Hayırlı insanlar sizin çevrenizde var mı?

Komşu bana çat kapı gelip saatlerimi alabilir ama burda ben uygun olduğum zaman ve istediğim kadar kalabilirim.
Komşunun çocuğu benim internetimi kullanmak için gelip ders çalışıyorum diye netten dizi izleyebilir ama burda böyle bir sorun yok.
Yani insanlarla paylaşımda bulunmadan önce ben sınırlarımı koymak istiyorum ve onlara saygı duyan insanlarla yakınlaşabilirim.
Burda o sınırlar kendiliğinden konulduğu için direkt konuya giriyoruz.
Birde buraya giren insanlar farklı düşüncelere genelde açık oluyor,ama çay içerken bir konudan bahseden kişi genelde sohbet olsun diye anlatıyor ona bak sen yanlış yapmışsın desen hava birden değişiyor çünkü onun amacı farklı görüşler değil ki çay sohbeti.
Bende fikirlerimi her zaman özgürce söylemekten çekiniyorum çünkü uygun zemin olmayınca fikrini söylesen ne olur,faydası yok yani yerine ulaşmadıktan sonra.
Sosyal yardım kuruluşu benzetmesi çok hoşuma gitti

Valla sorunun cevabını biliyorda yanlış yazıyorsa ben sadece gülerim o kişiye bu incelik değil başka bir şeydir.
Duyduğu halde yazmıyorsa da yanlış.. Zaten o öğr. hepsinin hakkına girmiş bir öğr. cevap verdiyse bu sorunun cvp herkes yazabilir bir kişiye söylemesi herkese söylemiş gibi olması demek.

Konumuz hayırlı insansa. İnsanlara bakış farklıdır. İnsanlar çok farklıdır. Hayırlı insan hayır işleyen insanmıdır? Herkes için hayır farklıdır. Biraz da yaşayarak insan ve arkadaş seçme ile alakalı birşey bence. Allah herkese gönlünden geçen güzel insanlar nasip etsin.

Eğer insanlarla paylaşımda sınırları koymak istiyorsanız (sanırım sanal ortam benzetmesini bundan yaptınız) bence insanlara bunu göstermeniz gerekiyor. Mesela bizim eski evimizde (5 yıl önce) komşu çevremiz güzeldi özellikle yaz akşamları birbirimizin evine çayımızı içerdik tabii biz gitmesek de komşu çağırırdı "hadi çay demledim millet buyrun içelim" sohbet muhabbet harika... evler dip dibe olunca bu tür çağırmalardan rahatsız olan olmazdı mahallede. Ama iki komşumuz çok sıkı fıkıydılar biz onlar kadar değildik o zamanlar özenirdim ne güzel aile gibiler falan diye ama iyi ki değilmişiz. Ben bir müddet o evde yalnız yaşadım kapımı çalıp isteğin eksiğin var mı diyen olmadı tam tersine sen bize neden gelmiyorsun diye şikayet ederlerdi yani hep benden beklentideler onlar adım atmayacaklar hep ben gideceğim. Şimdi gittiğimde bana bir laf dediklerinde kendi fikrimi söylüyorum diye saygısız oluyorum, halbuki başkalarının fikirlerine saygı duymayan kendileri.
Bazen insanlara saygı duymak nasıl olur bizim öğretmemiz bile gerekebilir yani hal ve tavırlarımızla. Anlayan anlar anlamayana da anlatırsınız yapacak birşey yok

Bir kac dostum disinda kimse yok.is yerindeki bayanlar sagolsun hepsi birbirinden sirret.neyi paylasamiyorsak.fitneci dedikoducu.allahtan yanimdaki iyi .bende anlamadim bu insanlara ne oluyor...

Bu komşu konusu benim en çok aklımı kurcalayan konu bu aralar.Çalışmadığım için komşuluk daha ön plana çıkıyor çalışırkende iş arkadaşlıkları öncelikliydi.Benim çevremde de insanlar birbirlerine gelip gidiyorlar ama ben o halkaya katılmadım.Dört yıldır burdayım.Bunu yazarken gerçekten üzgünüm ama içimin ısındığı insan sayısı çok az ve onlarında çiğ davranışları var.Şimdi görüşelim desem bana aslında bir dertleri yok.Çünkü ben artık gelmeden önce arayın yada size 1 saat ayırabilirim diyebileceğim için beni bunaltamayacaklardır.Ancak ben birarada geçen zamanımız bir işe yarasın istiyorum.Yani gittik,geldik,konuştuk,paylaştık...güzel ama...Eğer hayırlı işler yapamıyorsak o ortam eninde sonunda dedikoduda batıyor.
Sizin dediğiniz gibide henüz sizin fikrinizi bile anlamaya çalışmayan insanlar ile hangi hayırlı işi yapacaksınız?Ne bileyim bizim burda mahallede yollarda yere atılmış çöpler var hadi hergün birimiz toplayalım desek al sana hayırlı bir iş ama bunları konuşmaya fırsat geliyor mu?

Son düzenleme:
Bir kac dostum disinda kimse yok.is yerindeki bayanlar sagolsun hepsi birbirinden sirret.neyi paylasamiyorsak.fitneci dedikoducu.allahtan yanimdaki iyi .bende anlamadim bu insanlara ne oluyor...
İş hayatı ayrı bir dert bu konuda.İşin içine para girince insanlara bir haller oluyor.Yanındaki iyiyse gerisini boşver:))

İş hayatı ayrı bir dert bu konuda.İşin içine para girince insanlara bir haller oluyor.Yanındaki iyiyse gerisini boşver:))

Iki tane pislik yuzunden is yerimi degistirdim.bide bunlar isveli cilveli olup seflerin gözüne girer.sefler hep bunlari kayirir.turlu yalanla sizi isinizden ederler.bu konuda cok doluyum.bu memlekette düzgün isini yapan yaranamiyor.biz memuruz bir rekabet ortamida yok.herkes ayni parayi alir yinede oluyor bunlar..

Ben sizi bu yazınızdan sonra çok daha iyi anladım
Üniversite bitti eve geldim iş bulamadım evdeyim, Kur'an kursuna gidiyordum ve elimden geldiğince etkinliklerde hocama yardımcı olmaya çalışırdım, okurken aklıma birşey takılır mesela bir kelimenin anlamı (Arapça da bilmiyoruz tabii) sorar, öğrenmeye çalışırım falan. Sonra kurs bitti ama biz arkadaşlarla hem toplanma olsun hem öğrendiğimizi unutmayalım hem de dini manada kendimizi geliştirelim diye ayda bir kez toplanırdık. Ben isterdim ki sadece Yasin falan okunup geçilmesin anlamını öğrenelim, kendimizi başka açılardan da geliştirelim. Ama öyle olmuyordu hemen okunsun, çayımızı içelim sohbet edelim moduna giriyordu herkes. Ben de açıkçası bu durumda gitmek istemiyordum çünkü çay pasta yanında dedikodu da alıp başını gidiyor biraz iş hani şu altın günleri var ya ona dönüyordu. Bir de 20li yaşların başında üni mezunu bir kızın orta yaşlı ev hanımlarıyla bir araya gelmesinde ister istemez hem kuşak farkı hem hayata bakışta ayrımlar söz konusu... Demem o ki, günümüzde herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın, hep bana olsun, yiyelim içelim gezelim gönlümüz hoş olsun, bu çöp toplama işleri demişsiniz mesela - devlet yapsın mantığı çok maalesef insanlarımızda...
Yazım uzun oldu farkındayım ama küçük bir şey daha : bizim burada yeniden dönüşüm konteynırları var (çöp tenekesi gibi ama daha farklı renklendirilmiş) ben deterjan, süt, sıvı sabun, şampuan kutularını, plastik su şişelerini falan balkonda biriktirip hafta sonları oraya atarım normal çöpleri de hafta sonu biriktirip atarım ama birçok insan evin önüne çıkartıp çöp arabası alsın diye koyarken, iki adım yürüyüp de süt şişelerini yeniden dönüşüme atmaktan acizleniyorlar sonra da doğa kirlendi diye şikayet ediyorlar.
Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın sözünü çok severim, bir de "iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır" şikayet yerine çözüm odaklı düşünmeye çalışırım ama bunu dillendirirsem yaşım küçük ya hemen "sen bize ahkam mı kesiyorsun" ya da "haddini bil" olur.

Çok şükür etrafımda böyle insanlar var genelde bu konuda şanslı olduğumu düşüyorum. En başta eşim annem babam ve eşimin ailesi çok şükür iyi niyetli temiz kalpli insanlar onların dışında samimi olduğum 5-6 tane çocukluk ve okul arkadaşım şimdi de 2 tane iş yerimde oda arkadaşım var gerçekten saf temiz kalpli hepsi ama bir tane de felaket bir arkadaşım var ondan uzak durmaya çalışıyorum. İki tane kapı komşum var biri hatta ev sahibimizin ablası o da çok iyi niyetli bir kadın ondan da çok memnunum.

Son düzenleme:
Kadınların iş yerindeki erkeklerle cilveleşmesi beni iğrendirmiştir.Namuslu hanımlarımız çok kymetliler.Ama işte insan bozuk olunca bunu en çok ortaya çıkaran yerlerden biride iş yeri.Canım düzgün işini yapan helal para kazanıyor boşver müdür takdir etmesin sen helal lokma ye,yedirde...Kötüler olacak ki iyiler farkedilsin.

Bende uzun yazıyorum diye bazen kendimi frenlemeye çalışıyorum ama bence uzun olmasında bir sakınca yok,paylaşmak için burdayız.
Nureddin Yıldız hocayı biliyorsanız o internetteki videolarında bu konulara sık sık değiniyor.Hayırlı bir ortam olsun diye bir araya geliniyor,hoooop kadın programlarına dönüyor.
Bizimde burda bahsettiğinize benzer toplantılar olacaktı ama devamı gelmedi çünkü bana söylenilen ;İkram olmadığı için gelen olmamış.Çok utanç verici.Ne yapılmalı inanın bilmiyorum?Sizin söylediğiniz gibi kendi yere çöp atar doğa kirleniyor der.Ya geçenlerde durağın yakınlarında hayır için lokma dağıtılıyordu,minibüse binmeden insanlar ve bende aldık sonra bitiren camı açıp yola attı o plastik kapları bir minibüs dolusu insan aynı anda.

Hayvanseverim der ama ancak kendi fifisini sever sokaktakine tekme atar.Böyle böyle kabuğumuza çekiliyoruz ve meydan kötülere kalıyor.

Bu arada akıl yaşta değil başta doğru söyleyen kimse ona saygı duymak dikkate almak lazım.Sanki yaşlılar hep doğruyu mu konuşuyor?

Maşallah Allah bozmasın inşallah.Darısı başımıza...

böyle bir arayışa girmiştim ben de bir ara..yani çevremdekilerin davranışları benim için çok önemliydi..taaki merceği kendime tutana kadar..
sonra insanlardan ne beklediysem önce kendim yaptım..ya da arayan değil aranılan olmayı tercih ettim diyeyim..sonrasında zaten benim o halimle beni tercih edenlerin aslında benim aradığım türden insanlar olduğunu farkettim..o yüzden arkadaşım, kendine bi iyilik yap: önce kendinden başla işe...

Ben cok sansliyim, is ortmamimda tanidigim insanlar gercekten hepsi iyi yurekli ve temiz.

Hele bir ofis arkadasim var, cocuk masallah her kaprisimi cekiyor Zaten ofis disi da sosyal arkadasiz, her derdim oldugunda buna aglayip zirliyorum. Yazik cocugun ici sisti vallahi benim ask konusundaki dertlerimi dinlemekten

Kendine mercek tutmak ve işe kendinden başlamak çok doğru bir yönlendirme.
Ben insanlardan ne bekliyorum?
Ahlaklı olsunlar,boş konuşmasınlar,herkes bildiğini başkasına öğretsin,yardımlaşalım,birbirimizi doğruya yönlendirelim...vb.
Ben bunları yapabiliyor muyum?Gayret ediyorum.
Ama böyle bir çevre nasıl edinebilirim bilmiyorum?Yani bayanlar hadi her hafta birimizde toplanalım 1 saat ben bilmeyenlere bilgisayar öğreteyim desem?Gelen olur mu?İnan emin değilim.Çünkü aman bu saatten sonra bilgisayar öğrenemem yada öğrensem ne olacak diyenler,yada ne tür ikramlar olacak ona göre gelenler,dedikodu olmayanca sıkılan ve devam etmeyenler ve en kötüsü berbat sitelere girebilmek içi bilgisayar öğrenmek isteyenler...vb.
Ben yararlı işler ile ilgilenen insanlar nasıl biraraya gelir?Bunun derdindeyim yoksa insanlara ne zaman istersen gel de,yanında da çay servis et ,etrafına insan yığarsın da konu o değil.

Bu insanlar daha çok toplum tarafından sevilmeyen kişiler arasından çıkmaktadır

Bu insanlar daha çok toplum tarafından sevilmeyen kişiler arasından çıkmaktadır
Demek istediğiniz şöyle mi?İnsanların geneli pek dikkat etmeden yaşayıp gidiyor,azınlıkta olan bazı insanlar ise iyi ve doğru olmaya gayret ediyor.Aslında bu her zaman böyle,kaliteli olan azdır.Ama özensiz kesim iyi olanı hazmedemeyebiliyor ve sevmiyor çünkü iyilerin olması kötünün ortaya çıkmasına neden oluyor.Ya hatanı kabul edip düzelmeye çalışacaksın yada iyiyi değersizleştirmeye uğraşacaksın.
Ben toplumun sevgisini kazanmak için özel birşey yapmıyorum valla.Yani ben doğru davranmayı becerebileyimde istemeyen sevmesin..:))

İyi olan insanlar toplumda pek sevilmezler ve garipsenirler. Kötüler aslında daha özenlidir, kendilerini iyi maskelerler.

Çok güzel konu..Takipte kalalım...En büyük dert ise bu konuda yalnız oluşumuz...Arkadaşsız oluşumuz..En büyük derdimiz de bu zaten..Çoğu manevi sıkıntı yalnızlıktan kaynaklanıyor...Mesela ben hayatımda iyi vefalı sevdiğim bir arkadaşım var dediğim zaman,kendimi daha iyi hissesiyorum...

Çok güzel söylemişsiniz...İnsan paylaşamadığı zaman sıkıntıya düşüyor.Sonrada psikologa gidip para vererek rahatlamaya çalışıyor aslında çok komik değil mi?Birine sizi dinlemesi için para vermek....Açıklama yapayım ki,yanlış anlaşılma olmasın.Psikologa gitmek gerekli olabilir ve elbette psikoloji önemli bir meslek ama günümüzde herkesin bir psikologu olmalı gibi bir hava var ya işte bana tuhaf gelen bu.İyi arkadaşların,çevrende saygı duyduğun büyüklerin varsa ve onlarla paylaşabiliyorsan psikologa ne gerek var?

Bu sitedeki yoğunlukta arkadaşsızlığımızın bir göstergesi zaten.

Sağlıklı bir psikoloji için ve elbette birçok ihtiyacımızı karşılamak için insanlara mecbur olduğumuzdan ben bu konuda düşünüyorum, bilsem ki insansızda olur hiç zorlamayacağım:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…