Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

Malzemeler
• 6 adet orta boy kemer patlıcan
• 1/2 kg kuşbaşı yemeklik kuzu eti
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 büyük baş soğan
• 3 diş sarımsak
• 2 adet acı sivri biber
• 1 kutu konserve doğranmış domates (veya 3 adet kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates)
• zeytinyağ
• tuz
Yapılışı
1. Etleri derince bir tencereye atın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ dökün. Tencerenin kapağını kapatın. İyice suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin.
2. Soğanları ve sarımsakları küp küp doğrayın. Biberide küçük küçük doğrayın.
3. Patlıcanları pijamalı olacak şekilde soyun. Küp küp doğrayıp içi tuzlu su dolu geniş bir kaseye alın. Et pişerken onlarda acı sularını salsınlar.
4. Suyunu salan et, suyunu çekmeye başlayınca içine soğan ve sarımsağı atın. Bir süre soğanlar ölene kadar pişirin. Salçayı çok az su ile sulandırıp etlere ekleyin.
5. Soğanlar pişince biberleri ekleyin. Biberler yumuşayıp, etler iyice pişene kadar bir süre daha tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
6. Patlıcanların suyunu süzüp bir kere sudan geçirin. Tencereye ilave edin. Domatesi ve arzu ettiğiniz kadar tuzu da ilave edip orta ısıda patlıcanlar pişene kadar hiç karıştırmadan pişirin. Çok karıştırırsanız patlıcanlar ezilip şekillerini kaybediyor.
7. En son bir kere altüst etmek için karıştırıp patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
8. Sıcak olarak yanında yoğurt ve pul biberle servis edin.
Afiyet olsun...

caniko ben bu tarife göre yaptım ama malzemeleri kendimize göre uyarladım tabi
birde ben pişirirken su ekledim biraz..sanırım tarifte yazmamışlar..ama çok leziz oldu..sunumuda aynen bu şekilde yaptım ben

benim eşim banyodan bi başlar dağıtmaya
ordan yatak odası
ordan çocuk odası
enson oturma odasında çöker
mutfaktanda pek çıkmıyo zatii onu saymıyom :))
hızını alamassa salondaki tv yide açar
aa ben çok kızarım ya!!!!
dağıtmaz hiç dağıtınca başlıom söylenmeye hemen düzelio:)

çok şükür eşimin dağıtma huyu yoktur.kaşınmayıp oynamasa vücuduyla kılları dökülmese o bana yeterklava:
ben ondan önce çıkıyorum işe giderken yatağı falan toplayıp çıkıyo saolsun
kızlar patlıcan hiç sevmem ama canımı çektirdiniz sizi varya....

Son düzenleme:
cute çok sağol tatlım ama senin sunum bi türlü göstermiyo kendini

nurdan sabaha kadar söylen hiççç

foto gözükmüyomu cnm ..acaba ramazanda yemek fotolarını engelliyolarmı kaydirigubbakcemile3

bnmkininde kıl problemi yok şükür ama saç problemi var ..maşallah saçları gür dökülüyo bi dünya yerine geliyo yine
kısa kısa saç topluyom etraftan hep..birde bnm saçlaaar ..geçen dedim valla bizim evden saçları toplasak peruk yapıp satsak köşeyi döneriz,gülüyo öle

cute çok sağol tatlım ama senin sunum bi türlü göstermiyo kendini

nurdan sabaha kadar söylen hiççç
geçen baya söylendim
en son dayanamadı sen kendine bak dedi
bende ben en azından dağıttığımı kendim topluon senin arkanı mı toplıcam dedim sustu:)

ayy bi tarif buldum mini kumpir die..muhteşem gözüküyolar..

onuda ekliyimi bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…