Hem Eşi Hem İşi Olan Bayanlar Haydi Buyrun..

nasıl ya ???
işe dönmeyecek olsan bile doğum parası alabiliyor musun???
aç hele şu konuyu büdüşün anası...
bir arkadaşım var üzülüyordu,geri işe dönmeyecek bu yüzden doğum parası da alamayacak diye....

hoşgeldin adacım.ooohhh keyifleride yaptık maşallah.

büdüşüm iyi teyzesi.sabah uyandı süt verdim yastığını aldı eline bana veriyo salla beni diyesalladım uyuduk aynı yatakta 10 bucuğa kadar.

işe bak kebap
ayy yerım onu benn yaa neysekı işindeıyıyde sorun olmuyo yatıp uyyon büdüşle

haha hemde ne rahatlamaaaa

hoşşgeldınnnn cnm

böceğim eşin içinde hayırlısı olsun canım.

tşkler cnm
tşkler casperımmm

ha sen 32.haftada gidip çalışamaz raporu alacan ama 35.haftaya kadar çalışacan sigortasız.
evt canm
3 haftayı sonraya aktarmakla falan hiç uğraşmayım diyorum..

hoşgeldinizz ohh keyifli hatunn..
ne hazırlıcann
o gün sana menü yazmştm aklıma gelenlerden

canım yasal olarak bir hamilenin doğum öncesi 32.haftadan başlayarak doğuma kadar izni var.ama istrerse bunun 3.haftasını çalışır(35.haftaya kadar) dilerse çalışmaz.bu yüzden doğum parasını her halükarde alır.

hoşgeldin adacım oh keyif sende yeminlen sürekli yatış:)
ben sanırım buradan doğuma giderim bal hatun gibi:)

yükseğe uzandım bu ayki klasörleri kaldırdım kasıklarım ağrıdı yaa üff.millet görüyo ben yapıyımda demiyo.

al işte.....yapılır mı bu yavrum...sakın öyle yükseğe falan uzanmak yok bir daha....evde de mutfak dolaplarına uzanırdık ya hani o da eskide kaldı artık yapmıyorsun ok....sen kendine dikkat et cnm...yoksa diğerleri ne kadar düşünür ki seni...

nevgulum sağol cnm...arkadaşımı aradım şimdi,öyle sevindi ki :)))
ne yapacak mışım nereye gidecek mişim diyor dedim dur acele etme....sgk ya gidip sorarsın...

casperım okudum kuzum...menü tavsiyene de baktım...
artık bir değerlendirme yapıp menümü belirleyeceğim...

arkadaşın kaçıncı haftada şimdi.

nevgülüm 32. Haftadan sonra çalışabilir raporu alınıyo benim bildiğim
o nasıl oluyo

canım hoşgeldin. o şöyle doktorun eğer bir sorun yoksa çalışabilirsin derse ve sende çalışmak istiyorum derseen o 32.haftadan 35.haftaya kadar olan 3 haftayı doğumdan sonrasına aktarıyo.yani doğumdan sonra 8 hafta değilde 11 hafta izin kullanmış olursun.

adacım artık daha çok dikkat edicem cnm
bence doğumdan sonra çalışacak olan anneler 35.haftaya kadar çalışsınlar.bebekleriyle daha çok vakit geçirirler..

hoşgeldin adacım oh keyif sende yeminlen sürekli yatış:)
ben sanırım buradan doğuma giderim bal hatun gibi:)

cnm...sorma vallahi ne iyi geldi bu tatil...
ama pazartesi başlıyoruz...
gerçi dün haberler de okullar açıldıktan sonra kar yağışının yeniden döneceği ve kar tatili yapılabileceği söyleniyordu...

merhabalar kızlar.umarım hepiniz iyisinizdir.

böceğim susuzluk çok fena bişey.gözünüz aydın valla.

hoşgeldin canım ben iyi olmaya çalışıyorum kendi adıma
şuan acayip bel ağrım var yaaa

mutlucum allah seni. mutlucum ya aklıma bişey geldi 32.haftadaymışsın.bu hafta doğum öncesi 5 haftayı çalışacaksan doğum sonrasına aktarman gerekiyor biliyorsun dimi.doğum parası olarakta alman için.
.

canım şimdi doktor bana 1 marta kadar çalışabilir raporu verdi
15 martla 24 mart arasıda doğum dedi canım benim yapmam
gereken bişey varmı şimdi ben tam bilmiyorum bu konularıda

canım benim inşallah eşin için hayırlısı olur
dualarım sizinle

hoşgeldiniz canım
maşallah en dahat sensin canım
imrendin sana

19. haftasında cnm...
31 haftasına gelince gitsin sgk ya mı yoksa dr.dan rapor alıp sgk ya mı götürsün
aman karışık işler.....

adacım artık daha çok dikkat edicem cnm
bence doğumdan sonra çalışacak olan anneler 35.haftaya kadar çalışsınlar.bebekleriyle daha çok vakit geçirirler..

brck nereye uzandın okuyamadım ama buralarda bir oklava vardı alırım elime haaa.
bencede brck ben öyle yapmıştım.o sıcakta mahfolmuştum ama değmişti.müdürüm branşı veteriner hekimdir bana derdiki bana bak git otur evinde doğuracan burda. kaç sabah arardım müdürüm ben valla ayaklarımın üstüne basamıyorum diye.gelme yat dinlen keyfine bak derdi hep allahım binlerce kez razı olsun.

19. Haftasında cnm...
31 haftasına gelince gitsin sgk ya mı yoksa dr.dan rapor alıp sgk ya mı götürsün
aman karışık işler.....

31.haftasına gelince dr söylesin doktorun haberi var zaten bu işlerden.çalışmasına engel bişey yoksa 35.haftaya kadar çalışsın 3 haftayı doğumdan sonrasına aktaracam desin.yok çalışamazsa zaten doktor çalışamaz raporu verecek.parayı doğumdan önce almak isterse raporu versin sgk ya yalnız doğumdan sonra bide 75 tl mi ne çocuk parasıda veriliyor hastane çocuğun doğduğuna dair bir doğum belgesi veriyor onunla birlikte diğer raporuda alıp sgk ya veriyorsun.orda parayı nezaman alıcağına dair bilgi veriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…