Hazırcevap kayınvalide ve görümce?

İyi sabretmissiniz valla okurken bunaltı geldi Allahtan eşiniz mantıklı bir insanmış
 
Bu kadar sık gitmeyin boşverin. Bizim komşunun da kızları evledikleri gibi her gün anasındalar. Oğluyla gelini birkaç günde bir geliyor. Kadının gözüne batıyor gelin getirmiyor oğlumu diye. Halbuki asıl kızları ve damatları her gün gitmekle hata ediyor ama anlayana işte.
He deyin geçin bence de. Ters bir espri yaparlarsa da siz de yapın aynı şekilde gülerek ne olacak. Bakalım o zaman da kocanız kardeşine annesine ne var burada kötü bir şey demedi ki diyecek mi?
Şu aradaki dengeyi sağlayamayan, pasif, anacı erkekleri bir kaşık suda boğasım var da neyse, yorulduğuma değmezler
 
Okurken daraldım resmen. Ben olsam asla gitmem okadar. Haftada bir gidiyorum maksimum yeter de artar bile. Oglu cok meraklıysa her gün o gitsin. Sen bu kafayla daha cok yıpranırsın otur evinde keyfine bak bak ne kayınvalidesi ne görümcesi yaaa.
 
Görümcemin konuşma şeklini attığı kahkahayı duysaydınız eminim benim gibi düşünürdünüz..Bide diğer konularda başka insanlar hakkında yaptığı yorumları duyduktan sonra asla iyi niyetli gelmiyor.Üslup malesef çok kötü
 
pardon bana az koymuşsun diyen görümcem..Kayınvalidem değil.orda bi yanlışlık olmuş..Kayınvalidem dese bu kadar rahatsız olmam..Bide görümcemin tavrı o kadar çirkinki o ona yetermi hiç yani sen ne biliyosun o ne kadar yer..anlamında
 
İyi sabretmissiniz valla okurken bunaltı geldi Allahtan eşiniz mantıklı bir insanmış
Benim huzur yokdu canım görümcelerden çektim k.v demde kızım yengeniz büyük ve tek yengeniz yapmayın etmeyin değil kızları onları dolduruşa getirirdi onlarda küserlerdi benimle eşimle konuşmazlardı esimde cok şükür gördü açıkdi gözleri darısı seninkinin başına yanlız çocuğun yoksa bence getirmelisin esin o zaman zaten dibinden ayrılmaz
 
Valla çok sevindim adınıza yalnız konu sahibi değilim yorumları okumaya geldim sizinkine cevap veresim geldi
 
Aska anlayamayacağım. Gelin de akşama kadar biz de dursun damat da işten yorgun gelip bize gelsin. Ataerkillikse alt yapı kızı da kayınvalidesinde dursun. Evlat sevgisi ise mevzu, daraltarak çocuğunun hayatına bu kadar müdahale ederek sevemezsin. Gelinin gelmezse de çocuğun seni görüp gidiyor.
Yok yom hiç bir şeyi beğendiremezsin. Her gün gitsen de başka dert bulurlar.
Ancak çocuk yetiştirirken hoşlanmadığınız, yanlış bulduğunuz şeyler de mevcut ise eşinizle konuşup bunu doğru bir yola sokmanız gerekiyor.
 
Benim kayinvalidemde de patavatsizlik ve laf sokma huyu cok var. Bisey soyler ben tepki verince hemen saka yaptim der gulerek. Ama bana cok itici gelir. Gecen gun sohbet arasinda balkonu yikiycam saldalye masalari cifliycem gidince vs dedim, sen de bi balkonu yikayamadin tembel gelin dedi gulerek. Espri yaparmis gibi lanse edip aslinda kendi dusuncesini soyluyor. Ben de iki gunde tozlaniyor cadde uzerindeyiz siz de biliyosunuz ki dedim. Tabi canim saka yaptim dedi. Bu en basit ornek. Ben 2 senelik evliyim ve daha nisan doneminde kayinvalidemin huyunu az cok anlamistim. Kendimce cozumu de mesafe koyarak buldum. Hem guleryuzlu hem mesafeli. Bize bu surecte 4 5 kere gelmislerdir kayinvalidemler, ki evlerimiz yakin. Daha yeni evliyken bir suru alakasiz konu komsuyu toplayip oturmaya gelecekti de esim istemedi neyse ki. Yani demem o ki ben biraz bastan korudum mesafemi. Ama sizin icin de hala gec degil. Bakin, kimsenin sozlerini cekmek zorunda degilsiniz. Kimsenin evine zirt pirt gitmek zorunda degilsiniz. Daha 1 senelik evlisiniz. Tavrinizi yeri geldikce koyun. Onlar kim ki? Brlki esiniz olmasa hayatinizda donup de selam vermeyeceginiz insanlardi. Saygili ve mesafeli iliski en net cozum. Bir de sunu diyeyim,kayinvalidemle ev isi temizlik vs gibi konularda hic yuz goz olmadim, olmam. Eger onlarda bisey yemissem kendi tabagimi yikarim ya da topluca yemissek sofrayi kurup kaldirma ve bulasik makinesine yerlestirmeye yardim ederim.
 
Geçiştirme önerim hala sabit. Geçiştirmeyip ne yapacaksınız ki zaten laf dalaşına mı gireceksiniz?

Bana fazla ince düşünüyorsunuz gibi geldi yine de. Ya da görümcenizi sevmiyorsunuz ne dese size ters geliyor.
 
Hiç mi nişanlı kalmadınız ne bileyim görmediniz mi önceden hayat tarzlarını, böyle hayat mı geçer kvmi bir ay aramadığım olur, neden üç güne aramanız gereksin. Çok pasifsiniz çok..
malesef çok prim verdim benim cvp veremediğimi görünce dahada üstüme geldiler..Şu saatten sonra nasıl bu imajı yıkarım bilmiyorum..Bu insanlar seni sürekli yetersiz gördüğünü ima ediyor sürekli her ortamda kendilerini övüyor.Benimse o huyum yoktur bi yemeği bi tatlıyı çok güzel yapsam bile övünüp durmam..Karakter meselesi..
 
Hic anlamiyorum bu surekli kv gorusme zorunlulugunu. Sizi arayip laf soktugunda 'Annecim evde yapacak cok is var' deyin. Bir gun mutfak dolabini indireceginizi, bir gun giysi dolaplarini temizleyeceginizi falan soyleyin aradiginda. Hic uyduramiyorsaniz dogruyu soyleyin. Evimde vakit gecirmeyi seviyorum, gelemiyorum deyin. Laf vururlarsa vursunlar. Orali olmayin. Zamanla sizi oyle kabul edecekler.
 
size şöyle soyleyeyım
kaynanaların hepsı gelını pancar motoru takılmıs gıbı durmaksızın tum ısını gucunu yapsın kendısını mutlu etsın egosunu oksasın ıster
ıclerındekı arzu vurcam kırbacı vurcam kırbacı tınısıyla

sız onların geyşası gıbı hızmetcısı gıbı kolesı gıbı de davransınız yıne de asla yaranamazsınız ve mutlu olamazlar

o yuzden benım kaynanam nıye boyle dıye uzulmek yersız gecen gun baska konuya daha yazmıstım bıyolojık sebeplerden kayınvalıdeler ''kaynanalık'' yapıyormus cooook eskılerden ılk ınsanlık tarıhınden berı varmıs kaynanalık yapmayan ıyı kalplı guzel ınsanların (8 mılyar dunya nufusunun ıcınde maksımum 150 kısı falandır heralde o ıyılerın sayısıda) onların ellerınden ayaklarından operım. onlar gercekten ıyı ınsan oldukları ıcın aksılık huysuzluk kotuluk yapmıyorlar onlar ıstısna

yanı bız gelınlerın bosvermeyı hayatımızın merkezıne koymamayı umursamamayı kapıyı kapattıgımızda dıs kapının mandalı oldugunu bılmemız gerek
sadece esınızın annesı delı de olsa hasta da olsa şizofrende olsa sadece esınızın annesı huzurunuzu kacırıyorsa gıtmeyın mesafe koyun gorusmeyın ama asla ama asla 2 gunluk dunyada gorumce eltı kaynana ıcın uzulmeyın nıye soyle dedı nıye boyle yaptı dıye onlar yuzunden uzulmek strese gırmek ıcın cok kısa hayat ve degmez.

bosverın. mesafe candır huysuz desınler soguk uzak desınler daha ıyı gercekten benım anladıgım bu
6 yıllık evlıyım bır kaynanam var dusmanımın basına vermesın ve benım gercekten anladıgım bu baska turlu mutlu olamazsınız cunku
 
Sık gitmeyin

Misafir gibi oturun

Telefon edin sana gelecektim de şu çıktı deyin

ÖNCe 3 güne sonra 5 güne çıkarın eşinize dert yanın ayyy annene de gidemedik deyin sonra arayı açın ve asla düzenli bir gün olmasın bu hafta Cuma gitti iseniz haftaya asla Cuma olmasın şu gün gelir diye beklenmesin

Haftada birden daha az gidin kursa gidin eğitime gidin ile girin ama kv ye gitmeyin
 
Bana kalırsa soğuk davranmaları kötü birsey değil . Sonuçta kavga tartışma olmuyor. Sen soğuk davran ,onlar soğuk davransinlar haftada 1 ya da 2 haftada bir gidin misafir gibi oturun ..Sadece çaya yardım edin . Bulaşık Vs yikamayin. İçtiğiniz cay bardaklarıni falan toplar tepsiyle mutfağa goturursunuz olur biter. Sizde aynı şekilde onlar geldiğinde is yaptirmayin. Saygılı olun yeterli bitti gitti . Eşiniz olmadan oturmaya gitmeyin eşiniz le oturup kalkana kadar standart muhabbet edilir . Soğuk olsun olmasın ne önemi var herkes üstüne düşeni yapmış olur.
Haftanın 4 gunü 5 günü ne işiniz varki orda. Ben kendi Kizkardesimle bile o kadar çok görüşsem biraz zitlaşma olur ister istemez. Ama kardes kayınvalide gibi olmaz..şurda kardesle istediğin kadar tartış sonra oturup çay içerken dedikodu yaparsanız . Ama kayınvalide veya başka birileri olsun kaldirilmaz. Haliyle mesafe candir.
 
4 gün evine gitmedim diye surat asacak kayınvalidenin aklına şaşayım.
Eşinizin gözlerindeki perde kalkmalı.
Ve siz biraz daha kendinize güvenmelisiniz.
Gitmek istemeyince gitmeyin.
Eşinizden yüz bulamıyorsanız sağlam bahaneler bulun eşinizi de inandırın ve gitmeyin.
Ne o öyle her gün onlarda. Evlenmeseydi o zaman kocanız da.
İlle büyüklerle durmak iş güç yapmak istiyor olsaydınız kendi anne babanızla yaşamaya devam ederdiniz değil mi?
Mesafe candır gerisi heyecandır
Gitmeyin valla bak. Açın arayı biraz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…