Komşu bana çat kapı gelip saatlerimi alabilir ama burda ben uygun olduğum zaman ve istediğim kadar kalabilirim.Sanal dünya dediğiniz gibi insanlara mesafe koyuyor ama bu komşu örneğinde demiş olduğunuz şey aslında hayata bakışla alakalı.
Sizin hayata bakışınızla komşununki aynı değilse yakın olmak uzak olmak pek fark etmiyor ruh dünyanız uzak zaten - ama sanalda öyle değil
Kendi adıma söyleyeyim normalde fikirlerimi özgürce ifade ettiğimde dışlanırım ya da "yanlış düşünüyorsun" şeklinde önyargılarla bastırılırım çünkü insanlar irdelemeye, sorgulamaya çalışmaz hayata sadece kendi düşünceleriyle bakarlar, kaçımız empati kurabiliyoruz Allah aşkına?
Bu platformda da bambaşka fikirlere sahip, hatta zıt fikirlere sahip, farklı hayatlar yaşamış insanlar var ama ilgi alanına göre birleşebiliyoruz aynı bir sosyal yardım kuruluşu gibi, vakıf gibi...
Cok sukur arkadaslarimin cogunlugu hayirli insanlardan olusuyor, bir ornek vereyim,
Biz edebiyat sinavindayiz, ogretmen baska bir ogrenciye sorunun cevabini soyluyor ve bizim arkadas bunu duyuyor, cevabi bildigi halde sinav kagidina baska bir sey yaziyor, arkadas sorunun cevabini biliyor ama baska birisinden de duydugu icin cevabi yanlis yaziyor ki sirf olurda belki kul hakkina girerim diye yapiyor, bunu duydugumda cidden ne kadar ince bir insanmis demistim, ayrica kendisi cok zekidir ve caliskandir, o sorunun cevabini bildigine adim gibi eminim sinav kolaydi zaten.
Allah herkese boyle kucuk ayrintilari bile dusunen arkadaslar nasip etsin.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Eğer insanlarla paylaşımda sınırları koymak istiyorsanız (sanırım sanal ortam benzetmesini bundan yaptınız) bence insanlara bunu göstermeniz gerekiyor. Mesela bizim eski evimizde (5 yıl önce) komşu çevremiz güzeldi özellikle yaz akşamları birbirimizin evine çayımızı içerdik tabii biz gitmesek de komşu çağırırdı "hadi çay demledim millet buyrun içelim" sohbet muhabbet harika... evler dip dibe olunca bu tür çağırmalardan rahatsız olan olmazdı mahallede. Ama iki komşumuz çok sıkı fıkıydılar biz onlar kadar değildik o zamanlar özenirdim ne güzel aile gibiler falan diye ama iyi ki değilmişiz. Ben bir müddet o evde yalnız yaşadım kapımı çalıp isteğin eksiğin var mı diyen olmadı tam tersine sen bize neden gelmiyorsun diye şikayet ederlerdi yani hep benden beklentideler onlar adım atmayacaklar hep ben gideceğim.Komşu bana çat kapı gelip saatlerimi alabilir ama burda ben uygun olduğum zaman ve istediğim kadar kalabilirim.
Komşunun çocuğu benim internetimi kullanmak için gelip ders çalışıyorum diye netten dizi izleyebilir ama burda böyle bir sorun yok.
Yani insanlarla paylaşımda bulunmadan önce ben sınırlarımı koymak istiyorum ve onlara saygı duyan insanlarla yakınlaşabilirim.
Burda o sınırlar kendiliğinden konulduğu için direkt konuya giriyoruz.
Birde buraya giren insanlar farklı düşüncelere genelde açık oluyor,ama çay içerken bir konudan bahseden kişi genelde sohbet olsun diye anlatıyor ona bak sen yanlış yapmışsın desen hava birden değişiyor çünkü onun amacı farklı görüşler değil ki çay sohbeti.
Bende fikirlerimi her zaman özgürce söylemekten çekiniyorum çünkü uygun zemin olmayınca fikrini söylesen ne olur,faydası yok yani yerine ulaşmadıktan sonra.
Sosyal yardım kuruluşu benzetmesi çok hoşuma gitti
Bu komşu konusu benim en çok aklımı kurcalayan konu bu aralar.Çalışmadığım için komşuluk daha ön plana çıkıyor çalışırkende iş arkadaşlıkları öncelikliydi.Benim çevremde de insanlar birbirlerine gelip gidiyorlar ama ben o halkaya katılmadım.Dört yıldır burdayım.Bunu yazarken gerçekten üzgünüm ama içimin ısındığı insan sayısı çok az ve onlarında çiğ davranışları var.Şimdi görüşelim desem bana aslında bir dertleri yok.Çünkü ben artık gelmeden önce arayın yada size 1 saat ayırabilirim diyebileceğim için beni bunaltamayacaklardır.Ancak ben birarada geçen zamanımız bir işe yarasın istiyorum.Yani gittik,geldik,konuştuk,paylaştık...güzel ama...Eğer hayırlı işler yapamıyorsak o ortam eninde sonunda dedikoduda batıyor.
İş hayatı ayrı bir dert bu konuda.İşin içine para girince insanlara bir haller oluyor.Yanındaki iyiyse gerisini boşver:))Bir kac dostum disinda kimse yok.is yerindeki bayanlar sagolsun hepsi birbirinden sirret.neyi paylasamiyorsak.fitneci dedikoducu.allahtan yanimdaki iyi .bende anlamadim bu insanlara ne oluyor...
İş hayatı ayrı bir dert bu konuda.İşin içine para girince insanlara bir haller oluyor.Yanındaki iyiyse gerisini boşver:))
Ben sizi bu yazınızdan sonra çok daha iyi anladımBu komşu konusu benim en çok aklımı kurcalayan konu bu aralar.Çalışmadığım için komşuluk daha ön plana çıkıyor çalışırkende iş arkadaşlıkları öncelikliydi.Benim çevremde de insanlar birbirlerine gelip gidiyorlar ama ben o halkaya katılmadım.Dört yıldır burdayım.Bunu yazarken gerçekten üzgünüm ama içimin ısındığı insan sayısı çok az ve onlarında çiğ davranışları var.Şimdi görüşelim desem bana aslında bir dertleri yok.Çünkü ben artık gelmeden önce arayın yada size 1 saat ayırabilirim diyebileceğim için beni bunaltamayacaklardır.Ancak ben birarada geçen zamanımız bir işe yarasın istiyorum.Yani gittik,geldik,konuştuk,paylaştık...güzel ama...Eğer hayırlı işler yapamıyorsak o ortam eninde sonunda dedikoduda batıyor.
Sizin dediğiniz gibide henüz sizin fikrinizi bile anlamaya çalışmayan insanlar ile hangi hayırlı işi yapacaksınız?Ne bileyim bizim burda mahallede yollarda yere atılmış çöpler var hadi hergün birimiz toplayalım desek al sana hayırlı bir iş ama bunları konuşmaya fırsat geliyor mu?
Kadınların iş yerindeki erkeklerle cilveleşmesi beni iğrendirmiştir.Namuslu hanımlarımız çok kymetliler.Ama işte insan bozuk olunca bunu en çok ortaya çıkaran yerlerden biride iş yeri.Canım düzgün işini yapan helal para kazanıyor boşver müdür takdir etmesin sen helal lokma ye,yedirde...Kötüler olacak ki iyiler farkedilsin.Iki tane pislik yuzunden is yerimi degistirdim.bide bunlar isveli cilveli olup seflerin gözüne girer.sefler hep bunlari kayirir.turlu yalanla sizi isinizden ederler.bu konuda cok doluyum.bu memlekette düzgün isini yapan yaranamiyor.biz memuruz bir rekabet ortamida yok.herkes ayni parayi alir yinede oluyor bunlar..
Bende uzun yazıyorum diye bazen kendimi frenlemeye çalışıyorum ama bence uzun olmasında bir sakınca yok,paylaşmak için burdayız.
Maşallah Allah bozmasın inşallah.Darısı başımıza...Çok şükür etrafımda böyle insanlar var genelde bu konuda şanslı olduğumu düşüyorum. En başta eşim annem babam ve eşimin ailesi çok şükür iyi niyetli temiz kalpli insanlar onların dışında samimi olduğum 5-6 tane çocukluk ve okul arkadaşım şimdi de 2 tane iş yerimde oda arkadaşım var gerçekten saf temiz kalpli hepsi ama bir tane de felaket bir arkadaşım var ondan uzak durmaya çalışıyorum. İki tane kapı komşum var biri hatta ev sahibimizin ablası o da çok iyi niyetli bir kadın ondan da çok memnunum.
Merhaba,
Hepimiz dünyanın ve insanlığın içinde bulunduğu durumun farkındayız.
İyi,doğru,kaliteli olanların sayısı az.
Ben iyi bir insan olmak için çabalıyorum ve bunun içinde çevremde örnek alacağım,birarada bulunursam feyz alacağım insanlar arıyorum.
Ancak insanlarla iletişim kurdukça uzak dursam daha doğru olacak diye düşünmeme neden olacak olaylar yaşıyorum.
Mutlaka iyi ve dürüst insanlar var.
Benim sorum sizlerin çevresinde böyle güvenilir arkadaşlar,komşular..vb. var mı?Yoksa sizler de insanlarla ilşkilerinizde medeni sınırlarda idare mi ediyorsunuz?
Kendine mercek tutmak ve işe kendinden başlamak çok doğru bir yönlendirme.böyle bir arayışa girmiştim ben de bir ara..yani çevremdekilerin davranışları benim için çok önemliydi..taaki merceği kendime tutana kadar..
sonra insanlardan ne beklediysem önce kendim yaptım..ya da arayan değil aranılan olmayı tercih ettim diyeyim..sonrasında zaten benim o halimle beni tercih edenlerin aslında benim aradığım türden insanlar olduğunu farkettim..o yüzden arkadaşım, kendine bi iyilik yap: önce kendinden başla işe...
Merhaba,
Hepimiz dünyanın ve insanlığın içinde bulunduğu durumun farkındayız.
İyi,doğru,kaliteli olanların sayısı az.
Ben iyi bir insan olmak için çabalıyorum ve bunun içinde çevremde örnek alacağım,birarada bulunursam feyz alacağım insanlar arıyorum.
Ancak insanlarla iletişim kurdukça uzak dursam daha doğru olacak diye düşünmeme neden olacak olaylar yaşıyorum.
Mutlaka iyi ve dürüst insanlar var.
Benim sorum sizlerin çevresinde böyle güvenilir arkadaşlar,komşular..vb. var mı?Yoksa sizler de insanlarla ilşkilerinizde medeni sınırlarda idare mi ediyorsunuz?
Demek istediğiniz şöyle mi?İnsanların geneli pek dikkat etmeden yaşayıp gidiyor,azınlıkta olan bazı insanlar ise iyi ve doğru olmaya gayret ediyor.Aslında bu her zaman böyle,kaliteli olan azdır.Ama özensiz kesim iyi olanı hazmedemeyebiliyor ve sevmiyor çünkü iyilerin olması kötünün ortaya çıkmasına neden oluyor.Ya hatanı kabul edip düzelmeye çalışacaksın yada iyiyi değersizleştirmeye uğraşacaksın.Bu insanlar daha çok toplum tarafından sevilmeyen kişiler arasından çıkmaktadır
Demek istediğiniz şöyle mi?İnsanların geneli pek dikkat etmeden yaşayıp gidiyor,azınlıkta olan bazı insanlar ise iyi ve doğru olmaya gayret ediyor.Aslında bu her zaman böyle,kaliteli olan azdır.Ama özensiz kesim iyi olanı hazmedemeyebiliyor ve sevmiyor çünkü iyilerin olması kötünün ortaya çıkmasına neden oluyor.Ya hatanı kabul edip düzelmeye çalışacaksın yada iyiyi değersizleştirmeye uğraşacaksın.
Ben toplumun sevgisini kazanmak için özel birşey yapmıyorum valla.Yani ben doğru davranmayı becerebileyimde istemeyen sevmesin..:))
Çok güzel söylemişsiniz...İnsan paylaşamadığı zaman sıkıntıya düşüyor.Sonrada psikologa gidip para vererek rahatlamaya çalışıyor aslında çok komik değil mi?Birine sizi dinlemesi için para vermek....Açıklama yapayım ki,yanlış anlaşılma olmasın.Psikologa gitmek gerekli olabilir ve elbette psikoloji önemli bir meslek ama günümüzde herkesin bir psikologu olmalı gibi bir hava var ya işte bana tuhaf gelen bu.İyi arkadaşların,çevrende saygı duyduğun büyüklerin varsa ve onlarla paylaşabiliyorsan psikologa ne gerek var?Çok güzel konu..Takipte kalalım...En büyük dert ise bu konuda yalnız oluşumuz...Arkadaşsız oluşumuz..En büyük derdimiz de bu zaten..Çoğu manevi sıkıntı yalnızlıktan kaynaklanıyor...Mesela ben hayatımda iyi vefalı sevdiğim bir arkadaşım var dediğim zaman,kendimi daha iyi hissesiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?