• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep onlara var bana yok

Çünkü benim başımda da çok hafif olsa da yapan kayinvaldem. Yani kızı ve damat için kendini paralar ama beni geçtim oğlunu aramaz aklına geliyo mu oğlu merak ederim.ayni manevi desteği oğluna da göster. Farklı yerden mi çıktılar benim haberim yok bilmiyorum .tövbe ya.
Demek istediğim kafaya takılacak konu ama kimse için yıpratma kendini bunu onlara anlatamazsın anca kendini hirpalarsin
Haklısın canım kendimi hırpaladığımla kalıyorum
Hiçbir şey değişmiyor
Değişmeyecek de sanırım sindirmem lazım

Anlıyorum sizi.
Benim babannem, kuzenlerimin maddi durumu çok iyiyken üstlerinden 10.000 tllik çanta çıkmazdı ve bunu bilirdi. Biz borç harç içindeyken sizin durumunuz çok iyi diyip buzdolabımızda ne zaman kıyma kuşbaşı vs. görse yarısını alır onlara götürürdü ciddi ciddi. Onlarda aç gözlü olduğu için afiyetle yiyorlardı... ve onlara acırdı üzülürdü vah vah meyve yiyemiyorlar, hep aynı çantayı kullanıyor diyor ama çanta 10.000 tllik... neyse la havvleee sinirlendim:KK20:

Anlıyorum sizi.
Benim babannem, kuzenlerimin maddi durumu çok iyiyken üstlerinden 10.000 tllik çanta çıkmazdı ve bunu bilirdi. Biz borç harç içindeyken sizin durumunuz çok iyi diyip buzdolabımızda ne zaman kıyma kuşbaşı vs. görse yarısını alır onlara götürürdü ciddi ciddi. Onlarda aç gözlü olduğu için afiyetle yiyorlardı... ve onlara acırdı üzülürdü vah vah meyve yiyemiyorlar, hep aynı çantayı kullanıyor diyor ama çanta 10.000 tllik... neyse la havvleee sinirlendim:KK20:
Bende bunu hazmedemiyorum
Bu kadar mı gözlem yapmaktan yoksunlar
Ağabeyimin buzdolabı boşmuş şaka gibi
Eğer buzdolabı boşsa iki sebebi vardır
Biri dışardan yiyorlardır
yiyorlardır
İkincisi alışverişe çıkmaya üşenmişlerdir
Ama buzdolabının içi ölçüt olamaz
Babaanneniz tarih yazmış yani pes diyorum
10 binlik çantası olanlara kıyma kuşbaşı et yardımı
Demekki 20 binlik çanta alsalar direk sizin evdeki buzdolabını söküp götürecek☺

Bende bunu hazmedemiyorum
Bu kadar mı gözlem yapmaktan yoksunlar
Ağabeyimin buzdolabı boşmuş şaka gibi
Eğer buzdolabı boşsa iki sebebi vardır
Biri dışardan yiyorlardır
yiyorlardır
İkincisi alışverişe çıkmaya üşenmişlerdir
Ama buzdolabının içi ölçüt olamaz
Babaanneniz tarih yazmış yani pes diyorum
10 binlik çantası olanlara kıyma kuşbaşı et yardımı
Demekki 20 binlik çanta alsalar direk sizin evdeki buzdolabını söküp götürecek☺

İnanin yazmadigim o kadar sey var ki, borçlarla taksitlerle uğraşıp kendimiz adına hiçbir şey yapamıyorken onların gitmediği ülke tatil kalmazdı. Asla gözüm yok ama işte o babannemin tavırları yüzünden bizimde sinirlerimiz bozuldu :)
Et kıyma meyve vs götürüyor çünkü onlar yemiyor almıyor maddi durumdan dolayı değil ama vah vah nasıl yiyemezler.
Vee son bir şey daha, tüm dolabı chanel dior versace kıyafetlerle dolu kuzenlerimin, benim normal magazalardan aldigim iki kapakli dolabim onlarin 5 kapakli dolabi var ve babannem senin kiyafetlerinden gotureyim onlara diyor.. tekrardan la havlee demek istiyorm :) beterin beteri vardır yav he diyip geçin sizde yardım etmesin boşverin

İnanin yazmadigim o kadar sey var ki, borçlarla taksitlerle uğraşıp kendimiz adına hiçbir şey yapamıyorken onların gitmediği ülke tatil kalmazdı. Asla gözüm yok ama işte o babannemin tavırları yüzünden bizimde sinirlerimiz bozuldu :)
Et kıyma meyve vs götürüyor çünkü onlar yemiyor almıyor maddi durumdan dolayı değil ama vah vah nasıl yiyemezler.
Vee son bir şey daha, tüm dolabı chanel dior versace kıyafetlerle dolu kuzenlerimin, benim normal magazalardan aldigim iki kapakli dolabim onlarin 5 kapakli dolabi var ve babannem senin kiyafetlerinden gotureyim onlara diyor.. tekrardan la havlee demek istiyorm :) beterin beteri vardır yav he diyip geçin sizde yardım etmesin boşverin
Buraya iyi ki konu açmışım
Demek ki her yerde bu tarz insanlar var
Can çıkar huy çıkmaz
Kimi kayırmak isterlerse inatla kayırmaya devam edecekler
Bizde böyle üzülüp kalacağız demek ki
Babaannenize şok oldum
Ama henüz benim annem gibi ev alma olayına girmemiş

Buraya iyi ki konu açmışım
Demek ki her yerde bu tarz insanlar var
Can çıkar huy çıkmaz
Kimi kayırmak isterlerse inatla kayırmaya devam edecekler
Bizde böyle üzülüp kalacağız demek ki
Babaannenize şok oldum
Ama henüz benim annem gibi ev alma olayına girmemiş

Parası yok babannemin, parası olsa hepsini onlara verir eminim. Bu zenginligin icinde babanneme bes kurus yardim etmezler biz öderiz faturalarini vs... gözlerine perde inmiş

Sizi çok iyi anlıyorum. Sizin kişiliğinizi kendime çok benzettim. Gururlu ve asla kimseye el açmayan. Bir-tek Allaha el açarım. Eşimin ailesi kızları kirada oturmadığı ve ekonomik durumları iyi olduğu halde hep onlara acırlar. Maddi manevi hep destekler. Biz birgün onlardan maddi manevi birşey görmedik. Yeri geldi araba garajını 6 ay buzdolabı niyetine kullandım herşeyi poşetleyerek toz pislik olmasin diye çocuklarım küçüktü. Bunu bildikleri halde demedilerki alın şu parayida dolap alın. Aman napacaksın işte hayat zor sabır evladım sabır dediler. Üstelik kiradayız. Kendi ailem hep kardeşlerime acıdı onlara borç harç bulup paralar yolladılar destek oldular. Halada öyledir iki ailede bizden başka herkese acır ve destek olur. Biz yetim öksüz gibi. 6 aydır eşim işsiz birgün ailesi sormadı nasıl geçinirsiniz çocuklar var masraf var. Git sor onlara onlar bizden perişandır. Eşim babasini arar beni ne arıyorsun hicmi birikim yapamadin der! Oysaki biz size şimdiye dek yük olmadık 1 lira istemedik bunu düşünmez! Akılları fikirleri oğlunun kazancında zannederlerki biz çok ıyiyiz zenginiz harikayiz. Oysa bilmiyorlar yeri geldi dolabimiz haftalarca bos kaldı eve para girmedi. Biz çünkü diğerleri gibi ağlak değiliz zirlamiyoruz. Dik durmaya Allah ne verdiyse idare edip geçim yapmaya çalışıyoruz..oyle zor günler yaşadık ve halada yaşıyoruz ki evimi görsen hersey kırık dökük oturduğum koltuklar artık yere yapışmış evde yere sereceğim halım bile yok. Ama biz isyan edemeyiz hakkimiz yok. Aksine biz onlara yollamalıyız gözleri bizde. Allah biliyor halimizi.
Benim kimseden umudum yok. Gelen Allah'tan gelsin. Onlardan gelecek hayır Allah'tan gelsin diyorum. Zannediyorlar ki yanımızdakiler bize bakar biz onları besleyelim. Ama insanoğlu bu kimin kime muhtaç kalacağını Allah bilir.
Annem o gun sana para göndereyim dedi hayır dedim istemedim. Giderim paspas yaparım yine evime para getiririm. Kimseye muhtaç etmesin Rabbim. Ben söylemeden düşünsün insanlar heleki Ana Babaysa bu kişiler. Zannediyorlar ki hep evlat bakmalı bize. Ama ya evlat da birgün dara düşerse düşmüşse ozaman da "bana ne geliyorsun?başkasına değilde neden bana? Babamı güvendin evlendin birikim yapaydın!" Diyecek kadar acımasız olabiliyorlar. Oysaki kırk yılın başında muhtac oldum size.

Ben kötü ve zor günümde herkesin yüzünü gördüm! Kendimi geçtim insan nasıl öz evladına torunlarına merhamet etmez diye hep içerledim. Allah büyüktür ama..
Tek sığındığım Yüce Allahtır..Gerisi hikaye

Ailelerde resmen iyi niyetimizi kullanıyor. Biliyorlar nasılsa bunlar gururlu canları yansa bile bize demiyorlar oralı olmuyorlar. Oysaki ben çok adaletli bir Anneyim. 4 liram olsa 4 çocuğumada 1 er lira veririm. Hangisinin durumu sahiden en kötüyse ona yardım ederim o daha bana belli etmeden. Allahım hep bu mantıkta olmayı nasip eylesin bana inşallah. Ayrımcılığın herturlusune şiddetle karşıyım.. ille de Adalet..

Son düzenleme:
Back
X