Hayırlı insanlar sizin çevrenizde var mı?

birde hep davet ediyoprmus gorusmek isttiyormus gibi gozuken ama harekete gecmeyen vede sen kalkıp davet ettiğindede kendini naza cekenlerde var :)turlu turlu insanoğlu
Biliyor musun bende bir ara böyle yapıyordumAma sonra yanlışımı anladım artık görüşmek istemiyorsam hevesli gözükmüyorum.Önceden karşımdakine ayıp olmasın diye tabii görüşelim,araşalım falan deyip sonrada arayacak diye korktuğum olmuştur.Sahtekarca davranmamalı ama insanlarıda kırmamalı.İşte insan ilişkileri sanattır dedikleri bölüm bu galiba:))

Farklı bir bakış

"İyi insan" ve "Arkadaş olma" farklılığı doğru.)))Mahallemizdeki yaşlı hacı teyze çok iyi bir insan olabilir ama arkadaşımız değil saydığımız,sevdiğimiz bir büyüğümüzdür.Haklısınız.

Hedef iyi arkadaş edinmek o zaman:44:

Aslında getirdiğiniz yeni bakış açısı konuyu derinleştiriyor.Kötü bir insanda kendi gibi kötü birini bulup bu benim en iyi arkadaşım diyebilir ki böyle çok var.Yani dedikoduyu seven hanımlar hemen birbirini bulur ve birsüre(birbirlerinin dedikodusunu yapana kadar) iyi arkadaş olurlar,sonrası malum.

Ben iyi insanlardan iyi arkadaş olabileceğini düşünüyorum.Yani sadece bana değil çevresinde de iyi diye bilinen bir insan olmalı.Bana herkesin lafını taşıyıp ama bak sen benim arkadaşımsın senin ile ilgili etrafta konuşmam diyen insan bana göre iyi biri değildir ve arkadaş olmakta istemem.
Konu biraz mantık çıkarımına döndü

Benim gördüğüm iyi arkadaş olabilecek insanların zaten arkadaşlığa ayıracakları zamanları sınırlı.İyi işlerle uğraşmaktan anca 20 dakika bir çay içimlik vakti olan insanlar var.Bu kişiler ile arkadaş olmak için birazda onlara benzemek gerek sanırım.

Samimiyet konusunda da size katılıyorum.Burda tanınmıyoruz yargılanmaktan çekinmeden,daha samimi paylaşımlar yaptığımız için bibirimizi hiç görmeden ısınıveriyoruz.Burda gerçek hayattan daha dürüstüz.Ben burdan şu sonuca vardım insan doğru bir hayat yaşarsa insanlardan çekinecek bir şeyi olmaz ve daha dürüst ve samimi olarak ilişki kurar buda onun sevilmesini ve çok arkadaşı olmasını sağlar.:44:

Ayrıca hatalarımızı yüzümüze söyleyen insanlarla karşılaşmak daha çok canımızı acıtıyor ama burda görmediğimiz için daha kolay kabulleniyor olabiliriz. Ama elbette ister sanal ister gerçek insan olmak kibar olmayı gerektiriyor.

Son düzenleme:

Bire bir benim tarzım. Benim hareketlerim, benim düşündüklerim.

Lily86 seni seviyorum ya.

Hayırlı kandiller sana da herkese de...

Bire bir benim tarzım. Benim hareketlerim, benim düşündüklerim.

Lily86 seni seviyorum ya.

Hayırlı kandiller sana da herkese de...
Üzüm üzüme baka baka kararır demişler boşa dememişler birbirimizden çok şey öğrendik bence
Ben de seni çok seviyorum Prenses'im Sana da hayırlı kandiller

Bende son dört yıldır mesafeli ve sertim.Benimde kimseyle uğraşasım yok...İnsan yoruluyor.
Ne güzel bir düşünüş tarzınız var.Ben bu sözünüzü yazıp duvara asmak istiyorum.

İyi insan olmak, insanlara hayrının dokunması bir yaşam görevi

Günümüzde genellersek insanların yeni mottosu:Benim olsun,hemen olsun,her istediğim olsun...

Ben kendi adıma şöyle düşünüyorum artık.Yaptığım iyiliklerin karşılığını ben insanlardan değil Allah'tan bekliyorum ve yapılan iyi işlerin hiçbiri boşa gitmeyeceği içinde insanların anlamaması,suistimali,beni nasıl değerlendirdikleri ile falan inanın zerre kadar ilgilenmiyorum.

Ben insanlar benim huzurumu bozmaya başladıklarında delleniyorum.Yani kaba konuşanlar,sözleri ile moral bozanlar,benim sınırlarımı zorlayanlar...vb.beni kızdırıyor.Gevşek insanlara tahammül zor oluyor.İşte bu tür ve benzeri kişilerle uğraşmanın bende sonuç getirmeyeceğini farkettim.Ne bileyim yalan söyleyen birine ben dürüstlüğü aşılamak için ne kadar uğraşmalıyım?İnsanlara hayrım dokunmalı diye bir derdim varsa yalancı biri ile vakit kaybetmiş olmaz mıyım?

Sert olmakta bence bir yerden sonra gerekli çünkü insanlar önce bir-iki deneme yapıyor eğer yumuşak olduğunuzu düşünürlerse tam gaz yükleniyorlar.Sonrada sen kızmazsın sanmıştık diyebiliyorlar bu neden ile ben gerektiğinde ölçülü bir şekilde öfkemide gösteriyorum.

Ama özetle bugüne kadar uğraşıpta sonuç aldığım kimse yok

İnsanoğlu çok tuhaf bir varlık
Yıllar geçtikçe hayvanlara daha çok yaklaşıyor gönlüm
Yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum lakin çok iç içe olmaya ruhum elvermiyor

Canım aslında sanrım kimse kusursuz insan aramaz çünkü bunun sonuçsuz bir arayış olduğunu bilir.Ne güzel söylemişsin zaten bizde mükemmel değiliz.
Ama ben eskiden eleğin deliklerini daha büyük tutuyordum artık bayağı daralttım.Örneğin önceden bir-iki küçük yalanını farkettiğim kişiler için ünlem işareti bile koymazdım kafamda ama şimdi bakıyorum bu yalanı neden söylemiş.Eğer malını satmak,kendini övemek... için ise hemen o kişiyi siliyorum defterden anca medeni ilşkim devam eder,selam veririm,ayaküstü kısa sohbet ederim o kadar ama diyelim kendi mahremiyle ilgili bir konunun açığa çıkmaması için bir yalansa onu hala anlayabiliyorum ve kötü insan diye etiketlemiyorum.
Konu kusurun ne olduğu ve benim hayatıma etkileri.

Üzüm üzüme baka baka kararır demişler boşa dememişler birbirimizden çok şey öğrendik bence
Ben de seni çok seviyorum Prenses'im Sana da hayırlı kandiller

Ben de seviyorum herkesi ama bazen de "az insan çok huzur" diyorum.
sonra da utanıyorum kendimden

Benimde.Zaten bu başlığı onun için açtım.Ben doğa ile,hayvanlarla,kendi başıma çok şükür mutluyum,yaşayıp gidiyorum ama bu hal doğru değil onu da biliyorum.İnsan dediğin sosyal bir varlık ...
Bu konuyu açarak şunu anlamaya çalışıyorum ben tahammül sınırlarımı genişletip sosyal olmak için insanlara kucak açmalı mıyım?Yoksa dertsiz başıma sorun alacağıma yalnızlığın tadını mı çıkarmalı mıyım?
Bu soruma yine kendim yanıt vereyim.Herşey insanlarla anlamlı.İnsan olmayınca aslında hiçbirşeyin anlamı yok.Yani yaptığımız herşey yine bir başka insan için.Şu an bile yazdıklarımızı bir başkası okuyacak diye burdayız yoksa kimse okumayacak olsa niye yazalım ki.?
Yani sevgili dostlarımız hayvanlarımız insanların yerini hiçbir zaman alamayacakları için arayışa devam

..Sadece kendi eğitimimizle olmuyor..Karşının da birşekilde eğitilmesi lazım..Yoksa güvenilir kişinin değeri bilinmiyor.Ve bu kişi değer görmesi gerekirken sıkıntı çekiyor..Örn:iş ortamı
Çok güzel söylemişsiniz.Karşındakinin kendini eğitmek gibi bir derdi olmalı.Eğitimsiz insan nasıl değer bilecek ki?Yani elmas ile çakılı tanımayan insan,elmasın değerini nerden bilecek?Bu arada eğitimi burda diploma olarak değil,düşünen ,vicdanı olan,hayatı anlamaya çalışan insanın çabası anlamında kulandım.Bence bunun için ilk şart okumak.Yani okumayan insan, insan ilşkilerini ne kadar bilecek?İçinde bulunduğu çevre kadar.İş hayatında her çevreden insan var ama kaçı insan ilşkileri ile ilgili kitap okumuştur.İşe alınırkn diplomaya bakılıyor,ahlaka değil.Sıkıntı çekmemek için sınır koymak lazım bence.

Çok pozitifsin =))
Ben o dönemleri aştım, çok zaman oldu
Vakit geçirdiğin bir kaç insan hariç kimseye ihtiyaç duymuyorum
Artık hayvanlarla iletişimim çok ileri derecede
Yardımlaşma konusunda insan - hayvan ayırımım yok ama çok içli dışlı dostluklar kurmuyorum

Evet insanlar yaptıklarını onaylayanları tercih ediyorlar oysa dost olan doğruyu konuşur.Yani yüzüne söyleyemediğini arkasından da konuşmayacaksın ama genel davranış şekli yüzüne gül arkasından giydir.Aslında biliyor musun o öğretmenler odasındaki insanlar günün birinde gerçekten güvenilir birine ihtiyaç duysalar o zaman yüzüne güleni değil sizi ve o bayan arkadaşınızı tercih ederler ama bakma genellikle insanlar tiyatro ile hayat geçirdikleri için çoğunluk oyuncu.Önemli olan aslında bizim iç huzurumuz.İnsan doğru yaşarsa huzurlu olur yoksa kendi davranışlarından hoşnut olmamışsın ama herkesle aran iyi bu mutluluk oyunu olur ama huzurlu bir hayat olmaz bence.Bu arada tercih ettiğiniz insan tipine kesinlikle katılıyorum:))Çok doğru.

Pozitif olmak için çırpınıyorum diyelim:)))
Bakalım ben bu dönemin sonucunda nereye varacağım???
Hayvanları bende çok seviyorum.

Teşekkürler yazdıklarınız için.Sizede hayırlı kandiller.
Söyldiklerinize katılıyorum.
Belkide ben beklentilerimi biraz aşağıya çekmeliyim.
Önyargılı olmamakta elbette önemli.İyiye yormak lazım ama gözlemlemeyede devam etmeli.Diyelim telefonu açmadı,evet duymamış olabilir,geri aramadı evet unutmuş olabilir ama hep ben arıyorsam bende artık bir yargı oluşur.
Çok sağolun bana daha hoşgörülü olmam gerektiğini hatırlattığınız için.

Estağfirullah burada hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz
Telefon olayını örnek verme amaçlı yazmıştım ama mesela hep arayan taraf sizseniz, karşı taraf her seferinde açmıyorsa o kişiyle olan samimiyete göre mesafe korunabilir ya da hep hal hatır sormak için arayan tarafsanız o zaman da tavır alınabilir saygı çerçevesinde.
Beklentilerin azaltılması konusunu da düşünün gerçekten ne kadar birilerinden birşey beklersek, isteklerimiz karşılanmadığında uğrayacağımız hayal kırıklığı o denli ağır olur

Elbette ilgisiz insanlar niye burda başkası için klavye tuşlasın ki?Haklısınız.
Ben kendi hayatımda, uzaktaki insanlarla yakınımdakilerden daha rahat olabiliyorum.
Yakın olan nerden vuracağını biliyor çünkü seni tanıdığı için açıklarını biliyor.
Yakın olan senden faydalanmak için daha çok şey bulabiliyor.
Aslında insan önce yakınlarına dikkat etmeli.
Konu ile ne alakası var derseniz...Biz birbirimizden uzağız bu kendiliğinden bir mesafe getiriyor ve bu mesafe aslında bizi koruyor.Yani canımı sıkanı engellerim olur biter ama gerçek hayata sevmediğin komşuna ne yapacaksın?Vefasız akraban ne olacak?
Ancak burası sanal.Asla insanların göz göze bakması gibi olamaz.Burdaki paylaşımlar asla birebir ilşkinin yerini alamaz.Bide gerçekten dünyadaki Türkçe bilen herkese açık bu yazılar.
Ben burda bir başlık açtığımda bu konu ile ilgisi olanlar mutlaka oluyor ama ben sabah komşuya gidip ya insan ilişkileri nasıl olmalı desem o da ev temizliyorsa olduuu der

Konuyu uzatmış olacağım ama telefon olayında aklıma gelen bir arkadaşım var.Kendisi çok birikimli kısaca entellektüel diyelim ama çıkarı olmadan aramaz hep ben arardım.Ama aradığıma değer çok güzel konuşur.Şimdi ben başta bu arkadaşımı sildim sonra yerine koyacak kimseyi bulamadım.Bugünkü durumda bende çıkarım olduğunda onu arıyorum.Benim çıkarım ne ?Diyelim çok sıkıldım ve konuşmak istiyorum.Bu da yılda bir kez oluyor.Yoksa aramızdaki gerçek arkadaşlık olsa o da, bende ara ara birbirimizi arayıp halini-hatrını sormalıyız.Yani ben en mutlu günümde kimseye ihtiyacım yokken de, ya benim keyfim yerinde acaba o nasıldır?Diye birilerini arıyabiliyorsam bence kıymetli olan bu.Yoksa canın sıkılmış yada bir isteğin var ,almışsın telefonu eline konuşacak insan arıyorsun zaten herkes böyle yapıyor.Birde beni iyi gününde arasana.

Sanal dünya dediğiniz gibi insanlara mesafe koyuyor ama bu komşu örneğinde demiş olduğunuz şey aslında hayata bakışla alakalı.
Sizin hayata bakışınızla komşununki aynı değilse yakın olmak uzak olmak pek fark etmiyor ruh dünyanız uzak zaten - ama sanalda öyle değil
Kendi adıma söyleyeyim normalde fikirlerimi özgürce ifade ettiğimde dışlanırım ya da "yanlış düşünüyorsun" şeklinde önyargılarla bastırılırım çünkü insanlar irdelemeye, sorgulamaya çalışmaz hayata sadece kendi düşünceleriyle bakarlar, kaçımız empati kurabiliyoruz Allah aşkına?
Bu platformda da bambaşka fikirlere sahip, hatta zıt fikirlere sahip, farklı hayatlar yaşamış insanlar var ama ilgi alanına göre birleşebiliyoruz aynı bir sosyal yardım kuruluşu gibi, vakıf gibi...

Evet ben sizden de büyüğüm ve şunu gördüm artık boş konuşmak istemiyorum bu yaşlara geldik ortaya ne koyabildik?Ben gerçekten boşa geçen vakitlerime çok pişmanım.Yanlış bir çevrede insanın en çok vaktini alan ve moralini bozan şey.
Şu insanların şehvetle kendilerini anlatmalarını anlayabiliyorum da karşısındaki konuşmaya başladığında yüzlerindeki o kabız olmuş ifadeyi anlayamıyorum?Etrafa bakmaya başlıyorlar,ellerinde birşeylerle oynuyorlar...Beni çöplük olarak kullandı,içindekileri döktü.Eskiden bende hayır diyemezdim ama artık kibarca geri çevirmeyi öğrendim çok şükür.

Son düzenleme:
O kişi sana iyi geliyor belli ki - bence bu da o "hayırlı arkadaş" dediğimiz kategoriye girebilir. Belki sık görüşmüyorsunuzdur ama hayat kargaşası işte hepimizin hayatı bir koşuşturma bir de bu açıdan bakmak lazm
Mesela ben de telefon kullanmayı çok sevmem eve gidince tel bir yere ben bir yere - bazen arayayım der unuturum mesaj çekmeyi sevmem uğraşamam, bunlar benim insanlara değer vermediğim anlamına gelmez sadece hayatın koşuşturması içinde bazı şeylerin karambole karışması diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…