Geri zekalı mandofon ineği diyesim geldi. .Çatlakyip patlayacak sen hee gönderecem demedin ya içine oturdu ..ne kadar altındi ki.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ağlayacaksın, üzüleceksin, bir süre sürekli aklına gelecek ama inan GEÇECEK! hangi acı geçmiyor ki? kimler unutulmadı ki? Bundan sonra önüne bakmalısın. Bu kişiden seni kurtardığı için dua etmelisin. Daha kötüsü de olabilirdi Allah korusun. Annene takılma. O da üzüntüsünden ne dediğini bilmiyordur. Ama çok üstüne gelirse evlenip boşansaydım dafa mı iyi olurdu de. Ama umudunu yitirme. Her kışın sonu bahardır. GEÇECEK HEPSİ. ÇOK MUTLU OLACAKSIN..
Hakkınızda hayırlısı olsun , bence babanıza herşeyi en doğru haliyle anlatın . Abartmaya , yalanlar katmaya , karşı tarafa fazladan nefret hissi uyandırmaya gerek yok .mevcut haliyle itiraz mı edecek sanki . Anneniz farklı bir psikolojide sanırım , gel gitler yaşıyor ama onun durumu da geçecek . Hem ayrılmanızdan dolayı mutlu ama klasik toplum baskısı saçmalığından endişe ediyor olabilir . Çok önemli değil , önemli olan sizin emin olmanız , kararlı olmanız ve kendinizi en kısa sürede toparlamanız . Ailenizin nişanı atmanıza itiraz etmemesi sizin için büyük şans , aksi halde bir de bununla uğraşırdınız .
Süreci en güzel ve sıkıntısız şekilde atlatırsınız umarım .
Annenin dediği gibi olmamış şeyleri söylersen, baban da onlara kızıp telefon etse veya onun babası arasa da baban olmamış olaylar için onlara hesap sorsa??
Bence neyse o, zaten bu kadar olay ayrılmak için fazlasıyla yeter. Anneni de uyar, eski olayları açıp konuşmak beni üzüyor de. Boşansam daha mı iyi olurdu de. O da olaylardan şaşkın,ne yapacağını bilemiyor.
İsteme çikolatası yaptırmak iyilik mi oluyomuş?? o zaman isteme çiçeği ne oluyo, romantiklik mi?
Hatta adam ailesini toplayıp gelmiş seni istemiş ne büyük bir lütuf..!
Görgüden bahseden bi insanın isteme çikolatasını iyilik olarak atfetmesi ne garip bi durum
Su terbiyesizlige bak! Gerçekten sen yat kalk sükür et ki bu olaylar yasandi. Bu adam evliligindede dolduruslara gelirdi ve seni mutsuz ederdi.
Ya hakikatten bu cümlelere sok oldum. Bu nasil bir kin, nefret? Duyanda sanki sen ailesine küfür ettin, dövdün felan gibi birsey sanacak.
Nisanlin salakça bir sekilde böyle üste çiktigini saniyor halbuki böyle kendini daha çok asaglamis oluyor. Ne yap ne et, bir kaç ay sonra artik sana yalvarmaya geldiginde tekrar baslamak aklinin ucundan bile geçmesin. Bu adamdan resmen hayir gelmez.
Rica ederim lafı bile olmaz.
Haksızlığa uğrayan insanları görünce dayanamıyorum.
Son gelişmeyi de gördüm zavallının tekiymiş gerçekten.
19 yaşındayım ve benden yaşça büyük erkeğin bunları yazması gerçekten ergenlikten çıkamadığının kanıtı.
Asaletine hayranım ben olsam şimdiye o baskıyla saldırmıştım.
Emin ol en iyisi buydu.
Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.
LG-P710 Tapatalk
fındık konunu takip ediyorum
sakın yazdıklarına cevap verme
sürekli sana yazması, dolaylı lafları aslnda nasılda pişman oldugunun kanıtı
kendi kendine konuşsun dursun
elbet birgün aklı başına gelir
gör o zaman şenliği
Cevapların hepsini okuyamadım ama kızlarında dediği gibi..
1- mesajlara sakın cevap verme. sinirlensen de öfkelensen de verme..
2-onunla ilgili resimleri falan kaldır tüm hesaplarından.. bak bu konuda kızdım sana. görmemek için silmedim falan bana bahane geldi. inan bana sildikten sonra daha rahat edeceksin. bende nişanı attım daha bu sene.. atar atmaz resimlerimizi kaldırdım. face de arkadaşlıktan sildim.
3- bütün hediyelerini gönder, ne var ne yoksa. ve bunun için acele et, onların istemesini beklemeseydin keşke...
ben ayrıldım ve inan bana şimdi rahat bir nefes alabiliyorum. bunu sende hissedeceksin yakında merak etme
Ailesinin gazına geldi geldi şimdi pişman oldu sana zarf atıp duruyor diyecektim ki; şu mesajını gördüm seviye yerlerde ne kadar da çirkinleşmiş.
Şu an tek yaptığı; edebildiği kadar hakaret edip senin de çirkinleşmeni, hakaret etmeni sağlayıp, sonra da işte sen busun, saygısızsın, değmez bir insansın diyebilmek. Böylelikle de içini soğutup vicdanını kendince rahatlatmak istiyor.
Aslında söylenecek çok lafın var ama muhattap olma canım kendisi çalıp söylesin. Ayrıca kul hakkı denen bir şeyden haberi yok mu? Şeytan ne demek ya çok ayıp. Sakın onunla kendi seviyeni düşürme. Altınları gönder ailesi de rahat bir nefes alsınlar.
Biliyor musun bende nişanlandım .. görücü usulüyle belki ama sevdim.. benim kayınvalidemde beni seviyor gibi gözüküp ardımdan iş çevirirdi.
En önemlisi nişanlım ise aileciydi . Kayınvalidem yüzünden kopma noktasına geldik ve ailem daha doğrusu babam ben kızımı vermiyorum dedi düğünede 2-3 gün filan var herşey hazır ev hazır gelinlik hazır.
Benim ailemde anlıkta olsa yanımda oldu .. ne güzelki senin ailen yanında. Önüne bak .. Önünü gör .. Ben hiç önümü göremedim. Ailemden kaçmak istedim ama yine avuçlarına düştüm her neyse ..
Acın var anlıyorum güzel şeyler aklına geliyor üzülüyorsun.
Özlüyorsun.
Ama inan bana geçiyor benim yaşadıklarımı bir bilsen neler yaşadım neler atlattım..
Ama geçti biliyor musun..
Ve senin ailen yanında..
Benim ne ailem vardı ne arkadaşım..
Yapayalnızdım çok acı çektim ama geçti tek başıma atlattım hala yalnızım ama ..olsun..
İnsanın en büyük eksikliğidir ailesinin yanında olupta can olmaması ..
Montofon ineği doğrusu :)
Canım tamam kötü günde felaket anında yanımda olabildiler ama aslında benim de evlenmeyi bu kadar çok isteme sebebim biraz onlardan kaçma isteğiydi. Evde saygı görmediğimi düşünüyorum. Çocukmuşum gibi davranılıyor bana. Kararlarıma saygı duyan yok. İşe girme konusunda biraz talihsizim ve babam beni sürekli sınav stresine sokuyor farkında olmadan. Yani şimdi böyle kenetlenmiş olmamız güzel ve sana daha bir çekici geldi farkındayım ama normal zamanda benim onlardan da şikayetlerim vardı. Bilenler bilir daha evvel konular açmıştım. Annem abimin eski nişanlısının gazına gelip bana küsmüştü, ona inanıp bana inanmamıştı falan. Şükür ki bu olayda durdu arkamda diyorum.
Ayrıca yalnız hissetme kendini. Kimsen yoksa da bak bizler varız. Ben burası sayesinde atlatacağım inşallah bu günleri.
Ama olmuyor böyle insanların kutsallarına hakaret etmek falan. Belki hintli bir arkadaş falan vardır aramızda.
Mandofon da olsa montofon da olsa zararsız canlılar, kalp kırmıyor vebale girmiyorlar. Benim öküzle bir tutmaya ne gerek var şimdi. :)
Annen eski nişanlınla mı görüştü, yoksa annesiyle mi?
Eğer ki eski nişanlınla görüştüyse, annene de seni suçlamaya cesaret etmiş mi yüzsüz?
Hahah doğru montofon bile kimine göre kutsal hakaret olur..senin kadar sessiz hanımefendi birini bulmuş yüklendikçe yükleniyor terbiyesiz başka biri olsaydı ağzına geleni sayardı..çook pişman olacak çoooook..iyice iğrençleşti şu yazışmaları gören adamı aldattın falan sanar..şeytan ne ya ne şeytanlık yapmışsın sen? Yaptığın fedakarlıkların adı şeytanlık oluyor işte..şımarık olsaydın burunlarından getirseydim şimdi el üstünde tutulurdun.
Hep söylüyorum hepte söylicem Allah seni seviyor böylesine kişiliksiz zavallı bir insandan kurtardı..
Sonuçta takı yüzünden kavga çıkaran biriyim ve ona göre maddeye olan düşkünlüğüm hatta taparcasına düşkünlüğüm sebep olmuş buna. O yüzden şeytan diyor işte,
Birincisi kavgayı sen değil kız kardeşi çıkardı sen sonraki tavırlarında gayet durumu düzeltme derdindeydin onlar ailece iyice havalara girdiler sanki seni bıraksın diye bekliyolarmış takı da mazeretleri olmuş gibi oldu..
Diğer ikincisi sen daha pahalı bir takı için kavga çıkarmadın ki şeytan olasın..ki bence bu da seytanlık değil..
Senin secmen gereken birşeyi kız kardesinin zevkine göre sec istiyolar saygısızlığa bak senin zevkin,tarzın kişiliğin yok ne derlerse he diyip oturaksın..
Ayrıca görümce kendi takıcaktı heralde kendi secmek istedigine göre arada takarım diye düsündü galiba :))
Sölediklerine ,yaptıklarına ve kurduğu(!) bağlantılara bakılırsa senin bu adam pek kafası çalışan bir tip değil :)
Bana nasıl bir çikolata yaptıralım diye sordu bunlar. Yok efendim üzerinde isim yazanlar falan oluyormuş ister misin dediler. Ben de öyle lüzumsuzluklara bir ton para bayılmaya gerek yok normal bir şey oluversin dedim.
Sonra eski nişanlım dedi ki ben o kuruyup giden çiçeğe çok üzülüyorum. Dilediğin kadar pahalı olabilir ama canlı bir çiçek iste benden dedi. Hem ömür boyu saklarız hatıra dediğin böyle olur dedi. Çiçekçiye git güzel bir çiçek beğen adını öğren dedi. Çiçekçi de orkideden başkası gitmez o halde dedi ve söyledim. Sonradan dedi ki ya çiçeği babam almak istiyormuş, onu ara da ona tarif et. Ben de kızdım kayınpedere çiçek mi sipariş edeceğim ben diye. Ve sözden bir gün önce bu muhabbetlerle muhatap etti beni. Kavga ettik bu yüzden. Dedim benim çok basit olan çiçeğim çikolatam bile olay olmak zorunda mı, neden kafanıza göre alıp gelmiyorsunuz. Çünkü yorulmuştum artık bu hazırlıklardan ben. Her neyse o kavgaya rağmen yine de orkide almış gelmiş bana. Ama keşke getirmeseydi de laf söylemeye hakkı olmasaydı. Ondan sonra her olayın başında kendisi ve kardeşleri tarafından bir gelinin kendisine götürülecek çiçek ve çikolatayı sipariş vermesini ilk defa sende gördük lafını duydum.
Yani olay sadece takı setinden çıkmadı. Geçmişi de var bu şekilde.
Kendi numarasını da değiştirecekmiş. Öyle diyor. Benim anlamadığım neden yokluyor yani. Bu nasıl yoklamaktır ayrıca. insan alttan alır eğer pişmansa. Bu bana hakaret yağdırıyor.
Burada çok önceden bir konu okumuştum "her masal mutlu sonla bitmezmiş." diye. Düğüne çok kısa bir zaman kala nişan attığını anlatıyordu konu sahibi.
O zaman hayatımda kimse yoktu ama konu sahibinin hislerini tüm benliğimde yaşamıştım. O kadar etkilenmiştim ki...
Zaman geçti benim de hayatıma biri girdi, nişanlandım. Ve malesef şu an onunla aynı şeyi yaşıyorum.
Dua bölümüne konu açmıştım, bu ara sıkıntılıyım bilen bilir. Cevapsız sorular, büyük bir belirsizlik vardı ortada.
Ve az önce nişanlımdan uzunca bir mesaj geldi. Ben düşünüyorum hala ama yüzde 99 ihtimalle bu ilişki bitti diye.
O mesajı okuduğumda hissettiklerimin tarifi yok ki yapayım size şimdi...
Bir saniye içinde beynime sayısız düşünce üşüştü. Bir yanım olayları düşünüyor, suçum var mıydı acaba diye kendimi sorguluyor. Bir yanım çok dua ediyorum günlerdir hayırlısı olsun diye, demek ki olması gereken bu diyor.
Ama emin olduğum bir şey varsa o da şu an canımın çok acıdığı...
Ama merak ediyorum ben. Geçer mi bu acı? Var mı aranızda yaşayan yada biraz olsun teselli edecek sözü olan?
Konumu okumuşsunuz, benden, acılarımdan bahsetmişsiniz.. İçime öyle buruk bir his bıraktınız ki..
Benim olayıımın üstünden çok sular aktı, çok günler geçti..
Çektiğim acının asla bir tarifi yok, yüreğim acıdan küçücük kaldı sanki.
Ama küllerimden yeniden doğdum. Hem de öyle bir doğuş ki bu şimdi kendimi çok şanslı hissediyorum. Yüzüğümü çıkardığımda kalan o ize her dokunduğumda canımdan birşeyler kopuyordu sanki.
Şimdi iyi ki diyorum, iyi ki çıkarmışım o parmaktan o yüzüğü..
İnanın geçiyor. Gerçekten..
Ben bile atlattıysam, siz de yaparsınız..
Sadece zaman.. Çok klişe biliyorum, ama gerçek..
Dilerseniz konuşmak isterim..
cevap verme tatlım pişmanım demesine az kaldı kargoyu ne zaman vercen
Kızlar konuştum babamla. Takı seti meselesine falan öyle ayrıntılıca girmeden dedim ki baba ben bitirmek istiyorum. Ailesi çok fazla her şeyimize dahil, benden yaşça küçük kardeşi bile her şeyime yorum yapma kendi istediğini aldırtmaya zorlama hakkına sahip ama karşılarında erkek gibi durup benim nişanlımın takacağı takıya giyeceği gelinliğe hiçbiriniz karışamazsınız diyemiyor dedim. Bugüne kadar kendisiyle alakalı bir şikayetim yoktu ama ailesinin çok çabuk gazına gelmesi ve onların söylediğine körü körüne bağlanması mutsuz bir evlilik için yeter de artar bile dedim.
Ben her kararının arkasındayım zaten içime sinmiyordu biliyordun dedi. Sakın insanlar benim hakkımda ne der, ben nişanlandım ayrıldım ben başkasıyla olabilir miyim diye düşünme dedi.
Bir de abinden çok daha mert çıktın yeri geldi sevginin arkasında durdun bana dahi direndin, yeri gelince de böyle kestirip attın aferin sana şimdi daha bir çok sevdim seni dedi öptü beni.
Ama benim bu salaklığım hala geçmiyor. Aileme karşı kötü şeylerini anlattım onlardan nefret ettirdim diye kendimi suçlu hissediyorum. Oysa birlikte yaşadığımız çok güzel şeyler de olmuştu. Şimdi ben sadece kötü yanlarını anlatıp ailemi onlara karşı kinlendirdim. Nankörlük mü ettim acaba ben
Hala yazıyor şu an. Yüzüklerimizin bir fotoğrafı vardı watsapp profilimde. Onu da fotoğraf makinemizde yer kalmadığı için kardeşinin telefonuyla çekmiştik ve o atmıştı bana. Ben sırf onu değiştirmek için bakmayayım diye değiştirmiyordum profil resmini. Kendim görmediğim için aklıma da gelmiyordu açıkçası. Şimdi bana mesaj atmış demiş ki arkasından konuştuğun, iftira attığın, hakaret ettiğin insanın çektiği ve sana attığı fotoyu profil fotosu yapacak kadar karaktersiz ve seviyesizsin. Nefret edilmeye bile değmezsin. Sen şeytansın. Helal süt emmiş bir kız bulup senden kurtulduğum her güne şükredeceğim. Akıl hocalarına da minnettarım bizi bu aşamaya getirdikleri için. Altınları gönder de diyebildi en sonunda. Derdinin o olduğunu anlamış bulunuyoruz. Onlar için yeniden bir araya gelinmesin, sizin çapsız planlarınızı yutacak değilim ben demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?