Boşanmış 2 çocuklu erkekler 25lik genç kızlara niyetlenirken, evlenirken bunları düşünüyor mu acaba?
Şu olayı bir türlü anlayamıyorum
Neden ayrılan ailelerde, çocuklar annede kalmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz?
Annesiyle kalmayınca, anne vicdansız. İlla annede kalmalı illa şu bu. Maşallah çocuk psikiyatristleri-psikologları konuya teşrif etmiş, fikir beyan ediyorlar sanki. Burda sorulan soru bu mu?
konu sahibi bu konuya değinmemiş. Konu açılınca söylendi. Konunun ana teması çocuk kimde nerde de değil. Konunun ana teması, kayınvalide ve çevreden çekincesi olan, evlenme yolundaki bir kadın.
Konu sahibinin anneliğini yargılar gibi konuşuyorsunuz.
Anne kıymetli de baba kıymetsiz mi? Çocukların- anne babanın anlaşmasına,isteğine bağlı bir durum. Kim kimde kalmış kime ne? Konu bu mu?
Konunun özüne dönersek;
Bizim ataerkil toplumumuzdaki cahil görgüsüzler her an her yerden çıkabilir,
Dedikodu malzemesi bulunca ağzı sulanan çok insan var,
Ama onlara yapacağınız en büyük karşılık, onlara karşı mutlu olmak,dilediğinizi yaşamak
İnsanların mutsuzluğundan beslenen çok..
bence cok takılmayın böyle şeylere. bazı şeyler isteyerek veya istemeyerek söylenebilir. ki yakınları demese bile etraf diyecektir. siz eşiniz olacak adamın tavırlarına bakın. eger o da saklıyorsa yada benzer bir şekilde hareket ediyorsa yol yakınken ayrılın.öncelikle herkese sevgiler.
ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...
ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((
İnş benim yaşadıklarımı yaşamak zorunda kalmazsınz hayatınzda yada yakın çevrenzde sevdiğinz bir insanda((
:) canım benim sarıldığımızı farz et. allah yardımcın olsunİçime su serptinz inanınki yanımda olsanız size sarılmak isterdim.. Bende annesine ilk söylüceği zaman aylarca uyuyamadım hatta pskolağa gttim biz napalım ne edelim bunu nasıl aşalım diye ama annesi bizi çok şaşrtmştı sen sewdiysen ben başımda taşırım demişti çünkü kendiside terkedlmiş yalnız bir kadın.. Ama anneme öyle söylemeseydi daha iyiydi çnkü ben birde ailemin gönlümü ferah tutma çabasındayım.. Onlarında acaba çocuklar üzülrmü yada göremezsen yada mutsuz olursan bi laf olurda kaldramazsan korkuları var.. Açıkcası öyle yoruldumki herşeyi düşünmkten keşke sewmeseydim hayatımı yalnz sürdrseydim diyorum(( inş bu süreçler bitip düzenimizi kurunca başka üzüntülerimz olmaz..
eşiniz olacak kişi dul olsaydi eğer böyle olmazdı daha şimdiden densiz laflar başlamış yarın obur gün artar hele ki tartışma anlarını düşünemiyorum geleceğimizin huzuru için tekrar düşünün derimöncelikle herkese sevgiler.
ben konuyu hiç uzatmadan direk anlatıcam...
ikinci evliliğime hazırlanıyorum. evleneceğim insanın ilk evliliği. benim iki oğlum var.. önümüzdeki günlerde söz yüzüğü için aileler bir araya gelecek.. söz gününü konuşmak ve ön ısınma olması amacıyla annem gündüz karşı tarafın ailesine oturmaya gitti.. karşı taraf kaç kişi gelelim gibi bir soru sormuş bunun üzerine annem biz kalabalık olmucaz fakat siz istediğiniz kim varsa davet edebilirisiniz demiş.. bunun üzerine karşı taraf yok bizde kalabalık olmucaz daha kimseye pek söyleyemedik çocukların olduğunu falan dedikodu olur diye demiş... annemde çok bozulmuş bana böyle anlatınca ilk mahcubiyetliğimi yaşamış oldum.. zaten ikinci kez alınan bir kararın ağır sorumluluğu üzerimde birde ayrı bir şehire gidicem böyle sorunlar başta normalmi acaba yoksa tekrar mutsuz olucağımın sinyallerimi... (((
yani bosanma durumunda illa annemi butun sorumlulugu alacak, babalar istedikleri gibi bosanip cocuklari anneye verip, genc kizlada evlenebilirler.....ohhh ne ala hersey erkege helal kadina haram...bunu kadina yakistiramayan yine hemcinslerimiz!!!!
canim ins. cok mutlu olursun, yine cocuklarin olur, bosandin ve cocuklarin var diye omur boyu evde oturup yas tutacak degilsin, tabikide yeni bur yuva kurmak seninde hakkin. ayrica bekar biriyle evlenmende hic bir sakinca gormuyirum, anlastiktan, guven olduktan sonra neden olmasin.
Ay bunu yazmayın ya. 15 te bir görmeye gidemezsiniz bunu siz de biliyorsunuz. Diğer evlatlarınız için ne kadar çabaladınız? Bir daha anne olmak istiyorsunuz. Onu doya doya büyütürken diğer çocuklar ne olacak.Onlar gökten inmedi söylemek istediğim çocuklarıma doyamadım bana yaşatmadılar doya doya bir annelik. İnanın ewliyken bile bana anneliği tadıyla yaşatmadılar iki doğumumda da hep ağladım inanın bu konulara girersem çok uzun sürer ama Allah kimseyi merhametsiz insanlarla karşılaştrmasın.. Şu an istediğim şey sadce tekrar anne olup üçncü çocuğumu doya doya büytmek
biz evlenmesine bişey demiyoruz . yavrularını bırakıp başka memlekette yeni eşiyle 2 çocuğundan bağımsız bir hayat kurma düşüncesine karşıyız.
Onlar gökten inmedi söylemek istediğim çocuklarıma doyamadım bana yaşatmadılar doya doya bir annelik. İnanın ewliyken bile bana anneliği tadıyla yaşatmadılar iki doğumumda da hep ağladım inanın bu konulara girersem çok uzun sürer ama Allah kimseyi merhametsiz insanlarla karşılaştrmasın.. Şu an istediğim şey sadce tekrar anne olup üçncü çocuğumu doya doya büytmek
Çocuklarınızın nişanlınızla tanışmaması çok saçma geldi. Psikolojilerini düşünüyorum demişsiniz. Bence işin kolayına kaçıyorsunuz. Önce onların bu gönlünü yapın. Onlara hiç söz Hakkı tanımıyorsunuz. Asıl buna insan sinir olur.
Yasiniz genc belli ki, evlilik tabi ki dusunebilirsiniz...ama ben de cocuklarindan ayri olmayi goze almanizi ve bu kadar aciya ragmen tekrar cocuk istemizi yadirgadim, iki cocugunuz icin cok uzuldum...
sizin gibi benim halam cocugunu birakip evlendi, ki o zamanlar kayinvalidesi doverek elinden almis cocugu...gunlerle kapilarda yalvarmis almak icin ama cocugu kacirmislar... malesef kuzenimle halamin iliskisi hic bir zaman iyi olmadi..tabi halamin ikinci evliliginden olan cocuklari ile ilk kuzenim arasi hep kanli bicakli oldu..cok kotu seyler yasandi malesef...
biz evlenmesine bişey demiyoruz . yavrularını bırakıp başka memlekette yeni eşiyle 2 çocuğundan bağımsız bir hayat kurma düşüncesine karşıyız.
eşiniz olacak kişi dul olsaydi eğer böyle olmazdı daha şimdiden densiz laflar başlamış yarın obur gün artar hele ki tartışma anlarını düşünemiyorum geleceğimizin huzuru için tekrar düşünün derim
Haklısınız. Ama biz Türk baba modeli üzerinden yorum yapıyoruz. Norveç'te yaşasam belki bebeğini kanguruya koymuş göğsünün üzerinde taşıyan, bir yandan 3 yaşındaki kızının saçlarını balıksırtı ören bir baba tipi gelirdi gözümün önünde. O zaman da konu sahibi kv adayına ismiyle hitap eder arkadaş olurlardı.Şu olayı bir türlü anlayamıyorum
Neden ayrılan ailelerde, çocuklar annede kalmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz?
Annesiyle kalmayınca, anne vicdansız. İlla annede kalmalı illa şu bu. Maşallah çocuk psikiyatristleri-psikologları konuya teşrif etmiş, fikir beyan ediyorlar sanki. Burda sorulan soru bu mu?
konu sahibi bu konuya değinmemiş. Konu açılınca söylendi. Konunun ana teması çocuk kimde nerde de değil. Konunun ana teması, kayınvalide ve çevreden çekincesi olan, evlenme yolundaki bir kadın.
Konu sahibinin anneliğini yargılar gibi konuşuyorsunuz.
Anne kıymetli de baba kıymetsiz mi? Çocukların- anne babanın anlaşmasına,isteğine bağlı bir durum. Kim kimde kalmış kime ne? Konu bu mu?
Konunun özüne dönersek;
Bizim ataerkil toplumumuzdaki cahil görgüsüzler her an her yerden çıkabilir,
Dedikodu malzemesi bulunca ağzı sulanan çok insan var,
Ama onlara yapacağınız en büyük karşılık, onlara karşı mutlu olmak,dilediğinizi yaşamak
İnsanların mutsuzluğundan beslenen çok..
Sadece kendinizi üzersiniz...Ben karnımda taşıdığım evladımı bırakmaya niyetli değilim Allahın izniyle.Bu yorumunuza cvp verip sizide kendimide üzmek istmyrm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?