- 18 Haziran 2008
- 2.954
- 2.010
- 658
- Konu Sahibi huzurolsun
-
- #11.201
ne güzel olurdu gerçekten birbirinin halinden derdinden anlayan kızlar topluluğu ben sevdim bu fikriKızlar ya aynı şehirde olmayı dilerdim sizinle. Ne güzel olurdu gün falan yapardık :) dertlesirdik ne güzel olurdu yaagulbera Nara87 Turta Yagmuru frikadelle Benvebendeniz Lilruba denizinmavisi @esrazambak Zeynepp20 Amor-a sitare035 esoss88 ve diger arkadaşlar
ay evet ya ne güzel olurdu hemde bnm gibi memleketinde çoook uzakta çalışmak zorunda olup yanlız olanlar içinKızlar ya aynı şehirde olmayı dilerdim sizinle. Ne güzel olurdu gün falan yapardık :) dertlesirdik ne güzel olurdu yaagulbera Nara87 Turta Yagmuru frikadelle Benvebendeniz Lilruba denizinmavisi @esrazambak Zeynepp20 Amor-a sitare035 esoss88 ve diger arkadaşlar
Azerbaycana gelirsen ayni sehirde oluruk :)Kızlar ya aynı şehirde olmayı dilerdim sizinle. Ne güzel olurdu gün falan yapardık :) dertlesirdik ne güzel olurdu yaagulbera Nara87 Turta Yagmuru frikadelle Benvebendeniz Lilruba denizinmavisi @esrazambak Zeynepp20 Amor-a sitare035 esoss88 ve diger arkadaşlar
Kızlar ya aynı şehirde olmayı dilerdim sizinle. Ne güzel olurdu gün falan yapardık :) dertlesirdik ne güzel olurdu yaagulbera Nara87 Turta Yagmuru frikadelle Benvebendeniz
Lilruba
denizinmavisi
Zeynepp20
Amor-a
sitare035
ve diger arkadaşlar[/USER][/USER]
Kendileri ile huzur bulasınız diye
sizin için türünüzden eşler yaratması
ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de
onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir.
Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.
Rum/21
Ayet 've min ayatihi ' diye başlar. ''Allah'ın ayetlerinden biridir'' anlamına gelir.
Hiç bir surede bu ibareye bu kadar sık rastlanmaz.
Sadece Rum suresinde "Ve min ayatihi’’ diye başlayan ayetler arka arkaya sayılmıştır.
Bu gerçekten dikkat çekicidir.Adeta Rabbimizin kainat ayetlerinin resmi geçididir.
Onların içinden biri var ki bugünü, hepimizi anlatan bir ayettir.
Çünkü bizler ağaç kovuğunda yetişmedik, annemiz ve babamız var.
O’nun ayetlerindendir, bizim için eşler yaratması O'nun ayetlerindendir.
Eşi bizim lehimize yaratmıştır.Eşsizlik Allah'a mahsustur.
Eşsiz olmaz, çünkü varlık çift kutupludur.Varlığı tamamen çift yaratmıştır.
O yüzden her ne ki tek o Allah tır.Her ne ki çift o mahluktur.Her ne ki tek o Halik’tır.
Dolayısıyla eşini aramayan ayetini yitirmiştir.
Dolayısıyla insan ayetini arıyor. Eşini arıyor.
Rabbimizin bizim lehimize yarattığı insanı arıyoruz..
Dolayıısyla eşler birbirlerini ararken
‘’Benim için yarattığını bana nasip et, bana denk getir,
benim için yarattığını benim gözüme göster ‘ diye dua etmektedir.
Bu yazdıklarım, bu ayetin tefsirini yapan bir hocamızın sohbetinden alıntıdır.
Ayette bahsedilen hediyelerin hepimize sunulmasını dilerim
Kaynak: http://verywell.blogcu.com/evlilik-ile-ilgili-rum-suresi-ayet-21/8503065
canım vakti zamanı gelince her şey oluyor sabır ve duaya sarılmak . samimi olmak lazım dua ederken ne okuduğundan çok nasıl okuduğun da önemligulbera , arkadaşimiz rum suresi 21.ayeti Allah razı olsun öyle güzel açıklamis ki.ilave edecek birsey bulamadim..Kizlar daha cok dua edelim ve sebeplere sarilalim..Bi şekilde yeni kisiler yeni ortamlar, her firsati degerlendirmek lazim..Dua etmek kadar aklini kullanmanin da onemini bayaa aci tecrübelerle anlamis bulunmaktayim..
Mümkün olduğunca ayetlere sarilalim..
Kaynagi belli olmayan dualara değil..
Fetih suresi, cuma suresi, enfal suresi..hepsi hacetimize ilac olabilir. .
Size 2 örnek vericem umut olmasi adına..
1.ornegim bir bayan arkadasim..Koyde yaşıyordu hatta koyde kalan 2 3 kizdan biriydi ve evlenmek istediği halde evlenemiyordu ciddi anlamda kafaya takmısti artik bunu..Koye ziyarete gittiğimde ona bi dua kitabi hediye ettim..her kitapçıda satilabilen bir kitap, icinde evlilik icin de.dualar vardi..Ancak bilinen dualar, hangi dua acaba diye dusunmeyin..bence icten dua etti ve zamani geldi..Arkadaşım cok kisa sure içinde evlendi ve suan bir bebegiyle oldukca mutlu. .
2.ornegim bi beyefendi arkadaşım..Tanışıyor başlıyor devam ediyor ancak bi türlü olmuyordu..Agladigi zamanlar oldu yazık, cok da iyi biri..her persembe yusa tepesine gidip dua etti..Sonra alakasiz bi anda tanistigi kizla 1 sene dolmadan evlendi..Suan.cok seviyorlar birbirlerini..
Cok zor bi dönemden geçiyorum fakat bu 2 yakin ornek hep aklimda..ikisinin de ortak noktasi kesinlikle en dipte oldukları ve en fazla dua ettikleri donemde esleriyle tanismalari..Arkadaslar 40 gun süreyle cok ve sistemli dua edelim..olumlu dusunelim..Daha iyi bi insan olmaya calisalim Geri.kalanı allahin takdiri..
olur canım yarın başlıyoruz okumayaGec olmadiysa ben de listeye dahil olmak istiyorum. Allah kabul etsin simdiden!
Ne güzel yazmışsınız hanımlar gerçekten Rabbim bizlere yazdığını hayırlı etsin gönlümüze razı eylesin
neyiseda ve diğer arkadaşlar çol güzel olurdu.varsa aranızda Antalyada olan görüşmek isterim
Kendileri ile huzur bulasınız diye
sizin için türünüzden eşler yaratması
ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de
onun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir.
Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.
Rum/21
Ayet 've min ayatihi ' diye başlar. ''Allah'ın ayetlerinden biridir'' anlamına gelir.
Hiç bir surede bu ibareye bu kadar sık rastlanmaz.
Sadece Rum suresinde "Ve min ayatihi’’ diye başlayan ayetler arka arkaya sayılmıştır.
Bu gerçekten dikkat çekicidir.Adeta Rabbimizin kainat ayetlerinin resmi geçididir.
Onların içinden biri var ki bugünü, hepimizi anlatan bir ayettir.
Çünkü bizler ağaç kovuğunda yetişmedik, annemiz ve babamız var.
O’nun ayetlerindendir, bizim için eşler yaratması O'nun ayetlerindendir.
Eşi bizim lehimize yaratmıştır.Eşsizlik Allah'a mahsustur.
Eşsiz olmaz, çünkü varlık çift kutupludur.Varlığı tamamen çift yaratmıştır.
O yüzden her ne ki tek o Allah tır.Her ne ki çift o mahluktur.Her ne ki tek o Halik’tır.
Dolayısıyla eşini aramayan ayetini yitirmiştir.
Dolayısıyla insan ayetini arıyor. Eşini arıyor.
Rabbimizin bizim lehimize yarattığı insanı arıyoruz..
Dolayıısyla eşler birbirlerini ararken
‘’Benim için yarattığını bana nasip et, bana denk getir,
benim için yarattığını benim gözüme göster ‘ diye dua etmektedir.
Bu yazdıklarım, bu ayetin tefsirini yapan bir hocamızın sohbetinden alıntıdır.
Ayette bahsedilen hediyelerin hepimize sunulmasını dilerim
Kaynak: http://verywell.blogcu.com/evlilik-ile-ilgili-rum-suresi-ayet-21/8503065
Buda bir başarı o zamanBence biz hepimiz ülkenin farklı sehirlerindeniz canım
İşallah canım ama hiçbişey yapmak istemiyorum çok yoruldum psikolojik olarak çökerttiler beniBak burda hepimiz sen gibiyiz ayni yollardan gectik ne hissettigini gayet iyi biliyorum yasamaysn bilmez ama o arkadas dedigin insanlar cidden oyle bir oyun oynadilarsa bilmiyorum yani cok cok buyuk vebal almislar resmen kanim dondu. Tabiki bu isler kismet ben en buyukyerde dua ettim gittim Mübarek Kabe'ye yüz sürdüm kaç kere bu dua okumak ne ki. Olmayinca kader iste bunu otesi yok ki. Hem o büyü vs deyip isi saklabanliga getirmek mubarek Cuma gununu Yasin suresini katip igrenc sekle burundurmek o teyzenin de iyi niyet bile olsa vebali buyuk ne o din bu kadar mi alcaldi sidige b.k. a dusecek kadar. Sen sabret insallah dualarimizin karsiligini alacagiz.
oİşallah canım ama hiçbişey yapmak istemiyorum çok yoruldum psikolojik olarak çökerttiler benibugün işten geldikten sonra annemle konuşuyoruz kuzenime gitmiş orda bir akrabalariyla karsilasmis kadının bir akrabası kız ariyormuş 40 yaşında .senin kızın kaç yaşında dedi seni sordu dedi annem.ben daha 30 yasindayim bu kadar kötü bir durumda mıyım bilmiyorum ...
Densiz mi ararsın canım ya benim arkadaşıma 27 yaşında onada 40 yaşında birini önerdiler hatta daha iyisi mi olacak demişler neyi varsa sanki boşver duyma görme içini ferah yok bak genceciksin baya ben çok daha büyük sandım seni öyle yazınca.bu yaşında neden bu umutsuzluk duyma kapat kulaklarını benim hayatım benim kararım deİşallah canım ama hiçbişey yapmak istemiyorum çok yoruldum psikolojik olarak çökerttiler benibugün işten geldikten sonra annemle konuşuyoruz kuzenime gitmiş orda bir akrabalariyla karsilasmis kadının bir akrabası kız ariyormuş 40 yaşında .senin kızın kaç yaşında dedi seni sordu dedi annem.ben daha 30 yasindayim bu kadar kötü bir durumda mıyım bilmiyorum ...
yeni listemiz başlıyor arkadaşlar katılmak isteyen lütfen bildirim yapsın
1-gulbera
2-Nara87
3-Turta Yagmuru
4-Amor-a
5-denizinmavisi
6-frikadelle
7-Benvebendeniz
8-sitare035
9-esoss88
10-neyiseda
11- @selince3
12-roseiera
13-Lilruba
14-lulamaee
15- L Leylaleyli
41 Fetih Suresi + 489 Ya Fettah okuyoruz
(Ya Fettah esmasını herkes için ayrı ayrı okuyoruz )
yarına kadar isim alıyoruz yarın okumaya başlıyoruz.
11 kişi 3 tane 4 kişi 2 tane okursa sayı tamamlanmış oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?