Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

olabilir cutecim...neden böyle oldu anlamadım....çok kötü hissettim kendimi ama sanki bilerek bozmuşum gibi,alakası yok ama yine de huzursuz oldum...

biricik aynen canım biz de onu dinledik sahur boyunca,o dingin sesi insana nasıl da huzur veriyor...

kızlar bu akşam için yemeklerinizi yaptınız mı ?
akşam yemiş olduğumuz yemeği yaptım ben ama bu akşam için yapamadım yaf..2 kere üst üste uğraşamadım napıcam bilmiyorum midem şimdiden ağrıyo ..
bu arada akşamki yemeğimde çok güzel olmuştu fotoda çektim ama eklemedim çünkü bugün herkes oruçlu :)

Günaydin.. hanimlar.. Ramazan ayimiz müberek olsun..

bügün niyetlemedim adet görüyorum ama son günü yarin allahin izniyle bende oruc tutabilecegim.. allah kabul ederse

evde var bir sürü yemek.. insallah ziyan olmaz ama öyle gözüküyor dün degil ondan önceki gün yemek yaptim esim yemedi sonra yerim dedi sonra abimlere oturmaya gidince orda yedi.. neyse buzdolabinda duruyor dünde yenmedi yemek öylece duruyor.. dün bide sarmalar börekler salatalar cok artti tabi.. Iftarada Yengemlerdeymiz bu aksam.. Evdekileri götürürüm yengeme de söylerim öyle cok yemek yapmasin evdekiler bi yensin gerci bugün 3 gün oluyor daha yenmez bozulmustur mübarek günde kasik sokulmamis mamalar cöpe gidecek.. allah affetsin.

ada geçmiş olsun canım

ben telefon alarmı çaldı hemen kalktım zaten akşamdan masayı falan koymuştum bardak çanak hazırdı çayı demledim hazırladım herşeyi kaldırdım aşkımı o da zor kalktı

bizde Nihat Hatipoğlunu dinledik biraz show tv ye baktık ben 5 e kadar uyuyamadım tuvalete gitmekten

akşama bi çorba yapıcam bide salata eve gidince halim olursa evi süpürüp silcem

korkma canım bozulmamıştır bende pazar yaptım dün akşam tencereden tavaya koyup ısıttım

bu hafta muhakkak iftar için bu tatlıdan yapacağım....

[url=http://urlal.com/dqqf]
[/URL]

Muhallebeli Kadayıf

Malzemeler

350 g kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema(200ml)

Hazırlanışı:
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)

Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15dk soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.

Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.

Borcam seçimini yaparken daha büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz. Kreması kalın olsun istiyorsanız verdiğim ölçüdeki borcam uygun geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…