- 5 Ocak 2008
- 68.593
- 17
- 308
songul ablacım yeşil mercimeh haşlanıyo soğuttuktan sonra üsütne yoğurt dökuosun ,tuz,karıştırıp zeytinyağ gezdiriosun üsütnde güzle bi lezzet oluyo bayadır yemıodum cnm çekti bugun =)
selcim.. ben ilk denememi bu tarifle yaptım... ve herkes çok beğenmişti.. sende dene istersen canım....
■350 gram kalın irmik (2 su bardağı)
■165 gram sade yağ (3/4 su bardağı)
■420 gram toz şeker (1 + 3/4 su bardağı)
■875 gram su ya da süt (3 + 1/2 su bardağı)
■1/2 kahve fincanı çam fıstığı
1.Bir tencereye; üç çeyrek bardak tereyağı koyarak hafifçe kızdırmalı, sonra kızdırılmış bu yağa; yarım kahve fincanı çam fıstığı ile 2 bardak kalın irmik katarak, fıstıkları hafifçe pembeleşip de irmiğin meyanesi gelinceye kadar bunları ortadan daha az ısıdaki ateşte 40-50 dakika durmadan karıştırarak kavurmalıdır. Meyane demek irmiğin 40-50 dakika içinde yanmadan hatta fazla esmerleşmeden kıvamında pişmesi demektir.
2.İrmiğin meyanesi gelince buna 3.5 bardak kaynar bir halde su ya da süt katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra bir 3 çeyrek bardak da toz şeker katarak tekrar karıştırmalı, sonra da tencerenin kapağını hafifçe kapatarak hafif bir ateşte 20 dakika kadar demlendirilmelidir.
3.Bundan sonra tencereyi ateşten alarak, yarım saat kadar ılınmaya bırakmalı ve helvayı iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır
bal63 üm ben yeşil mercimeği fazla haşlarım ve dipfrizde de saklarım
hazır oluyor,tavsiye ederim canım...
canım evlendiğimden beri 6 kilo aldım....kilo vermeden de kontrollerime gitmek istemiyorum....gülsünüm elinize sağlık tamm cnm denerim ozmn
sen niye rejime başladınki??
eşime altın çilek aldık faydası olursa sanada derim cnm
ben pek inanmıyom ya
bu arada bende şaka maka 64 üm yaa
basenler genişliyo benim anlamadım gitti
sanki hamiş gibiyimm
Kız oktay ustaın tarifi mi bu bende az önce netten aldım bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?