Malzemeler
1 Su Bardağı Nohut
4-5 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Taze Nane
6-7 Dal Dereotu
6-7 Dal Maydanoz
3 Yemek Kaşığı (konserve) Mısır
1 Adet (orta boy) Kırmızı Biber
3-4 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
Tuz
Yapılışı
Nohutları bir gece önceden, (üzerini iki parmak geçecek kadar) ılık, tuzlu su ile ıslatın.
Ertesi gün süzün ve kaynar su ekleyerek 3-4 dk. kaynatın, tekrar süzün.
Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip, düdüklü tencerede 10-15 dk. kadar yada normal tencerede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün.
Nohut biraz ılınınca kabuklarını soyun.
Taze soğanı ve kırmızı biberi minik minik doğrayın.
Maydanoz, nane ve dereotunu ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri birleştirip, güzelce karıştırın, fazla bekletmeden servis yapın.
* Nohutları haşladıktan sonra süzüp, buzdolabına poşetine koyarak, derin dondurucuda haftalarca saklayabilirsiniz.
ya bende arayana asla yokum die yalan atamam.baştan sinir olurum aceleden ama geldiklerinde güzel ağırlarım ve kendime kızarım sonra:)memnun olurum yani.ama ben haftaiçi anca çaya giderim birine.herkes çalışıyo çevremde genelde.tavuk alda o pişene kadarda geç olur kaçta gelecekler?
adacan saol baby
dün pazardan maydonoz aldım çok severim kendilerini
koca demeti tek tek ayıkladım.ne kadar sıkıcı bişi onu ayıklamakta yahu.güzelce yıkadım koydum tuppere.ben sabah kahvaltılarında falan bayılıyorum.sabah işe gelirken ekmek arası peynir maydonoz az pulbiber ve sıvı yağ akıttım ekmek arasına ımmm en güzel kahvaltı.
haha ne bılım koydum işte öle e denemek ıstedım guzlde oldusıcakken bogurtlen sosu ustnde gezdrdım ustnde kalıyor ztn hafıftn ole tam emılmıyor hihihhiih
ya ben bu viking yumuştıcıyı bulamadım hiç bi yerde kızlar...
dün sordum bi yere kalmadı dedi.bakalım ara ara giderim gene.
sen aldınmı hiç balcım?açık yumuşatıcı vardı ama almadım 2 tl miş kilosu.oda hoş kokuyordu
selamlar arkadaişlarımmm
sizleri ihmal ettim farkındayım ama gün geçiveriyo hemen valla,
bal, tanem doğurdunuzmu kızz geçmişe bakmadan yazıyom,
bizim 2 gündür kakamızı yapamama sorunumuz vardı, az önce kucağımdayken sorun çözüldü ama incimeleğin üstü, benim eşofmanım heryerler kaka oldu :))
neyse yaptıkya , yapamamak çok büyük sorun valla.
39+3de zorla getirdik :))hoşgeldin cnm..geçmiş olsun dicem ama geçmiş zaten gözünüz aydın...
yok daha doğurmadım zamanı var cnm..senin inci melek kaç haftalık gelmişti???
39+3de zorla getirdik :))
tansiyondan dolayı suni sancı ile doğumu başlatmaya çalıştık , 4 saat suni sancı serumu aldım ama sancı da açılmada olmadı, beklicez dedi doktor, bende yok bekleyemem kes al dedim, özetle böyle :)
yeri demek iyidi gelesi yoktu :))
ya madem sezeryan olcaktı keşke o sancıyı hiç vermeseydiler ama ne bilsinler inci meleğin hala gelmiyeceğini :))
yaa ben zaten sezaryen olcam diye gittim o gün ama doktor ille normal yapcas diye tutturdu, allahdan o serum bende çok sancı yapmadı, ama yan odadaki kadın bayahissediyodu sancıları, herkez aynı şekilde hissetmiyo yani sancıyı, sende normal bekliyosun dimi ?
doktor demek normal doğumdan yanaymış...
benimki daha net bişey yok..şimdiye kdr normaldi ama daha kuzum dönmedi..erkenmiş bekliyoruz canı nasıl isterse artık hayırlısı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?