akşama yemeğim
dünden pirinç pilavım ve işkembe çorbam ( hazır çorba-kociş seviyor diye yapmıştım) var
yanına da bir salata yaparım öyle geçiştireyim diyorum kaydirigubbakcemile3
akşama yemeğim
dünden pirinç pilavım ve işkembe çorbam ( hazır çorba-kociş seviyor diye yapmıştım) var
yanına da bir salata yaparım öyle geçiştireyim diyorum kaydirigubbakcemile3
tamamdır sordum,bnm menü;
taze fasulye yanına çoban salatası yaparım heralde..yaz geldiya çorbada çekmiyo artık cnm yaa..
tatlı olarak da puding yapabilirim portakal tanecikli..
Adacım o kapama tarifinde soğan gördüm ben ,biz koymuyoruz sanki yaa anneme soriim bi...
bu arada kırmızı etli yapıcaksan bir keresinde kemikleyile yapmıştı annem o kemikler suyunumu akıtmış,iliğinimi ne aman o günkü kdr leziz bi kapama yemedim...
tamamdır sordum,bnm menü; taze fasulye yanına çoban salatası yaparım heralde..yaz geldiya çorbada çekmiyo artık cnm yaa.. tatlı olarak da puding yapabilirim portakal tanecikli..
yok gulsun'cum ya yapmadım fırını açıp bekleyecek zaman yoktu ikimizde acıkmıştık,normal arpa şehriyeli pilav yaptım ben de o yüzden :)))
tatlı olarak akşama tavuk göğsü yapacağım...yıllardır annem ve karşı komşumuz Hati'yi (hatice ablaya biz hati diyoruz) hiç şaşırtmayan bir tarif bu...
1/2 paket margarin
1 lt. süt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un... margarin hariç bütün malzemeleri tencereye ekliyorlar sonra mikser ile bir güzel karıştırıyorlar.Tencereyi ocağa alıp fokurdayana kadar pişiriyorlar karıştırararak ,fokurdayınca margarini içine ekliyorlar 1-2 dk. daha pişirip altını kapatıyorlar,sonra mikserin en yüksek devirinde 2-3 dk. karıştırıyorlar daha sonra hoppppp ıslatılmış borcama döküyorlar....
ve tadı enfes oluyor...