Aşılama Haziran 2013 te aşılama

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Ayyy işte bende ondan korkuyorum bende aşilama öncesi klomen tedavime 1 ay ara verip aşilamaya geçecektim ve ara verdiğim ay adet olmadım şimdide aynısı olur diye korkuyorum valla ama inş olmaz seninkide inş gecikmez canım ya yoksa birde onunla uğraşmak can sıkıyor

e ne güzel işte :) için temizleniyo

Gebelik testinin sonucu okunurken testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman süresince beklenmelidir. Bazı durumlarda test negatif olmasına rağmen bir süre daha beklendiğinde hafif bir çizgi ortaya çıkabilir. Bu şüpheli sonucu belirtir. Ya hamile olmanıza rağmen hCG değeri testin saptayabileceği düzeylere ulaşmamıştır ya da hamiel değilsinizdir ancak test reaksiyon vermektedir. Her iki durumda da testin 1-2 gün sonra tekrar edilmesi ya da kanda gebelik testi yapılması uygundur. İdeal olan testin kullanma kılavuzunda belirtilen zaman sonrasında sonucu yorumlamaktır.

Test neden hatalı sonuç verir?
Testin hatalı negatif sonuç vermesinin temel nedeni duyarlılığının kandaki düşük düzeydeki hCG değerlerini saptamaya yetmemesidir. Testin erken yapılması bunda en önemli faktördür. Testin bozuk ya da son kullanım tarihinin geçmiş olması da bir diğer etkendir.

Hatalı pozitif sonuçlar ise daha nadir görülür. Bu gibi durumlarda bazen idrardaki başka bir hormona (örneğin LH) çapraz reaksiyon gelişebilir. Bir başka neden de kimyasal gebeliklerdir. Çok erken dönemde test pozitif çıkmasına rağmen daha sonra klinik olarak gebelik fark edilemeden embryo canlılığını yitirir ve kan hCG değerleri düşmeye başlar.

İnfertilite tedavilerinde yumurta çatlatmak amacıyla yapılan hCG enjeksiyonları sonrasında da hatalı pozitif sonuçlar görülebilir. Bu nedenle test son hCG enjeksiyonundan 10-14 gün sonra yapılmalıdır.

Testin hatalı pozitif sonuç vermesi oldukça nadirdir.Bu nedenle pozitif sonuç varlığında ek incelemeye gerek duyulmazken negatif olması mutlaka gebe olunmadığı anlamına gelmez

MALESEF BU SURUMDA HAMİŞ DEĞİLİM

Canım dur hemen asma suratını ya!Kan testi yaptırmadan hamile değilim ya da hamilemiyim deme zaten azcuk sabırrr nelere katlanıyoruz bu yolda 2 gün daha sabret ya da yarından git yptır kan testini için rahatlasın ama hemen olumsuz düşünme..

kızlar bu arada bana müsadeeee karnım acıktı bişeyler atıştırcam bide acayip kirpiklerim dökülüyor nedenkine acaba hepinizi öpüyorummmmmmmmmmm

kızlar bu arada bana müsadeeee karnım acıktı bişeyler atıştırcam bide acayip kirpiklerim dökülüyor nedenkine acaba hepinizi öpüyorummmmmmmmmmm

Yaaa bi yerde okumuştum hamilelik belirtisinde kirpiklerin karışması yaZıyodu ya bide hamileymişsin ne güzel olur dualarım seninle )

kızlar, ben haziranda 1.aşılamamı yaptırmıştım fakat tutmamıştı, eylüle kadar ara vericem 2.aşılamayı eylülde düşünüyorum fakat bu ay 30.günümdeyim regl olmadım henüz. bazen mevsimsel değişimlerde 3-5 gün ileri attığı olmuştu, test alıp yapmak istemiyorum çünkü tek çizgi görünce moralim bozuluyor, hiçbir hamilelik belirtilerimde yok ayrıca, regl belirtilerim var, karın ağrısı göğüslerim şişti ama biraz indi sanki, üşüyorum bi de bi kaç gündür, sizce biraz beklemeli miyim yoksa bu ay aşılamdan sonra bi mucize olmuş olabilir mi, inşallah öyledir :)

canım benim göğüslerim adete yakın şişer indiği günün ertesi regl olurum :) inşallah sen olmazsın ama kendini kaptırma mevsim geçişi dediğin gibi oluyo böyle şeyler bir kaç gün daha bekle hala adet olmazsın yaparsın bi test.. ama okadar çok yanıldım ki ben alışkınım artık böyle durumlara

haklısın ben en iyisi bi 10 gün daha bekliyim :) çünkü yaşamadığım bişey değil , 5 gün 6 gün geciktiği oluyordu, ama yinede işte her ay acaba acaba mı diyorum. 10 gün olmadan test yapmıcam bu sefer kesin kararlıyım. sen 3.aşılamana geçtin sanırım, ben 2.yi eylülde yapıcam.

yok canım 3. yü beklemicem direk tüp bebeğe gidicem eylülde .. boşa zaman harcıyomuşum gibi geliyor bana

Canım seninle aynı durumdayız, ben de ilk aşılamamı haziranda yaptırdım ve ikincisi için eylülü bekliyorum, bu aradaki süreçte tek temennimiz evde hamile kalmamız :)

Canım seninle aynı durumdayız, ben de ilk aşılamamı haziranda yaptırdım ve ikincisi için eylülü bekliyorum, bu aradaki süreçte tek temennimiz evde hamile kalmamız :)

inşallah aşılamaya yada tüp bebeğe gerek kalmadan hamile kalırız kendiliğinden :) böyle olanlarda biliyorum ben.

yok canım 3. yü beklemicem direk tüp bebeğe gidicem eylülde .. boşa zaman harcıyomuşum gibi geliyor bana

bence 3. de dene derim, benim arkadaşım tüp bebek yaptıracaktı devlette, aşılamaları prosedür gereği denerken 3.de hamile kaldı çok şükür, bende 3 kere şansımı denerim artık. zaten tüp bebeği de hemen yaptıramam seneye yazın falan yaptırabilirim ancak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…