Hemoroidi Yüzünden Eşimden Tiksinmeye Başladım

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.
ben patolojide çalışıyorum. eşinizi en kısa zamanda, gerekirse aile büyüklerinden yardım alarak mutlaka genel cerrraha götürün. bu gibi vakalarda sonuç bazen kötü olabiliyor. eşinizin basurdan başka,basurun tetiklediği anüs bölgesinde farklı bir hastalığı olabilir. dışkı kokusu değil diyorsunuz, muhtemelen enfeksiyon var. tek söyleyeceğiğm en kısa zamanda mutlaka ama mutlaka doktora gitmesini sağlayın.

çok zor bi durum gerçekten.Allah yardımcın olsun.Ev huzursuzluğu gerçekten çok cansıkıcı .en kısa zamanda ikna edersin inşallah eşini

Hemoroid geciktirilmesi uygun değil geciktirildiği müddetçe allha korusun ameliyata gider bu konuyu detaylıca iletirseniz erken tedavi için bence doktora gidecektir aslında şöyle bir çözümde ğeliyor göstermeye utanıyorsa fotoğrafını çekip göstersin doktorlar genelde derecesi için bakıyorlar. Çok ilerleyen bir evre olduğunu tespit ettiklerinde ameliyata alıyorlar ... ikna zor yanları söyleyip çözüm üretmektir

Rahatsızlıgı çok ilerlicekk ve son evresi olcak mazallahh ozamnda geç kalınıcak herşeyeee

bukadar inat neden ederki insan analmıyorumsonuçta kendi saglıgı deilmiii leş gibi kokuyosa bu adam işe gitmiyormu yanındaki mesai arkdaşları hiiçmi uyarmıyorr aneine babasına konuyu açın ama çözüm bulun bencee

canım geçmiş olsun zor bir durum seni anlıyorum kokuyo benimde hassaslıgım var bence eşiniz mantar olmuş oyüzden kokuyor hemoriit tek başına koku yapmaz sana öneri eger doktora illaki gitmiyorsa ilaç ismi vereyim yazdırıp alabilirsin -travacort krem korsol fitil bunları al kullandır inan çok iyi gelir bendede vardı buna benzer aynı bişey bunlarla çok şükür geçti korsol fitil aynı zamanda kaşıntısına hem hemoreite çok iyi travocortkremde bunları muhakkak al kullansın bak göreceksin bana dua edeceksin ..

Benim de inatla smear taramasını yaptırmayan bir iş arkadaşım vardı. Neymiş, utanıyormuş. Ki biliyorsunuz smear taramaları olası bir rahim ağzı kanserinin erken teşhisi açısından çok önemli. Ve bu "ay ben utanırım" zihniyeti "aman bana bir şey olmaz" zihniyetinden bile daha aptalca. Hatun kişi bizim hobi olarak mı doktora gidip bacaklarımızı açtığımızı düşünüyordu bilmiyorum ama sonunda ikna oldu. "Madem doktordan utanıyorsun, hamile kaldıktan sonra evde kendi kendine doğurursun sen artık, sana kıyak olsun diye leğenle sıcak su getirmesi benden" falan diye zırvaladım, o da başta "ya ne alakası var, o mecburiyet" diye zırvaladı ama sonunda doktorluk mesleğinin kapsamı konusunda bir aydınlanma yaşadı. Dişimiz ya da başka bir yerimiz normal dışı bir şekilde ağrıdığında "bir kontrole gideyim" demektense ağrı kesici alıp hayatına devam eden insanlarızdır genelde ama vücudun bazı uyarılarını dikkate almakta fayda var, çünkü bazen hastalık geliyorum diyor. Bazen erken teşhis tedavinin kendisinden önemli olabiliyor, hayat kurtarabiliyor.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanından utanan kadın olabiliyorsa, benzer şekilde muayene olmaktan çekinen erkek de olabilir. Bazılarımız "kendimde yolunda gitmeyen bir şey olduğunu hissettim, doktora muayene oldum" derken, bazılarımız olaya "bi tarafımı açıp başkasına gösterdim" şeklinde yaklaşıyor sanırım.

Konu sahibinin sorununa gelecek olursak, şahsen kendisini sabrından ötürü kutlamak istiyorum, çünkü içinde bulunduğu durum gerçekten zor, ben olsaydım daha yıkıcı olurdum sanırım. Bir evliliğin bu şekilde yara alması, bir insanın hayat arkadaşından bu denli rahatsız olması ve o kişinin bunu umursamaması çok acı. Söz konusu eş bencilliğin kitabını yazmış. Ama benim aklım almıyor, bir insan ne olduğu belli olmayan ama tehlikeli olduğu bariz ve hayat kalitesini mahveden bir hastalıkla nasıl yaşar, üstelik başta eşinin ve sonra diğer insanların kendisinden açık ve net bir şekilde iğrendiğini bile bile nasıl yaşar... "Aman doktor dötümü görmesin" diye bu kadar şeye katlanılır mı? Diğer arkadaşların anlattığı başka şehirlerdeki doktorlara giden hasta hikayeleri de tuhaf falan ama çözüm sonuçta, içleri öyle rahat etmişse öyledir. Ama onu bile yapmayan bir insanın derdi ya da sorun ettiği şey başka olmalı diye düşünüyorum.

Ama çok açık söylüyorum, bu benim başıma gelseydi ve eşim kendisinden ve bu durumdan ne derece rahatsız olduğumu bile bile sırf "ay o kıymetli dötümü kimseciklere gösteremem" diye doktora gitmiyor olsaydı ben o "hayat arkadaşlığı"ndan istifa ederdim. Durumun kendisi ayrı iğrenç, benim ne hissettiğimin önemsenmemesi ayrı iğrenç olurdu çünkü.

Allah sabır versin, umarım eşinizin inadını kırabilirsiniz.

ciğ patatesi ince rendeden rendeleyin ve ince bir beze koyun
hemoroidlerin üstüne koyun bu pansumanı, sabaha kadar bekletin
her gece bunu uygulayın, o zaman hemoroidleri kendiliğinden geçer
poposundaki kan dolaşımını hızlandırmak için (hemoroidler o yüzden oluşuyor zaten) aklına geldikçe anal kaslarını çalıştırsın (yani poposunu sıksın)
acil şifalar

belkide arkadaşlarında dediği gibi hemoroid değildir çünkü hemoroid koku yapmaz ve sizin tarif ettiğiniz gibi değildir
bence bu başka bir hastalık

merhaba canım benım esımdede bır ara olusmustu hemoroit fakat koku moku asla olmadı canım acaba kısısel temızlıklerınımı aksatıyor esın memelerden dolayı canı yandıgından?profösör doktor ıbrahım saracoglu basur ıcın tvde gece yatarken has zeytınyagını pamuga bulayıp 3gece yatarken araya koyun sabaha kadar kalıcakmıs 3gunde memelerı ındırır demıstı 3 gun olmazsa 4.demıstı gercektende ındırdı haberın ola canım.

bence kokuyu hijyeni kafaniza takip adama o kadar kotu davranacaginiza onun sagligina uzulup tedavi olmasini isteseydiniz bu kadar inatlasmazdi belki.

allah korusun bagirsak kanserinden olurse kokusunu bile ozlersiniz.

komsumuz surekli boyle derdi. kocasi bagirsak kanserinden oldu 30`lu yaslarda

kötü davrandığımı nerden çıkardınız ki
hem tedavi olmasını istemesem bu kadar uğraşmam

Siz yada eşiniz aile hekiminize gidip bahsedin, en azından krem yazar sabah akşam kullanır o da kaşıntıyı önler. Anlayamadığım eşin nasıl dayanıyor bu duruma, insanın kolunu sinek ısırıp kaşındığında deli oluyor, her gün dakikalarca kaşınıyor hem de orasını...

kendi rahatsız olmuomu o kokudan:s insanın kendine güveni de gider. kaldı ki, eşi dillendirmiş artık yani. inat diyosunuz ama bende allah korsn böle bişi olsa inat edilcek bişi değil tedavi edilmelii

genel cerrah arkadaşıma sordum koku yapıyorsa acilen gitmesi lazım dedi öyle bitkisel ürünlerle geçmez dedi canım sen ne yap et mutlaka götür basit bir ter kokusundan iğreniyoruz bazen ki o koku dayanılmaz olmuştur....eşinin sseni anlaması lazım....

Cok zor bir durum Allah kolaylik versin...benim esimde hemoroid prob vardi gitti hic uzatmadan genel cerraha ameliyat oldu ayni gun ameliyat cikisida isine gitti..ama durum artik vahim bir hal almis buyuk ihtimal mantar olmus tedavi olmamasinin sonuclari cok agir olacaktir..seninlegitmese bile kendi tek basina gitsin..kimseye soylemeyelim sir kalsin aramizda filan deyin belki gider...

Dun gece yatarken gazim cikti ay basladim kendi gazima laf etmeye ...Allah yardimcin olsun.

Akşam konuştum
Eeeee yeter be dedi odayı terketti
Zorunda olmadıkça konuşmuyoruz
Bu kadar inat olur mu bi insan yaa
Bunaldım artık

esınızın bu ınadına pes dedım artık .ya bır ınsan kendını dusunmuyor olsa bıle ,aılesını esını dusunur .bu nasıl bır bencıllıktır anlamadım ayıptır ya .sankı sız onun kotulugunemı soyluyorsunuz yaa herseyden once esısınız sız o'nun .nasıl bır ınsan esınden ,kokuyorsun yanına yaklasamıyorum demesını kaldırabılır kı gercekten anlamıyorum .yaa bır hastalık oldugunu dusunmese bıle koktugu bır gercek ,esımı kendımden sogutmayayım dıye gıder ınsan ya .bu nasıl ınattır boyle.ben esınızın doktora gıtmemek ıcın olan ınadına gercekten anlam veremedım .ne olursa olsun saglık bu kadar hafıfe alınamaz .ve bunu rıske atacagınıda sanmıyorum .bana kalırsa esınız doktora gıttı .ve senın bılmenı ıstemedıgın bır hastalıgı olabılır .bu yuzden senınle bırlıkte doktora gıtmeye yaklasmıyorda olabılır .esınızın bu ınadı karsısında baska bırsey gelmyor aklıma valla .

saglik bu sakaya gelmez nasil bir inatmis bu...
doktorlar aksama kadar kactane hastayla ilgileniyor...
utanilacak ne var bunda saglik sonucta...
kokusundan kendisidemi rahatsiz olmuyor...
birde el surekli orda insan igrenir yani...ister pijama ustunden olsun nasil olursa olsun...

Dün akşam işten geldiğinde bişey olmamış gibi davrandım o da.
Banyo yaptırttım ve banyodan önce o bölgeye baktım kuyruk sokumunda 5-6 cm uzunluğunda yara gibi bişey var
orası kaşınıyormuş ve kokuyu da o yapıyor
banyodan sonra saç kurutmayla güzelce kurutturdum ve mantar kremi sürdürttüm
Bi arkadaş yazmış aile hekimine anlat ilaç yazsın diye öyle yapmayı düşünüyorum
ama benim doktora gitme konusunda yine ikna etmeye çalışıcam
Dedim ki kolon bağırsak ya da makat kanseri olursan nolucak?
Daha iyi ya dedi
Hadi beni geçtim bu çocuk babasız mı kalıcak dedim sustu.
Bugün aile hekimine gidecem

umarım bir an önce doktora gitmeye ikna olur canım

Son düzenleme:

canım kıl dönmesi olabilir. kıl dönmesi iltihaplı bir hastalık ve kuyruk sokumu bölgesinde olurmuş. doktora gitse çok iyi olur. belki ameliyat olması gerekebilir, ilerlerse daha kötü, kaşınmayla kalmaz daha fena olur. ama en iyisi doktora gidip aynen anlatın, doktor da bir uzmana görünmesini söyleyecektir kesin. o zaman belki ikna oulr...geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…