Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

kızlar ben bugün topici çok gerdim sanırım özür dilerim
sinirim geçmedi ama sakinleştim biraz şimdi farkettim ki sizleri de gereksiz yere üzdüm mafoldumben

o nasıl laf öyle canım yaa,keşke elimizden çok daha fazlası gelsede yapabilsek senin için...seni seviyorusssssss değilmi kızlarr..olumunekankayizsmile

yok gulsunum hiç buraya ekler miyim
zaten arkadaş listemi de düzenledim
özel albüme koyarım kesinlikle.....
buraya giren misafirin kim olduğu belli değil

ay allah korusun ada kız yaa düdüklüyü çok kullanıyorum ama korkuyorum bi yandan da eyvahedigeldismile

Biricik nisan 2008'de evlendik canım :1hug:

pasaklı duymamış oluyoruz biz bunu
saçmalama destek olacağız tabi birbirimize

bir de biz de nisan da gittik 26 nisan-02 mayıs 2010 oradaydık...ahh ahhh

biraz önce eltim geldi yanıma
kaynım izinde
ohhhhhh sürekli geziyolar
bi an kendimden nefret ettim
kıskandım yahu
ben bu yaz sıcağında bu 4 duvar arasında anam ağlarken
adamlar ordan oraya geziyolar
ben pazar günleri evde temzlik yaparken
onlar geziyolar
neden şimdi gözümden iki damla yaş aktı ki
neden neden neden ...........

yoo aklına bişi gelmesin...
yani küçüklükten beri hep avukat olucam derdim herkeslere..
bi bayana çok yakıştırıorum avukatlıgı...

ama inan çok zor bir meslek
çokkk yorucu yıpratıcı
kavga ettirici gerici
ama yakışıyort tabi duruşmaya giripte hakim davalıdan soruldu deyince heyecanlanıyorum isteyerek seçtim çünkü :)))

alıntıdır....

Mutfakların en gözde eşyalarından biri olan düdüklü tencereler, pişme süresini azalttığı için yemek yapmada büyük bir kolaylık ve hız sağlıyor. Düdüklüler, ısı kullanımında da tasarruf imkanı veriyor. Bu tencerelerde pişen yemekler, oksijenle temas etmediğinden yiyeceklerin besin değeri kaybolmuyor ve daha lezzetli oluyor.

Ancak dikkatli kullanılmaması halinde içinde oluşan hava basıncı yüzünden kazalara sebebiyet veriyor. Geçtiğimiz yıl Aydın Nazilli'de bir lokantada patlayan düdüklü tencere, lokantayı savaş alanına çevirmişti. Sivas'ta düdüklüyle yemek pişiren Ali Ö., tencerenin havasını almadan kapağı açmış ve yüzünden yaralanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ıstanbul Zeytinburnu'nda kullandığı düdüklü tencerenin havasını almadan kapağını açan Mehtap U. (27), tencerenin patlaması sonucu yaralandı. Vücudunda yanıklar oluşan Mehtap U., Balıklı Rum Hastanesi'nde tedavi altında alındı.

Yan yüzeyleri basınca dayalı malzemeden yapılan tencerelerin kapağında patlama tehlikesine karşı, istenilen basınca göre ayarlanabilen supap bulunuyor. Basınç fazla olunca içerideki hava supaptan dışarı çıkıyor ve duyulan düdük sesi yemeğin piştiğini haber veriyor.

Basıncı düşürmeden tencerenin kapağını açmaya çalışınca kazalar oluşuyor. Bu tarz ihmaller üretici firmaları kazalara karşı daha emniyetli tencereler üretmeye sevk ediyor. Zaman kontrollü, kolayca açılıp kapanabilen kapaklar hatta çift emniyetli düdüklü tencereler piyasaya sürülüyor. Ancak yine de bu basınçlı tencerelerde dikkat edilmesi gereken birçok özellik bulunuyor.

Bunlara dikkat edin!

Yenı bir düdüklü tencere aldığınızda kullanım talimatlarını mutlaka öğrenin.

Ocaktan alındıktan sonra tencerenin havasını almak için düdüğü açılmalı ve hava çıkana kadar beklemeli. Basınç alma süresini azaltmak için tencere su dolu kaba oturtulabilir ya da akan suyun altına tutulabilir.

ıçıne konulan gıdalar ve su miktarı tencere yüksekliğinin üçte ikisini geçmemeli.

Tencereyı yerleştireceğiniz ocağın tencerenin tabanından dışarı taşmaması önemlidir.

Eskı tıp düdüklü tencerelerde kapaktaki buhar çıkışlarını mutlaka kontrol etmelisiniz. Bir iğne yardımı ile buhar çıkışlarını temizleyebilirsiniz.

Düdüklüde her türlü yemek pişirilebilir

Düdüklü tencerede süresini ayarlayarak birçok yemeği pişirmek mümkün. Bu tencerelerde daha çok kuru fasulye, barbunya, mercimek, nohut gibi normalde çabuk pişmeyen gıdalar pişirilse de, bunun yanında et yemekleri, mısır, tavuk, sebze haşlamaları, çorbalar, taze fasulye ve dolma gibi yemekler için de rahatlıkla kullanılabilir.

Düdüklülerin kişiye ve etrafına zarar vermemesi için talimatlara göre kullanılması ve mutfağa yabancı kişilerin düdüklüye karşı uyarılması gereklidir.

böcükkkkkk ekşın yaratmaya mı çalışıyorsun kız kaydirigubbakcemile3
şimdi damlayıp bir sürü bir şey yazacaklar

damlasınlar napam
onlarda ya okumasınlar yada yazsınlar bişiler
adam yemıyoz ya
oku oku ne anlıyorlar

heyy sıze dıyom
yıldız yorgun savaşçı perımsın.......
ıkı kelam edın ayol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…