- Konu Sahibi kaderiminoyunu
-
bilmiyorum canım çok cahillik yaptım işt bu konuda...evliyken kabetme kokrusu nasıl verilir...baba evine dönmeyle galiba..onuda ben yapamıyorum işte...guzelim peki basta neden sart kosmadin ayri evi bnm kesin sartim oydu evlenmem dedim oda isine geliyosa evlen dedi ayrildik nisan oncesi uc sene onceydi snra gecensene ailevi sorunlar yasadim evden bile kacmayi dusundum esim yanimdaydi destek oldu kabul etmek zorunda kaldi yoksa evlenmezdim bisey oldugu zmnda hayatta susmam bn niye idare etcm onlar beni etsin bosanmaysa bosanma umrumda olmaz ben onlar mutlu olcak diye kendimi mutsuz edemem senin ustune gelmelerinin nedeni alttan alman esin bnce nasil olsa evliyiz istedimi yaparim oda susar gitmez diye dusunuyo biraz kaybetme korkusu olsa boyle davranamaz benim fikrim tabi bu
o da fayda etmedi canım yada ben beceremiyorum bilmiyorumvallahi üzülüyorum ama ne yapabiliriz inan bilmiyorum, küsmek surat asmak vs olmuyo o zaman eşine işve cilve yap eline al dicem, dişilik çoğu zaman işe yarar tövbe Yarabbim neler konuşuyoruz
bilmiyorum canım hiç bişe bilmiyorum...ahh güzelim ahhh ilahi adalet yerini bulacak elbet ama akıl ve beden sağlığınla oynamalarına izin verme ama sana diyeceğim kimsenin yaptığına üzülme kocan gerçekten sana destek olsa bugün bunları yaşamazdın...
ablam benim tamam çok haklısın ama kadın hastalığı beni ya hiç evlat sahibi etmesse...bunun acısını anlatamam sana..evlat aşkıyla yanıp tutuşmak bambaşka..kimseyi gözü görmüyor insanın ...ama dediklerinde kaçınılmaz...ben sadece eşimin seneye çıkıcaz dediğinden dolayı bebek konusunda rahatım eşimin tek lafına güveniyorum o da seneye çıkıca olması galiba...buna geçekten inanıyorum tabi bi aksilik çıkmassa...çünkü sırf benim için tokiden ev almaya kalkıştı ben tamam deseydim şuan ev sahibiydim ama ödeme koşullarından dolayı beraberce vazgeçtik...bebek zaten olmuyo canım ..
ya canım şimdi iş yapmasam yemek yapmasam o evde durulmuyor sonuçta bu evin ekmeğini yiyorum ve boğazımdan geçmiyor ...yemekleri ben yapıyorm ki sırf boğazımdan geçsin gönül rahatlığı ile yiyebileyim diye...bilmiyoum bu daçözüm değil sanırım..ki ben böle şeyler yapsam aileme şikayet eder ailemle kötü olmak istemiyorum onları çok seviyorum çünkü...ki bitek ailem değil herkez beni kötü bilir evde huzursuzluk çıkaran biri olursamyaşadığın stresle zaten çocuk olması çok zor tabi allahım verince olurda...
üstteki yorumumda huzursuzluk çıkarmayı dene dedim onu yapamayacağın aşikar ....
sakin ol boşver kafana takma eşine güveniyorsan bir sene daha katlan ozaman canım ailene gitmeyi lütfen sorun etme ailen gelsinn..
sen gidemiyosan hergün onlar gelsin.. görümcenlerle beraber ağırlarsın misafir misafiri istemezmiş ev sahibi hiç birini... misali
ne diyeyim bilemedimki...
son zamanlarda bende böle düşünür oldum bekarken ağlardı peşimde şimdi gidicem dediğimde sinirlenio git diyo sinirle sora kavgaeşinin senı kaybetme korkusu oluğunu sanmıyorum
zaten yerınde kım olsa hayatından bıkmış vazıyette olur
eşin durumunu görmuyormu sanıyorsun
hatayı en başında yapmışsın
insan her şeyden önce kendi için yaşar.
baban ilk başlarda elbette tepkısını koyar, ama sen kafana koymalı ve babana aldırmamalısın
bu senin yaşamın, bulmuşlar senın gibi köleyi kullanıyorlar işte.
neden duruyorsun dıye sorsam? aşığım, sevıyorum dıyorsun.
bence sevgı yada aşk tek kişilik yaşanmıyor
eşinde azim görmedım.
bıkmadın mı, bunalmadın mı? her insanın oldugu gibi senınde patlama noktan yok mu? düşüncelerin her zaman sabit midir?
yoksa sende bazı kadınlar gibi, '' bu devirde boşanmak zor, başa gelen çekilir'' düşüncesinde misin?
ben sana söylüyeyim, baban hikaye
insan gerçekten isterse kimseyi tanımazgüvenmiyorsun kendıne, cesaretın yok
korkuyorsun, aileni fazla önemsiyorsun, ailen kızlarını ciddi anlamda düşünselerdi
zaten senı çoktan oradan çekip alıp, '' ayrı eve çık, gel kızımı al'' derlerdi
tek düşünme elalem mi, yani? elalem 4 gün konuşur unutur sonra
peki sen? birlikte oldugun sürece bu cehennem azabıyla birlikte olacaksın.
şimdi bazılar hemen derler: '' boşan demek kolay '' diye. arkadaş olmadı işte bu evlilik ne yapacaksın? çekecek misin? sende bir insan değil misin? bu stres altında yakında bütün hastalıklar insanı bulur...
son zamanlarda bende böle düşünür oldum bekarken ağlardı peşimde şimdi gidicem dediğimde sinirlenio git diyo sinirle sora kavga
ama tokinin 6ayda bir atan taksitleriyle nasıl başedicezkeşke şu tokiden vazgeçmeseydınız her gun çorba yeseydınız ama kurtulsaydınız o evden
bu kadar üzülüp bır yandan çocuk isterken bı yandada acaba sonumuz ne olacak boşanacakmıyım dıye düşünmezdın bence
ımkan yaratve yenıden aç konuyu
eşin ailesının etkısınde kalıyor ve sağlıklı düşünemıyor tabı elde ettiya artık
Yanlış anlama ama, eşinde ayrı eve çıkmaya giç göz yok!
Kaynanan asla düzelmeyecek.
Kayınpederin seni adam yerine koymamaya devam edecek.
Görümcen çocuğunu dahi bakıtacak!
Eğer hemen harekete geçmezsen 15 sene sonra çocuklu çocuklu hala aynı şeyleri yazarsın, yada yazamazsın ruh sağlığın çoktan bozulmuş olacağından.
Yeri geliyor eşin üzülmesin diye uğraşıyorsun, sorun çıkmasın diyorsun. Ama o bak senin derdine derman bulamasa bile saygı dahi duymuyor. Çabalasa olmasa anlarım. Senin anlamadığın bu. Çabalamıyor! Sen hala kendini kandırıyorsun. Hem şu "seneye" lafı nedir? Atıyorum 2014 yılı Ağustos gibi filan dese anlarım. Seneye diye bir zaman birimi yoktur. 3 ay sonra da seneye diyecek, 6 ay sonrada, 5 sene sonra da...
Artık bişeyler yapacaksan yap. Sen kocanı düşündüğünün binde birini o seni düşünüyormu? Alay dahi ediyor sorununla. Benim kocam benim sorunum varken karşıma geçip gülecek ha! Sülalesini dahi pişman ederim. Kocanı üzeceksen üz, yaptırım uygulayacaksan uygula. terkedeceksen de et. O zaman görürsün gerçekten kaybetmeye korkuyor muymuş? Şu halin zaman kaybı sadece. Baban hasta olacaksa da olsun yahu. Kahvede iki soracaklar diye mi bunca çektiklerin. Aynı evi kendin istediysen de istedin ne olmuş? Seni öldürseler de kendi istediği için gitti sorun yok mu diyecek? Baba olmuş elini taşın altına soksun azıcık bişey olmaz. Hasta olacakmış, gitsin doktora iyileşsin canım ne alaka! Burada kaç kişi sinir oldu ki sen bunu yaşıyorsun. Daha kötüsü ne biliyor musun? Yaşamaya devam edeceksin. Belki bazı cümlelerim ağır kaçmış olabilir ama maalesef durum bu.
boşanmak en son çare benim için..daha fazla düzelmesse sonumuz o zaten..ama ben çırpınıyorum...eşimde maddi yönden çırpınıyor görüyorum....ama bana ailene gidemessin kalmaya tarzında baskılar yapmasa benim tahamülüm biraz daha artacak
lanet olsun ki evlenmeden önce beraber oturmaya karar verdiğimizde 5 sene diye konuştuk ya biliyorum aptalım ama bu vaadide verdim..şimdi eşimin tek savunduğu 5 sene dedik seneye oldu ona da sabret bari...eşim para biriktirme konusunda çabalamasa bi dakka durmam bu evde...yine öyle böyle sabretmeye çalşıyorum...ama her akşam misafir falan bunlarda tahamülmü yitiriyor..
canım bu sözü onlara vermiş olsaydım asla kandırmış gibi falan hissetmezdim çünkü onlarda beni kandırdı...ben bu sözü eşime verdim eşim tamam okadar sene yapamassın anladım dedi bu sene ev alıcaktık olmadı seneye söz dedi..anlaşma onlar değil yani...bu konuda hiç acımam çünkü onlarda bana acımadı..hatta dyorum keşke bu sözü onlara verseydim eşime değil...ozaman çekip gitmesi daha kolay olurdu belki..ama eşim maddi yönden gerçekten çabalıyor..ha bide seneye 4 yıllık üniversitesi bitiyor..birazda ondan seneye istiyor.bilmiyorumNe yani sen 5 sene dedin diye onları kandırmış mı hissediyorsun? Onlara bu ev senin olacak, sizi yanlız bırakıcaz, kızımız gibi olacaksın, vs. derken sonrada sana bunları yaşatırken zaten bu aradaki antlaşma bozulmadı mı? Kocan daha neden bahsediyor öyle? Seni mutlu edicem demişltir illa ki. Ama etmiyor... Hala kendini verdiğin sözler yüzünden ezmekten vazgeç.
rahatsız olduğum en büyük şey bu evet...konumdan da anlaşılıcağı üzere her akşam kızı burdayken beni gidip kalmam da ne sakınca var....elbet birgün bişeler olucak ama ha deyince hiç bişey olmuyor ...eşimin verdiği sözü yerine getrimesini bekliorum ha getirmedi ozaman gidilir işte..son raddende değil misin zaten?
bak arkadaşım, hem dertlerini çekiyorsun
hem ailene göndermıyorlar. kaldı ki, başında 3 koca bırden var
bu nedir yahu, her kafadan bir ses çıkıyor...yapı meselesı elbette
demek ki senın rahatsız oldugun tek şey, ailene göndermemeleri.
rahatsız olduğum en büyük şey bu evet...konumdan da anlaşılıcağı üzere her akşam kızı burdayken beni gidip kalmam da ne sakınca var....elbet birgün bişeler olucak ama ha deyince hiç bişey olmuyor ...eşimin verdiği sözü yerine getrimesini bekliorum ha getirmedi ozaman gidilir işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?