- 22 Nisan 2015
- 2.139
- 1.517
- 48
Mantiginiz yanlis. "Yuksek makine muhendisi" dedigimiz zamanda "Yuksek makine" diye bir kavram cikiyor o zaman ama oradaki Yuksek makineyi degil muhendisligi niteleyen bir sıfat. Turkcede sifat ile niteledigi kelimenin arasina baska bir kelime girebilir.
Burada ki durumda boyle "Her Allah'ın günü" tamlamasindaki HER kelimesi Allah'ı degil GÜN kelimesini niteler.
Gerci Türkçe dersi verilecek yer burası degil ama deginmeden edemedim.
Bence de öyle.Ya aslinda her allahin günü derken her allah demek istenmiyor ki?! Her gün denmek iseniyor ama ek olarak günler allahin denmek isteniyor. Benmi yanlis anliyorum?
Konu sahibi o anlami nasil cikardi anlamadim ...Bence de öyle.
Detaylara takılmayalım biz
Sanal ortamin arkadasinda duran bi robot mu. Insan biraz lafina dikkat eder yahu. Kac kiyi uyarmis. Bi insanin can sıkıntısından baskasina sarmasi ne üzücü. Milletin özel hayatini ifsa edeceginize kendinizi düzeltin önce.Sakin olun burasi sadece sanal ortam bu kadar ciddiye almayin
Benim konum bir dert değil aslında.
Belirtisiz ad tamlamalarında tamlayan ile tamlanan arasına herhangi bir sıfat giremez. Örneğin kapı kolu belirtisiz ad tamlamasıdır. Buna eski sıfatını getirirsek şöyle bir tamlama meydana gelir: eski kapı kolu. Eski sıfatını tamlayan ile tamlanan arasına getirip kapı eski kolu şeklinde bir tamlama yapamayız. Ancak bu tamlama kapının kolu şeklinde belirtili isim tamlaması olsaydı kapının eski kolu diyebilirdik. Yani belirtili isim tamlamalarında tamlayan ile tamlanan arasına sıfat girebilir, ancak belirtisiz isim tamlamalarında araya sıfat girmez.
Aynı şekilde burada her, gün kelimesini tanımlıyor, yani Allah'ın günündeki günü...Allah'ı değil...Dolayısıyla konu sahibi, yanlış biliyorsun Türkçe'yi...
İçin fesatsa, radikal islamcıysan, şu an popüler olan dini aksesuar yapmış biriysen neler çıkar neleer..Her Allah'in gunu tabiri devam eden uzun zaman birimlerini anlatmak icin kullanilir.
Biri bana her Allah'in gunu ayni terane dese aa bu kizin birkac Tanrisi var herhalde demem.
Kimsede boyle bir anlam cikarmaz zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?