"Her ALLAH'IN günü" demek yanlıştır...

Ya aslinda her allahin günü derken her allah demek istenmiyor ki?! Her gün denmek iseniyor ama ek olarak günler allahin denmek isteniyor. Benmi yanlis anliyorum?

En büyük derdin bu olsun inşallah konu sahibi...

Belirtisiz ad tamlamalarında tamlayan ile tamlanan arasına herhangi bir sıfat giremez. Örneğin kapı kolu belirtisiz ad tamlamasıdır. Buna eski sıfatını getirirsek şöyle bir tamlama meydana gelir: eski kapı kolu. Eski sıfatını tamlayan ile tamlanan arasına getirip kapı eski kolu şeklinde bir tamlama yapamayız. Ancak bu tamlama kapının kolu şeklinde belirtili isim tamlaması olsaydı kapının eski kolu diyebilirdik. Yani belirtili isim tamlamalarında tamlayan ile tamlanan arasına sıfat girebilir, ancak belirtisiz isim tamlamalarında araya sıfat girmez.

Aynı şekilde burada her, gün kelimesini tanımlıyor, yani Allah'ın günündeki günü...Allah'ı değil...Dolayısıyla konu sahibi, yanlış biliyorsun Türkçe'yi...

Mantıklı
Zaten biz Allah'ın her günü manasında diyomuşuz da yanlış ifade ediyormuşuz bence

Sakin olun burasi sadece sanal ortam bu kadar ciddiye almayin
Sanal ortamin arkadasinda duran bi robot mu. Insan biraz lafina dikkat eder yahu. Kac kiyi uyarmis. Bi insanin can sıkıntısından baskasina sarmasi ne üzücü. Milletin özel hayatini ifsa edeceginize kendinizi düzeltin önce.

Konu alakasız olmuş kesinlikle. Ancak insanların söyleme nedeni bellidir. Kimse Allah'ın bir kaç tane olduğu vurgusu yapmaz.
Olay dil bilgisidir. Allah o kadar kusursuzdur ki kullarının içini bilir sen rahat ol.
Allah'ın her günü demek lazım. Aynen eski devlet bakanı değil de devlet eski bakanı gibi.
Ama çok da sorun olacak bir şey değil. Bu yanlışı yapan zaten dili eksik biliyordur dil bilgisi olarak.

Biz de dini bir konu açıp prim yapalım, KK üyeleri gözünde yükselelim, ne de olsa olumsuz bir yorum yapan kafirmiş gibi hemen taşlanıveriyor maşallah...
İnsanların dini inancını, kelimeleri nasıl kullandığını bir kenara bırakın, insanları rahat bırakın artık !

+1

Belirtisiz isim tamlamalarinda kullanilan sifatlarin tum tamlamayi dolayisiyla 2. ismi nitelemesi olagan bir durum.

Yuksek makine muhendisi
Entegre et tesisi
vb. tamlamalar Turkce'nin dogru kullanimlarindan. Dolayisiyla bu konu tamamiyle gereksiz, ayrica da dilimiz hakkinda yanlis bilgi veren bir topic olmus. Turkce soyleyislere karsi cikmadan once keske isim tamlamalari hakkinda bir seyler okuyup ogrenseymis konu sahibesi. Laf olsun diye konu acilmis.

Icinde Allah kelimesi gecince insanlarin fetva veresi geliyor galiba??!? Allah da , Turkce'deki ozel isimlerden biri, tuyleriniz bos yere dikelmesin. Diline nasil vurdugu onemli degil insanin, kalbinde ne oldugu onemli; gerisi sekilcilik ve aptallik bence. Insanlarimiz sekle bu kadar takilacagina, adam gibi konulara enerji akitsinlar. Bu konuya bu kadar yorum yazilmasi insan emegi israfi gercekten.

Son düzenleme:
Ben bu tarz yaklaşımları hoş bulmuyorum. Yaptığınız şey faydalı olduğu kadar da irite edici. Ben çok biliyorum, en iyi ben biliyorum, bu insanlar yanlış bir düzelteyim gibi geliyor.
Birisi merak ederse ya da ancak çok yakınınzsa ve sürekli yanlışını görüyorsanız düzeltirsiniz.
Aksi durumda -zaten şu an insanlar algıda seçici, zaten bir kısım aşırı rahatsız oluyor, radikal islamcı karakterlerden- rahatsız eder.
Söylediğiniz her ne kadar doğru da olsa fetvaya tahammülüm yok. Bildiğinizi kendinize saklayın, sorulursa paylaşın.
İlahiyat forumu değil burası ya da en azından uygun başlığı bu değil.
Şimdi de bana püüh günahkar, püüh bilmem ne Allah'ın adını ettim, hoşuna gitmemiş diye saldırmayın..

Her Allah'in gunu tabiri devam eden uzun zaman birimlerini anlatmak icin kullanilir.

Biri bana her Allah'in gunu ayni terane dese aa bu kizin birkac Tanrisi var herhalde demem.

Kimsede boyle bir anlam cikarmaz zaten.
İçin fesatsa, radikal islamcıysan, şu an popüler olan dini aksesuar yapmış biriysen neler çıkar neleer..
-Selamın aleyküm
+Merhaba
-Korkma Allah'ın selamını almaktan.
+ !!?
Onların istediği gibi konuşacaksın yoksa onlardan değilsin arkadaşım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…