- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
- 133
Haklısınız. Ama biz Türk baba modeli üzerinden yorum yapıyoruz. Norveç'te yaşasam belki bebeğini kanguruya koymuş göğsünün üzerinde taşıyan, bir yandan 3 yaşındaki kızının saçlarını balıksırtı ören bir baba tipi gelirdi gözümün önünde. O zaman da konu sahibi kv adayına ismiyle hitap eder arkadaş olurlardı.
Öyle olsun çok istiyorum.Türk anne baba modeli bu değil, olmamalı. Belli bir keşim, büyük bir kesim böyle düşünüyor diye, bu doğru olmuyor.
Çocuğun sorumluluğu yarı yarıya ayrılır. Her şeyi anneye yıkmak, ne kadar doğru?
Erkekleri paşa gibi oturtmak, kadını her işe koşturmak mı doğru olan?
O norveçli dediğiniz modellerden türkiyede de vardır merak etmeyin. Yoksa da, üretime sürmeye çalışmamız bizim hayrımıza, değil mi?
Böyle gelmiş böyle gider diye, göz yummaya gerek yok
Bir de konuyu baba da kalsa noluyor ki,
Evlada sahip cikmak sadece annenin gorevi mi ye getirenler olmuş.
Yani burada sorun cocuklarin baba da kalmış olmasi mi,
gercekten konunun basindan beri anladığıniz tek sey bu mu oldu.
Neyse saygi duyup geciyorum.
kesinlikle hak veriyorumyani bosanma durumunda illa annemi butun sorumlulugu alacak, babalar istedikleri gibi bosanip cocuklari anneye verip, genc kizlada evlenebilirler.....ohhh ne ala hersey erkege helal kadina haram...bunu kadina yakistiramayan yine hemcinslerimiz!!!!
canim ins. cok mutlu olursun, yine cocuklarin olur, bosandin ve cocuklarin var diye omur boyu evde oturup yas tutacak degilsin, tabikide yeni bur yuva kurmak seninde hakkin. ayrica bekar biriyle evlenmende hic bir sakinca gormuyirum, anlastiktan, guven olduktan sonra neden olmasin.
Türk anne baba modeli bu değil, olmamalı. Belli bir keşim, büyük bir kesim böyle düşünüyor diye, bu doğru olmuyor.
Çocuğun sorumluluğu yarı yarıya ayrılır. Her şeyi anneye yıkmak, ne kadar doğru?
Erkekleri paşa gibi oturtmak, kadını her işe koşturmak mı doğru olan?
O norveçli dediğiniz modellerden türkiyede de vardır merak etmeyin. Yoksa da, üretime sürmeye çalışmamız bizim hayrımıza, değil mi?
Böyle gelmiş böyle gider diye, göz yummaya gerek yok
Bunun sorumlukla alakasi yok. Bu bi ihtiyactir. Anne sefkati baskadir. Cocugun o dönemde babadan cok anneye ihtiyaci vardir.
Bebek anne karninda büyür. Ilk onunla baslar herseye. Kordonuyla baslar o bağ. Baba o dokuz ay bu bagin disindadir.Dogumda birliktedirler.
Anadili deriz ya ilk anneden ögrenir kelimeleri. Şefkati,sevgiyi,sicakligi annesinde ögrenmesi baskadir. Kalbi kirildiginda, bi seye üzüldügünde “anne kucagina” gider. O samimiyeti hisseder. Bi baska bakar anne.
Babayla da yapar bunlari. Ama anne baskadir.
Bunun sorumlukla alakasi yok. Bu bi ihtiyactir. Anne sefkati baskadir. Cocugun o dönemde babadan cok anneye ihtiyaci vardir.
Bebek anne karninda büyür. Ilk onunla baslar herseye. Kordonuyla baslar o bağ. Baba o dokuz ay bu bagin disindadir.Dogumda birliktedirler.
Anadili deriz ya ilk anneden ögrenir kelimeleri. Şefkati,sevgiyi,sicakligi annesinde ögrenmesi baskadir. Kalbi kirildiginda, bi seye üzüldügünde “anne kucagina” gider. O samimiyeti hisseder. Bi baska bakar anne.
Babayla da yapar bunlari. Ama anne baskadir.
Ewet elbette öyle ben bu yaşımda anneme ihtyc duyuyorum ama bizim ayrılığmz bu şekilde oldu hayatmz böyle şekillendi hiç birşey kolay olmadı ve olmucakta sanırım((
Tesadüfen gördüm. Keşke alıntı yapsaydınız da daha erken cevap yazabilseydim
Sayfaları incelerseniz, konunun diğerleri tarafından "ayhhh anne nası bırakır çocuğnu sen vicdansızsaaan" diyenler tarafından, akışının değiştirildiğini görürsünüz.
Onlara yönelik, hem konunun ana maddesinin bu olmadığını hatırlatmak,
Hem de bu düşüncelerinin, her işi kadına yüklemenin doğru olmadığını belirtmek,
Konudan bir tek bunları anlamış olma anlamına gelmiyor.
Sınavda kaç proton sorusuna, şu kadar elektron gibi cevap verenler ilk kimmiş, gayet açık
Duygusal samimiyetten bahsetmişsiniz. Duygusal samimiyetine iki taraftan da ihtiyaç duyar çocuk. Ama fiziksel ihtiyaçlarını(bakım vs) karşılamanın dahi sadece anneye bindirilmesinden hoşnut musunuz? Mamayı annne hazırlasın, bezi anne değiştirsin, banyosunu anne yaptırsın, çocuğu anne uyutsun, çocuğu anne kaldırsın, ödevini anne yaptırsın.. Anne anne anne anne.. Böylece erkekler hazıra alışıyor, duygusal da fiziksel ihtiyaçsal da yaklaşmıyorlar çocuğa.
İlla o dönemde anneye ihtiyaç duyar diye birşey yok. Her çocuk anneye düşkün olmak zorunda da değil mesela.
Bana 5 yaşımdayken bir süre babam baktı izin alıp. En mutlu aylarımı onla geçirdim. Beni en çok o bilgilendirdi, o öğretti. Annemle değil, babamla kalmak benim için daha eğlenceliydi.
Yani illa anneye ihtiyaç duymak zorunda değilmiş çocuklar.
Ailem ayrılsa babamı seçerim. İkisinin de yeri ayrı, evet anne daha telaşlanır çocuğuna ama, sırf kadının bu duygularını kullanarak onu sömürüyorlar. Her işi kadına yaptırıyorlar. Bu mu adalet
Duygusal samimiyetten bahsetmişsiniz. Duygusal samimiyetine iki taraftan da ihtiyaç duyar çocuk. Ama fiziksel ihtiyaçlarını(bakım vs) karşılamanın dahi sadece anneye bindirilmesinden hoşnut musunuz? Mamayı annne hazırlasın, bezi anne değiştirsin, banyosunu anne yaptırsın, çocuğu anne uyutsun, çocuğu anne kaldırsın, ödevini anne yaptırsın.. Anne anne anne anne.. Böylece erkekler hazıra alışıyor, duygusal da fiziksel ihtiyaçsal da yaklaşmıyorlar çocuğa.
İlla o dönemde anneye ihtiyaç duyar diye birşey yok. Her çocuk anneye düşkün olmak zorunda da değil mesela.
Bana 5 yaşımdayken bir süre babam baktı izin alıp. En mutlu aylarımı onla geçirdim. Beni en çok o bilgilendirdi, o öğretti. Annemle değil, babamla kalmak benim için daha eğlenceliydi.
Yani illa anneye ihtiyaç duymak zorunda değilmiş çocuklar.
Ailem ayrılsa babamı seçerim. İkisinin de yeri ayrı, evet anne daha telaşlanır çocuğuna ama, sırf kadının bu duygularını kullanarak onu sömürüyorlar. Her işi kadına yaptırıyorlar. Bu mu adalet[/QU
Bizim ilşkimzde de beni sewmedklerini düşndüğümden değil çnkü banada çok düşknler ewet ama belkide erkek olmalarından benim çocuklarımda babalaryla daha iyi vakit geçiriyorlar sanırım..
Bu tarz laflar hep olacak evliliğiniz boyunca bi kere bunu yazın bi kenara,
Eğer bu sizi rahatsız ediyosa bence yol yakınken dönün.
Umarim siz de cocuklariniz da cok mutlu olursunuz.
Burda kimse sizi kirmak istemedi ama sizi elestiren yorumlarimin nedeni sizin yavrularinizin yerine koydum bi an kendi yavrumu.Kafamda canlandi. Düsündüm..
Acaba hic gözleri dolup bi anne kucagi aradiklarinda teselli olacaklari bi kucak bulabildiler mi?
Düstüklerinde onlardan cok cani yanan biri oldu mu o an yanlarinda?
Sizin haberiniz olmadigi bi laf isitti mi kalbini kiran, bi tokat atildi mi acaba?
Uzayip gitti iste. Bu konularda hassasim. Gözlerim dolar hemen. Cocuk deyince sacmalarim.
Hepimiz anne olduğumuz için böyleyiz aslında.. Size bu düşüncelerden dolayı duyduğum üzüntüleri anltamam sanırım şu hayatta düşmanım bile yaşamasın.. Hala gece uykularım yok.. Uyanıp hep çocukların üstünü örtmeye gtcem gibi oluyrm sonra acaba üstleri açıldımı şimdi diye sabahı sabah edyrm.. Daha öncede yazdığm gibi aslında ayrılmış çocuklar ayrılmış anne yada babalar hep tam anlamıyla mutlu olmucaklar bu hayatta.. Benim gözlerim hep nemlidir ne kadar mutlu olursam olayım..
Ben mesleğinde karşılaştığım bir olayı anlatmak istiyorum.Anne baba boşanmış kız çocuk anne ile yaşıyor. Baba önce farklı bir şehre taşınıyor yaz tatillerinde kız babanın yanına gidiyor falan...Sonra Baba evleniyor ama bunu kızına söylemiyor. Kız bunu öğrendikten sonra ağır bir travma yaşıyor. Ve su an babadan nefret ediyor.son 2 yıldır babayla hiçbir şekilde görünmüyor.
Neden diye sordum evlenirken bana sorması gerekirdi.olse umrumda değil ve neler neler. Bu kız daha 9 yaşında. Çocuklara söyleyemek doğru mu acaba .ilerde bunu öğrenecekler ve ne hissedeceksler diye düşünmenizi rica ederim.
Evlenen çok mutlu olun inşaallah ama çocukların durumunda düşünün. Böyle karışık islere gerek var mı yok evi bozmayacam yok gelince evde kalacağız. Resmen oyun oynayacaksuniz çocuklara. Erkek çocuk için anne çok kutsaldır. Bunu yakmayın hakkınız yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?