Hediye meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Rapunzell1

Hiç ışık yok farkındayım..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
366
395
103
Kızlar eltim yeni ev aldı. Aramız çok samimi olmasa da iyidir. Geçen hafta bana iki tane ev eşyası gösterdi. Bunları bana ev hediyesi alsana dedi. O an bir şey diyemedim tamam falan dedim biraz oturup eve gittim. İstediği şeylerin fiyatı çok makul değil. Ev için en temel ihtiyaçlardan da değil yani aciliyeti olmayan bir şey görür belki diye açıkça yazamıyorum. Ben çalışıyorum diye zengin mi görülüyorum anlamadım ki bir de kendi ağzıyla evin eksiğini söylemesini çok garipsedim. Ben ona sana ne alayım diye de sormadım. Evine taşınınca alacaktım bir hediye ama ağzıyla istemesi beni şok etti. Bilmiyorum ben mi abartıyorum siz olsanız ne yaparsınız?

Yakın akraba yakın arkadaş bunu yapabilir bence. Bütçenizi aşıyorsa bu biraz zorlar başka bir ihtiyacını söyle diyebilirsiniz.
Benim ailemde mesela biri ev alacaksa herkese ağzıyla söyler. Şu teyze bunu alsın bu kuzen bunu alsın diye. Ben de direkt liste liste vermiştim

Aslında size nazi geçtiği için kendi ağzıyla söylemiş olabilir. Fiyatları uçuk değilse al istersen

Yakın gördüğü için şakayla karışık söylemiş olabilir bilemiyorum. Sizin için pahalı geldiyse bütçenize uygun bişey alın. Kusura bakma alamadım da diyebilirsiniz ya da ben şaka yaptın sandım diyerek anlamamış gibi de yapabilirsiniz. Aranızdaki samimiyete bağlı yani.

Evin eksiğini söylemesi harika bir şey çünkü insan işe yarar bir şey almak ister. Ama ne istedi işte o önemli. Bir de fiyatı nedir? Makul olmayan fiyat nedir? Ya da sizin bütçeniz nedir?
Ama ben ona ne alayım diye sormadım. Direkt kendisi İki tane ev eşyası gösterdi. Hangisini alayım dedim. İkisini de al dedi bana tuhaf geldi. ( ne gösterdiğini söylesem okursa belki anlar diye yazamıyorum) toplam fiyatı 6 7 bin falan ben o kadar yüksek fiyatlı bir hediye almayı düşünmüyordum açıkçası bin lira civarı olur benim alacağım hediye.

Aslında size nazi geçtiği için kendi ağzıyla söylemiş olabilir. Fiyatları uçuk değilse al istersen
En az 6 bin var iki tane almamı istedi bu arada. Bilemiyorum böyle her nazımızın geçtiğinden hediye istemek normal mi ben kimseden isteyemem çok garipsedim.

O kadar samimi de değiliz yani görünce konuşuruz biter. İki tane gösterdi fiyatı bir tık daha az olanı mı alsam diyorum. Çünkü ikisini almak bana da sıkıntı bende ev taşıdım eksiklerim var daha.

Yani şimdi eltimle yakın değiliz diyorsunuz ama eltiniz dediğiniz kişinin kocası da eşinizin kardeşi yani kardeş kardeşe ev hediyesi alıyor aslında. 1000 TL’ye ne alacaksınız ki?
Bir kazak 1000 TL olmuş zaten. İkisini de almayın birini alın.

Bin lira da az yahu elti için. Ikisini alamam ama birini alacağım de niye konuşmaya cekiniyorsunuz ki? Bence işe yarar bir şey istemesi daha iyi bunda ayıp bir şey yok ama ikisini birden istemesi hoş değil aç gözlü galiba.

Tamam hepiniz iyi güzel yazıyorsunuz da bende var mı yok mu diye soran yok. Ben kiracıyım evimde daha en temel olan iki üç parça beyaz eşya bile yok. Bakın şu herkesin evinde mutlaka olan şeylerden bahsediyorum. Yeni yeni taksitle alıyorum. Eltim bunları biliyor sırf çalışıyorum diye kendi ağzıyla iki tane hediyeyi istemesi kimseye tuhaf gelmemiş. Ayrıca hediye bu fiyatına neden takılıyorsunuz ki benim bütçem bin tl ise neden birinin gönlünü yapmak için kendimi o ay zora sokayım? Üstelik ben ona sana ne alayım demedim hediye içinden gelen şey değil mi bilemiyorum ben çok farklı düşünüyorum sanırım.

Ya işte buna da takıldım asla kendisinin o parayı vermeyeceği eşyayı başkasına aldırmak üstelik iki tane istemesi bana asla normal gelmedi. Benim annemler ev görmeye gidince hediye almasa da o an gönlünce bir şeyler verir eksiğini kapat derdi. Ne ara hediye isteyecek hale geldik çok samimi de değiliz. Eltim yakınım olabilir ama benim kendi bütçeme de bakmam lazım.

Sen sormayinca o söylemiş işte illa ki alacaksın bari almadan ise yarar bir şey olsun demiş. Çok takıyorsun kafana. Durumun da yoksa ayıp değil yaz yani alamam bunları kusura bakma de. Kocan ne diyor bu işe?

Para verip eksiğini al demek çok kaba kusura bakma 5 yaşındaki çocuğa bayram harçlığı verir gibi...

Ya tabi ki bütçeyle alakalı ama şimdi ev eşyası uygun ne kaldı ki? Mesela o ürünün daha uygun bir markasını alırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…