- 26 Aralık 2016
- 1.679
- 519
- 123
Merhaba, menopoz öncesi sinyalleri neydi acaba biraz bahseder misiniz? Gecikme ne kadar oluyordu, ateş basması ne zaman başlıyorSağolasın @HuMIsmaKötü bir şey yok canım, çok şükür. Sabah hastaneye Zoladex iğne yazdırmaya gittim, raporum olduğu için devlet hastanesindeki aile hekimi de yazabildi. Çok sıcaktı hava, hastane çıkışı bir de sağlık ocağına uğradık Babamın ilaçlarını yazdırmak için. Öğlearası ve sonrası doktoru biraz bekledik. İlaçları alıp gelmemiz akşamüzerini buldu. Yorulmuşuz.
Şu an 49 yaşındayım, yakında 50'ye basacağım. Menopoz öncesi adet düzensizliği, yoğunluğu durumları yaşamaya başladım. 20 günden fazla sürüyordu reglim bazen ve hangi tarihte regl olacağımı kestiremez duruma geldim, tarihleri şaştı. Miyomlar da mevcut. Mirena, hormonlu spiral yoğun regl süreci yaşayan hanımlarda çoğunlukla azaltmakta faydalı oluyormuş, hatta regl olmayanlar da varmış. 1 sene önce doktorumun önerisiyle mirena takıldı. Mirenaya rağmen adetler uzun ve düzensiz olunca doktorum Zoladex 3.6 mg iğne ile hormonlarımı 3 ay boyunca baskılayacak ve regl olmayacağım.
Zoladex iğne olacağım bu 3 aylık süreçte şişlik, baş ağrısı, kilo alma durumları beklenen yan etkiler arasında maalesef.
Ama bir yandan da regl olmayacağıma seviniyorum. Demirim çok düşüktü kansızlıktan, alt sınırda idi. Biraz kendimi toparlayacağım.
Ben pnun kapsül olanını kullanıyorum sabahları. Diyetisyenim vermişti şişkinliği alır diye. Bol suyla alıyorum. Ama işe yaratıp yaramadığı ı bilmiyorum. Sdm 14 diye bir şey kullandım. Onu da diyetisyen verdi. O da mesela direkt wc ye çıkarıyordu beniKızlar bir tane Bromelian şurubu var ya mutlaka görmüşsünzdür onu deneyen var mı ? İnfluencerler çok öneriyor
Waaaaooowww 60 squaaat TebriklerSelam güzel hanımlar
Sabah limonlu su
Öğlene doğru tarçınlı türk kahvesi
13.00 ilk öğün
17.00 son öğün
2,5 lt su
Yeşil çay
60 squat
30 dk tempolu yürüyüş
espressoc Chocolita
Eki Görüntüle 3641387 Eki Görüntüle 3641388 Eki Görüntüle 3641389
Akşam öğünü atlamak kilo vermede çok etkili oluyor dayanabilmen iyi olmuşKızlar ben bugün kahvaltıyla duruyorum. Akşam yemeği yiyecektim aslında ama fırsatım olmadı. Açım. Baş ağrısı var. Her şeyin farkındayım ama bu saatten sonra da yemek istemiyorum. Bugünde böyle olsun diyeyim. Uyuyunca geçer.
Kahvaltım
2 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim peynir
6 çeri domates
2 kase kadar kavun
Omlet yapmıştım ondan 4-5 çatal
Ayran içeyim bari.
1 Büyük bardak ayran
espressoc squata halim kalmadı. Sabah yapamadım dışarıdaydım
Bi kaç gündür 60Waaaaooowww 60 squaaat Tebrikler
Bunu görünce aç kalıcaz diye korktum bi anKarbonhidrat içeren besinleri üç ana grupta inceleyebiliriz:
1. Tahıllar ve Unlu Mamuller
Ekmek (özellikle beyaz ekmek)
Pirinç
Bulgur
Makarna
Yulaf
Mısır ve mısır gevreği
Börek, simit, poğaça, kek, bisküvi
2. Sebze ve Meyveler
Patates, tatlı patates
Havuç, bezelye, mısır
Muz, üzüm, incir, kiraz, hurma (şeker oranı yüksek)
Elma, armut, portakal, şeftali, erik
Kavun, karpuz
3. Baklagiller ve Kurubaklagiller
Nohut
Mercimek
Kuru fasulye
Barbunya
Börülce
4. Süt Ürünleri
Süt ve yoğurt (laktoz içerir)
Ayran
5. Şeker ve İşlenmiş Ürünler
Sofra şekeri
Bal, reçel, pekmez
Çikolata, tatlılar, şekerlemeler
Gazlı içecekler
Chocolita @TheDandelion @acqua @labellevie yiitee Pembe Lotus armin83 @Gelgör @Mavistez
@Aslıöğretmen
@BierfiD u t
Hayır yemeyeceğiz değil sadece karbonhidrat içeren besinler bunlar bizim yemeyecek olduklarımız un ve bakliyat
Ama olmaması lazım mutlaka bir sebebi vardır. Doktor ne diyor peki canım
Espres bilgiler için sağol canımbütün Karbonhidrat içeren besinleri yazdın
Sağlıklı Karbonhidrat yiyebiliriz.
Baklagiller serbest yitecim. Bulgur pilavı da sağlıklı Karbonhidrat grubunda. Sadece dikkatli tüketilmesi gerek 4 kaşığı geçmemeli. Ben kontrolleri buna göre yapmıştım. Fazla yersek şişkinlik yapar. Süt ürünleri sebze meyve sağlıklı Karbonhidrattır. Ama meyve de dikkatli tüketilmeli. Fazlası sağlıksız.
Sağlıksız olanlar ilk sayfada kısaca tabloda da yazar. Bildiğimiz şeyler aslında kızlar
DirenBende resmen aranıyorum şu an her bulduğumu ağzıma atma isteği var. Regl geliyor. Direniyorum
Misafir varken ve ben misafirken yiyorum ya. Midem kötü demek kurtarıcı olabiliyor.Doğum günümde 70 olmam zor. En iyi ihtimalle 72 olabilirim. Ama tam performansla. Beslenme programına tam uymam gerekiyor.
Önümüzdeki hafta paketli gıda çikolata vs tatlı şeyler yasak. Tam ihtiyacım olan
Ay bir de misafirler geliyor bu haftasonu. 2 hafta kalırlar. Ama elimden geleni yapıcam ya
2gün diyet dışı. Squat yok. Bugünkünü de attım şimdi.
Geçmiş olsunKızlar dündendir ciddi mide krampları geçiyorum niye oldu anlamadım ilaç aldım hiç fayda etmedi
Geçmiş olsunKızlar ben bugün kahvaltıyla duruyorum. Akşam yemeği yiyecektim aslında ama fırsatım olmadı. Açım. Baş ağrısı var. Her şeyin farkındayım ama bu saatten sonra da yemek istemiyorum. Bugünde böyle olsun diyeyim. Uyuyunca geçer.
Kahvaltım
2 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim peynir
6 çeri domates
2 kase kadar kavun
Omlet yapmıştım ondan 4-5 çatal
Ayran içeyim bari.
1 Büyük bardak ayran
espressoc squata halim kalmadı. Sabah yapamadım dışarıdaydım
Haftaya tam uymak istiyorum bende. Tam olarak kilo verme engelim bu şekerli gıdalarHaftaya sıfır şeker haftasıymış. Dayanmalıyız. Tartı güzel olacak.
Çok çok zorlanıyorum bu hafta. Hem şeker hem hamur işini kestimHaftaya tam uymak istiyorum bende. Tam olarak kilo verme engelim bu şekerli gıdalar
Bende çaya arada az şeker atıyorum belki onu birakirimHaftaya tam uymak istiyorum bende. Tam olarak kilo verme engelim bu şekerli gıdalar
İnşallah bakalım. Aslında çok tatlı yemiyoruz ama yine de arada küçük kaçamaklar oluyorHaftaya sıfır şeker haftasıymış. Dayanmalıyız. Tartı güzel olacak.
Maşallah bak nasıl da alıştı vücudumuzBi kaç gündür 60
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?