- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #9.561
Biz hepimize toplu dua ediyoruz, oyuzden sende katil bize. Bu duayi arkadaslarda kabul ederse hep birlikte burda okuyalim.Kızlar Allah'ın yardımı ve izniyle (inşaAllah) bana ve benim gibi bekar olan kardeşlerimiz adına evlenmek için, hayırlı bir eş, hayırlı bir yuva, hayırlı evlat(lar) için niyet ederek;
100 Furkan Suresi 74. ayet
100 Enbiya Suresi 87.ayet (Hz. Yunus'un Duası)
100 Kasas Suresi 24.ayet (Hz. Musa'nın Evlilik Duası)
ayeti kerime olan duaları okumak istiyorum.. Listede yokum ama haberiniz olsun.. Genelde böyle toplu okumalarda düzenli okumaları yapamadığım zaman(günler) vicdan azabı duyuyorum o günü gelen mü'min kardeşime okuyamadığım için.. Her an müsait olamıyor insanoğlu bilirsiniz.. :) :)
Sizler de beni dualarınıza katarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden herkesten Allah Razı olsun.. Hayırlı akşamlar..
Arkadaşlar kabul ederse okuyabiliriz o zaman bu 3 ayeti kerime olan duaları.. Olmazsa ben yine kendim ve size niyet ederek okurum.. Sonuçta okunan her dua iyidir, güzeldir, boşa gitmez elhamdulillah hiç kuşkusuz buna inanıyorum ama hadislerle bildirilmiş, ayeti kerime olan dualarla okumak bana daha huzur veriyor. Çünkü biliyorum ki ihlasla okursak böyle duaları Rabb'im bize inşaAllah hayırlısıyla nasip edecek gönlümüzdekileri..Biz hepimize toplu dua ediyoruz, oyuzden sende katil bize. Bu duayi arkadaslarda kabul ederse hep birlikte burda okuyalim.
Amin canim insallah, Allah buyuk, Bence arkadaslarda hayir demez. Hep birlikte okuyalim. Bu dualari regl oldugumuzda okuyabilirmiyizArkadaşlar kabul ederse okuyabiliriz o zaman bu 3 ayeti kerime olan duaları.. Olmazsa ben yine kendim ve size niyet ederek okurum.. Sonuçta okunan her dua iyidir, güzeldir, boşa gitmez elhamdulillah hiç kuşkusuz buna inanıyorum ama hadislerle bildirilmiş, ayeti kerime olan dualarla okumak bana daha huzur veriyor. Çünkü biliyorum ki ihlasla okursak böyle duaları Rabb'im bize inşaAllah hayırlısıyla nasip edecek gönlümüzdekileri..
tesekkur ederim, bir iki gun kaldi sonra baslayabilirim insallah okumaya. Cok tesekkur ederim bizimle paylastigin icin, rabbim dualarimizi kabul eder insallah. Senide ekleyelim mi listeye, su an salati tefriciye okuyoruz ,yarisini okuduk az kaldi sayilirGenelde ayeti kerimeler regl olduğumuzda okunmuyor ama Kur'an'da yer alan DUA AYETLERİNİ ibadet etme niyetiyle değil de DUA NİYETİYLE okumada bir sakınca olmadığını okumuştum.. Bu 3 ayette dua niyetiyle okuyabileceğimiz dua ayetleridir.. ama yine de içimiz rahat etmiyorsa regl zamanları okuyamayalım.. Sonuçta ne yazık ki böyle konularda çok fazla, derinlemesine bilgi sahibi değilim.. Bu yüzden bilmeden sizi yanlışa düşürüp günaha girmek istemem..
Aşağıdaki yazıyı fetva verilen bir yerden kopyaladım.. İsterseniz bir göz gezdirin..
Adetli iken Kur'an-ı Kerim-i yarım ayet bile olsa okumak haramdır.Ancak dua,zikir veya sena(övgü)kastı ile olursa okumak caiz olur.Sadece zikir,sena yahut dua makamında olan ayetler bu maksatla okunabilir.
Fakat,hüküm ve haber bildiren ayetler dua,sena ve zikir maksadı ile de olsa okunamaz.
Mesela sena-yı kast ederek cenazede Fatiha-i Şerifeyi okumak caizdir.
Aynı şekilde kabristanda dua maksadı ile başında besmele çekmeden Fatiha-i şerife oknabilir.Felak,nas süreleri ve Rabbena' da dua kastı ile okunabilir.Yanlız başında besmele çekilmez.Zira besmele ile okunursa ayet olarak okunmuş olur.
Ancak Ayetül kürsi ve ihlas süresi dua kastıyla bile olsa okunmaz.Ancak kabir ziyaretlerinde Ayet okuyamayanlar veya hiç dua bilmeyenler Salavatı şerife okuyup onun sevabını da hediye edebilirler.
tesekkur ederim, bir iki gun kaldi sonra baslayabilirim insallah okumaya. Cok tesekkur ederim bizimle paylastigin icin, rabbim dualarimizi kabul eder insallah. Senide ekleyelim mi listeye, su an salati tefriciye okuyoruz ,yarisini okuduk az kaldi sayilir
Allah razı olsun canım, ben de sana dua edeceğim bizim için okuyacakmışsın. Şimdi adetliyim ben de ama bitince okuyabiliriz benim için uygunBen bu dualara niyetlendim canım.. :)
Hatta Rabb'imin yardımıyla da birazdan okumaya başlarım hepimiz adına niyetlenerek..
Allah kabul etsin dualarımızı inş.. Hayırlı akşamlar.
*(2 gün sonra eğer bu duaları okumak isteyenler çoğunlukta olursa onay çıkarsa listeye adımı yazın lütfen..)
Canim nasil yapicaz saat kacta kalkmamiz lazim, Guzel bir fikir, bol bol dua edelim canim, Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin hayirli bir yuva versin bize diye. Hem bu dunyamizi hem ahiretimizi etkileyecek oyuzden hayirli mutlu evlilik nasip etsin hepimize insallahSelam kizlar,
Furkan suresinin mealini okurken ilk defa dikkatimi ceken biseyi sizinle de paylasmak istiyorum.
74. Ayet meshur evlilik icin okudugumuz ayetteki duayi yapanlar icin onlar Rahman'in has kullaridir diye 63. Ayette vasiflarini anlatmaya basliyor ve 74. Ayetin ardindan " onlara sabretmelerine karsilik cennetin en yuksek makami verilecek......orada ebedi kalacaklardir.....Kulluk ve yalvarmaniz olmasa Rabbim katinda ne ehemmiyetiniz var?"
Yani sonuc olarak kendime ders olarak aldim, dua ve sabir arka arkaya anilmis, birbirinin olmazsa olmaz sarti,
Onceki ayetlerde geceleri edilen duadan bahsediliyor, aklima bir fikir geldi, Zihni Sinir procesi gibi)
Malum 3 aylar yaklasiyor, gruptaki her arkadas namaz kiliyordur insallah, en az 7 kisi olmamiz lazim, haftada hic olmazsa 1 gun teheccude kalkip topikteki arkadaslar icin dua etsek, seher vakti herkes uykudayken Rabbimize yonelsek,
Abdestli olmak gerekmiyor, adetliyken de dua edilebilir,
Ne dersiniz?
Olur canım teheccüd çok güzel fikir yedi kişiden fazla da olabiliriz hatta.Selam kizlar,
Furkan suresinin mealini okurken ilk defa dikkatimi ceken biseyi sizinle de paylasmak istiyorum.
74. Ayet meshur evlilik icin okudugumuz ayetteki duayi yapanlar icin onlar Rahman'in has kullaridir diye 63. Ayette vasiflarini anlatmaya basliyor ve 74. Ayetin ardindan " onlara sabretmelerine karsilik cennetin en yuksek makami verilecek......orada ebedi kalacaklardir.....Kulluk ve yalvarmaniz olmasa Rabbim katinda ne ehemmiyetiniz var?"
Yani sonuc olarak kendime ders olarak aldim, dua ve sabir arka arkaya anilmis, birbirinin olmazsa olmaz sarti,
Onceki ayetlerde geceleri edilen duadan bahsediliyor, aklima bir fikir geldi, Zihni Sinir procesi gibi)
Malum 3 aylar yaklasiyor, gruptaki her arkadas namaz kiliyordur insallah, en az 7 kisi olmamiz lazim, haftada hic olmazsa 1 gun teheccude kalkip topikteki arkadaslar icin dua etsek, seher vakti herkes uykudayken Rabbimize yonelsek,
Abdestli olmak gerekmiyor, adetliyken de dua edilebilir,
Ne dersiniz?
Nöbet sistemi gibi mi canım? Ongün kalkamayan kendini sorumlu hisseder sanki:) yani bakalım arkadaşlar ne diyecek? Bana uyar hepsi deHer gun bir kisi kalkip dua etsek bir hafta boyunca ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?