Görümcem sözde kayınvalidesi soğuk olduğu için aylardır görüşmüyor.Bebeği 5. ayına girdi daha yeni kayınvalidesini akşam yemeğe aldı.Virüsten dolayı çocuğu görememişler.Kayınbabası kanser hastası.Sanki onları çok seviyormuş gibi hastalar ondan gitmiyorum bayramda deyip, 3 gün sonra kocası istedi diye yemeğe çağırdılar.Bana bu durumu açıklama halindeler sürekli..Oysaki merak dahi etmiyorumda.Kendi kocası bayramın 1. günü 2 saatlik gidip annesini babasını görüp geldi.Buna rağmen sanki kendisi çok iyi gelin ama onlar çok kötü insanlarmış gibi anlatıyor.ve o hergün annesine geldiği için benim haftada 2-3 gün gitmem az bulunuyor.....Aska anlayamayacağım. Gelin de akşama kadar biz de dursun damat da işten yorgun gelip bize gelsin. Ataerkillikse alt yapı kızı da kayınvalidesinde dursun. Evlat sevgisi ise mevzu, daraltarak çocuğunun hayatına bu kadar müdahale ederek sevemezsin. Gelinin gelmezse de çocuğun seni görüp gidiyor.
Yok yom hiç bir şeyi beğendiremezsin. Her gün gitsen de başka dert bulurlar.
Ancak çocuk yetiştirirken hoşlanmadığınız, yanlış bulduğunuz şeyler de mevcut ise eşinizle konuşup bunu doğru bir yola sokmanız gerekiyor.
işlerim var dediğimde ne diyorlar biliyomusunuz..? Amaan 2 kişisiniz ne işi olacak sanki.ben o işi uykuda yaparım nolucak.Hic anlamiyorum bu surekli kv gorusme zorunlulugunu. Sizi arayip laf soktugunda 'Annecim evde yapacak cok is var' deyin. Bir gun mutfak dolabini indireceginizi, bir gun giysi dolaplarini temizleyeceginizi falan soyleyin aradiginda. Hic uyduramiyorsaniz dogruyu soyleyin. Evimde vakit gecirmeyi seviyorum, gelemiyorum deyin. Laf vururlarsa vursunlar. Orali olmayin. Zamanla sizi oyle kabul edecekler.
bunlar öyle insanlar değiller malesef..bulaşık yıkamamak ne demek..servis toplama vs. zaten yapıyorum.Daha 1 aylık evliyim görümcem yemekten kalan tencereleri imayla anne ben yıkarım sana kalmasın deyip bana bakıyordu.2-3 haftalık evliyken ben anneme gelip şu işi yaparım bu işi yaparım (yani sende yap) diye dem vuran biri.Ben onları ağırladığımdada herşeyi kendim yapıyorum zaten bi beklentim yok.Eşimin teyzesi bigün yalnızken bana -ben isterimki gelinim olsa sabahtan gelsin kahvaltısını bizde yapsın.evimde bi picaması olsun.Yani iş yapsın demek istiyor.kızım sen uzak duruyosun diyor bana.teyze dedim ben zaten haftanın 2-3 günü gitmeye çalışıyorum.Zaten mevsim kış 2 araç değiştirip nasıl gidiyim.sen desen onlar seni alırlar diyor birde..Bunların beklentileri çok çok yüksek.Bana kalırsa soğuk davranmaları kötü birsey değil . Sonuçta kavga tartışma olmuyor. Sen soğuk davran ,onlar soğuk davransinlar haftada 1 ya da 2 haftada bir gidin misafir gibi oturun ..Sadece çaya yardım edin . Bulaşık Vs yikamayin. İçtiğiniz cay bardaklarıni falan toplar tepsiyle mutfağa goturursunuz olur biter. Sizde aynı şekilde onlar geldiğinde is yaptirmayin. Saygılı olun yeterli bitti gitti . Eşiniz olmadan oturmaya gitmeyin eşiniz le oturup kalkana kadar standart muhabbet edilir . Soğuk olsun olmasın ne önemi var herkes üstüne düşeni yapmış olur.
Haftanın 4 gunü 5 günü ne işiniz varki orda. Ben kendi Kizkardesimle bile o kadar çok görüşsem biraz zitlaşma olur ister istemez. Ama kardes kayınvalide gibi olmaz..şurda kardesle istediğin kadar tartış sonra oturup çay içerken dedikodu yaparsanız . Ama kayınvalide veya başka birileri olsun kaldirilmaz. Haliyle mesafe candir.
Bir süre sonra beni eşime şikayet edeceklerinden o kadar eminimki..Çünkü daha sınırımı tam çizemedim.O zamanda eşim onlara hak verecek.Biz birbirine bağlı bi aileyiz uzak duruyosan dışarda kal bedelini öde der bana.Biz çok bağlıyız vs.Görümcem hergün kayınvalidemde olunca ben uzak oluyorum haliyle.Benim kendi ailemde ise gelinlerimizden sık sık gelsinler diye beklentimiz yoktur.Gider geliriz ama asla böyle hayatlarına müdahil olmadık.Bide burdan laf vurup siz bizim kadar bağlı bi aile değilsiniz demezmi..hergün birbirimize gitmiyorsak bağlı değilmişiz..Bağımlılıklarını yalnız kalma korkularını bağlılık zannediyorlar.Çok baskı altında olduğunuz için her şeyden nem kapar hale gelmişsiniz. Aynı yoldan geçtim inan bana bazı şeyleri laf sokma gibi söylese bile umursamamalısın. Seni etkilemiyorsa boşver.
Varsın misafir gibi geliyor gidiyor desin. Ne olur ki?
Sen böyle istiyorsan öyle yaparsın. Dik durmaya başlamışsın devam et. Bir süre sonra seni eşine şikayet edeceklerdir. Sen eşinle hiç detay konuşma. Sorun varsa bana söylesinler. Kocaman insanım neyi nasıl yapacağımı ben biliyorum diyerek kesip atın. Şikayete boyun eyerseniz vay halinize.
eşime bi defasında dedimki biz zaten haftanın 2-3 günü gidiyoruz.yani yeterince gidiyoruz anlamında.-Ne alakası var ne zaman haftanın 3 günü gittik diye inkar etti yalandan şaşırarak.Bende istersen sayayım mesela geçen haftayı? dedim saydım hıhı deyip geçiştirdi.Ben aileme giderim arkadaş gelen gelsin gelmeyen tek otursun gibi bi laf etti.sonu tartışmaya gidiyordu konunun kapattım.Biz böyleyiz bize ayak uydur uydurmuyorsanda dış kapının dış mandalısın kimsenin umrunda değilsin demek istiyorlar.Neden eşinize sürekli gitmek istemediğinizi haftada bir günün yeterli olacağını söylemiyorsunuz ben orayı anlamadım?
Bunu diyen birine ne güzel elinize saglık ama ben yapamıyorum biraz beceriksizim heralde der gecerim.işlerim var dediğimde ne diyorlar biliyomusunuz..? Amaan 2 kişisiniz ne işi olacak sanki.ben o işi uykuda yaparım nolucak.
böyle cvp veren birine ne deseniz boş.
ailem başka bi şehirde malesef.Onlar burda olsaydıda beklentileri aynı olacaktı benden.Sürekli laf söz dedikodu. Bende en başından uyumlu olayım diye diye kendimi fazla ezdirdim.Sürekli hedef tahtası halindeyim.Ordayken tüm hareketlerim sürekli kontrol ediliyor.Bu durumdanda bıktım.Çocuk sahibide olmak istemiyorum.Böyle bi aileye. . 31 yaşındayım ve beni ne bekliyor bi girdabın içinde bilmiyorum.Bunu diyen birine ne güzel elinize saglık ama ben yapamıyorum biraz beceriksizim heralde der gecerim.
Görümceniz devamlı annesindeyken size laf edebiliyorlarsa hiç utanmaları yok demektir.aile baglarınızın zayıf oldugunu düşünüyolarmış evet bende farkettim bundan sonra eşimle haftada 4 gün gitmeye karar verdik diyin.
Ben sizide pasif buldum rşimi dolduracajlar fln diyorsunuz.o kadar aklı çalışmıyorsa zaten çocuk da yok salın gitsin yaşasın ailesiyle.
Bukadar boşanma korkunuz oldugunu adam farkederse tabii ezdirir sizi.dünyanın sonu gibi davranmayın
Evet, aynen öyledir, eminim ben yorulmayayim diye söylemiştir deseydinizSadece o gün eşime tepki gösterdim ne demeye gösteriyosun diye insan eline sağlık der bişey der.İşin yok onlamı uğraşıyosun ne demek..orda bile ablasını savunup ne var bunda o sen yorulma diye demiştir.sen alıngansın laflarını duydum.
eşime bi defasında dedimki biz zaten haftanın 2-3 günü gidiyoruz.yani yeterince gidiyoruz anlamında.-Ne alakası var ne zaman haftanın 3 günü gittik diye inkar etti yalandan şaşırarak.Bende istersen sayayım mesela geçen haftayı? dedim saydım hıhı deyip geçiştirdi.Ben aileme giderim arkadaş gelen gelsin gelmeyen tek otursun gibi bi laf etti.sonu tartışmaya gidiyordu konunun kapattım.Biz böyleyiz bize ayak uydur uydurmuyorsanda dış kapının dış mandalısın kimsenin umrunda değilsin demek istiyorlar.
gitmeyincede her gittiğimde lafı dönüp dolaştırıp kötü gelinlere getiren dolaylı yoldan kırk tane laf çakan tipler bunlar..Yarın öbür gün elti vs. gelirse eminim onu öve öve bitiremezler.benim yanımda yaparlar bunu üstelikGitmeyin bence. Eşiniz sizi bu konuda zorlar mı bilemem. Ama alıştırmayın her gün gitmeye. Kv ler ile yaşarken ben öyleydim ve bunu 3 yıl çektim. Sizin eviniz de ayrı. İnsanlara sürekli bir şey yapınca görev gibi görüyorlar bence. Allah yarımcınız olsun. Kendinizi de suçlu görmeyin sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Ne derse desin, kafaya takmazsaniz der der susar. Siz bildiginizi okuyun.işlerim var dediğimde ne diyorlar biliyomusunuz..? Amaan 2 kişisiniz ne işi olacak sanki.ben o işi uykuda yaparım nolucak.
böyle cvp veren birine ne deseniz boş.
Dün yine eşimin ailesinin evindeydik.Kayınvalidem biraz soğuk bi hoşgeldin dedi sebebi ise 4 gündür oraya gitmemiş olmam..Normalde haftanın 2-3 günü ordayız.ilk defa 4 gün ara verdim gitmedim ve bu sürede 2 kez eşim yalnız gitti oraya..Haliyle neler düşündüklerini tahmin edebiliyorum..Çok garip bi baskının içindeyim.
Akşam kayınvalidemle sohbet ederkende yolda iki kadın gördüm diyor birbirleriyle konuşup dert yanıyorlar.Biri diyoki iki gelinim var ama misafir gibi gelip giderler ah ahh...deyip sanki kendide dert yanar gibi bi cümle kurdu.Bende tabii herkesin kendine göre bi derdi var anne deyip geçiştirdim.Çünkü onların beklentisi haftanın 4-5 günü öğlenden bazen kahvaltı saatinden oraya gidip bütün gün orda durmam.Ev işlerine ütüye vs. yardım etmem.Ki gittiğim zaman hiçbizaman oturan biri değilimdir sürekli servis hazırlık bulaşık vs. uğraşırım.Ama bunların hiçbi kıymeti yok..Beklentilerinin çok daha fazla olduğunu anladım.3 gün kayınvalidemi aramasam bana nerelerdesin sesin çıkmıyor diye inceden sözler vurulur.Dün akşamda eşime yemek koyarken Görümcem tabağa koyduğum yemeği az bulup _ Aaa o ona ne yapar sen çok koy o çok az diye baskılayıcı bi şekilde konuşuyor.Yoo bu kadar yer normalde dememe rağmen yok yok sen koy hepsini diyede diretiyor.Sanırsınız eşimi aç bırakıyorum.Görümcem eşiyle beraber haftanın hergünü nerdeyse orda ve her gittiğimde görmek zorunda kalıyorum.Ben onlar kadar gitmediğim içinde dolayısıyla uzak duran gelin oluyorum.Evlendiğimden beride akşam yemeğe çaya kahvaltıya defalarca çağırmışımdır onları ama biliyorumki onuda az buluyorlar.Ayda 1 veya 2 kez çağırmışımdır hanüz 1 yıllık evliyim bu arada..3 haftalık evliykende eşimin yeğeni ne zaman dayıma gidicez diye söyleniyormuş..onlar yeni evli diyormuş görümcem..çocukta niyeki diyormuş ve bütün bunlar bana herkesin içinde söyleniyor o dönem.bende haber verşn buyrun gelin demiştim.sonrada çağırmıştım zaten.
Ben normalde küfürlü ve argo konuşmayı sevmeyen biriyim..Onlar ise bi çocuğu severken bile itoğlu seni..p..ç! diye sözcüklerle seven insanlar.Bu konuda rahatsızlığımı tatlı dille ifade ettim bigün.Bu olaydan sonra kaynımda bana soğuk davranmaya başladı.Yani insanlara biraz sınırlarınızdan bahsedince ilk sizi düşman bilip küçük görmeye başlıyorlar.Üzerimde sürekli bi baskı var ve her gittiğimde hareketlerim kontrol ediliyor.Bu baskıdan konuşma bozukluğu oluştu bende.onların yanındayken kendimden emin konuşamadığımı farkettim..En basit bişeyde fikrimi söyleyince yok o öyle olmaz böyle olur diye diretiyorlar.Örneğin ıhlamur çayını sadece çiçeğinden yaparsanız daha etkili olur diye okumuştum bi ziraat mühendisinden.Bunu k.valideme söyleyince amaan ne farketcek o öyle olmaz en güzeli benim yaptığım gibi der sözümü keser.Gerçekten çok yoruldum....çok yıprandım.Onlar soğuk davranıncada hatayı kendimde arıyorum yeterince kendime güvenli olsaydım çekimser kalmasaydım belki bana bu kadar laf söz vurmayacaklardı diyorum..
Aynı durumu yaşayanlarınız oldumu..Diğer konularımdada yaşadıklarımı paylaşmıştım. Bir öneriye ihtiyacım var.Neden hala onlar soğuk davranınca haklı olmama rağmen üzülüyorum..? ve vurdukları hiçbi lafa hazırcevap kendinden emin konuşamıyorum..
benim eşim de öyle kötü niyetinden dememiştir niye alınıyorsun der. O yüzden bende eşime anlatmam, onlarla da fazla görüşmem ki keyfim kaçmasınhayır farkında değil..ona göre ailesi asla bana kötü bişey demez.demişlerse ben alınganlık etmişimdir..Bir keresinde karantina dönemi eşimin canı lahmacun istedi diye evde lahmacun yaptım eşimde görümcemi aramış görüntülü haberim yok benim..Bi baktım yufkayı vs gösteriyor.Görümcemde ordan seslenip Aaa matemm işin yok onlamı uğraşıyosun dedi kahkaha atarak..itici bi şekilde..
Sadece o gün eşime tepki gösterdim ne demeye gösteriyosun diye insan eline sağlık der bişey der.İşin yok onlamı uğraşıyosun ne demek..orda bile ablasını savunup ne var bunda o sen yorulma diye demiştir.sen alıngansın laflarını duydum.Tabii ablam görgüsüz diyemiyor.Ses tonundaki alaycılığı bi ben biliyorum ama.
Canım benim kv ve görümceleri anlatıyorsun sandım bi an. Tek çare fazla görüşmeyeceksnmalesef yemek yarışına giren onlar oldu..Ben zaten tabağa koymuşum yemeği o an müdahale ediliyor bana..eşimde yeter bana deyip geçti ama asıl sorun genel olarak her konuda fikrime yaptıklarıma karışılması müdahil yorumlar.Bi konuda doğruyu söylesem bile yok yok o öyle değildir demeler..Sürekli aynı şeyi yaşıyorum
+10000Kaynanaların çoğu gelinden iş bekler temizlik yemek bekler. Yapmak zorunda mısınız. Hayır. Yapmayınca laf sokarlar mı dokundururlar mı evet. Bu laf sokmaları sürekli kendinize dert mi ediniceksiniz. Gülün geçin. Sürekli gitmenizi beklesinler gitmeyin. Ne yaparsanız yapın onları mutlu edemezsiniz hep daha fazlasını beklerler zaten. Siz kendiniz nasıl mutlu olacaksınız öyle yapacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?