Hazırcevap kayınvalide ve görümce?

Görümcem sözde kayınvalidesi soğuk olduğu için aylardır görüşmüyor.Bebeği 5. ayına girdi daha yeni kayınvalidesini akşam yemeğe aldı.Virüsten dolayı çocuğu görememişler.Kayınbabası kanser hastası.Sanki onları çok seviyormuş gibi hastalar ondan gitmiyorum bayramda deyip, 3 gün sonra kocası istedi diye yemeğe çağırdılar.Bana bu durumu açıklama halindeler sürekli..Oysaki merak dahi etmiyorumda.Kendi kocası bayramın 1. günü 2 saatlik gidip annesini babasını görüp geldi.Buna rağmen sanki kendisi çok iyi gelin ama onlar çok kötü insanlarmış gibi anlatıyor.ve o hergün annesine geldiği için benim haftada 2-3 gün gitmem az bulunuyor.....

işlerim var dediğimde ne diyorlar biliyomusunuz..? Amaan 2 kişisiniz ne işi olacak sanki.ben o işi uykuda yaparım nolucak.
böyle cvp veren birine ne deseniz boş.

bunlar öyle insanlar değiller malesef..bulaşık yıkamamak ne demek..servis toplama vs. zaten yapıyorum.Daha 1 aylık evliyim görümcem yemekten kalan tencereleri imayla anne ben yıkarım sana kalmasın deyip bana bakıyordu.2-3 haftalık evliyken ben anneme gelip şu işi yaparım bu işi yaparım (yani sende yap) diye dem vuran biri.Ben onları ağırladığımdada herşeyi kendim yapıyorum zaten bi beklentim yok.Eşimin teyzesi bigün yalnızken bana -ben isterimki gelinim olsa sabahtan gelsin kahvaltısını bizde yapsın.evimde bi picaması olsun.Yani iş yapsın demek istiyor.kızım sen uzak duruyosun diyor bana.teyze dedim ben zaten haftanın 2-3 günü gitmeye çalışıyorum.Zaten mevsim kış 2 araç değiştirip nasıl gidiyim.sen desen onlar seni alırlar diyor birde..Bunların beklentileri çok çok yüksek.

Neden eşinize sürekli gitmek istemediğinizi haftada bir günün yeterli olacağını söylemiyorsunuz ben orayı anlamadım?

Bir süre sonra beni eşime şikayet edeceklerinden o kadar eminimki..Çünkü daha sınırımı tam çizemedim.O zamanda eşim onlara hak verecek.Biz birbirine bağlı bi aileyiz uzak duruyosan dışarda kal bedelini öde der bana.Biz çok bağlıyız vs.Görümcem hergün kayınvalidemde olunca ben uzak oluyorum haliyle.Benim kendi ailemde ise gelinlerimizden sık sık gelsinler diye beklentimiz yoktur.Gider geliriz ama asla böyle hayatlarına müdahil olmadık.Bide burdan laf vurup siz bizim kadar bağlı bi aile değilsiniz demezmi..hergün birbirimize gitmiyorsak bağlı değilmişiz..Bağımlılıklarını yalnız kalma korkularını bağlılık zannediyorlar.

Neden eşinize sürekli gitmek istemediğinizi haftada bir günün yeterli olacağını söylemiyorsunuz ben orayı anlamadım?
eşime bi defasında dedimki biz zaten haftanın 2-3 günü gidiyoruz.yani yeterince gidiyoruz anlamında.-Ne alakası var ne zaman haftanın 3 günü gittik diye inkar etti yalandan şaşırarak.Bende istersen sayayım mesela geçen haftayı? dedim saydım hıhı deyip geçiştirdi.Ben aileme giderim arkadaş gelen gelsin gelmeyen tek otursun gibi bi laf etti.sonu tartışmaya gidiyordu konunun kapattım.Biz böyleyiz bize ayak uydur uydurmuyorsanda dış kapının dış mandalısın kimsenin umrunda değilsin demek istiyorlar.

işlerim var dediğimde ne diyorlar biliyomusunuz..? Amaan 2 kişisiniz ne işi olacak sanki.ben o işi uykuda yaparım nolucak.
Bunu diyen birine ne güzel elinize saglık ama ben yapamıyorum biraz beceriksizim heralde der gecerim.

Görümceniz devamlı annesindeyken size laf edebiliyorlarsa hiç utanmaları yok demektir.aile baglarınızın zayıf oldugunu düşünüyolarmış evet bende farkettim bundan sonra eşimle haftada 4 gün gitmeye karar verdik diyin.

Ben sizide pasif buldum rşimi dolduracajlar fln diyorsunuz.o kadar aklı çalışmıyorsa zaten çocuk da yok salın gitsin yaşasın ailesiyle.
Bukadar boşanma korkunuz oldugunu adam farkederse tabii ezdirir sizi.dünyanın sonu gibi davranmayın

Gitmeyin bence. Eşiniz sizi bu konuda zorlar mı bilemem. Ama alıştırmayın her gün gitmeye. Kv ler ile yaşarken ben öyleydim ve bunu 3 yıl çektim. Sizin eviniz de ayrı. İnsanlara sürekli bir şey yapınca görev gibi görüyorlar bence. Allah yarımcınız olsun. Kendinizi de suçlu görmeyin sizi o kadar iyi anlıyorum ki...

Sadece o gün eşime tepki gösterdim ne demeye gösteriyosun diye insan eline sağlık der bişey der.İşin yok onlamı uğraşıyosun ne demek..orda bile ablasını savunup ne var bunda o sen yorulma diye demiştir.sen alıngansın laflarını duydum.
[/QUOTE]
Evet, aynen öyledir, eminim ben yorulmayayim diye söylemiştir deseydiniz Şu küçük kv lik yapmaya çalışan görümceler cok sinir bozucu. Kv nin yaninda bonus gibiler.. konuşma bozukluğu yasamaniza neden olacak kadar yüz verdiyseniz; yakinda ağzınizi bile açmaz duruma getirirler sizi. Bir yolunu bulun ve zamana yayarak verdiginiz yüzü geri alin. Adım adım. Mesafe koyun ve koruyun. İse zırt pirt gitmemekle başlayabilirsiniz.

ailem başka bi şehirde malesef.Onlar burda olsaydıda beklentileri aynı olacaktı benden.Sürekli laf söz dedikodu. Bende en başından uyumlu olayım diye diye kendimi fazla ezdirdim.Sürekli hedef tahtası halindeyim.Ordayken tüm hareketlerim sürekli kontrol ediliyor.Bu durumdanda bıktım.Çocuk sahibide olmak istemiyorum.Böyle bi aileye. . 31 yaşındayım ve beni ne bekliyor bi girdabın içinde bilmiyorum.

Evet, aynen öyledir, eminim ben yorulmayayim diye söylemiştir deseydiniz Şu küçük kv lik yapmaya çalışan görümceler cok sinir bozucu. Kv nin yaninda bonus gibiler.. konuşma bozukluğu yasamaniza neden olacak kadar yüz verdiyseniz; yakinda ağzınizi bile açmaz duruma getirirler sizi. Bir yolunu bulun ve zamana yayarak verdiginiz yüzü geri alin. Adım adım. Mesafe koyun ve koruyun. İse zırt pirt gitmemekle başlayabilirsiniz.
[/QUOTE]
aynen öyle inanın bildiğim konularda bile sanki bilmiyormuşum gibi hissediyorum artık.Mutfağa dair herhangi bi konuda bildiğim bişeyi söyleyince hemen reddediyorlar.Şaşıp kalıyorum.Karadenizli baskın bi aile.Asla kendilerinde hata görmeyen tiplerden..Evlenmeden yada arkadaş ortamlarında çok daha özgüvenliydim ama oraya gidince bana hissettirilen tek şey yetersizlik.Biz çok becerikliyiz naraları..Komik bişey konuşulunca bile herkes aynı anda benim yüzüme bakıyor neye ne kadar gülüyorum..nasıl gülüyorum..sürekli bi göz hapsi hali..çok yıpratıcı beni geriye götüren bi ortamdayım.

Zaten belliydi adamda iş olmadığı. O halde siz de hatalısınız net ve baskın bir tavır sergilememişsiniz tepenize çıkmışlar bu gidişle daha da çıkarlar. Ömür boyu bu aileci kocayı çekersiniz benden söylemesi. Ha çekmek zorunda mısınız değilsiniz milletin ailesine hizmet etmeye kapılarında dolanmaya gelmediniz bu dünyaya bu da aklınızda olsun.

gitmeyincede her gittiğimde lafı dönüp dolaştırıp kötü gelinlere getiren dolaylı yoldan kırk tane laf çakan tipler bunlar..Yarın öbür gün elti vs. gelirse eminim onu öve öve bitiremezler.benim yanımda yaparlar bunu üstelik

Ne derse desin, kafaya takmazsaniz der der susar. Siz bildiginizi okuyun.

Bir “çokbilmiş” kayın ailesi de bende var. Her şeyin en iyisini en güzelini onlar bilir, onlar alırlar. En iyi yerlerden giyinip, yerler içerler. En temiz, titiz ve düzenli onlar. Çocukları da en güzel onlar yetiştirir, bakarlar. Herkes tüh kaka, bir onlar iyiler. Ne konuşursan konuş hep muhalefet olurlar. Dün dedikleri bir şeyi sırf bugün sen söylüyorsun diye değiştirirler. Allah yardımcımız olsun. Ne diyeyim.

Canım rahatsız oluyorsan çok gitme fazla samimi olmayın. Ben istemediğim zaman asla gitmiyorum kim ne derse desin. Benimkiler de aramıyorsun sormuyorsun diye söylenirler ama pek umrumda değil açıkçası, burda sorun kaynana görümce değil sizin kendi içinizdeki acaba haksız mıyım savaşı. Benimkiler de çok iyidir ama düşünce yapımız fikirlerimiz aynı olmadığı için yanlarında çok sıkılıyorum, evlerimiz çok yakın hem kaynanama hem görümcelerime ona rağmen çok nadir gidiyorum. Çünkü mutlu olmadığım bir ortamda olmak beni rahatsız ediyor. Ve çok sık görüştüğümüz zaman daha laubali oluyorlar mesafeli olmak her zaman iyidir. Küfürlü sevmek, argo konusunda benimkiler de öyle. Çok rahatsız oluyorum, belirtmeme rağmen biz çok seviyoruz o yüzden böyleyiz, senin çocuğun olsun vs dediler. Yani benim çocuğumu da öyle sevecekmiş. O yüzden hic kötü olmadan, uyarı vs yapmadan direkt araya mesafe koydum, uzak gelin demeleri umurumda değil

Bence bunları eşine de anlat daha da uzak durmaya çalış. Zaten elinden geleni yapmışsın ne yaparsan yap asla tatmin edemezsin hep fazlasını isterler. Bunu okuyunca kendi kv şükrettim aynı şehirde 1 saatlik mesafedeyiz 10 15 günde bir arıyorum ona arada laf ediyor şakayla karışık ama ne yapayım her gün arayacak değilim hiç takmıyorum. Bayramda yazlığa gittiler 2 saatlik yer eşimde yok otobüsle gel filan demişlerdi gitmedim diye laf sokabilir ama yine umursamam. Bence taktik umursamamak çok ciddiye almamak mesafeyi korumak yoksa başına çıkarlar

benim eşim de öyle kötü niyetinden dememiştir niye alınıyorsun der. O yüzden bende eşime anlatmam, onlarla da fazla görüşmem ki keyfim kaçmasın

Canım benim kv ve görümceleri anlatıyorsun sandım bi an. Tek çare fazla görüşmeyeceksn

+10000
kendiniz nasıl mutlu iseniz öyle
haftada bikaç gün mü gitmek istiyorsunuz öyle yapın
surat mı asıyorlar assınlar

bu arada görümce işin mi yok onla uğraşıyorsun diyince
"becerebiliyorum şükür. Eşim de çok seviyor.. Kız yoksa sen yapamıyor musun" vs diyin
ya da hiç tepki vermeyin

kızdığınızı anladıkları için de yapıyorlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…