Hem evli olup hem okuyup hem çocuk yapabilen varmı?

Çok mu zor olur ? Varmı yapabilen yada yapabilen tanıdığı olan ? Fazla olumsuz yorum alıyorum destege ihtiyacım var. Cocugum yok bu arada düşünüyoruz sadece
Hem evliyim hem çalışıyorum hemde üçüncü uni okuyorum. Ve çok sık da misafirim olur üstelik kalmalı

Çok mu zor olur ? Varmı yapabilen yada yapabilen tanıdığı olan ? Fazla olumsuz yorum alıyorum destege ihtiyacım var. Cocugum yok bu arada düşünüyoruz sadece
Üniversite arkadaşım yapmıştı ama ailesi aynı şehirdeydik onlara bırakıyordu kolay oluyprxu yani

Hem çalışıyorum, hem evliyim, hem yüksek lisans yapıyorum, hem aöf okuyorum, hem hamileyim, evin tüm işlerini ben yaptım bu süreçte. Ailem ve eşimin ailesi farklı illerde yaşıyolar , pandemiden dolayı hamileliğimde hiç gelemediler. Çocuğum olduktan sonrada yine çalışcam, yüksek lisans tezimi yazcam, aöf okumayada devam edicem, evin işlerini de yapacağım.

Eskiden abartı sanıyordum wc ye gideriyorum ben. Belki benim beceriksizliğim bilemiyorum ama çok çok çok zor. Yeni sürüm bebeler çok cin göz

Ya küçük bir sehirde yaşıyoruz is imkani kısıtlı kendimi bir sekilde gelistirmem lazım diyorum sadece evde oturup çocuk bakma fikri beni üzüyor. Okumadan da is bulunmuyor

Bence okuyun gitsin

Konuya geleyim, olabilir tabi ki. Çalışan tonla çocuklu kadın var. Onlar nasıl anneyi, bakıcıydı ayarlıyorsa öyle yaparsınız.

Bana sorarsanız olur tabi ama bölüme göre değişir. Hukuk, tıp, müh dalları gibi yüksek konstrasyon bir bölümde yapmayın. Hamilelikte bulantı var, yorulma var dikkatinizi veremezsiniz. Çocuk her gece ağlayacak, milyon olmuş kafayla calculus dersinden de anatomi dersinden de bir şey anlamazsınızOnlardan birini istiyorsanız çocuğu sonra düşünün derim

Bol şans dilerim

Şunu da ekleyim lisans zamanlarımda alt sınıfta bi kız vardı. Evli ve cocuğu vardı alanım güzel sanatlar oldugu icin rahattık biraz. Hatun yavrusunu bebek arabasına bindirir okula getirirdi. Ortak derslerimiz oluyordu çizim derslerinde yavru bebek arabasında oturup oynuyordu.

Arada onada kücük bi kağıt kalem verip karalıyordu, eslik ediyordu bize sıpa. Bazen geliyor bazen gelmiyordu işte böyle.

Hem evli hem çalışan hem de çocuklu olarak doktora tezimi yazdım. Evet, yapılabiliyor. Ancak uyumayan bir bebekse ve yardımcı olabilecek kimseniz yoksa çocuğu mutlaka erteleyin. Yoksa çok yıpranırsınız. Bu arada okuyacağınız bölüm de önemli. Mesela tıp okuyacaksanız imkansız bence.

Bence evin işlerini kocaniza atın, yazık caniniza bu kadar güçlü olmak zorunda değilsiniz , bugünler geri gelmeyecek , bilmiyorum eşinizle ev işlerinde iş bölümü yapıyor musunuz ama bence yapın çocuk olunca iş yukunuz daha da agirlasacak

Açıkçası yapılmayacak şey değil yapan çok kadın var ve unide arkadaşlarım vardı ama bu okuyacağınız bölümle de alakalı, ya i AÖF mu okuyacaksiniz yoksa örgün öğretim mi ? AÖF kolay olur ama örgünde devam durumu olacağı için bebekle zor olur, hangi bölümü istiyorsunuz bu da önemli , yaşınız kaç eğer örgünde zor bir bölüm okuyacaksaniz bebeği biraz erteleyin

Acele etmeee. En rahat bebek bile çok zor. Düşün benimki 11 aylık. Ağlaması zırlaması yok, uykuları düzenli, iştahı yerinde ama yinede yorucu. Yaşın kaç bilmiyorum ama 30'dan sonra düşün bebek işini. Ha bu arada 34 yaşında doğurdum, evliligimin 7. Yılında.

Eşimde yardım ediyor sağolsun elinden geldiğince . Oda hem çalışıyor hem okuyor hemde mesai saatleri bana göre daha belirsiz daha uzun saatler çalışıyor

Evliiyim , 4 yaşında kızım var . Çalışıyorum . Geçen sene yüksek lisans yaptım tüm derslere falan katıldım zor oldu ama bitirdim tez bile yazdım .

Ben varım.

Calisan cocuklu kadin olmaktan daha kolay bir durum. Asla yapilmayacak bir sey degil ama cevreniz destek mi?

Siz okuldayken cocuga kim bakacak mesela?

Esiniz her gün taze yemek bekleyen modelden mi?
Esimle iyi anlaşıyoruz halden anlayan biri ve destekcimdir surekli. Cocuga buyuk ihtimal kv bakar
Sunu da ekleyeyim, suan hamile degilsiniz. Bebeginiz de yok.
Neden önce okul, sonra bebek dusunmuyorsunuz?
Okuldan tam verim alip calisip evde oturmayagimi kesinlestirsem çocuğu erteleyecgim de iste emin olamıyorum

Valla muhteşemsiniz ne diyeyim keske bende sizdeki azmin birazı olsa. Bana moral oldunuz teşekkür ederim . Sınava çalışmaya başlamaya karar verdim umarım sonunu getirebilirim

Çocuğu hemen yapmanız mı gerekiyor ya da öyle bir şey mi önerdiler. Neden hepsini aynı sürece sıkıştırıyorsunuz ki? Mecbur değilseniz okul bitince düşünseniz daha mantıklı değil mi? Malum ilk aylar şiddetli kusmalar, son aylar kendini zor taşımalar. Doğum süreci, bebeğin ilk aylarında sabahlara kadar uykusuzluklar, ateşi, dişi, başı filan hepsini çok iyi düşünüp değerlendirdiniz mi?

Yapabilen yok mu elbette var. Bizim okulda da vardı. Eşi de çok özveriliydi sanırım kv de de ilgileniyordu. Yine de kız gözleri mosmor, saç baş didiklenmiş bir şekilde gelirdi okula. Acırdık haline. Okulu bitirdi ama bence ne okulun tadını alabildi ne o bebeğin.

Yine de ille de tercihiniz buysa eşinizi çok zorlu bir süreç olacağına dair iyice bilgilendirin derim

Haklısınız kolay olacağını bende düşünmüyorum. Bebek bende eşimde istiyoruz ama ben ayriyeten okumak ta istiyorum

Ben de liseden sonra evlendim ve çalıştım, devam okumadım. Hamile kalıp doğum iznine ayrıldığımda üniversiteye başladım. Doğumdan sonraki dönemim çöpe gitti, ilk aylarımız çok zordu sonra sonra rutin oluşturdum, bebeğimin gece uykusu biraz daha oturdu ve bir şekilde yol katettim. Uykusuz kaldım ve bir çok konuda fedakarlık gösterdim. Mükemmel olmaktan vazgeçtim. Zorlandığım, ağladığım zamanlar da oldu. Ama bebeğim şimdi 21 aylık ve 1 sene sonra üniversitem bitecek inşaallah. Notlarım da fena değil. Eş ve aile desteği çok önemli gerçekten. Sonuç olarak geriye dönüp bakınca asla pişman değilim, iyi ki de başlamışım diyorum.
Psikoloji okuyorum bu arada. Tabi pandemiden dolayı dersler hep online oldu. Bu da benim için avantajdı elbette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…