sibelimmmmmmm testin ilk 10 dk sı tek çizgi 30 dk dan sonrası çift çizgi oldu o yüzden kafam karıştı doktor perşembe çağırdı eşimde bu konularda çok rahat kan verelim desem kızar hemen sabret 2 gün sonra doktordan öğreniriz acelen ne der
Sinemcim testin kullanma kılavuzunda kaç dakikadan sonra geçersiz sonuç göstereceği yazar muhakkak, istersen bakıver ona göre değerlendir canım. inşallah hamişsindir ben senin yerinde olsam kan testine giderdim hemen :)
Ayyy işte bende ondan korkuyorum bende aşilama öncesi klomen tedavime 1 ay ara verip aşilamaya geçecektim ve ara verdiğim ay adet olmadım şimdide aynısı olur diye korkuyorum valla ama inş olmaz seninkide inş gecikmez canım ya yoksa birde onunla uğraşmak can sıkıyorİçimde kalmasın sonra tüh deneseydim keşke dememek için 2. aşılamaya kadarki bekleme sürecinde deneyeyim diyorum. kısmet bakarsın belki o arada hamiş kalırım inşallah :)
yaa kızlar ben ovulasyon testi almıştım, bugün reglimin 20.günü ve 12. günden beri hergün yapıyorum halen çift çizgiyi yakalayamadımsürekli silik çizgi çıkıyor. geçen ayki iğnelerin etkisiyle bu ay kesin yumurtlarım diyordum ama herhalde olmayacak, bundan dolayı sanırım reglim de gecikecek. pööööffffff
Ayy testin içinde ilk 10 dk falan yazıyor ama ben hic 1 saat sonra çift çizgi görmedim testlerimde yasibelimmmmmmm testin ilk 10 dk sı tek çizgi 30 dk dan sonrası çift çizgi oldu o yüzden kafam karıştı doktor perşembe çağırdı eşimde bu konularda çok rahat kan verelim desem kızar hemen sabret 2 gün sonra doktordan öğreniriz acelen ne derneyse 2 gün dayan bakalım yarın sabahki ilk idrarınla bir test daha denesene canımm ilk idrarda daha yoğun oluyormuş hormon düzeylerii...
Kızlaarr birşey sorucamm benim adetimin 7.günü bugün 5_6gün surer normalinde 6.gün bir iki damla gelir kesilirdi hep dün strecli koşumdan sonra kesilmek uzereyken artma oldu bugünde hala kesilmedi acaba spor yaptım diye mi anlamadım yaw???
Kızlaarr birşey sorucamm benim adetimin 7.günü bugün 5_6gün surer normalinde 6.gün bir iki damla gelir kesilirdi hep dün strecli koşumdan sonra kesilmek uzereyken artma oldu bugünde hala kesilmedi acaba spor yaptım diye mi anlamadım yaw???
e ne güzel işte :) için temizleniyo
Sinemcim testin kullanma kılavuzunda kaç dakikadan sonra geçersiz sonuç göstereceği yazar muhakkak, istersen bakıver ona göre değerlendir canım. inşallah hamişsindir ben senin yerinde olsam kan testine giderdim hemen :)
CANIM markası NOVA diye bir gebelik testi almışım içinde şu zamandan sonrası geçersiz diye bişey yazmıyor malesefher testte olduğu gibi 5 dk bekleyin diyor okadar, ama azönce araştırma yaptım çok kötü markaymış hemen hemen herkeste 10 dk sonra çift çizgi çıkıyormuş belki yarın gene yaparım yada perşembeye ne kaldı ki der beklerim
Canım dur hemen asma suratını ya!Kan testi yaptırmadan hamile değilim ya da hamilemiyim deme zaten azcuk sabırrr nelere katlanıyoruz bu yolda 2 gün daha sabret ya da yarından git yptır kan testini için rahatlasın ama hemen olumsuz düşünme..Gebelik testinin sonucu okunurken testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman süresince beklenmelidir. Bazı durumlarda test negatif olmasına rağmen bir süre daha beklendiğinde hafif bir çizgi ortaya çıkabilir. Bu şüpheli sonucu belirtir. Ya hamile olmanıza rağmen hCG değeri testin saptayabileceği düzeylere ulaşmamıştır ya da hamiel değilsinizdir ancak test reaksiyon vermektedir. Her iki durumda da testin 1-2 gün sonra tekrar edilmesi ya da kanda gebelik testi yapılması uygundur. İdeal olan testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman sonrasında sonucu yorumlamaktır.
Test neden hatalı sonuç verir?
Testin hatalı negatif sonuç vermesinin temel nedeni duyarlılığının kandaki düşük düzeydeki hCG değerlerini saptamaya yetmemesidir. Testin erken yapılması bunda en önemli faktördür. Testin bozuk ya da son kullanım tarihinin geçmiş olması da bir diğer etkendir.
Hatalı pozitif sonuçlar ise daha nadir görülür. Bu gibi durumlarda bazen idrardaki başka bir hormona (örneğin LH) çapraz reaksiyon gelişebilir. Bir başka neden de kimyasal gebeliklerdir. Çok erken dönemde test pozitif çıkmasına rağmen daha sonra klinik olarak gebelik fark edilemeden embryo canlılığını yitirir ve kan hCG değerleri düşmeye başlar.
İnfertilite tedavilerinde yumurta çatlatmak amacıyla yapılan hCG enjeksiyonları sonrasında da hatalı pozitif sonuçlar görülebilir. Bu nedenle test son hCG enjeksiyonundan 10-14 gün sonra yapılmalıdır.
Testin hatalı pozitif sonuç vermesi oldukça nadirdir.Bu nedenle pozitif sonuç varlığında ek incelemeye gerek duyulmazken negatif olması mutlaka gebe olunmadığı anlamına gelmez
MALESEF BU SURUMDA HAMİŞ DEĞİLİM
Canım dur hemen asma suratını ya!Kan testi yaptırmadan hamile değilim ya da hamilemiyim deme zaten azcuk sabırrr nelere katlanıyoruz bu yolda 2 gün daha sabret ya da yarından git yptır kan testini için rahatlasın ama hemen olumsuz düşünme..
doğru diyorsun canım amannnnnnnnnnnnnn canı ceheneme yawwwwwwww ne yapayım yani demi
siboşşşşş benide valizinde götürsene amerikaya azcuk gezeriz
Canım dur hemen asma suratını ya!Kan testi yaptırmadan hamile değilim ya da hamilemiyim deme zaten azcuk sabırrr nelere katlanıyoruz bu yolda 2 gün daha sabret ya da yarından git yptır kan testini için rahatlasın ama hemen olumsuz düşünme..
doğru diyorsun canım amannnnnnnnnnnnnn canı ceheneme yawwwwwwww ne yapayım yani demi
siboşşşşş benide valizinde götürsene amerikaya azcuk gezeriz
Hehh boşver canım bekle gününü oldum olası sevmedim zaten şu idrar testlerini
Haahah olur canımmmm daha bilet ve vize alamasamdagezerik beraberrr
Hehh boşver canım bekle gününü oldum olası sevmedim zaten şu idrar testlerini
Haahah olur canımmmm daha bilet ve vize alamasamdagezerik beraberrr
walla bende ikna edebilsem seneye almanyaya gidelim diyodum bizimde teyzeler orda ama malesef 1 aya kadar ev alcaz kredi çekcez o yüzden benim almanyamda hayall oldu :2:
kızlar bu arada bana müsadeeee karnım acıktı bişeyler atıştırcam bide acayip kirpiklerim dökülüyor nedenkine acabahepinizi öpüyorummmmmmmmmmm
kızlar, ben haziranda 1.aşılamamı yaptırmıştım fakat tutmamıştı, eylüle kadar ara vericem 2.aşılamayı eylülde düşünüyorum fakat bu ay 30.günümdeyim regl olmadım henüz. bazen mevsimsel değişimlerde 3-5 gün ileri attığı olmuştu, test alıp yapmak istemiyorum çünkü tek çizgi görünce moralim bozuluyor, hiçbir hamilelik belirtilerimde yok ayrıca, regl belirtilerim var, karın ağrısı göğüslerim şişti ama biraz indi sanki, üşüyorum bi de bi kaç gündür, sizce biraz beklemeli miyim yoksa bu ay aşılamdan sonra bi mucize olmuş olabilir mi, inşallah öyledir :)
walla bende ikna edebilsem seneye almanyaya gidelim diyodum bizimde teyzeler orda ama malesef 1 aya kadar ev alcaz kredi çekcez o yüzden benim almanyamda hayall oldu :2:
Olsun canım ev daha önemli valla sonra gidersiniz bebişinle inş..
canım benim göğüslerim adete yakın şişer indiği günün ertesi regl olurum :) inşallah sen olmazsın ama kendini kaptırma mevsim geçişi dediğin gibi oluyo böyle şeyler bir kaç gün daha bekle hala adet olmazsın yaparsın bi test.. ama okadar çok yanıldım ki ben alışkınım artık böyle durumlara
haklısın ben en iyisi bi 10 gün daha bekliyim :) çünkü yaşamadığım bişey değil , 5 gün 6 gün geciktiği oluyordu, ama yinede işte her ay acaba acaba mı diyorum. 10 gün olmadan test yapmıcam bu sefer kesin kararlıyım. sen 3.aşılamana geçtin sanırım, ben 2.yi eylülde yapıcam.
Canım seninle aynı durumdayız, ben de ilk aşılamamı haziranda yaptırdım ve ikincisi için eylülü bekliyorum, bu aradaki süreçte tek temennimiz evde hamile kalmamız :)haklısın ben en iyisi bi 10 gün daha bekliyim :) çünkü yaşamadığım bişey değil , 5 gün 6 gün geciktiği oluyordu, ama yinede işte her ay acaba acaba mı diyorum. 10 gün olmadan test yapmıcam bu sefer kesin kararlıyım. sen 3.aşılamana geçtin sanırım, ben 2.yi eylülde yapıcam.
Canım seninle aynı durumdayız, ben de ilk aşılamamı haziranda yaptırdım ve ikincisi için eylülü bekliyorum, bu aradaki süreçte tek temennimiz evde hamile kalmamız :)
yok canım 3. yü beklemicem direk tüp bebeğe gidicem eylülde .. boşa zaman harcıyomuşum gibi geliyor bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?