• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep onlara var bana yok

Evlat ayırımı denen şeyin en dibindeyim şu aralar. Şuan bile boğazım düğümlü.

Diyeceğim tek şey.
1. Neden diye sormayın, sorgulamayın. Kendinizi daha çok üzecek cevaplar üretmeyin.
2. Değişmez. Asla değişmez. Alışın, sindirin. Sizin dertleriniz size yeter, dert yüklenmeyin.

Ben büyüyünce, evlatlarımın hepsini aynı kucaklayacağım.Böyle olmayacağim.
Bi kızım var. İlerde kardeş düşünür müyüm bilmiyorum ama hep duam şudur:
Kızım kadar sevemeyeceksem, eşit davranamayacaksam, hiç nasip olmasın Allahım.

Evlat ayırımı denen şeyin en dibindeyim şu aralar. Şuan bile boğazım düğümlü.

Diyeceğim tek şey.
1. Neden diye sormayın, sorgulamayın. Kendinizi daha çok üzecek cevaplar üretmeyin.
2. Değişmez. Asla değişmez. Alışın, sindirin. Sizin dertleriniz size yeter, dert yüklenmeyin.
Şu an aynen bir numaradayım
Sindirmem için biraz zamana ihtiyacım var
Bu çok yaralayıcı bir durum
Üzülmemek elde değil

Kıymetli evlatları hep mazlum rolunde
Eşide en ufak birsey de alır çocuğumu giderim modunda
Annemde hep acıma modunda
Offf offf ne yapsam boş
O mazlum rolunu sen oynasan yine ise yaramaz cunku is oyunculukta degil. Herkes bal gibi biliyor neyin ne oldugunu. Dusenin dostu olmaz diye bosuna dememisler.

Annen muhtemelen erkek evlat diye abine ev almaya çalışıyor...
Kayınvalide de kızı zengin damat karşısında ezilmesin diye kızına daha çok vermeye çalışıyor...
Onların kafa yapısı bu, değişmez maalesef.
İki aile tarafından da olan size olmuş...

Abinizı erkek çocuğu diye mi kayiriyorlar? Bir de eğitimli bir insanın kız çocuğu diye kardeşinin iyi bir yerde okumasini engellemesi aldığı eğitimin boşuna olduğunu gösteriyor
Bilemiyorum neden kayırdıklarını ancak bu durum beni çok rahatsız ediyor
Eğitim bir meslek sahibi olmasını sağlar
Gerisini değil
Sonuç benim hayallerim onun sayesinde yarım kaldı

Annen muhtemelen erkek evlat diye abine ev almaya çalışıyor...
Kayınvalide de kızı zengin damat karşısında ezilmesin diye kızına daha çok vermeye çalışıyor...
Onların kafa yapısı bu, değişmez maalesef.
İki aile tarafından da olan size olmuş...
İki ailede favori evlatlarının peşinde bizi unutmuş durumdalar
Sanki bir tiyatro da seyirciyim
İzleyip izleyip üzülüyorum

Gün içinde benzer bi konu esimin ailesi icin bende actim.
Biz ne ni yapiyoruZ suruyoruz allah görsý diyoruz ama arada sirada kayinvalide anlatip anlatip beni darladiginda lafimı söyluyorum he anliyor mu anlamak mi istemiyor orasini bende bilmiyorum.
Allah büyuk ama ben senin yerinde olsam anneme derdim abim dr ona ev alacaginiza benim ev kredimi ödemem de yardimcj olun de en azindan belki zor durumda oldugunuzu anlar.
Bu devran böyle fazla gurur da iyi değilmjs onu anladim.

Bu davranışları çok yanlış tabi ki ama ben annenizin biraz geri kafalı hareket ettiğini düşünüyorum. Günahını almayayim ama yaşlandığında oğulun yanında yaşamak için ona yatırım yapıyor gibi hissettim ben.

Bilemiyorum neden kayırdıklarını ancak bu durum beni çok rahatsız ediyor
Eğitim bir meslek sahibi olmasını sağlar
Gerisini değil
Sonuç benim hayallerim onun sayesinde yarım kaldı

Cok haklısınız. hayalinizdeki bölümü okuma olasılığınız var mı ?öğretmen olup hukuk okuyan birçok tanıdığım var

Gün içinde benzer bi konu esimin ailesi icin bende actim.
Biz ne ni yapiyoruZ suruyoruz allah görsý diyoruz ama arada sirada kayinvalide anlatip anlatip beni darladiginda lafimı söyluyorum he anliyor mu anlamak mi istemiyor orasini bende bilmiyorum.
Allah büyuk ama ben senin yerinde olsam anneme derdim abim dr ona ev alacaginiza benim ev kredimi ödemem de yardimcj olun de en azindan belki zor durumda oldugunuzu anlar.
Bu devran böyle fazla gurur da iyi değilmjs onu anladim.
Canım Şükür ev kredimiz yok
Hoş evimizde yok
K.validemin dairesinde oturuyoruz
Anneme kalsa kira vermiyoruz ya bu bana yeter de artar
Ama gelin hanım sitesinde güvenlik olmayan yerde bile oturmayı kabul etmedi
Ben 30 yıllık bir aile apartmaninda hiç de iyi olmayan bir muhitte sıradan bir sokakta ve apartmanın içinde demir korkulukları bile yok daireme çıkarken ki merdivenlerim kara beton
Ama bana yeter kira yok ya

Tam da düşündüklerimi yazmışsınız neden bu ayrım anlamıyorum
Hemde ihtiyaçları olmamasına rağmen el üstünde tutulma nedenlerini anlamıyorum ben
Annem ablamin cocuguna 20 yil bakti annesine kredi cekti dubleks ev aldi icinida ablana destek ol diye bana dosetti.bi o kadarda nakit verdim bekarim diye evlendim geri odemeyi birak benden kina paralarini istedi.kizim dogdu misafir gibi geldi 1 saat oturup gitti.parayla bakin dedim normal bakicinin iki katini istediler...ikinci kizim dogdu bi daha hamile kalma biz cekiyoruz kocan ARABADA keyif yapip uyuyor dediler ki adami iceri almadilar.iki kizina ev aldi ben 5 parasiz ortada kaldim.kocam ev almak istese vazgecirir odeyemezsiniz diye.hala kiradayiz.son gunlerde favori sozum gamsiz inek kasabin bicagini yalarmis.7 yil agladim artik umrumda degil

1. eşimin ailesi aynen böyle kızlarına kol kanat gerirler bize gelince herşei bizden beklerler ama onlar kesinlikle onların hiç bir işini halletmez ama onlara asla laf yok eşim mecbur yapmaya sanki damatları oğulları olmuş eşim bu duruma çok üzülüyo tabi bende maddi anlamda onlar yüzünden çok sıkıntı çektik ama umurlarında mı hayır çünkü biz ağlamıyoruz geçinemiyoruz zor durumdayız demiyoruz onlar yolunu bulmuşlar ağlamayana gerçekten meme yok bunu anladım

Cok haklısınız. hayalinizdeki bölümü okuma olasılığınız var mı ?öğretmen olup hukuk okuyan birçok tanıdığım var
Canım ilk üniden(lisansmezunuyum ama hayalim olmayan bir bölüm) sonra hayalimdekine yakın 2 yıllık bir bölüm okudum
32 yaşında başlayıp 34 de bitirdim
4 yıllık yaşadığım şehirde özel de var geçiş için
Ama maddi olarak imkanımız yok
Beklemedeyim belki bir şey olur ve tamamlayabilirim
Uzaktan eğitim filan açılır

Ya bu sozu ilk defa duydum yerel bir soz mu? Efsaneymis.
Annem ablamin cocuguna 20 yil bakti annesine kredi cekti dubleks ev aldi icinida ablana destek ol diye bana dosetti.bi o kadarda nakit verdim bekarim diye evlendim geri odemeyi birak benden kina paralarini istedi.kizim dogdu misafir gibi geldi 1 saat oturup gitti.parayla bakin dedim normal bakicinin iki katini istediler...ikinci kizim dogdu bi daha hamile kalma biz cekiyoruz kocan ARABADA keyif yapip uyuyor dediler ki adami iceri almadilar.iki kizina ev aldi ben 5 parasiz ortada kaldim.kocam ev almak istese vazgecirir odeyemezsiniz diye.hala kiradayiz.son gunlerde favori sozum gamsiz inek kasabin bicagini yalarmis.7 yil agladim artik umrumda degil

Back
X