kuzum aradım bugün tam 10 dk müzik dinlettiler sinir oldum ya kapattım bende bekle bekle bekle agaç oldum ..:))
kızlaarr KKTC den cevap geldi ama fiyat yazmamışlar...Cinsiyet ayrımı için yumurta rezervi çok önemliymiş günü birlik davet ediyorlar durumumuza karar vermek için...Pehhh bir fiyat alamdım ya:S
Dahili numarayı bilmeyince çok bekletiyorlar ya:18:Bende tüp bölümünün dahilisini bilmiyorum ama dişini sık bekle olmadı azarla azcuk kaçtır arıyorum telde bekletiyorsunuz dakikalarca falan de bağlarlar hemen:)
cakal onlar kız fiyat veririlermi boşver sen KKTCyi burda daha iyileri vardır.:))
kız karşıma insan çıksa azarlıcamda hep bant kaydı bende kapadım poff:)))
:))Var tabi canım ben cinsiyet tayinini merak ettiğimden sordum...
Buarada kızlaarrr bu aşılamalar bana kilo aldırdı ya 53 tüm 58 oldum ve sürekli yiyesim var hüüüüObez olucam sonunda
ooo 5 kg baya almışın kuzum ya bende eşim askerdeyken plates yaptım 6 ay falan aşılama döneminde 1 kg aldım ama dana gibi yemek yiyorum benimde istahım bi açıldı sorma :)))
saol canım eşimle ağlayıp duryoruz sabahtan beri ama buay ara verecek doktor ağostorta ikinci aşılama
Canım o ayrımı doktor yapıyor durumuna yumurta durumumuza göre.Bende çok bilmiyorum topikte kızlara sordum sağolsun onlardan aldım o yazıyı...Yumurtaları önce baskılayıp sonra coşturuyorlar canım ben geçen sene ağustosta tatile çıkıcam diye doktor doğumkontrol ilacı vermişti regli tarihimi öne çekmek için ve bir ay da yumurtaları baskılamış oluruz bunla önümüzdeki ay fazla olur demişti gerçektende ağustos sonu reglim de coşmuştu yumurtalar hatta aşılama olacaktı ozaman da yapamadık fazla olunca ve ilk kimyasal gebeliğim de oldu eylül de...Anladığım kadarı ile tüpte de böyle bir şey yapıyorlar çünkü adet olarak fazla yumurta geliştirmeye çalışıyorlar ki fazla embrio geliştirsinler...
http://www.kadinlarkulubu.com/tup-b...denemesi-yaptiracak-anne-adaylari-buraya.html Gurubun adresi bu canım bende boş zamanlara hem okuyorum hem sorular soruyorum
demekki eylülde düşünüyorum bi ay öncesinden gitmek gerekiyor.Biraz araştırdım kısa protokol yumurtalık rezervi az olanlara uygulanıyormuş galiba.bi de kaç çeşiti varmış ya konforlusu ilaçsızı doğalı.. daha neler öğrencez :):):) gerçi heryer yapamıyormuş galiba eurofertilde yapılıyormuş da karşıda bana uymazz napcam bilmiyorum :S:S
Baya aldım dimi hüüü
Bayramda da tatile gidicem 1 ayda veririm herhalde yaa ama böyle yersem çok zorrrrBenim dietim var onu yapıcam artık napalım vericez birşekilde ilk aşılamada 15 gün yedim yattım resmen ya Şimdi de iştah fena offf ...
Sorma canım ya tüp bebek süreci biraz meşakkatli birazda karışık geldi bana ama başlayınca onuda çözeriz biz
Vallahi çeşit çeşit allahım yeterki bebeğimiz olsun sağsağlim sağlıklı sıhhatli herşeyi yaparız yeterki gelsinler...Evet canım 1 ay önceden gitmekte fayda var sanırım banada öyle geliyor...
kızlar bu hormon ilaçları mı kilo yaptı yoksa aşılama sürecindeki hareketsizlikten mi oldu bilmiyorum ama ben de 1 beden büyüdüm resmen. 59'dum 61.5 olmuşum pöööff egzersiz şart
Canım ben de araştırdığım kadarını söyleyeyim, aşılamadan farkı daha fazla yumurta için daha fazla hormona maruz kalıcaz, sonrasında yumurta toplama ve transfer işlemleri var. yumurta toplama lokal veya genel anestezi ile yapılabiliyormuş. transferde anesteziye gerek yokmuş.
Benim çok merak ettiğim bir konu var, diyelim ki 15 yumurta toplandı ve farzı mahal 10 tanesi döllendi. 1 tanesini transfer ettik diyelim, kalan 9 tane embriyo ne olacak? ölüme mi mahkum edicez, neticede bizim ve eşimizden bir parça ve uygun ortamı bulsalar belki de hayat bulacaklar. kalan embriyolar da birer canlı olarak ele alınıyor mu acaba, hadi dondurduk diyelim hepsini birden transfer etmek gibi bir durum zaten olamaz.
Öffffffff kafam çok karışık bu konularla ilgili, bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi?
Canım kaliteli olarak döllenenleri transfer ediyorlar zaten kalanlarıda donduruyorlar eğer ilkinde tutmazsa tedavi- ki inş öyle bir şey olmaz-2.tedavide direk dondurulanlar kullanılıyor Veya mesela tuttu ama yine saklanıyor onlar 2.çocuk için tabi bu tercihe kalmış...
peki ikinci veya üçüncü çocuk için de kullandıktan sonra kalanlar (kalan olursa tabi) nolacak işte benim sorum o asıl
embriyo katili mi olcazonlar da birer canlı olarak mı düşünülüyor acaba
Canım onlar canlı olarak düşünülmüyor bence döllenmiş hücre onlar canlı olarak düşünecek olsak ozaman her tüp tedavisinin tutması gerekir nasılsa canlı mantığıyla gidersek ama tutmuyor hücreler bölünerek çoğalıyor sana transfer edildiğinde de çoğalmaya devam ediyor ve o şekilde canlanıyor...Hee tabi tek bir hücre bile aslınca canlı olarak kabul edilirse senin dediğin mantıklı geliyor fakat kopan saçta bile canlı hücreler var...yok yaww katil falan olmuyoruzdur benimde kafamı karıştırdın kuzum yaaa
evet canım eveeettt rahime tutunduktan sonra hayat buluyor:)Aynen sorunun cevabını kendin verdinorası öyle tabii, ona bakacak olursan spermler kadının rahminde 3 gün canlı olarak kalabiliyorlar ama yumurta hücresiyle buluşursa embriyo yani cenin oluşuyor ve rahme tutunduktan sonra da hayat buluyor.
hmmmm, sorunun yanıtını kendim mi verdim acaba "rahme tutunduktan sonra hayat buluyor" diyerek..
valla benim de kafam bayağı karışık canım yaaa
kızlarrrr yumoşlarım büyümemiş 3 yumoşum var biri 15mm diğeri 13mm bi diğeri 9 mm çarşamba bidaha gidicem büyümüş olursa herhangi biri cumaya aşılama olucam bakalım hayırlısı bu sefer ben çok istekli değilim ya sıkıldım hastaneye gitmekten
saol canım eşimle ağlayıp duryoruz sabahtan beri ama buay ara verecek doktor ağostorta ikinci aşılama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?