canım ellerine sağlık şimdiden..ooooh ne güzel olmuş canım ya ellerine sağlık bide ben denim bakalım bu akşam
canım ben ilkinde yuvarlağa yaptım.. ama dünkileri d.kdörtgen ve kareye yaptım... makasla kestim ben hep, kalanını bir sonraki katında kullandım, çok minik parçalarıda kenarındaki boşluklara ekledim, yada ortasına dağıttım.... yani artıkların hepsini kullandım:)canım benim yuvarlak tepsim yok daha var da o da çokküçük kare tepsi var nasıl yaparım ki bıçakla kesilir mi o?:44:
ellerıne sağlık cnm
o kadar anlattınkı cuma günü gelsede tatsam dıyorum
beğenırsem eğer tarıf ısterım
ayy canım harikaydı vallaa...
ben eve vardım niyetli olmayan kzlar kapıyı çaldı, birde komşum gördü kapıda elimde gülaçla.... severmisin dedim, eşi çok severmiş.. onlarada yaptım:))
neyse hemen sofrayı hazırladık yemeği yedik, sonrada koyuldum güllaçlara... onlarda beni izliyor, bir yandan da sohbet.... 3 tepsi güllaç yaptım, biri erkek kardeşime, biri komşuma, bizede en büyük boy tepsime...
diğer kızlarda geldi iftardan sonra... çayların yanına aldık güllaçlarımızı, kimisi 2 tabak yedi... hepside çok beğendiler... hatta ilk kez yiyende vardı, o bile beğendi...
bu arada koçişim zırt pırt arıyor, bana kalmazsa o güllaçtan gecenin kaçı olursa olsun çıkıp alıcaksın diyorr...:)))
3 dilim arttı, 2 sini koçiş 1 inide ben yedim:)))
gece 23,30 da gitti kızlarr:)))
balcım ben yine bol salçalı yapıyorum tel şehriye çorbasınıda
arpa şehriye daha çok seviyorum ama ..
knorda koyuyrum ben
salçayı az yağla kavuruyorum yine biber ve domates salçası
sonra su ekliyorum tencereme göre göz kararı cnm
yarım et bulyon atıyorum yada tavuk biraz pulbiber.şehriyeyide göz kararı cnm.yani küçük kaseyle 1 kase olur sanırım..tenceremde küçük çorba tenceresi..
maydonoz koymuyorum ben pek
ellerine sağlık cnm...güllaç sevgimi hepinize bulaştırdım sanırım
pazar günü gene yapçem :))
hem hafif hem besleyici ama dimi...
tamam böle yapyım domatese gerek yok yani öylemi???
bulyon kullanmıyom artık zararlı diye duydum..ketçap ve mayonez ayrıca hazır çorbayıda sildik hayatımızdan :))) dün dedim ama okumadınız sanırım bulgur pilavım 10 numara oldu hepinise teşekkür ettim :))
çeyiz hazırlığım bitti...hihoyyyt
sözüm nişanım düğünüm oldu..:asigim:
hem eşim hem de işim var...
eş ve işin aynı zamanda olmasının iyi yanları da var....
kötü yanlarıda var...
hadi toplanın kızlarr...a.s.
merhabaaaaa :) nasılsınız bu sıcakta ben mum gibiyim..
sorma canım...hiç aklımıza güllaç gelmezken sayende müdavimi olduk. teşekkür ederiz:)
bulgurun güzel olmaısna sevindim. ellerine sağlık tatlım...
ellerine sağlık balcım bendede vardı bulgur pilavı dün:=)
yaa canımı güllaç çektiriyosunuz bu arada kuru oluyo yufkası dimi?
balcım istersen domates rendele sadece sen bilirsin cnm ama senin behlülde salçalı seviyormuş ya
ama bulyonda süper tat veriyi ya :)
içine nane gidermi acaba bu çorbanın denemek lazım
ben sanki karabiber koyuyodum biraz ama bayadır yapmadımda yanlışmı hatırlıyorumki:=)
evde yemek yok ne edücükk..
sabah eşim şinitzel yaparık dedi ama onla karınmı doyar???
sebzeyede bıktım 1 haftadır hepsini yaptım sanırım...
çorba edem bari akşama....
tel şehriyesi nasıl ediyonuz siz???
ohh ellerine sağlık lamem sen en iyisi ticarete dök bu işi:))
ball şehriye çorbasımı yapcan ben 2 keredir domatesde koyuyom süper oluyo kızzz
çanakkale domatesler varya iri onlardan rendeledim bi büyük (2kişi için) içine bi küp şeker attım asidini alsın die kaynattım domatesi içine az sıvıyağ çok az tereyağ koklattım 1 tatlı kaşığı salça attım suyunuda koydum kaynattım,kaynayınca tuzu,şehriyesinide att kaynasın.mis gibi kokuyo şimdiki domatesler cnm
dün akşam yaptımm
az çiçek az tereyağ 1 kaşık salça 1 domaates rendesi kavuruyom
tuz ve knor et bulyon ekle
su kaynayıncada tel şehriyeleri koy
ocağı kapatımana 5 dk kala 1 yemek kaşığı nane ekle harika oluyo
afiyet olsun
biz bu akşam eltimlerdeyiz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?