Hayvanlara yapılan şiddet ! Lütfen görmezden gelmeyelim

FELÇLİ TAVŞANA YÜRÜTEÇ TAKILDI
Eskişehir'de 2 arka ayağı felçli olan 2.5 aylık erkek tavşana yürüteç takıldı. Minik tavşan, yürütece kısa sürede uyum sağladı. Ankara'da oturan ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi olan 24 yaşındaki Meltem Öcal, arka ayakları felçli olan 'Ada' cinsi 2.5 yaşındaki 'Lokum' adlı tavşanına yürüteç taktırmak için Eskişehir'deki bir ortepedi firmasına getirdi. Felçli tavşan özel yapılan yürüteç takıldı. Lokum adlı tavşan takılan yürütece kısa sürede uyum sağladı ve sokakta bu yürüteçler sayesinde yürüdü. Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR-DHA

Kendi gibi iyi insanlarla karşılaşır umarım hep..

Eklentiler

• $tavşan1.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 59
  • $tavşan2.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 59
  • $tavşan3.webp
    11,9 KB · Görüntüleme: 65
  • $tavşann.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 69
yaa işte ne kadar güzel. tavşan şanslıymış. iyi bir insanın eline düşmüş. onu hayata döndürmüş. başkası olsa belki de pişirip yerdi yad kürk yapardı!

Allah tüm hasta hayvanara aynı şansı versin Rabbim.

Nasıl da güzel, küçücük o kadar kalabalıkta korkup kameranın içine girmeye çalışıyor... Diğer tavanlar gibi asla zıplayamayacak belki ama çok büyük bir sevgiyle yaşayacak... Umarım o kız o hayvanı hiç bırakmaz... Şu kızın yarısı kadar olamadık.....

Arkadaşlar çin de inanılmaz bir köpek katliamı var nedir bunun sebebi bileniniz var mı?

Resimler diğer koyduklarıma göre daha acı verici...

inanılır gibi değil ya..sebebi her ne olursa olsun böyle birşey yapılabilir mi..elleriniz kırılsın bin kat acısını çekin inşallahh..Yahu nedir derdiniz nedir o da yaşasın bi köşede sığamıyor mu sığdıramıyor musunuz bi köşeye pislik herifler..lanet olsun sizin gibi insanlara ya..allah belanızı versin sizin eeeen yakın zmnda inşallah

Son düzenleme:
Ay yazık kıyamam(( Acaba çine karşı cidden bir toplu düşmanlık mı beslensin isteniyor ki sonuçta çin güçlenecek diye büyük devletlerin ödü kopuyor! Üzüldüm köpekciklere ama sanrıım bu tarz bir yaklaşım var Benim konumda da arkadaş bahsetmişti biraz

Hani yapılmıştır elbet ama şimdi gündeme sunuluyordur belki de.. Bir bilsem..

Son düzenleme:

işte yanıtı cnm çinliler köpek eti yiyor . rabbimin yaratağı sonsuz nimetler varken gidip böcek köpek fare yiyen bir toplumdan daha ne beklenebilirki .allah ıslah etsin.

alıntı

Çin’de köpek eti ticareti dehşeti
Çin'de köpek eti ticareti dehşet saçıyor. Restoranlara satılmak üzere toplanan 500 köpeğin çoğu, bir kamyon ile taşınırken öldü.

Çin’in Yunnan bölgesinde restoranlara servis edilmek üzere toplanan 500 köpek, dar ve havasız kafesler içinde kamyonla taşındı. Küçük kafes içinde yolculuk yapan köpeklerin çoğu öldü.

Gözlerim yaşla doldu insafsızlar aynı zulmü bende onlara uygulamak ağızlarını burunlarını kırmak istiyorum Hle Çindekiler umarum birşeyler yapılır zavallı hayvablar yazık ya nası insanlar anlamıyorumki insan nasıl olurda birşey demez o hayvanların öyle kalmalarına sadece köpeklere değil bir belgeselde tavukta olsa oda candır hayvanları 1 ayda şişrip hiç dışarıya çıkarmayıp kesiyorlar yazıktır ya

ay ölürüm ben bu köpeğe ya yavrum benim nasıl durmuş öyle...böyle durduklarında ben bitiyorum ya

Son düzenleme:
Köpek eti yemek ne kadar kötü değil mi? Ben de çok üzülüyorum, köpekler bizim can yoldaşımız, sadık dostlarımız. Onların etini yiyen bir toplum olduğunu duyunca ne kadar üzülüyor insan

Diğer hayvanların etini yemek, onları et için öldürmek de o kadar kötü. İneklere, koyun ve keçilere, tavuklara da işkence ediyoruz ve onları da öldürüyoruz. Öldürmediğimiz zaman ise köleleştirerek öldürmekten beter ediyoruz. Eziyet çekenler sadece sokak hayvanları değil. insanoğlu olarak tüm bencilliğimizle diğer canlılara da eziyet ediyor ve haksız yere öldürüyoruz

ülkemden iki güzel haber...

Sokak köpeğine cenaze töreni

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, ölen 22 yaşındaki sokak köpeği, mahalle sakinleri tarafından düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Datça merkezdeki Kumluk plajı ve çevresini yaklaşık 20 yıl önce mesken tutan "Cadaloz" adlı sokak köpeğinin ölümü, vatandaşları üzüntüye boğdu. Yıllarca birlikte oldukları köpeğin ölümüne üzülen mahalle sakinleri, Cadaloz'u son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Sağlığında gölgesinde uyuduğu dut ağacının dibine gömülen Cadaloz'un cenaze törenine onlarca kişi katıldı.

Restoran işletmecisi 67 yaşındaki Sadık Kırmızı, Cadaloz'un sadece Kumluk plajı ve çevresindeki esnafın değil, tüm Datça'nın sevgilisi olduğunu belirtip, "Yıllar önce onu lokantamın kapısında ilk kez gördüğümde, gözlerimin içine bakıyordu. Bir kap su ve biraz peynir verdim. Sonra da dükkanın arkasındaki dut ağacının dibine gidip uyudu. Bir daha da buradan ayrılmadı. Çevredeki herkes sahip çıktı. Ben yurt dışında olduğumda komşular bakıyordu. Yıllarca hiç kimseye zararı olmadı. Aramızda çok büyük bir sevgi bağı oluştu. Onu kaybettiğim için çok üzüntülüyüm. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Her gün uyuduğu dut ağacının dibi, onun ebedi istirahatgahı olsun istedik. Onu son yolculuna uğurlarken, tüm sevenleri biraraya geldik" diye konuştu.

Cadaloz'un çok zeki ve sevimli bir köpek olduğunu ifade eden Kırmızı, "Uzun yıllar işim gereği yurt dışında kaldım. Bir yıl gelmediğim oluyordu. Biliyordum ki, mahalle sakinleri ona çok iyi bakıyordu. Yurt dışından dönüşlerim geceye rast gelir, doğruca eve gider yatardım. Sabah kalktığımda mutlaka merdivenlerde beni bekliyor olurdu. Bu hiçbir zaman değişmedi. O benim sessiz bir arkadaşımdı. Konuşamasak da birbirimizi anlıyorduk. Ben onlara köpek demiyorum. Onları sessiz insanlarımız olarak görüyorum" dedi.

"Gerdeği bile ertelerdik"
"Gerdeği bile ertelerdik"
Gelinliğinin eteğinde uyuyan köpeği tam 1.5 saat bekleyen gelin-damat konuştu.
Güncelleme:28 Temmuz 2012 06:41

Kastamonu’da gelinliğinin eteğinde uyuyan köpeği tam 1.5 saat bekleyen Aylin Güneser Bilgen, “Değil 1.5 saat, bütün gece beklerdim. Uyanmasa gerdeği bile ertelerdik.Eşim de bana tam destek verdi” dedi.

İkinci evliliğini yapan Bilgen, sokak köpeği olan Titrek’i çok hasta bir halde bulduğunu ve iyileştirmek için çok çaba harcadığını belirterek Habertürk’e şunları söyledi: “Düğün sırasında bir ara dinleneyim diye sandalyeye oturdum. Kalkmak üzereydim mi Titrek’in uyuduğunu söylediler. Hemen yerime oturdum. Uyandırmak istediler izin vermedim. Titrek’in tedavisi sürüyor, bitince sahipleneceğiz.”

azınlıkta olsak hala hayvana değer veren var.

darısı vahşeti yapan ve destekleyenlerin başına

iyi geldi bu haber :)

Merhaba sevgili hayvan dostları.
Benim balıklara kötü muamele konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacım var , internette aradım , ancak bulamadım. Bu konuda bilginiz varsa ve beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum.
Bu sabah okula gelirken Etiler 'deki Faik Sönmez mağazasının önünden geçtim. Ve vitrininin küçücük naylon poşetler içindeki japon balıklarıyla süslendiğini gördüm. Arabadaydım , yani aslında yanlış görmüş , benzetmiş de olabilirim. Dönüşte tekrar bakacağım ama gerçekten canım çok sıkıldı , tepkisiz kalmak istemiyorum. Sizin Faik Sönmez ' in vitrinleri hakkında bilginiz var mı ? Umarım yanlış görmüşümdür. Emin olmadığım halde bu mesajı yazmam da doğru değil , ama biraz da içimi dökmek istedim.
Balıkları bu şekilde saatlerce belki de günlerce tutmak bence kabul edilemez bir durum , bir işkence ; yeterli oksijene erişemeyecekleri çok açık. Peki yasal olarak bu kötü muameleye girer mi ? İlgili kurumlara bildirmem etkili olur mu ?
Bir de inip mağaza çalışanlarıyla mı konuşsam acaba ? Çok üzgünüm , okuduğunuz için çok teşekkürler.

Offfffff... Ben de bilmiyorum ki bilen lütfen yazsın!!! http://www.kadinlarkulubu.com/evcil...il-ihbar-sikayet-edersiniz-bilgi-tecrube.html bu linki biliyorum sadece... Petsholar için ama belki böyle durumlarda da geçerlidir... Lütfen peşini bırakmayın ve bizi bilgilendirin...

arayp sormak mümkün arkadaşlar..faik sönmezin hangi şubesi hangi cadde üzerinde? bir de vitrini anlat queenofthenight bizde görmüş gibi yapıp anlatalım...

Son düzenleme:

Merhaba Mikerinos , ilgilendiğiniz için çok teşekkürler , bu link çok yararlı oldu benim için.
Şimdilik ne yazık ki işteyim ve bulunduğum yerden ayrılamıyorum , yoksa gidip konuşacaktım mağazadakilerle.
Bu arada aynı manzarayı kardeşim de görmüş , o da benim gibi düşünüyor. Faik Sönmez ' e e-posta attım , yanıt vermezlerse Facebook sayfalarına alenen yazacağım.
Bir iyileşme olmazsa da verdiğiniz linkte tarif edildiği gibi şikayet edeceğim.
Bu kadar bencilllik olmaz , inanamıyorum. her şeyi oyuncakları , süsleri mi sanıyor bu insanlar ? Tabii bu sözlerim balıklar gerçekse geçerli.
Size tekrar teşekkür ederim , sevgiler.

arayp sormak mümkün arkadaşlar..faik sönmezin hangi şubesi hangi cadde üzerinde? bir de vitrini anlat queenofthenight bizde görmüş gibi yapıp anlatalım...

Merhaba princess7 , benim gördüğüm mağaza Etiler ' de Nispetiye Caddesi üzerinde , Levent ' ten geliş yönüne göre Akmerkez ' in biraz ilerisinde.
Mağazanın fotoğrafı bu , ama o an fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi , zaten bir anlığına görebildim. Vitrin biraz loştu , mankenler ve kıyafetler vardı. Çevrelerinde de bahsettiğim gibi çok sayıda balık asılıydı. Umarım yanlış görmüşümdür ya da gerçek balık değillerdir. Şimdi arıyorum mağazayı.
Çok teşekkürler arkadaşlar.

Eklentiler

• $5_20111028103015.webp
    23 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

arayıp sordum arkadaşlar..naylon poşetlerin içinde yapay istiridyeler varmış uzaktan balık gibi görünüyor dedi bayan..emin oldum yani gerçek balık fln yokmuş içinde..

Son düzenleme:
arayıp sordum arkadaşlar..naylon poşetlerin içinde yapay istiridyeler varmış uzaktan balık gibi görünüyor dedi bayan..emin oldum yani gerçek balık fln yokmuş içinde..

Ben de aradım , balık değilmiş , misina dediler bana da. İçim rahatladı. Hepinize çok teşekkürler ve vaktinizi boşuna almışım , affedin. Markaya da bir özür e-postası attım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…