Ay bunu yazmayın ya. 15 te bir görmeye gidemezsiniz bunu siz de biliyorsunuz. Diğer evlatlarınız için ne kadar çabaladınız? Bir daha anne olmak istiyorsunuz. Onu doya doya büyütürken diğer çocuklar ne olacak.
Benim önümde annem gibi bir örnek var. Babamdan ayrılırken ne nafaka ne 5 kuruş para aldı. Arkasında bir servet bıraktı. Kardeşim annem ben sıfırdan başladık. Gırtlağa kadar borca battık,çıktık. Annelik öyle bir şey ki tek evlatların için merdiven silersin yine bakarsın. Üstelik ailenizde arkanızda sanırım.
Allah çocuklarınızın bahtını güzel nasip etsin.
Valla okadar çok dusunmussunuz ki çocuklarınızı bile gormuyoken yeni bi evlilik üstelik yeni çocuk istiyorsunuz. Sizin su kucumsediginiz ergenler bile eminim sizin gibi düşünmez .. Okadar olgunsun ki alkisliyprum sizi :))İyiki düşnmşnz bunları bizim aklmza hiç gelmemişti ergenlik dönemimizi btrmedk biz direk aşık olduk ewlenyrz))
Asla keşke demedim çocukarımın annesi olduğum için.. Bana öyle güzel şeyler kattıki annelik öyle güzel birşeyki anne olmak rabbim herkese nasip etsin.. Ben sadce tekrar mutsuz olmak istmyrm bunun korkusunu yaşıyrm
Iyide sana diyorum ki bu cocuklar yarin obur gun anne biz sende kalmak istiyoruz dediğinde ne yaparsin,
Sen diyorsun ki bu düşük bir ihtimal, istedikleri zaman tabi ki gidip gelebilirler.
Yani burada insallah cok isterim benim evim onlarin evi bile diyemiyorsun.
Çünkü es adayin bile bu konuyu gecistiriyor ve sen acikca çocuklarımi kabul etmez zaten kimse istemez diyorsun.
Yani sende zaten suan ki mevcut durumdan memnunsun ve seni rahatsız eden tek sey yeni evliliğin de cocuk sahibi oldugundan dolayi gelebilecek laflar.
Ya huzurum kacarsa.
Böyle bir anneligi ben kabul edemiyorum kusura bakma.
Sen deseydin ki bi sekilde cocuklar baba da kaldi. Ben suan evlenmek üzereyim ve cocuklarim icin bana laf soyleyenin alnini karislarim bende o zaman birazda olsa anlayabilirdim.
Sen resmen cocuklu oldugum icin ilk mahcubiyetimi yasadim diyorsun.
Bende sana onlar mahcubiyet degil hayatinda ki tek onceliklerin kendine gel demek istiyorum.
Kabul ediyorsa seni 2 cocuklu bir kadin olarak etsin, etmiyorsa yol ver gitsin.
Ama olmaz, diyemezsin.
Çünkü yeniden anne olup cocugundan ayrilmama mutlu olma planlarini coktan yaptın sen.
Peki ne yapayım evlenmek benim hakkim degil mi diyeceksin, evet hakkin.
Ama bunu 2 var olan cocugunu goz ardi ederek yapamazsin.
Üvey değil miydi o cani kadın?
ha pardon, o durumu bilmiyodum. bi anne nasıl evladını geride bırakır başka çocuk yapıp ona tutunur, kendi doğurduğuna ayrım yapabilir.günahını geçiyorum vicdansızlık..daha benim çocuğum doğmamışken onu arkamda bırakıp yeniden evlenip anne olmayı aklım kesmiyo bile, doğsa bu düşünce beni öldürebilir. allah hidayet versin.Hayir, ben öz annelerini hatirlattim. 2 cocugunu üvey anneye birakmis. Kendisi yeni kocasi ve bebegiyle yasiyordu.
Hangi aklı başında insan bu kadını savunur ki bildiğin çocuklarım basima dert olurmu diye korkuyo. Ah ah yazijBir de konuyu baba da kalsa noluyor ki,
Evlada sahip cikmak sadece annenin gorevi mi ye getirenler olmuş.
Yani burada sorun cocuklarin baba da kalmış olmasi mi,
gercekten konunun basindan beri anladığıniz tek sey bu mu oldu.
Neyse saygi duyup geciyorum.
Çok güzel yazmışsınız gerçekten.
Üstelik daha biri çocuk öbürü iki ergen çocuğu dururken onlara bakamadım diye yenisini hayal ediyor ben ona şaşırdım. İnsan ikisine bakamamışken vicdanı sızlar ikincisinde doya doya bakarım demez bari.
Çok tuhaf gerçekten ya.
Sanırım çocuklarla fazla empati yaptım ben.
Benim annem beni ayda iki gün görüyorken gidip yenisini yapsa sizle ilgilenemedim onunla anneliğimi doya doya yaşayacağım dese üzülürüm en basitinden..
Ben çocuklara dertlendim konu sahibi kayınvalideye daha çok üzülüyor
evet aslında şimdiye kadar hep bizden yana oldu çünkü evleniceğim insanın aileside yarılık yaşamış..çocuklarım 13 ve 8 yaşlarındalar...
benim ayrılığım ve hayatım için böyle olması en uygunuydu şu andada en uygunu olduğunu düşünüyorum.. inş çocuklarım onlar için yaptığım fedakarlıkları böyle düşünüp hiçe saymazlar(
hemen cevaplıyrum,
- çocuklarım yaşayacğım şehire şu anda gelmicekler çünkü çocuklarımın pskolojisini etkilemek istemiyorum..ben şu an yaşadığım evi boşaltmıcam ve yine 15 günde bir çocuklarım geliceği zaman onlarla olmak ve ailemi görmek için evime gelicem..
- çocuklarımla evleniceğim kişi tanışmadılar dediğim gibi çocuklarıma bu evleniceğim adam diye birşey söylemek istemiyorum şu an çünkü küçükler
-kv ile ayrı evlerde ve mesefaeli bir ilişkimiz olucak çünkü eveleniceğim insan bu konuda çok hassas
Ben gayet feminist bir insanım. Evet babanın da görevi sorumluluğu var. Ama benim babamla annem boşandığında annem beni bırakmadı. Çok çalıştı beni büyüttü, okuttu. Hiç bir zaman da baba eksikliğini hissetmedim. Anne ve baba bir değil bence kendimizi de kandırmayalım. Annenin eksikliği her zaman kalıyor çocukta baba mükemmel de olsa. Düşündüğümde de babam çok zengin olsa yat, kat verse babamla mı kalmak isterdim diye. Hayır!! Annenin verdiği sevginin, sıcaklığın anlayışın onda birini babadan alamazdım. Boşandılar ama babam sorumsuz bir adam da değildi belirtiyim. Hani kötü baban oldu ondan böyle diyorsun demeyin. Anne sevgisi bambaşka..
Dolayısıyla annem 35inde boşandığı halde gencim diye beni bırakmadığı için minnettarım. Ve bunu yaşamış bir çocuk olarak diyorum ki baba ve anne farklı. Bu Türkiyenin ataerkilliğiyle ilgisi yok ben de feministim, eşitlikse evet eşitiz ama annelik ve babalık farklı.
Üzgünüm ama çocuklarınızı baba ne kadar mükemmel de olsa annesi eksik büyüdü ve çocuklar on beş günde bir misafir gibi gördükleri anneyle eksik büyüdü. Ve siz hala daha da eksiltmek ister gibi mesafeyi daha da açıyorsunuz ve en tehlikeli zamanda, ergenlikte. Onlar ergenlikteyken anneleri araya bir mesafe daha atıyor.
Çok üzüldüm çocuklarınıza
Hic yani.
Yeni evli olacaksin, e bebek de istiyorsun, kac yasindasin ama masal gibi 15 gunde bir sehir disindan gelebilecegine inaniyorsun.
Aman hamileligim, aman esim rahatsiz, aman k.validem misafir getirecek vs derken o sure artacak.
Mutlaka artacak cunku evlilik sorumluluk demek.
Netice: zaten bence yetersiz olan gorusme suresi iyice ay bu hafta sonu da arasam yeter'e donecek.
Ay amaaan nolmus baska sehirdeyse 1 saatte gider gelir diyenler hangi masalin prensesiyse oraya dönsün.
Her sey kadindan bekleniyooaar, bir kere de baba baksin n'olcak diyenler de gitsin kendine yeni bir köy kursun.
Cunku maksat kadina yuklenmek degil, maksat bir annenin cocuk farkindaligini olusturmak.
Cunku bunu goremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?