- 5 Aralık 2012
- 11.930
- 7.929
- 198
Ben de hassasımdır. Bu konuyu tam bilemiyordum. Sayende kafamda oturdu.Eski belediye başkanı demek doğru. Belediye başkanını tek bir kelime gibi düşünün. "Eski" burada belediye başkanını niteliyor yani...Kendimi edebiyat hocası gibi hissettim valla; değilim ama gramer ve yazılım konusunda hassasım.
bu konu troll amaçlımı acaba yoksa gerçekten böyle insanlar varmı
Bu aralar tasavvuf edebiyatıyla çok içli dışlıyım, okuduğum bir Yunus şiirinde de her şeyi nefse yıkmayın, iradeniz nerede, aklınız var sizin gibisinden bir söz vardı. Yani nefsi de yöneten yine kendin oluyorsun, o nedenle suçu ona yükleme manası çıkıyor.
Fakat orada Allah şaşırtmasın sözünde, Allah seni şaşırtabilir, saptırabilir dua et de saptırmasın demek istenmiyor bence. Demek istenen nefsin isteklerine iradenle karşı gelemiyorken, Yaratıcın yardım etsin de galip çıkan sen ol demek isteniyor olabilir. Tabi benim fikrim bu, tartışılabilir.
Öyle canım, ben edebiyatçı sayılırım bu sene de Tasavvuf edebiyatı dersi alınca gördüm hanyayı Konya'yı. Söylenen sözlerde 5 farklı mana çıkabiliyor bazen, görünenin ardı meselesi tasavvufi ilimlere has bir mevzu bence. Ve çok geniş bir ilim, bunu herkes de anlayamıyor o nedenle niyeti temiz tutmak yeterli ilk adım için diyorum. Daha ilerisi işin aliminin işi.Buna benzer düşünmüştüm ama bana sözü izah eden kişi; Allah kuluna yanlış yaptırmaz, onu kötülüğe sevk etmez, kötülüğe sapan kuldur şeklinde bir açıklama yapmıştı. Çok duyduğumuz sözler bunlar açıkçası anlamları üzerinde pek de kafa yormamıştım , söylenince dikkat ettim ancak =)
Çok bilmişler yaanlatım bozukluğuna bir anektod da benden; kızım o vakitler 2.5 yaşlarında idi, annem sütle muz yer misin? dedim "anne şaşıydın mı hiç şüt yeniy mi? " dedi. Ben dumur....
konu ile ilgisi yok ama bi yazasım geldi
ALLAH BOZMASIN da yanlış.
Birisinin mutlu bir yuvası vs varsa diğeri "Allah bozmasın" der... (bence) Allah bozmaz. İnsanlar bozar.
bu konu 10 sayfa olmuş kadına şiddet hakkında bilgelendirme konusu hala 3.sayfada kalmış.
ve burası bir kadın platformu.
Dün kızlık zarı konusu 12 dakikada 7 sayfa olduydubu konu 10 sayfa olmuş kadına şiddet hakkında bilgelendirme konusu hala 3.sayfada kalmış.
hayır yani konu açmış ama onun da yeri ve içeriği yanlış.. gerçekten şuraya yazmak için belli bir eğitim, bilgi, kültür testi falan yapılsın iyice içine doğru gidiyor bu bölüm..
Dün kızlık zarı konusu 12 dakikada 7 sayfa olduydu
ee kadınlar önclikli olarak, hemcinslerinin haklarını korumaktan çok burada tartışmayı daha zevkli buluyorlar sanırım.bu konu 10 sayfa olmuş kadına şiddet hakkında bilgelendirme konusu hala 3.sayfada kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?