Her erkek evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamış mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye böyle dalga geçer gibi yazdığınızı anlayamadım. Ayrıca ben nereden bilebilirim sebebini? Sanki ben miyim bunu diyen? Ama tahmin edebiliyorum, belki ilk olmak istiyorlardır, duygusal sebeplerden yani. Belki de aile kavramına önem veriyorlardır. Ateist olunca aile kavramına önem verilmiyor diye bir şey yok çünkü. Bence çok dar düşünüyorsunuz, iyi forumlar.

Vardır yoktur bir şey diyemem, konu da eskiymiş zaten ama okumuş bulundum. Bir şey deyip kaçacağım. Bence de tecrübesiz erkekle ilk sefer yaşanmamalı. Gerçekten zehir ediyorlar o tecrübeyi
Hastayım sana ya
Bir yerden başlanması lazım ne yapsınlar şimdi, illa ki birileriyle edinilecek bu tecrübe.
Merakettiğim bir şey var, erken boşalmanın deneyim sayısıyla bağlantısı var mıdır acaba, yani erken yaşta tecrübe kazanınca bunsorun olmayabilir mi

O bisey mi ben oruç tutan ateist gördüm.

Torarikar'a ben katılıyorum. İlk seferim özel olsun demenin, ciddi ilişki olmadan bunu yaşamak istememenin ya da eşiyle deneyimlemek istemenin tek sebebi dini olamaz.

Dalga geçmedim ama çok saçma. Yani benim karşımda ateistim ama evlenmeden sevişemem diyen biri olsa sebebini sorarım. Mantıklı bir temeli yok çünkü. Evlenmeden önce sevişen insanlar aile olamıyor mu? Aile olmanın temel şartı önceden sevişmemiş olmak mı?

Genelde hiçbir sebebi yokken sevişmek istemeyenler sevişmek için birini bulamadığı için "ben kendimi eşime saklıyorum" derler, hiç şaşmıyor bu.

Torarikar'a ben katılıyorum. İlk seferim özel olsun demenin, ciddi ilişki olmadan bunu yaşamak istememenin ya da eşiyle deneyimlemek istemenin tek sebebi dini olamaz.
Tek sebebi dindir demedim zaten. Aile/toplum baskısı olabilir, kültürel sebepler olabilir ama bir sebebi muhakkak vardır ve bu sebep %90 inançtır.

Ateistler her önüne gelenle yatar demedim zaten. Tabi ki ciddi ilişki arayabilir, sevmeden sevişmem diyebilir. Ama evlenmeden olmaz demek çok ateist bakış açısına uygun bir kalıp değil maalesef.

Ateist insanlardan çok tutucu olanlar da var, bana da garip gelse de böyle. Tutuculuk=Dindarlık demek değildir. Kulağa tezat geliyor ama böyle. Ha saçma veya değil tartışılır, ama böyle insanlar da var.

Belki de aile kavramına önem veriyorlardır.
Hadi diğer söylediklerinin bir mantığı vardır kendine göre ama bunun yok.
Dar düşünen o değil, sensin gibi. Bu cümlen bunu gösteriyor. Evlenmeden önce sevişen insanlar aile kavramına önem vermiyor mu oluyor? Bu düşünce tarzı çok eskide kaldı, senin önceki yorumlarını biliyorum bayağı modern takılıyordun ama bu düşünce biçimi tam tersini gösteriyor. Ne zamandan beri aile kavramı seks ile ölçülür oldu?

Ateist insanlardan çok tutucu olanlar da var, bana da garip gelse de böyle. Tutuculuk=Dindarlık demek değildir. Kulağa tezat geliyor ama böyle. Ha saçma veya değil tartışılır, ama böyle insanlar da var.
İnançsız bir insan olarak hemen hemen bütün çevrem inançsız ve inanır mısın aralarında bir tane bile tutucu yok. Onlar naylon ateisttir bence, ortamlarda hava olsun diye ateistim diye gezen ergenuslardır.

Polemik çıkartmak istiyor canın galiba. Ben öyle bir şey demedim, onu da kastetmedim. O şekilde düşünenlerin ağzından söyledim bunu. Ben böyle düşünmüyorum yani anladın mı? Kaldı ki ben evlenmeden önce cinsellik yaşamaya karşı bir insan değilim. İyi forumlar.

İnançsız bir insan olarak hemen hemen bütün çevrem inançsız ve inanır mısın aralarında bir tane bile tutucu yok. Onlar naylon ateisttir bence, ortamlarda hava olsun diye ateistim diye gezen ergenuslardır.
Tutuculukla ateist olmak ne alaka ya?
Valla ne alaka bilen gelip açıklasın bana.

+ateistim ama sevişemem.
-neden?
+tutucuyum ben.
-neden tutucusun?
+%@#₺&

Verecek cevap yok. Bir ateist neden tutucu olsun? Tutuculuk zaten dindarlıkla alakalı birşey.

Olsa ne olmasa ne? Önüne bak. Yorma kafani boyle seylerle

İki taraf da tecrübesiz olunca kötü oluyor. Tecrübesizler mümkünse tecrübelilerle öğrensin . Dediğim gibi bu "bence". Yoksa iki tecrübesiz insan sevişecekken "hayır siz sevişemezsiniz!!" diye aralarına girecek halim yok .

Deneyimle bağlantısı olduğunu sanmıyorum. Elbette ki tecrübesizler bu konuda dezavantajlı olabiliyor ama zamanla kendilerini geliştirebilirler. Bence önemli olan erkeğin kafa yapısı. Sağlık sorunu yoksa "ben işimi halleder giderim, kadın da ne yaparsa yapsın" modunda olanlar erken boşalıyor. 18 yaşında tecrübesiz ilk erkek arkadaşım böyleydi. Zevkine bakıp totosunu dönüp yatacak bir hali vardı. Neyse ki yaşamadım onunla bir şey. Başka tanıdığım, benim yaşım kadar yıl cinsel hayatı olan bir erkek de erken boşalıyormuş, öyle demişti en azından. Ben tek insanla birliktelik yaşadım, kendimce iyisini bulduğumu düşünüyorum, o konuda acabalarım olmadı hiç .

Ateist olmak için zaten sana doğduğundan beri işlenmiş olan kalıpları yıkman gerekiyor. Ve çok çok zor bir şey bu. Bu kalıpları yıkabilen bir insanın kendini başka kalıplar içine hapsetmesi mantık dışı.

Ben de buna katiliyorum. Bu sevişmenin "ilk, özel" olmasini evlilige bağlamanin altinda yatan şey aile, toplum baskisi, din ögretilmiş bisey bu...
Bizim ulkemizin cinsellige yaklasimi belli, yillarca sürmüş bu bakış acisini bir anda söküp atmak kolay değil ve bir şekilde dusunceere yansiyor kabul edilmek istemese de. Sonra ortaya karisik bisey oluyor boyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…