılıklı konuşabilmek. Konuşmak derdinizi anlatmak istiyorsanız karşı tarafta derdini anlatırken dinlemelisiniz. Trip bilmem gizliden gizliye araştırmam asla küsmem. Kızdığımda söylerim üzüldüğümde söylerim. Birinden bir şey duyduğumda asla dolduruşa gelmem direk sorarım. O da her fırsatta bunun ne kadar doğru olduğunu söylüyor. Kendisi de çok seviyeli kıskançtır asla açıklaması olmayan konularda negatif yorum ya da kısıtlama yapmaz. İstemediği herhangi bir şeyi açıklayarak söyler. Dediğim gibi. En güzeli en özeli SAYGI sevgi ve konuşabilmek 🥰🥰🥰 Allah herkese ömrünü çiçeklendirecek eş nasip etsin.

Yeni evlenecek olanlara tavsiye. Agzi bozuksa saygisiz olur her istedigini soler size
Cok karisan kiskanan adamlardanda uzak durun
alkol vb seler kullaniyrsa bagimli olmasa bile bunun size mutlaja zarari olcktir unutmayin
İlimli adamlari sevin hanzo ve okuzleri degillllllll

Karşılıklı anlayış,saygı,sevgi.çok mu şey istiyorum bilmiyorum ki :KK1:
kesinlikle çok şey istemiyorsun ..olması gerekenleri istiyorsun ..evlilik konusunda ne istediğini bilmek çok önemli. yeter ki saygı sevgi anlayış vee bunların yanında VEfA SABIR ikilisi ..inan bunlar olunca gerisi çorap söküğü gibi gelir ..tabi ki evlenecegin insanın karakteri önemli..Evlilikten korkma ..sana değer veren birisiyle .senin kıymetli oldunu sana hissettiren birisiyle evlenirsin insallah

Kizlarr hep dert hep mutsuzluk hep kavga insan evlilikten korkuyor ama kötü evlilik yoktur kötü iletişim vardır bence .. mutlu kızlar ne yaptınız da bugün iyi ki evliyim diyorsunuz hangi felsefe ile yaşıyorsunuz haydi yazalım :)
Var mutlu evlilikler olmaz mi çok şükür 8 senedir evliyiz 2 de evladimiz var coook zorlu yollardan geçtik maddi manevi cok yıprandık tükendik derken ya esim birakmadi ya ben tuttuk ucundan bırakmadık asla
Eşim boylu endamli gösterişli bir adam ben normalim oyle dikkat cekici falan degilim. Insanlar saniyor ki yakisikli ya da makami mevkisi var diye evlendim alakasi yok sefkati merhameti olmasaydi asla evlenmezdim.
Eşim romantik değildir mesela seviyorum demeyi bilmez sürprizler yapamaz yıldönümünü doğum günümü unutmaz ama hediye almayida beceremez ki bende tam tersiyim ama beni benden fazla düşünür çocuklarla ilgilenir elinden geleni yapar.
Kisacasi birbirine karşı anlayışlı olduktan sonra içten sevdikten sonra mutlu evlilikler var

Back
X