Sürekli değildi benim maddi desteğim ara ara idi..sınava ciddi olarak çalışıyor mu emin olamıyorum..o yüzden en azından yanına gidene kadar bekliycem,zaten sınavdan sonra yanında olucam..umarım bu defa giriştiği işin hakkını verirBu zamana kadar destek olmuşsunuz artık ciddi anlamda çalışmayada başlamış, az kalmış. Bence devam edin sınava kadar birden keserseniz sen hiçbirsey yapmadın ki deme ihtimali yüksek.
basınız sağ olsun. SIZ YOL GOSTERMEYE DEVAM EDIN baksana sız destek oldgunuz halde gdıp kredı cekmıs. onun bırde gerı ödemesı var korkutun bıraz gozunu para konusunda bu kredı su kadr surede ödenmezse soyle oluyor boyle oluyor bak bızm arakdsta cektı basına bu geldı dıye korkudun kredıden sogutun. desteınızı cekersenız gıder yıne kredıye falan bulasır allah esıgesın baska turlu yollar dener. ondan bunda borc ıster. destek olmamakla gozunu korkutun ama yınede elınzden gelenı yapın yanı parayı kısıp yol gotermeye calsıın.kimse sevdigi işiyapamıyor su dönemde.zora gelmesı lazım ama malesef hıcbırıs yerı basının tacı yapmıyor madem maasını alıyorsun her ısıde yapacaksın. eczanelere optikcilere falan baksın oralarda temız ve güzel iş oluyor genelde. bende su kına organızasyonları falan o tarzda ısler yapmak ıstıyordum hep ama saglık memuruyum hastalarla olan cılemı dusunemezsınızKızlar,benim üniv.mezunu bir kızkardeşim var. 3 yıl oldu adamakıllı bir işe giremedi. Kalifeye ya da değil bir sürü iş fırsatı çıktı karşısına ama beğenmedi/değerlendirmedi/gelemedi falan çıktı işten. Babamdan kalma yetim maaşı var kendisinin. Ben de her yanına gittiğimde ihtiyacı varsa harçlık/kıyafet gibi destek olurum kendisine. Annemle kalıyorlar ama annemin maaşının neredeyse hepsi birlikte oturdukları evin kredisine gidiyor. Kendisi de bir markette çalışıyordu(evin geçimini o sağlıyordu) ,çok çalıştırıyorlar Kpss çalışacak vakit yok dedi,çıktı işten. Yetim maaşına kredi çekti. Maaştan kalan 100 lira. Krediyi sınava kadar maaş gibi her ay harcayacakmış. Bundan annem dahil kimsenin haberi yok. Yani çalışıyor sanıyor herkes. Sabah çıkıp evdden işe gider gibi kütüphaneye gidip ders çalışıyor.
Şöyle ki; ben küçüklüğünden beri kardeşime maddi/manevi hep destek oldum. Ama o ipsiz ipsiz o düğün senin bu cafe benim gezdi,tozdu. Hatta babamdan dolayı memuriyet hakkı dahi vardı(görev başında vefat eden memurun çocuğu için),onunla da ilgili birsürü araştırma yapıp,git uğraş bi işe gir diye çabaladım. Ama bu “ben zora gelemiyorum” dedi bıraktı.
Şimdi ben kardeşime maddi destek olma konusunda çekimserim:/ bırakıyım iyice sürtsün mü burnu? Yardım edersem zıllıma potansiyeli çok yüksek biri,bana güvenip birşeyleri başaracağı varsa da yapmayabilir.
Ne dersiniz?
İşlemler çok uğraştırıcıydı, uğraşmak istemedi. Markette de daha rahat yaşamak için annemle ev aldılar,mecburiyetten başladı ama devamını getiremedi.Çalışmaya bukadar isteksiz biri markette nasıl calısıyor?babanızdan dolayı memur olma hakkı varsa bu hakkı niye kullanmıyorda kpss calısıyor?
Doğru diyorsunuz bundan sonra sormayacağım bile çok kızıyorum.Siz destek sağlarsanız hiç çalışmaz.
haklısınız, hiç emek sarfetmememk layıkı..zaten o kadar yoruldum ki ona dil dökmekten,artık hep hayırlısı amin diyorum hep söylediklerine:/Yol falan göstermeyin, destekte de bulunmayın. Bu kadar rahatlığın sebebi ne sanıyorsunuz? Arkamda her daim döküntümü toplayan olur nasılsa rahatlığı. Kaç yaşına gelmiş bırakın hayatın sorumluluğunu alsın artık. Hayat onun hayatı, borç da onun borcu.
Çok haklısınız, her işin kendine göre zorluğu var..insanlar o zorluklara takılıp memnuniyetsiz bir hal takınıyor genel olarak:/basınız sağ olsun. SIZ YOL GOSTERMEYE DEVAM EDIN baksana sız destek oldgunuz halde gdıp kredı cekmıs. onun bırde gerı ödemesı var korkutun bıraz gozunu para konusunda bu kredı su kadr surede ödenmezse soyle oluyor boyle oluyor bak bızm arakdsta cektı basına bu geldı dıye korkudun kredıden sogutun. desteınızı cekersenız gıder yıne kredıye falan bulasır allah esıgesın baska turlu yollar dener. ondan bunda borc ıster. destek olmamakla gozunu korkutun ama yınede elınzden gelenı yapın yanı parayı kısıp yol gotermeye calsıın.kimse sevdigi işiyapamıyor su dönemde.zora gelmesı lazım ama malesef hıcbırıs yerı basının tacı yapmıyor madem maasını alıyorsun her ısıde yapacaksın. eczanelere optikcilere falan baksın oralarda temız ve güzel iş oluyor genelde. bende su kına organızasyonları falan o tarzda ısler yapmak ıstıyordum hep ama saglık memuruyum hastalarla olan cılemı dusunemezsınızbas agrısına bıle ınsanlar okadar kaprisli ki baska hastayla ılgılnıyorken bas agırısıcı ıcın gelen nerdeyse bana tekme tokat gırısecek bekletıyorum dıye. malesef her iş aynı memur olup rahat iş yapsanda yakıbırsın masabası ısın olsada fabrıkada olsanda hangı ısolursa olsun zora gelemıyoruz isyancıyız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?