"Her ALLAH'IN günü" demek yanlıştır...

bskrc_18

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
407
394
18
Selamun aleykum arkadaşlar. Benim konum bir dert değil aslında. Sadece defalarca fark ettiğim bir yanlışı düzeltmek. İnsanımız farkında olmadan bu yanlışı yapıyor. Yanlış şöyle ki:"

- "Her ALLAH'IN günü" demek yanlıştır. Böyle dediğimizde "hâşâ" sanki ALLAHU TEALA'dan birkaç tane olduğu anlamı çıkar.

- Doğru olan "ALLAH'IN her günü" demektir.

MEVLAM cümlemizden razı olsun inşaALLAH

koş allah koş gibi tabirler de yanlış
yukarıda allah var da yanlış

imsanların her allahın günü derken her kelimesinin günü nitelediğini küçük bir mantıksal çıkarımla anlayabiliriz
anlatım bozukluğu yapmadan konuşalım dersen anlarım da, neyse allah başka dert vermesin arkadaşım.

sen önce bi sürtünme yoluyla hamile kalınıp kalınmıyacağını öğren ondan sonra anlatım bozukluğunu düzelt milletin. syn emekililği gelmiş edebiyat öğretmeni
HAnımefendı sadece bir bilgi vermek ıstemış siz neden eskı konusunu yuzune vuruyorsunuz. Yaptığınız ayıp.

HAnımefendı sadece bir bilgi vermek ıstemış siz neden eskı konusunu yuzune vuruyorsunuz. Yaptığınız ayıp.
eylemiyle söyledikleri çelişiyorda ondan. biriyle sürtünüyor geliyor bunrda allah kitap diyor. neyse.. daha fazla konuşmayacağım

Bende küçük bir bilgi ekleyeyim o zaman ; Allah şaşırtmasın demekte yanlıştır, bir sohbette dinlemiştim, Allah CC kulunu yanlışa sürüklemez, yanlışa giden nefistir denmişti. Her Allah'ın günü ifadesinde anlatım bozukluğu vardır ancak bundan dediğiniz gibi bir anlam çıkarmı bilemiyorum, hiç öyle algılamamıştım. Yine de faydalı bir konu olmuş, bazen bilmeden yanlış ifadeler kullanıyoruz.
Konuya gelen tepkileri de anlamadım, ne var bunda kızacak, bence güzel bir paylaşım olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…