- Konu Sahibi yeduaetsev_
-
Niye böyle dalga geçer gibi yazdığınızı anlayamadım. Ayrıca ben nereden bilebilirim sebebini? Sanki ben miyim bunu diyen? Ama tahmin edebiliyorum, belki ilk olmak istiyorlardır, duygusal sebeplerden yani. Belki de aile kavramına önem veriyorlardır. Ateist olunca aile kavramına önem verilmiyor diye bir şey yok çünkü. Bence çok dar düşünüyorsunuz, iyi forumlar.Ahahah sebebi neymiş peki ateistlerin sevişmemesinin?
İnsan sevdiği insanla dini sebepleri ya da baskı vb durumlar yoksa sevişmek ister. Doğanın kanunu bu çünkü. Karşılıklı feromonlar hormonları coşturur sevişirsin. Ha sevişecek biri yoktur o ayrı mesele.
Hastayım sana yaVardır yoktur bir şey diyemem, konu da eskiymiş zaten ama okumuş bulundum. Bir şey deyip kaçacağım. Bence de tecrübesiz erkekle ilk sefer yaşanmamalı. Gerçekten zehir ediyorlar o tecrübeyi
Kız sen Naz Mila’yı bilmiyorsun herhaldeAsla inanmıyorum memnuniyetlerine.
Neden evlenmeden ilişki yaşamak istemeyen insanlara hemen dindar etiketi yapıştırılıyor ki? Bir sürü ateist tanıdığım var evlenmeden önce beraber olmak istemeyen. Her şey din ile alakalı değildir, bu kadar dar düşünmemek lazım.
Çok komiktiO bisey mi ben oruç tutan ateist gördüm.
Torarikar'a ben katılıyorum. İlk seferim özel olsun demenin, ciddi ilişki olmadan bunu yaşamak istememenin ya da eşiyle deneyimlemek istemenin tek sebebi dini olamaz.Ahahah sebebi neymiş peki ateistlerin sevişmemesinin?
İnsan sevdiği insanla dini sebepleri ya da baskı vb durumlar yoksa sevişmek ister. Doğanın kanunu bu çünkü. Karşılıklı feromonlar hormonları coşturur sevişirsin. Ha sevişecek biri yoktur o ayrı mesele.
Dalga geçmedim ama çok saçma. Yani benim karşımda ateistim ama evlenmeden sevişemem diyen biri olsa sebebini sorarım. Mantıklı bir temeli yok çünkü. Evlenmeden önce sevişen insanlar aile olamıyor mu? Aile olmanın temel şartı önceden sevişmemiş olmak mı?Niye böyle dalga geçer gibi yazdığınızı anlayamadım. Ayrıca ben nereden bilebilirim sebebini? Sanki ben miyim bunu diyen? Ama tahmin edebiliyorum, belki ilk olmak istiyorlardır, duygusal sebeplerden yani. Belki de aile kavramına önem veriyorlardır. Ateist olunca aile kavramına önem verilmiyor diye bir şey yok çünkü. Bence çok dar düşünüyorsunuz, iyi forumlar.
Sağol bacım anladın demek istediğimi ❤Torarikar'a ben katılıyorum. İlk seferim özel olsun demenin, ciddi ilişki olmadan bunu yaşamak istememenin ya da eşiyle deneyimlemek istemenin tek sebebi dini olamaz.
Genelde hiçbir sebebi yokken sevişmek istemeyenler sevişmek için birini bulamadığı için "ben kendimi eşime saklıyorum" derler, hiç şaşmıyor bu.Ahahah sebebi neymiş peki ateistlerin sevişmemesinin?
Tek sebebi dindir demedim zaten. Aile/toplum baskısı olabilir, kültürel sebepler olabilir ama bir sebebi muhakkak vardır ve bu sebep %90 inançtır.Torarikar'a ben katılıyorum. İlk seferim özel olsun demenin, ciddi ilişki olmadan bunu yaşamak istememenin ya da eşiyle deneyimlemek istemenin tek sebebi dini olamaz.
Ateist insanlardan çok tutucu olanlar da var, bana da garip gelse de böyle. Tutuculuk=Dindarlık demek değildir. Kulağa tezat geliyor ama böyle. Ha saçma veya değil tartışılır, ama böyle insanlar da var.Dalga geçmedim ama çok saçma. Yani benim karşımda ateistim ama evlenmeden sevişemem diyen biri olsa sebebini sorarım. Mantıklı bir temeli yok çünkü. Evlenmeden önce sevişen insanlar aile olamıyor mu? Aile olmanın temel şartı önceden sevişmemiş olmak mı?
Hadi diğer söylediklerinin bir mantığı vardır kendine göre ama bunun yok.Belki de aile kavramına önem veriyorlardır.
İnançsız bir insan olarak hemen hemen bütün çevrem inançsız ve inanır mısın aralarında bir tane bile tutucu yok. Onlar naylon ateisttir bence, ortamlarda hava olsun diye ateistim diye gezen ergenuslardır.Ateist insanlardan çok tutucu olanlar da var, bana da garip gelse de böyle. Tutuculuk=Dindarlık demek değildir. Kulağa tezat geliyor ama böyle. Ha saçma veya değil tartışılır, ama böyle insanlar da var.
Polemik çıkartmak istiyor canın galiba. Ben öyle bir şey demedim, onu da kastetmedim. O şekilde düşünenlerin ağzından söyledim bunu. Ben böyle düşünmüyorum yani anladın mı? Kaldı ki ben evlenmeden önce cinsellik yaşamaya karşı bir insan değilim. İyi forumlar.Hadi diğer söylediklerinin bir mantığı vardır kendine göre ama bunun yok.
Dar düşünen o değil, sensin gibi. Bu cümlen bunu gösteriyor. Evlenmeden önce sevişen insanlar aile kavramına önem vermiyor mu oluyor? Bu düşünce tarzı çok eskide kaldı, senin önceki yorumlarını biliyorum bayağı modern takılıyordun ama bu düşünce biçimi tam tersini gösteriyor. Ne zamandan beri aile kavramı seks ile ölçülür oldu?
Tutuculukla ateist olmak ne alaka ya?İnançsız bir insan olarak hemen hemen bütün çevrem inançsız ve inanır mısın aralarında bir tane bile tutucu yok. Onlar naylon ateisttir bence, ortamlarda hava olsun diye ateistim diye gezen ergenuslardır.
Olsa ne olmasa ne? Önüne bak. Yorma kafani boyle seylerleMerhaba sevgili kk üyeleri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu aralar bu soru "etrafımdaki insanların söyledikleri sebebiyle" aklıma takılıyor. Şöyle ki; bu yaza doğru evlenmeyi planladığım bir nişanlım var. Ve kendisi benim ilki olacağımı söylüyor. İnanıyorum çünkü evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim ve sevgilime de yıllardır bu düşüncemi doğru aktardığımı düşünüyorum. Evet bende yaşamadım, ilk kez evleneceğim kişiyle yaşayacağım ama bunu bir tabu haline getirmedim..
Gel gelelim ki kuzenlerimin de arasında bulunduğu bir arkadaş ortamında (özellikle evli olanlar) bu konu açıldığında; "Hayatta inanmam, bir erkek 25-30 yaşına gelecek ve hiç ilişkiye girmemiş olacak."
"Hem nerden biliyorsun, doğduğundan beri yanında mıydın? Hiç inanma o laflara"
"İmkansız. Evlenirken bakir olan erkek yoktur, varsa da yalan söylüyordur ya da sağlık sorunları vardır." ve daha neler neler...
Hatta ilk etapta bana birbirimizin ilki olacağımız fikri güzel gelmişken, yine başka bir kafadan "İlişkiye girmemiş erkek mi olur, deneyimsiz bir erkekle ilişkiye girmeyi sakın düşünme bile, ilk gecen zehir olur" vs vs bana göre saçmalık olan onlara göreyse gayet normal olan bu cümleler dahi sarfedildi.
Şimdi size soruyorum, sizce bir erkek gerçekten evlenmeden önce mutlaka cinsel ilişki yaşamış mıdır? Veya cinsel ilişki yaşamayan biriyle evlenmek onların söylediği gibi çok büyük bir dezavantaj mıdır?
Nişanlıma da tekrar tekrar soramam gerçekten hiç ilişkiye girmedin mi falan diye, çok çocukça olur .Yaşasın veya yaşamasın umrumda değil, şu an asıl önemli olan nişanlımın bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama.
Evlilik arefesinde yapılır mı bu insana.
İki taraf da tecrübesiz olunca kötü oluyor. Tecrübesizler mümkünse tecrübelilerle öğrensinHastayım sana ya
Bir yerden başlanması lazım ne yapsınlar şimdi, illa ki birileriyle edinilecek bu tecrübe.
Merakettiğim bir şey var, erken boşalmanın deneyim sayısıyla bağlantısı var mıdır acaba, yani erken yaşta tecrübe kazanınca bunsorun olmayabilir mi
Ateist olmak için zaten sana doğduğundan beri işlenmiş olan kalıpları yıkman gerekiyor. Ve çok çok zor bir şey bu. Bu kalıpları yıkabilen bir insanın kendini başka kalıplar içine hapsetmesi mantık dışı.Tutuculukla ateist olmak ne alaka ya?
Valla ne alaka bilen gelip açıklasın bana.
+ateistim ama sevişemem.
-neden?
+tutucuyum olm ben.
-neden tutucusun?
+%@#₺&
Verecek cevap yok. Bir ateist neden tutucu olsun? Tutuculuk zaten dindarlıkla alakalı birşey.
Tek sebebi dindir demedim zaten. Aile/toplum baskısı olabilir, kültürel sebepler olabilir ama bir sebebi muhakkak vardır ve bu sebep %90 inançtır.
Ateistler her önüne gelenle yatar demedim zaten. Tabi ki ciddi ilişki arayabilir, sevmeden sevişmem diyebilir. Ama evlenmeden olmaz demek çok ateist bakış açısına uygun bir kalıp değil maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?