Hayırlı eş için birlikte dua edelim

Canim, bence msj yaz, biz yetiskin insanlariz, bu sekilde uzaktan gorusmek cok saglikli degil, ne kadar mesajlassak da birbirimizle, yuzyuze gorusmek baska, en net o sekilde karar verebiliriz, ben sizinle evlilik niyetiyle gorusuorum, siz de niyetinizde ciddiyseniz gelin goruselim, facebooktan yazismak istemiyorum de,
Erkeklere soylemen lazim, adam senin aklindan geceni okuyamaz ki.

Suruncemede birakma, en kotu karar bile kararsizliktan iyidir, en azindan yukten kurtulmus olursun

Çıkardım faceden ,2 gündür ne arıyor ne msj atıyor zaten bi sıcaklıkta oluşmadı. Faceden yazıyor diye kiziyordum adam face yi acıyor ama hiçbişey yazmıyor 2 gündür aramıyorda kendi bilir.RABBİM elbet bir kapı açar .....

Arkadaslar burası çok sessizleşti boş duruyoruz dua okuyalım, hangi duayı isterseniz ben uyarım :)

Belki de ettiğimiz dualarla bu kadar hızlı sonuç verdi. Hayırlısı olsun canım. Dualara devam.. Bu arada teheccüde kalkabiliyor muyuz canlar

Belki de ettiğimiz dualarla bu kadar hızlı sonuç verdi. Hayırlısı olsun canım. Dualara devam.. Bu arada teheccüde kalkabiliyor muyuz canlar
Hayırlı olsaydı Rabbim güzel gösterirdi , hayırlı değilmiş. şükürler olsun Rabbim benim de onun da vaktimizi boşa harcatmadı çok şükür, verdiğin herseye vermediğine de çok şükür ....

Kader katipleri-İskender Pala

Bir zamanlar Horasan'da zengin bir bey yaşarmış. Tiflis'teki bir tacir dostunu ziyarete giderken dağ eteğinde düz bir yerde konak vermiş. O sırada kulağına bazı sesler çalınmış.
Araştırınca, sırtını verdiği kayanın arkasında bir mağara olduğunu fark etmiş. Herhalde bu mağarada birileri konuşuyor diye içeri girmiş. İçerde ellerinde kitaplar olan bir grup adamın hem gezindiklerini, hem okuyup hem konuştuklarını, diğer bir grup adamın da bunları yazdıklarını görmüş:
'Bre siz kimlersiniz ve burada böyle ne yapıyorsunuz?
'Ey yolcu, şu gördüklerin ellerindeki kitaptan evlilerin hayatlarını okur, şu gördüklerin de doğacak çocukların kimlerle evleneceklerini yazarlar.'
'Hımmm?!. Acaba sorabilir miyim, benim de birkaç güne kalmaz bir çocuğum doğacak, o kiminle evlenecek?'
'Hay hay, işte burada, ve böylece yazıyoruz, sizin bir kızınız olacak. Evleneceği erkek yedi gün sonra doğacak. Tiflis'te sizin ziyaretine gitmekte olduğunuz tacirin hizmetçisinin karnındadır.'
Bey yalvarmış:
'Bunu değiştirmeniz için size bütün servetimi vereyim, kızımı bir hizmetçi ile evlendirmeyin.'
'Sevgili misafirimiz, biz burada kader icad etmeyiz, yalnızca takdir edilenleri yazarız!'
Bey çılgına dönmüş. Oradan hızla koşup 'siz yazdıysanız ben de bozarım' diyerek atına binmiş ve doğruca Tiflis'e varmış. Orada dostuyla üç gün gülüp eğlenmişler, yiyip içmişler. Bu arada bey o hizmetçiyi gözetler imiş. Üçüncü günün akşamında tacir dostuna:
'Aziz dostum,"demiş, eşim bir hizmetkâr istedi benden. Tam sizin evdeki gibi birini tarif etti. Onu bana hediye eder misin?'
'İyi ama bizim kadıncağız gördüğünüz gibi hamiledir, size pek yararı olmaz.'
'İyi ya işte, bizim de yakında bir çocuğumuz olacak, hem süt annelik, hem hizmetçilik eder.'
'Peki! Madem istiyorsun!..'
Bey hizmetçiyi alıp yola düşmüş. Bir köprüden geçerken, zavallının kalbine bir hançer sokup ırmağa atıvermiş. Gel gelelim kadıncağız son nefesini vermeden can havliyle bebeğini doğurup kıyıdan sarkan otların üstüne bırakmış. Çok geçmeden bir ayı, iki yavrusuyla ırmağa su içmeye gelmiş. Anne ayı bebeğin ağlayışını duymuş. Kendi yavrularıyla birlikte onu da inine götürmüş, beslemiş, büyütmüş. Çocuk üç yaşına geldiğinde, tacir o bölgelerde ava çıkmış. Ayı ininin yanından geçerken çocuğu görmüş ve yakalayıp evine götürmüş. Çocuk zamanla ehlileşmiş, terbiyelenmiş.
Aradan yıllar geçmiş. Horasanlı bey eski dostunu hatırlayıp tekrar ziyaretine gitmiş. Tacir dostunun evinde bir delikanlı ile karşılaşınca şaşırmış. Birkaç gün delikanlıyı izlemiş, hareketlerini, oturup kalkmasını ve konuşmasını çok beğenmiş, hatta aklından kızına kısmet diye de geçirmiş. Sonra tacir dostuna sormuş:
'Aziz dostum, bunca yıldır muhabbetimiz var, lakin bir çocuğunuz olduğunu hatırlamıyorum; maşallah pek iyi yetişmiş, kimdir bu delikanlı?'
Tacir, çocuğun hikâyesini anlatınca Horasanlı bey yıllar öncesini hatırlamış. Çocuğun yaşını hesap etmiş, öldürdüğü hizmetçinin oğlu olduğunu anlamış. Mağaradaki kâtiplerle olan konuşmasını da hatırlamış. O gece bir plan kurmuş. Sabah kahvaltı sırasında tacir dostuna demiş ki:
'Azizim, aileme bir haber göndermem lazım, bir mektup yazayım da bu delikanlı onu götürüversin!'
Ev sahibi kabul etmiş. Delikanlı üç gün üç gece at koşturmuş, gece yarısı Horasan'da beyin konağına varmış, avlusundan girmiş ama o saatte kimseyi uyandırmamak için atını bir kütüğe bağlayıp başında uyuyakalmış. Tesadüf bu ya, ertesi sabah evden ilk evvel beyin kızı çıkmış. Delikanlıyı görmüş. Görür görmez de vurulmuş. Ona yakından bakayım diye yaklaşınca destarının tülbendi arasında düşmek üzere bir mektup görmüş. Mektubu almış, üzerinde babasının yazısını tanımış. Acil bir haber vardır diye de merak edip açmış ve okumuş. Tek cümle:
"Bu mektubu getiren delikanlıyı derhal yakalayıp öldürünüz ve gizlice gömünüz. On gün sonra görüşürüz."
Kız bu güzel yüzde ne gibi bir kötülük olabilir ki, diye düşünürken ona gitgide hayran kalmış ve hemen eve koşup eline diviti ve kâğıdı almış.
"Bu mektubu getiren delikanlıyla kızımın nikâhını kıyın, on gün sonra geldiğimde beni bir düğünle karşılayın."
Sonra... Sonrası kolay ey okuyucu; unutma, kader diye bir şey vardır ve kimse kader kâtiplerinin yazdığını bozamıyor.

En azindan gunaydin iyi geceler msj almissiniz.ben de biritle gorusuyodun bunu bile yapmiyodu.ben yaziyodum cevap vermiyodu.belli yastan sonra acaba erkeklerden ilgi beklememek mi gerek.30 lardan sonra cok bir soguk oluyorlar faliba bunlar.hatirlisi olsun insallah hakkimizda. Allah yardimcimiz olsun bu konuda

kızlar bu gece kalkacagim inş. ..
ama regli oldum üstelik günü değildi...
nasip olmayinca olmuyor...
Namaz kilamayacagim ama hepimiz için gece dua edeceğim. ..

Gerçekten öyle galiba sabır mı etmemiz gerekiyor bu hallerine bilmiyorum. Biz de mi öyleyiz acaba onların gözünde yani değişiklik vardır belki bizde de otuz yaşından sonraki kızlarda
kızlar bu gece kalkacagim inş. ..
ama regli oldum üstelik günü değildi...
nasip olmayinca olmuyor...
Namaz kilamayacagim ama hepimiz için gece dua edeceğim. ..
Olsun canım dua et inşallah hepimizeeeeeeeee. Ben de bu gece kalkmayı deneyeceğim Rabbimiz ile başbaşa herkes uyurken dua etmek çok güzel oluyor

Teheccute kalkma gunlerimiz :
Bismillahir rahmanirrahim:

1. 14 nisan pzt:esrazambak
2. 15 nisan salı: neyiseda
3. 15 nisan cars:Lilruba
4. 16 nisan pers:love_story
5. 17 nisan cuma:frikadelle
6. 18 nisan cmrts:elanur84

Lütfen adınızı size uygun olan güne yazınız.

Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor ki:
"Farzlardan sonra en faziletli namaz gece kalkarak kılınan namazdır.” (İmâm-ı Gazâli)

“Gecenin üçte birisi kalınca her gece Rabbimiz Tebâreke ve Teâlâ şafak sökünceye kadar şöyle buyurur: ‘Kim Benden bir şey isterse ona vereyim. Kim Bana duâ ederse onun duâsına icabet edeyim. Kim istiğfar ederse, ona mağfiret edeyim.” Hadisin râvisi Ebû Hüreyre Hazretleri şu cümleyi eklemektedir: “Bunun içindir ki, Sahabiler gece sonunda namaz kılmayı gecenin evvelinden daha çok severdi.” (İbni Mâce, İkametü’s-Salât: 182)
.......................................................
70.000 salavat okuyoruz
1)nisa1234 ...........2.100
2)esrazambak......3.200
3)frikadelle...........14.000
4)love-story...........3.000
5) lilruba ...............1.000
6)eminamin...........1.000
7)redvelvetcake.....1.000
8) neyisada..............1.000

Okunan= 26.800
Kalan=43.200

Yine hayal kırıklığı, yine üzüntü, yine aynı acı. ...yüzüm bigün gülecek mi bilmiyorum

Aksam işten eve geldim makyajımı sildim yemeği hazırlıyorum kapı çaldı annemle kardeşim görücü geldi git hazırlan dediler, yeni baştan makyaj yaptım hazırlandım. Bi kadın hoşgeldiniz dedim elini öptüm, gittim kahve yaptım. Kadın anlatıyor oğlunu anneme "mühendis, evi var, arabası var durumu iyi .......kariyer yapayım dedi o yüzden yaşı biraz büyük 39 yaşında" kadının 3 çocuğu var 3 ude bekar kızı 40 ' ın üstünde bi oğlu evlenmiş ayrılmış. Illa bi görüşün dedi kadın,başka bir şehirdeymis oğlu. Ben pek sıcak bakmadım çünkü benden 9 yaş büyük birde faceden baktım nasıl biri diye bildiğin koca adamdı .daha önce böyle bi aptal lık yaptım yaşı benden büyük biriyle görüştüm sonu noldu"ayrildik, beni aldattin diyip iftira attı bana" bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum
Kadın gittikten sonra annem babama anlatıyor şöyleymiş böyleymiş diye .yaşı 39 mus dedi babanda ki tepki şu "herkese yok dediniz artık 40 yaşındaki adamlar geliyor"
Benim yaşım bu kadar büyük mü 30 yasindayim bir defada 49 yaşındaki biri istedi beni hiç yaşıma yakın biri gelmeyecek mi bu kadar mı büyüdüm ben, bu kadar mı yaşlandım. ....
Bunları ağlayarak yazıyorum sizden başka dertleşecek kimse yok

Lütfen önyargılı olma. 9 yaş çok bişey değil bence çünkü erkek biyolojik olarak daha güçlü. Kadin biraz daha erken cokuyor maalesef. Mutlaka görüşün, belki aranızda bi elektrik olacak.

Canım benim çok üzüldüm yaa yazdıklarına, nasıl tarzda kişi bunlar size gelenler de ya önce anne geliyor ilginç geldi geçenki de öyleydi ya, iki genç görüşsün filan dese. Büyük biri gelmesi senin yaşlı olduğunu höstermiyor canım bir kere böyle düşüncelerle kendini üzme bak. Ben 26 yaşımdayken 45 yaşında biri gelmişti o kadar üzülmüştüm ki anlatamam. Şimdi bahane için demiyorum adam evlenmiş ayrılmış filandı. Kendimi çok yaşlı hissetmiştim bu konuda anlıyorum seni ama şimdi düşünüyorum da o psikoloji ile insan öyle düşünüyor. Nasibin gelene kadar biraz imtihandan geçiyorsun sadece inşallah herşey daha güzel olacak sakın isyan etme. Benim ailem de neler diyor bana aile söyler sonra barına basar onlara bakma, en çok ailemiz üzülüyor bize. Umudunntam da kesinmeye başladığında güzellikler oluyor canım savçbredelim inan dualarımızın karşılığını ya burada ayda ahirette mutlaka alacağız. Ama yine de dış görününe bakma dene derim, sana hem değer verir belki iyi biridir. Diğer kardeşlerinin de özel sorunları sizi ilgilendirmez akıllı adam zaten onlara da bakıp seni el üstünde tutar.

Ol-mu-yor varsa da hayırsızı boşayın gitsin kızlar bunca yıllık tecrübemden sonra anladım ki hayırlı eş hayırlı koca diye bir şey yokk

canım hepimiz yaşadık, bize niye böyle yaşlı insanları yakıştırıyorlar diye çok ağladık ama toplumumuzda böyle bir algı var. kadınlara yönelik maalesef çok incitici olabiliyor tavırlar bazen, kırılırlar mı diye düşünmüyor hiç kimse, en çok da ailenin tutumu yaralıyor haklısın, ama ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum, resim aldatıcı olabilir, bir görüş bence, direkt görüşmeden geri çevirirsen de etrafta duyulur, burnu büyük kimseyi beğenmiyor derler bu kez (

Lütfen önyargılı olma. 9 yaş çok bişey değil bence çünkü erkek biyolojik olarak daha güçlü. Kadin biraz daha erken cokuyor maalesef. Mutlaka görüşün, belki aranızda bi elektrik olacak.
Ben de yaş farkına önem vermiyordum taki geçen seneye kadar.benden 8 yaş büyük biriyle görüştüm deli gibi sevdim, asla yapmayacağım bişey yaptım ona evlenme teklif ettim kabul etti oda ama sonu gelmedi, ayrıldık aylar geçti bana ne hakaretler etti anlatamam beni aldattin dedi. Aramızda yaş farkı fazla olunca böyle oluyor o yüzden çok fark olmasın 1 -2 yaş olsun yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…